X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    js
    skomplikowana sprawa
    odkryłam, że źle liczyli mi chorobowe i macierzyński z córka, więc na miesiać poszłam do pracy już w ciązy z synem...na slowo wywalczyłam kilka spraw, ale ta częśc skonczyła się w sadzie
    a więc na słowo ruszyło w styczniu, oficjalnie w marcu moje odwołanie (co z automatu było juz w sadzie), 3 sprawy (sad rejonowy, sad okregowy), ostatnia w listopadzie chyba, czyli krótko :D
    ale wspomagałam się radca, by te pisma były "mądre"

aha
    wstawiennictwo było nieobowiązkowe, zusu nie było, ja wolałam byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt krotko, super ze udalo ci sie wygrac bo jednak naprawde to sztuka i ze ci wyplacili zalegle pieniadze

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pierwszą część (chorobowe) wypłacili na słowo z odsetkami! za macierzyński walczyłam w sadzie i o odsetki muszę napisać...pewnie napisze, bo to tez kwota pewna...traktuję to jak skarbonkę-kasa zamknięta, jest ale niedostepna :D

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja już sobie nie wyobrażam bez kamerki jeździć, uważam że w Polsce taka inwestycja jest niezbędna. W piątek miałam taką sytuację - jechałam za kobietą poza zabudowanym, wlokła się jak nie powiem co, a wyprzedzać się nie dało. Zbliżamy się do zakrętu, z drugiej strony nadjeżdżała ciężarówka, a ona nagle stanęła (!). Normalnie się ostro zatrzymała przed zakrętem, chyba spanikowała, że ciężarowy jedzie czy co.. Na szczęście prędkości nie miałyśmy kosmicznej, wyhamowałam, ale mało brakowało a bym jej wjechała w d... I jak bym potem wytłumaczyła, że to ona stworzyła zagrożenie?

J.S. no właśnie, a może jakąś poradę prawną byś sobie wzięła? Karne sprawy, zwłaszcza nie za bardzo skomplikowane, jak tutaj, trwają przeważnie krócej od cywilnych.

Niestety jednym z czynników, na podstawie których ustala się wymiar grzywny może być sytuacja materialna..

Mi dentysta powiedział, że piaskowanie najlepiej po ciąży i też mam zamiar się zgłosić, bo byłby czas. ;) Wizytę u dentysty traktuję jako obowiązkową, wiadomo próchnica wpływa na kondycję organizmu, również w ciąży, w skrajnych przypadkach może nawet powodować komplikacje, lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:09

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Dziewczyny ja znam zdanie prowadzacej po 24 tygodniu pessar nic nie pomoże.
    Ale inni lekarze zakladaja raczej tak na zasadzie nie zaszkodzi a moze pomoc i tak powiedzial mi ten. Ja do tego mojego miejscowego lekarza chodze od samego poczatku i on wie ze ciaze prowadzi mi druga lekarz zreszta profesorka ale przebieg mojej ciazy zna. U niego tez będę rodzic jest ordynatorem w szpitalu i powiedzial ze stosuja zakladanie pessaru nawet w 32 tygodniu.
    Wowka ty masz doświadczenie w tym temacie. Jak myślisz?

Ja myślę że ponad 3 cm to jeszcze jest długa. U mnie przy takiej długości robili tylko posiewy, żeby być przygotowanym w razie w. Ale bardzo czesto chodzilam na kontrole, zeby wylapac moment skracania. U mnie dodatkowo byla miekka i zaczela sie otwierac. U Ciebie to jest ok, pomimo skrocenia? Bo jesli jest twarda i zamknieta, to dobrze. U mnie nie chcieli zalozyc poki byla >2,5cm.

Co do teorii pani prof. to mi powiedziała o pessarze w 24tyg ze jest juz za pozno, a teraz jak bylam ze jednak dobrze ze zostal zalozony. Wtf? Ja jej wierze w kwestii doboru leczenia, ale uwazam ze lekarz badajacy szyjke dopiero w 24 tyg, mimo moich wczesniejszych uwag co do szyjki (wiem o jej problemach od 16tyg), nie wzbudza mojego zaufania w 100% w sprawach typowo polozniczych. Drugiej swojej lekarce wierze i czekalam na pessar grzecznie, jak mi kazala. I kiedy trzeba wylapala problem i skutecznie zareagowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:09

Kamska lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S współczuję stresu ja ostatnio miałam przypadek ,wracałam wieczorem do domu swoim busem wiejska asfaltowka bez pobocza w dodatku dziurawą ,ciemno i ślisko ,jechałam sobie wolniutko coby w rowie nie wylądować z naprzeciwka przejechał drugi bus zaczepilismy się lusterkami ,moje się złożyło u niego nie wiem ale pewnie tyle samo się wydarzyło ,spojrzałam w lusterko ,zobaczyłam że pojechał dalej. Mi się przy tym złożeniu szybka od lusterka stłukła ,ale nie zatrzymywałam się przez taka głupotę zdążą się ,niczyja wina droga wąska auta szerokie nic praktycznie się nie stało ,nikt normalny nie robi afery o złożone lusterko. A ten facet po jakimś czasie zawrócił i przyjechał za mną pod dom ,wezwał policję że ja ucieklam z miejsca wypadku. Dostałam 250 zł mandatu ,pomyślałam że bez sensu o dwie stówy po sądach biegać ale wkurzył mnie nieźle . Myszy na niego naslalam mam nadzieję że go zjedzą

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, ale cham! Masakra jak tak mozna, przeciez on sam odjechal, zrobil to celowo. Podly facet, wspolczuje sytuacji...
    ja naslalam na sedzine haha

pawojoszka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie poradzic z aftą? Jakaś mi się zrobiła w ustach i boli. Myślałam o płukaniu szałwią, ale przeczytałam że nie wolno szałwi, nie chce jej wypic tylko przepłukać i nie wiem czy to to samo... macie jakies inne domowe sposoby? Apteka może być dopiero jutro po poludniu, a do tego czasu cos mnie trafi... :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita my też postanowilismy zostać na wynajmowanym..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka płukać można, ja w I trymestrze 2 tygodnie płukałam dziąsło.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięx Hoope, idę płukać.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś melduję się na warcie. Obudziłam się z pół godziny temu i niestety od razu włączył mi sie tryb myślenia. A jak zaczynam rozmyślać nad ranem, to juz nie zasnę. No może za godzinkę, jak sie zmęczę myśleniem ;)

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudzilam o 3.18 i tez rozmyslam jak to wszystko bedzie.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, glukoza wypita, okazuje sie, że nie dość że lubię gluty to glukoze mogę codziennie, nie jest zła. ;) Najbardziej boję się, że mi się zrobi słabo, bo nienawidzę tego uczucia a poza tym muszę potem wracać 25 km do domu.. Sama jestem ciekawa jak będzie.

kamciaelcia, Mała Matylda, Sela, kattalinna, J.S, Kropka88 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, to widzę że zastanawianie się dzisiaj to objaw fizjologiczny. Teraz wstałam i od razu milion myśli.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam po dospaniu 1,5 godziny. Niestety dłużej niż do 8.00 nigdy nie śpię. A może stety. Lubię mieć długi dzień.

Ale na skutek nocnych rozmyślań doszłam do wniosku, że chyba nie do końca wiem, co mam przygotować do gondoli tzn.kołderkę, poduszkę. Myślałam wcześniej, że kupię tylko kocyk bawełniany, a na cieplejszy czas otulacz muślinowy. Bez poduszki. Ale czy to wystarczy? Doradźcie proszę.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kołderke miałam przy córce bo ja po prostu dostałam
    ale nie lubilam :) córka z grudnia więc zima w gondoli
    i jej grubo nie ubierałam-domowe ubranko (zazwyczaj body i spodenki)+spiworek+ koc+ kołderka jak było zimniej, owijana jakby becikowo, w razie potrzeby warstwa sciągana
    kołderka u nas beee
    ale przy synku juz chciałam komplet minky (wczesniej sobie pozałowałam) i tak zamówiłam zestaw: becik, kocyk, spiworek do fotelika, poduszeczkę malutka, podusię małą, motylka :D i to sie sprawdzało dłuuuugo
    bo becik był grubszy niz kocyk i on robił mi za kołderke do wózka (czyli cieplejszy, mniejszy niz koc 75x100)
    i to juz mam dla Patryczka przygotowane ;)
    jak było ciepło (czyli po urodzeniu) Piotruś nie miał nic w wózku oprócz przescieradełka
    ale dodam, ze czasem jego widok szokował "zyczliwe cioteczki" no bo jak taki malusi i taki rozebrany???? o.O

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fermina, trzymam kciuki! Widzę, że już godzina minęła - jak się czujesz?

Przyłączam się do pytania Mychy - co kupujecie do wózka?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję radę, chyba przeżyję, do godziny było mi minimalnie słabo i niedobrze, teraz jakby lepiej. Mam towarzyszkę niedoli, siedzi ze mną fajna babka na dwustopniowej krzywej i sobie gadamy. ;) Ale kanapka w torebce już mnie pali.

Też chętnie poczytam co kupić do wózka. :)

Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy 31 tydzień ciąży :)

Fermina, Mała Matylda, Sela, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, D_basiula, pawojoszka, Kropka88, Katy, Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ