Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S. moja paczka z zalando z trampkami czeka na zrobienie zwrotu
i już myślę nad kolejną bo z 3 par tylko jedne zostają.
My się z tymi wyprawkami tak cackamy, a wiecie co takiemu noworodkowi jest potrzebne? Matka z cyckiem, ewentualnie z butelkąim wszystko jedno w co zostaną upakowane, oby było sucho, ciepło i bezpiecznie - czyt. przy mamie
Feeva lubi tę wiadomość
-
Hej Morowa
który szpital wybrałaś?
Kattalinna, ja nie chce pieluchować wielorazowo,a tez nie wiem ile tetry
I rozkminiam zakup tych ręczników kąpielowych z kapturkiem. Mam nadmiary zwykłych ręczników (moja babcia lubi mi kupować), mam kilka nowych, nieuzywanych, na prawde dobrej jakości. Myslalam, żeby je też używać, a kupić jedno to okrycie. Co o tym myślicie? Można noworodka wytrzeć też "normalnym" recznikiem?
-
nie chce straszyc, ale mi sie przytrafiło...
ja zawsze miałam malutkie i waziutkie stopy, sandałów nie noszę, bo mi stopy uciekaja
rozmiar 36/37
i co się stało po drugiej ciązy???????? stopa mi urosła o dosłownie rozmiar
i po ciązy z Piotrusiem serio pozbyłam się wszystkich butów...wszystkich !!!!nawet jesli raz je miałam na sobie. obkupiłam sie w rozmiary 38-38,5mam zapas takich trampałków
-
Kattalina, do mnie ma dzisiaj przyjsc, bo bylo 20% rabatu to sobie zamowilam na wiosne, a i tak mialam w planie kupic, a stacjonarnie wychodzilo duzo drozej. Oby mi sie spodobaly i rozmiar sie zgadzal, bo nie lubie robic zwrotow
Kamcia, no wez nie strasz, ja sie obkupilam na wiosne w fajne sportowe buty a tu moglaby mi stopa urosnac.. mam andzieje ze moje 39 nadal pozostanie w nienaruszonym stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:33
-
J.S wrote:
Kattalina, raczej na pewno to jakis zakres rodzinno opiekunczy, u mnie w miescie chyba nie ma czegos takiego jak porady prawnika, a moze jest tylko ja po prostu nie slyszalam, bo nigdy nie mialam potrzeby. Jedyny stres, ze odwolam sie, bedzie sprawa i znowu uznaja ze to ja jestem winna, koszty wzrosna, no ale... jak to mowia, kto nie ryzykuje ten nie pije szanpana
Jeśli nie macie dużych dochodów to możesz jednocześnie złożyć wniosek o obrońce z urzędu. W zeszłym roku koleżanka miała taką sprawę i udało nam się wywalczyć. A też na początku była skazana zaocznie. te wyroki zaoczne to śmiech na sali. tam chyba nikt akt sprawy nie czyta tylko z góry przyklepuje. Sprzeciw ma sens jeśli jesteś pewna swojej niewinności i tego ze możesz to jakoś udowodnić, bądź strona przeciwna nie ma wiarygodnych dowodów.
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Morowa, na pewno nie przysluguje mi obronca z urzedu wlasnie ze wzglad na dochody, bo chyba prog zaczyna sie od najnizszej krajowej. Ja wiem ze jestem niewinna, ale wlasnie nie mam swiadka, brak kamerki w samochodzie, a z nim jechal pasazer ktory porwierdzil jego wersje wydarzen i wystapil jako swiadek, wiec podejrzewam ze dlatego mu uwierzyli. Ja jechalam sama, a on z nim.
-
Wowka wrote:Hej Morowa
który szpital wybrałaś?
z początku myślałam o Żelaznej z wielu powodów. Niestety nawet próbując się zapisać na konsultacje 5 miesięcy przed porodem by wyznaczono termin cc nie ma najmniejszych szans. taka mafijno-bandycka polityka. Blokują przyjęcia do poradni żeby zagwarantować miejsca w szpitalu swoim pacjentkom z praktyk prywatnych lekarzy i tym z przychodni. Niby niezgodne z prawem ale skoro nikt nie reaguje to i nic im na przeszkodzie nie stoi.
Ostatecznie jest Inflancka
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
J.S wrote:Morowa, na pewno nie przysluguje mi obronca z urzedu wlasnie ze wzglad na dochody, bo chyba prog zaczyna sie od najnizszej krajowej. Ja wiem ze jestem niewinna, ale wlasnie nie mam swiadka, brak kamerki w samochodzie, a z nim jechal pasazer ktory porwierdzil jego wersje wydarzen i wystapil jako swiadek, wiec podejrzewam ze dlatego mu uwierzyli. Ja jechalam sama, a on z nim.
Przy wyrokach zaocznych nie przesłuchuje sie żadnej ze stron. po prostu akta idą do sądu. Sąd niby czyta co tam jest i na tej podstawie wydaje wyrok. Rozumiem że sprawę do sądu skierowała policja, tak?
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
Jejku Dziewczyny, o co chodzi z tym pieluchowaniem? Czy to chodzi o dysplazje? Wtedy trzeba szeroko pieluchować? Pampersy są wtedy beee? Przez jaki czas trzeba tak dziecko pieluchować? Jeśli nie ma dysplazji to można normalne pampersy stosować? Sorki za naiwne pytania ale właśnie się dowiedziałam że nic nie wiem
Dysplazje podobno częściej u Dziewczynek występują?
Ps. Na stronie mojego szpitalu jest napisane żeby zabrać m.in. 10szt. pieluch tetrowych...
-
J.S wrote:Tak, tylko zeznania byly zlozone w tym samym dniu co kolizja, a nastepnie dwa tygodnie pozniej ponownie bylismy wzywani na policje w celu zlozenia ponownych zeznan, które poszly do sadu
No to pewnie tamci tak się uniewinnili że policja uznała Twoją winę i skierowali wniosek do sądu o ukaranie. idź do sądu i poproś o udostępnienie akt. Muszą ci wydać od ręki, masz prawo wglądu. Chyba też możesz zrobić zdjęcie tel. Jeśli ci nie będą chcieli zrobić kopii od ręki. Oceń ich zeznania i zobacz co tam naściemniali i czy możesz je jakoś podważyć. Zawsze możesz udać się do prawnika z prośbą o ewentualną ocenę i poradę. Za to prawnik nie weźmie dużo a może coś podpowie.
J.S lubi tę wiadomość
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
amygdala wrote:Jejku Dziewczyny, o co chodzi z tym pieluchowaniem? Czy to chodzi o dysplazje? Wtedy trzeba szeroko pieluchować? Pampersy są wtedy beee? Przez jaki czas trzeba tak dziecko pieluchować? Jeśli nie ma dysplazji to można normalne pampersy stosować? Sorki za naiwne pytania ale właśnie się dowiedziałam że nic nie wiem
Dysplazje podobno częściej u Dziewczynek występują?
Ps. Na stronie mojego szpitalu jest napisane żeby zabrać m.in. 10szt. pieluch tetrowych...
zazwyczaj w 6 tyg. zycia dzieciątko odwiedza ortopedę (tzw preluksacja) i z tym tez róznie bywa
u mnie zagwarantowane miejsce na 6.t.ż.
i ortopeda od reki robi usg
a sa tacy co na oko, co usg komu innemu zlecaja, co pieluchują profilaktycznie, a co w ogóle pieluchowania nie uznaja...
sa tzw bioderka niedojrzałe, a czym innym jest dysplazja
a szerokie pieluchowanie to zakładanie np 2 tetr na ubranko
i statystycznie to prawda-częsciej dziewczynki i częsciej lewe bioderkoamygdala lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Pamiętacie mnie jeszcze?
Jak tam Wasze ciąże? Mam nadzieję, że już po mnie nie było większych tragedii.
Muszę Wam powiedzieć, że znowu jestem w ciąży. Ale słuchajcie jaka niesamowita historia.
3 grudnia poroniłam. Okres pierwszy dostałam 10 stycznia. Seksik był 18 stycznia a potem DOPIERO 6 lutego (tak profilaktycznie - żeby czasami nie zajść w ciążę...). A 18 byłam też na wizycie i pęcherzyki były ale malutkie.
Dopiero 6 lutego stwierdziliśmy, że można zaszaleć, bo zaraz dostanę okres no i kicha.
Czujecie ten fart?
Jeszcze nie byłam u lekarza, nie wiem co powiem.. że zaszłam w ciąże w 28 dniu cyklu? Ciekawe czy uwierzy
Wowka, morowa, Kira91, Fermina, kamciaelcia, J.S, Fatalita, Mała Matylda, Mycha666, D_basiula, Kamska, amygdala, Asix, pawojoszka, Kropka88, Sela, Lukrecja, Klaudiia87, Katy, jangwa_maua, Hoope, Kwiatkowa24, kattalinna, Patk, Cola87, Feeva, MamaDi, Katka., Witch15 lubią tę wiadomość
-
Chic, myślałam o Tobie ostatnio!
Ogromne gratulacje! Oby maluszek rósł zdrowo i żeby ta ciąża była kompletnie bezstresowa. Miałaś do wszystkiego takie podejście, że byłam pewna, że się szybko uda! A z fartem - widocznie tak miało być i koniec.
Czyli teraz jesteś listopadówką?