Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
morowa wrote:z początku myślałam o Żelaznej z wielu powodów. Niestety nawet próbując się zapisać na konsultacje 5 miesięcy przed porodem by wyznaczono termin cc nie ma najmniejszych szans. taka mafijno-bandycka polityka. Blokują przyjęcia do poradni żeby zagwarantować miejsca w szpitalu swoim pacjentkom z praktyk prywatnych lekarzy i tym z przychodni. Niby niezgodne z prawem ale skoro nikt nie reaguje to i nic im na przeszkodzie nie stoi.
Ostatecznie jest Inflancka
Nie wiem czy jest ktoś jeszcze, kto sie wybiera na Inflacką z nas. Ostatnio była mocna grupa Bródnowskiego i Żelaznej -
Jezu, jak Wy szybko odpisujecie. Od razu widać, że siedzicie w domu przy kompie.
A ja od 1 lutego dostałam nową pracę, kurde i mam okres próbny do 30 kwietnia. Ale lipa. Nie wiem teraz czy się przyznać. Praca bardzo mi się podoba.
Ale faktycznie - czuje, że teraz wszystko będzie super.
Tak na marginesie, moje wyniki amniopunkcji były prawidłowe (!). Żaden lekarz w to nie wierzył, ale dostałam je już miesiąc po poronieniu.
Podobno to dobrze, bo oznacza, że nie było żadnych wad genetycznych i mogę zacząć z czystą kartą.
Jak widać - amniopunkcja to nie wszystko.
-
Morowa, wlasnie jak sie pytalam tej co spisywala zeznania, to ona mowi ze wysylaja wniosek do sadu ale ze obi twierdzac ze wina byla obupolna i ze sad na pewno to przybije, bo raczej sie z nimi zawsze zgadza, bo ten facet byl przede mna dwa dni bodajze, a ja pozniej dlatego wszystko wiedzialam. Pojde, sproboje i zobacze, co tam w trawie piszczy, tylko ze ta policjantka mi czytala zeznania tego faceta i byly odwrotne do moich, twierdzil ze ja ruszylam z miejsca i w niego wjechalam, a ja ze to on dcial zakret i mnie obrysowal i nie wiem czy to ze wzgledu na tego swiadka taki wyrok, czy co. Niemniej jednak dziekuje ci za porade
ChicChic, gratuluje i moooc kciukow od nas leci :* -
Nie wiem czy dobrze mysle ale miesiac musisz przepracowac by byla odprowadzona skladka. Jesli wiek ciąży bedzie po 12 tygodniu w momencie konca umowy probnej to nalezy Ci sie macierzyński
Pozytywne nastawienie to juz co najmniej polowa sukcesu
A ja akurat jak jem śniadanie to tu zagladam na telefonie
U mnie dzis mija rok jak mialam wizyte i przestało bić serduszko.. a dziś juz mam taki bembenek ze kręgosłup mi siada i glupia troszke narzekam....
Miłego dnia! -
Chic, oczywiście że pamiętamy o Tobie! Bardzo się cieszę, że się Wam udało
Może uda Ci się przesiedzieć w pracy do końca próbnego okresu, jak będziesz na siłach?
Wszystko na pewno będzie dobrze teraz
Co do tetry, ja kupuje z allegro te 140 gr., te 115 są okropne, dotknijcie te np. W pepco, są jak z gazy.
Udało mi się jeszcze dorwac na outlecie w Smyku 3 flanelowe za 15 zł. Jak ktoś ma blisko do Poznania to Factory Luboń Smykczasami trzeba trochę poprzebierać, ale można dorwać kilka rzeczy taniej
My w czwartek do łodzi jedziemy wreszcie na te echo serca, a mnie kurde zaczęło rozkładać przeziębienie.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Wowka wrote:Nie wiem czy jest ktoś jeszcze, kto sie wybiera na Inflacką z nas. Ostatnio była mocna grupa Bródnowskiego i Żelaznej
No właśnie też myślałam o Bródnowskim ale nie doszukałam się zbytni świeżych opinii na jego temat.
O Żelaznej nie chcę się już wypowiadać bo dla mnie to ich podejście jest dramatyczne. powinni się przekształcić w szpital prywatny a nie robić z ludzi debili skoro taka maja politykę.
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
ChicChic wrote:Hej dziewczyny,
Pamiętacie mnie jeszcze?
Jak tam Wasze ciąże? Mam nadzieję, że już po mnie nie było większych tragedii.
Muszę Wam powiedzieć, że znowu jestem w ciąży. Ale słuchajcie jaka niesamowita historia.
3 grudnia poroniłam. Okres pierwszy dostałam 10 stycznia. Seksik był 18 stycznia a potem DOPIERO 6 lutego (tak profilaktycznie - żeby czasami nie zajść w ciążę...). A 18 byłam też na wizycie i pęcherzyki były ale malutkie.
Dopiero 6 lutego stwierdziliśmy, że można zaszaleć, bo zaraz dostanę okres no i kicha.
Czujecie ten fart?
Jeszcze nie byłam u lekarza, nie wiem co powiem.. że zaszłam w ciąże w 28 dniu cyklu? Ciekawe czy uwierzy
Gratulacje!!! Cudowne wieści!
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
Mała Matylda wrote:witaj Morowa!
Ja zamierzam rodzić na Żelaznej, mam tam lekarza prowadzącego, ale to mi nie daje pewności, że zostanę przyjęta, więc moim szpitalem drugiego wyboru jest właśnie Inflancka. Moja koleżanka rodziła tam rok temu i była zadowolona.
Moja siostra tez rodziła na Inflanckiej pół roku temu i oprócz długiego oczekiwania na IP na przyjęcie do cc, i to bardzo długiego, nie narzekała.
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
To tyle. Tak się chciałam tylko pochwalić. Nie będę tu za wiele zaglądać, bo obiecałam sobie NIC nie czytać w internecie, o nieudanych ciążach, poronieniach i komplikacjach. A za miesiąc mam ślub
Pozdrawiam Was i samych szczęśliwych rozwiązań!Wowka, kamciaelcia, amygdala, J.S, Kira91, Kropka88, Sela, Mała Matylda, Lukrecja, Klaudiia87, Katy, Kamska, Hoope, kattalinna, D_basiula, pawojoszka, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja tez sie witam w 31 tygodniu i troche mnie to przeraza :p
ChicChic, tez ostatnio o Tobie myslalamGratulacje i duzo zdrowka dla Was :*
Ja w sumie nie mam nic do wozka bo mialam w planie po prostu wkladac dziecko w spiworku lub rozku i jakby bylo chlodniej przykrywac kocykiem
Pieluch nie mam jeszcze zadnych :oSela lubi tę wiadomość
-
morowa wrote:No właśnie też myślałam o Bródnowskim ale nie doszukałam się zbytni świeżych opinii na jego temat.
O Żelaznej nie chcę się już wypowiadać bo dla mnie to ich podejście jest dramatyczne. powinni się przekształcić w szpital prywatny a nie robić z ludzi debili skoro taka maja politykę.kattalinna lubi tę wiadomość
Zakochana mama2