X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, nospe biore 2x1 forte codziennie, do tego 3x2 magnez i luteine biore od 21 stycznia 2x1 100. Brzuch pomimo brania tej nospy i tak mi twardnieje, szczegolnie zauwazylam ze w nocy to sie dzieje i bol jest taki, ze mnie budzi. Od dwoch dni mam mocne twardnienia w nocy i do tego klucie w pochwie, mam wrazenie ze maly jest bardzo nisko i mi naciska. Nie wiem co by bylo gdybym nie brala nospy, aha doraznie na bole miesiaczkowe biore paracetamol

Wszystko w komodzie pieknie ulozone, posegregowane rozmiarami cudnie, szkoda ze nie wyprane ale na to przyjdzie czas na razie podziwiam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:35

Kamska lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Wszystko jest ok, pessar się trzyma. Prawdopodobnie jest jakieś podrażnienie albo ranka pod spodem, od tego piątkowego grzebania przy nim, ale żeby to sprawdzić trzeba by było to wyjąć, A tego nie chcemy :) szyjka ładnie na nim jest opuchnięta więc jakieś obtarcie jest możliwe. Jestem uspokojona, że się nie zsuwa :) i dostałam zaproszenie na maj :D
    Dzięki za wszystkie kciuki :)
    JS to teraz trzymam za Ciebie :)

J.S, Kamska, Kropka88, D_basiula, kattalinna, Mała Matylda, Katy, pawojoszka, Lukrecja, Mycha666, Hoope, malwka08, Witch15 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ostatniej wizycie u ginekologa w sobote zadowolona bo zaczęliśmy powoli odstawiać leki tzn. Najdroższy prolutex i nospa zamiast max to zwykła bo brzuch mi twardnial max 1-2 na dzień.
    A od wczoraj dupa znowu się zaczęło. Nie jakos mocno i często ale powracam do prolutexu :(((
    Chociaż i tak tylko do 32 tc bo potem często kończy się to wywoływaniem porodu tak dobrze trzyma.
    To jest w sumie dosyć komicznie bo odstawisz w 29tc i możesz urodzić za szybko a w 32-34tc odstawiają wszystko bo można przenosić. Chociaż taka prawda ze w brzuszku każdy tydzien na wagę złota- przynajmniej do 37tc.
    Mój dr właśnie się boi ze będzie trzeba wywoływać.

• J.S Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dobrze ze wszystko jest ok, wazne ze pojechalas to zawsze jestes spokojniejsza. Mozna odpoczywac :)

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piatkowe grzebanie u profesorki tak Wowka. Ja tez nie naleze do zadowolonych pacjentek po jej badaniu. Wszystko mnie zawsze boli. Jak nie brzuch to jakies obtarcie w pochwie. W porównaniu do tego drugiego lekarza niebo a ziemia podczas badania. Ciekawe czy mi po założeniu pessara tez bedzie grzebala ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu twierdza że po założeniu pessara, jeśli "na oko" siedzi na szyjce to nie ma potrzeby go specjalnie przesuwać. A mnie bolało jak ona dopychala :/ teraz w szpitalu młoda lekarka (nawet były dwie) dosłownie delikatniutko dotknęła i już wszystko wiedziała. Muszę się zastanowić nad kontynuacją znajomości z panią prof.

Kamska lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojechaliśmy szczęśliwie, przez odbiór pierogów dodatkowo godzina w aucie, ale i synus był mega grzeczny (od dawna w samochodzie nie śpi) i ja dałam radę

Wowka, Fermina, pawojoszka, Sela, Lukrecja, J.S, Kamska, D_basiula, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła mityczna bezsenność 3 trymestru. Ehhh

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie melduje dzisiaj, brzuch mnie boli i nie moge spac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej JS, współczuję, na którą masz lekarza? Będę trzymać kciuki, żeby to była "taka Twoja uroda" :)

Ja wczoraj padłam wieczorem i dopiero się obudziłam. Jeszcze w końcu zamówiłam naklejki do pokoju Młodego, miały być sowy, a będzie drzewo i różne zwierzątka: lisek, łoś, szop... i od rana się zastanawiam, bo z pokojem dla dziecka mam wybór, wszystkie są właśnie pomalowane i wybrałam już wcześniej słoneczny, ale mały i pomalowaliśmy go na beżowo, ale przy niektórym oświetleniu ten beż jest różowawy :D ale mogę przeznaczyć dla młodego inny pokój, pomalowany na bardzo bardzo jasny szaro-beż, większy, ale za to ciemniejszy, bo okno wychodzi na lasek. Obydwa są blisko naszej sypialni, po obydwóch jej stronach. Dzisiaj będę rozmyślać gdzie te naklejki przylepię, mimo że od początku byłam przekonana do pokoju nr 1.

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 12 :)

Wowka, mi tez przyszly naklejki tylko ze ja nic specjalnego - gwiazdki, juz je przykleilam bo pomalowalismy sciane i fajnie to wyglada, tylko ze ja nie moglam innych takich typowo dzieciecych bo gryzlo mi sie to z sypialnia, ale ogolnie fajne ;) Z jakiej strony zamawialas? Ja z dawanda.pl ale o ile na naklejki czekalam tydzien, to na drewniane gwiazdki na sciane nadal czekam i nie wiem kiedy beda, takze jakosciowo wszystko ok, ale troche sie czeka.

28 tydzien, jak ja na niego czekalam... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 07:37

Fermina, kattalinna, Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja standardowo pobudka po 4-tej, ale udało się później usnąć.

Piszę, żeby popatrzeć sobie na suwaczek ;)

O porodzie raczej nie myślę, ale przeraża mnie ten szybko upływający czas.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam z allegro. I też najpierw miały być gwiazdki i szare ściany, a pozniej sie zmienila koncepcja :) ale w swojej sypialni też bym nie przyklejała takich zwierzątek :P już nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądać, mam syndrom wicia gniazda w pełni, mam gniazdo do uwicia i mnostwo decyzji tylko idzie to taaaaak wolno... czasem sie boje, ze nie zdazymy sie przeprowadzic, tak to wszystko na wariata u nas.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zazdroszczę możliwości wybrania pokoju :) u nas ewentualnie wybór kąta,a i ten nieco narzucony możliwościami :D
    Ale pomalowalismy wczoraj,z wymuszona przerwa, bo farby nie starczyło. Dzisiaj kończymy, lampki zamowie i będzie ślicznie <3

J.S. trzymam kciuki za wizytę i żeby ten brzucholek już Cię nie bolał.
    Dla mojej psychiki taki newralgiczny był 24 tydzień, teraz to już w ogóle siup... ;)

Kamcia udanego wypoczynku!

My dziś wieczorem do kina, żeby się trochę odsttesowac i jutro punkt 6.00 wyjazd do Łodzi.

kamciaelcia, J.S, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    kciuki już dzisiaj zaciskam

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja mialam pobudke o 4.30, ale nie zagladalam tu bo chcialam za wszelka cene isc spac i sie udalo, ale dopiero o 6 jak chlopak wrocil z pracy :p

My pomalowalismy sciane u nas w pokoju na taki kolor baby blue i sie zrobilo troche bardziej dziecieco od razu :p

A tak sobie spia moje dwa chlopaki (trzeci w brzuchu tez jeszcze spi):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/420d5b6ceaf0.jpg

Wowka, Cola87, Fermina, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wczoraj wieczorem się wyłączyłam, źle się czułam. I chyba po raz pierwszy miałam skurcze. Na szczęście niezbyt bolesne. Przeholowałam, mam nauczkę.

Zaczynam mieć dość. Liczę na to, że będę miała tak dość, że będę pragnęła porodu jak niczego innego. Wszystkim Wam życzę tego stanu, łatwiej podejść do rodzenia. Chcę się cieszyć, że nareszcie się zaczęło . Zamiast być zaskoczoną i szukać możliwości ucieczki XD

Miłego dnia :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, dzieki :* Ja za was mocno trzymam kciuki, idzcie sie odstresowac i zebrac sily, na co idziecie? Ja nie wysiedze bo ciagle mi sie siku chce :D

Ja tez mam kacik, nie mam mozliwosci wybrania pokoju niestety :D

Hoope, ja ci powiem, ze marze o tym aby byla ciaza donoszona i moge rodzic, ba marze o tym i nie boje sie nawet bolu, bo juz mi tak doskwiera wszystko ze masakra.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem blisko tego stanu ;) Pierwszy raz. Dwa poprzednie nie byłam.

J.S Ty masz dziś lekarza, to się chociaż uspokoisz. Ja jeszcze tydzień.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    J.S. kciuki dziś. Fatalita za jutrzejsza wizytę tez trzymam :-)
    Hoope na tym etapie to juz chyba norma takie skurcze chyba przepowiadajace.
    U mnie tez kacik w sypialni. Mialy byc sowki naklejki nad lozeczkiem juz chyba ich nie chce może wlasnie tylko gwiazdki nakleje. Przemowalismy sciany i kolor jakby taki nie męski - w róż wpada :-))

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ