Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za odpowiedź,no wlasnie mam tak samo, w nocy nie idzie spać bo biodra bolą i ciężko sie przekręcić. Teraz stoję przy kuchni i promieniuje mi wlasnie na posladek tez, no coz...Jeszcze 3 miesiące.. a dostalas na to jakieś leki, zalecenia??
-
Siostrze na rwę pomagało spanie z cebuszką. Całkiem nie zniknęła ale była znośniejsza.
Uleczył ją dopiero poród
Mi na bóle bioder też cebuszka pomaga bardzo. Jak się kładę to tylko z nią. Starczy, że położę się bez i zaraz biodra nawalają i cała miednica. Co dziwne - żadne inne poduszki, koce, kołdry zrolowane między udami/kolanami nie zdają egzaminu. Nawet noga zarzucona na męża to nie to samo.
Matylda
-
Kira91 wrote:Dzieki za odpowiedź,no wlasnie mam tak samo, w nocy nie idzie spać bo biodra bolą i ciężko sie przekręcić. Teraz stoję przy kuchni i promieniuje mi wlasnie na posladek tez, no coz...Jeszcze 3 miesiące.. a dostalas na to jakieś leki, zalecenia??
Mam to samo. Od kilku dni boli mnie/kłuje po prawej stronie od kości ogonowej, promieniuje na krzyż i pośladki, w nocy boli prawe biodro -
JS czekamy na info.
Cholera, znowu u mnie cos. Ząb mi pękł. Idę do dentysty na 17:30 ale już wścieku dostaje, że ciągle coś. A od rana też miałam i moment załamania, i płacz, i napływ miłości, nawet miałam trochę energii i zrobiłam śliwki pod kruszonką a teraz leżę i się wsciekam na ząb. I na psa bo nie może się zdecydować czy chce siedzieć na balkonie czy w domu. -
Jestem jestem.
Wszystko super, szyjka zamknieta, twarda skierowana do kosci krzyzowej, na poprzedniej wizycie miala 33mm a teraz 32 takze jest super, lozysko bez zadnych oznak odklejania, wody w porzadku. Nie mam powodu do zmartwien, lekarz powiedzial ze najwidoczniej taka jest moja uroda, luteine mi zostawil bo mowi ze ona tez wycisza to troche, a widac ze sie mecze z tymi bolami. Generalnie malenki kochany, skierowany glowa w dol juz, wazy 1200g ale wszystko ma na 30 tydzien, a nie na 28. Powiedzcie mi jak to sie ma do terminu porodu, bo on caly czas jest dwa tygodnie starszy.
Mam zdjecie, tylko mial pepowine na twarzy i lekarz usunal ja ze zdjecia, ale widac ze nos i usta ma po moim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/662efdbebf8d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9152f616479b.jpg
Woeka, wspolczuje zeba
Dziekuje za kciuki, przydaly sie bardzo :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:23
Wowka, Kamska, Kira91, Pysia89, Mycha666, Katy, malwka08, kattalinna, Feeva, Fatalita, Fermina, kamciaelcia, Hoope, D_basiula, Kropka88, Mała Matylda, Sela, Katka. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Mam takie głupie pytanie.
Wczoraj wypiłam 500ml wody z biedry i na sam koniec poczułam smak plastiku
Butelkę tez potem powąchałam i mi śmierdziała plastikiem.
Dzisiaj rano miałam lekka biegunkę i się zastanawiam czy mogłam się tym zatruć ?
-
nick nieaktualnyI jescze co do porodu?
Która z Nas rodzi najszybciej ?
Według listy z pierwszej strony Lukrecja ale jak widzę jej suwaczek to chyba ma jakos 29+ 3 a według tej pierwszej strony jest między nami 3 tygodnie różnicy czyli jakos w 32 powinna być?
Jak to jest ?
Kto pierwszy z porodówki powróci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 16:03
-
Wpadam tylko na chwilę, podać Wam moje wyniki krzywej pod rozwagę, potem poczytam i odpisze, mam mini przerwe w szkole rodzenia.
Na czczo: 79
Po 1 h: 94
Po 2 h: 88
Powiedzcie, że ok.kattalinna, kamciaelcia, Kropka88, pawojoszka, Mała Matylda, Sela, Jagoda14, Katka. lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Wpadam tylko na chwilę, podać Wam moje wyniki krzywej pod rozwagę, potem poczytam i odpisze, mam mini przerwe w szkole rodzenia.
Powiedzcie, że ok.
Mówię że okFermina lubi tę wiadomość
-
J.S. gratulacje
Fermina wyniki super. Ja jestem coraz bardziej niezdarna i ciężej mi się rusza, przewraca w łóżku na drugi bok. Trochę mnie to dobija, bo tu jeszcze trzy miesiące. Ale lepiej nie narzekać bo zawsze może być gorzej
Fermina lubi tę wiadomość
-
Mycha666 wrote:Planowałam jutro zrobić badanie krwi i moczu dla gina, ale wyskoczyła mi opryszczka. Czy ma to znaczenie dla wyników?
Fermina, też mówię
Czytam o Waszych bolączkach i... skądś to znam. Tylko, że wszelkie dolegliwości ciążowe jak się pojawiają u mnie w domu, to dotyczą mojego męża. Ledwo się rusza, obstawiam korzonki. Ciekawe czy zacznie rzygać w 3 trymestrze
Ja od wczoraj mam doła, który postępuje w kierunku stanów depresyjnych. Nie jestem gotowa na dziecko, z wyprawki prawie nic, nie mam weny na zapisywanie się do szkoły rodzenia ani żadne warsztaty itp. Nic mi się nie chce. Wizyta w poniedziałek, muszę się zmobilizować żeby do laboratorium podjechać...
Do tego stresuję się jazdami, wczoraj jeździłam fatalnie, co stwierdził nawet mój instruktor choć nigdy nie wydaje takich opinii. Aktualnie mnie odrzuca na myśl o tym, żeby usiąść za kierownicą. A egzamin tuż, tuż. Pocieszam się, że to wszystko przez ostre słońce, dziś kupiłam zatem porządne okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją, trochę mi się humor poprawił na chwilę.
Ogólnie mam ochotę się zaszyć w jakiejś dziurze i nie wiem czy chcę się budzićFermina lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Wpadam tylko na chwilę, podać Wam moje wyniki krzywej pod rozwagę, potem poczytam i odpisze, mam mini przerwe w szkole rodzenia.
Powiedzcie, że ok.
Miałam identyczne, co do jednostki i gin powiedział, że superWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 17:16
Fermina lubi tę wiadomość
Matylda
-
Dominique1995 wrote:I jescze co do porodu?
Która z Nas rodzi najszybciej ?
Według listy z pierwszej strony Lukrecja ale jak widzę jej suwaczek to chyba ma jakos 29+ 3 a według tej pierwszej strony jest między nami 3 tygodnie różnicy czyli jakos w 32 powinna być?
Jak to jest ?
Kto pierwszy z porodówki powróci ?
Ja jestem jedna z pierwszych, ale kiedy dziecko wyjdzie to tylko ono wie a okienko jest spore, bo +/- 2 tygodnie
Starszą urodziłam 3 dni po terminie.Matylda
-
Kattalinna co prawda wizyta za tydzień w czwartek, ale takie mrozy zapowiadają na przyszły tydzieńze boję się, że moja bryka nie zapali. A nie uśmiecha mi sie spacer na czczo, bo wiadomo, że kobieta w ciąży głodna, to kobieta bardzo zła
A jutro oferta w Lidlu dla niemowląt i ciężarówek, to przy okazji bym zaliczyła i pobranie i zakupy.mrtna lubi tę wiadomość