X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, dla Ciebie również powodzenia na wizycie. Oby temat szpitala w ogóle się nie pojawił :)

Te kocyki to cała filozofia, im więcej czytam tym głupsza i gorzej przygotowana się czuję :P
    Obecnie mam kocyk bambusowo-bawełniany z Lullalove, drugi taki ciepły i mięciutki (nie wiem co to za materiał), 3 otulacze 120x120, w tym jeden bambusowy i dwa tetrowe. Na pewno kupię jeszcze rożek, planowałam też zestaw do wózka i to w zasadzie wszystko w tym zakresie przed porodem. A teraz nic już nie wiem :/ ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czytam, nie rozmyślam - to tylko koce :D Po prostu zgromadziłam kilka różnych (jedne dostałam, inne kupiłam) o różnych grubościach, z różnych materiałów i będziemy używać zależnie od pogody/sytuacji.

Mała Matylda, Lucy010, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda i chyba robisz najlepiej:)
    Ja jak Mala Matylda za dużo czytam, koca szukałam chyba 2 miesiące, tym sposobem mam chyba tylko dwa, i dwa w spadku troche już wymeczone więc jeden idzie na szpital, a pozniej w domu tylko pod pupe
    Dzień dobry tak w ogóle :)

Dzisiaj jakieś wizyty chyba wiec powodzenia:)
    Ja wstawiam dalej pranko i prasuje:)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• morowa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach drogie mamy!

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Ja nie mam żadnego minky koca pewnie dopiero na zimę coś kupię
    Mam w sumie 3 plus otulacze i 2 rożki bawełniane z wypełnieniem będę służyć za ewentualną kołderke jeśli chodzi o ręczniki mam 1 z Ikea i 1 z ceba baby taki duży
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ef5b0689d0f.png
    Ten na samym dole to ten co moja mama robiła
    Ma piękna naszywke babcia mi zrobiła :)

Feeva, Sela, Mała Matylda, Nynka, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak Was czytam i zglupialam. My mamy rozek 1 z wkladka kokosowa drugi bez i 2 kocyki 1 polarowy a drugi taki milutki. No i do wozka jak bedzie goraco to sama pieluszka albo zwykla albo flanelowa. Zastanawiam sie tylko nad podusia do wozka i nie wiem czy kupic czy nie. Doradzicie cos?
    A i o co chodzi z taka poduszka motylkiem, bo to modne ostatnio a nie wiem czy zdrowe i praktyczne.

Powodzenia dzis na wizytach!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Saperek śliczne te kocysie :)

Ja mam 2 kocyki polarowe, jeden cieńszy, jeden grubszy, jeden taki milutki, z gemini zamówiłam pieluszkę bambusową 75x75cm bardziej na lato, bo jak będzie upalnie to ta bambusowa pójdzie w ruch lub nawet niczym nie będę przykrywać, chyba że na dworze bo w domu to ja w lato mam gorzej niż na zewnątrz. Planuję zakup jeszcze kocyka z Lullalove bambusowego, ale to w następnym miesiącu bo za dużo wydatków mam już w tym... o.O
    Rożek mam jeden, bawełniany z wypełnieniem :)
    Do wózka w chłodniejsze dni mam kocyk minky, do tego płaska podusia minky i pościel do wózka mam czyli kołderka z wypełnieniem delikatnym + poduszka płaska, ale w lato pewnie raczej będę przykrywać pieluszkami jeśli już :)

Powodzenia na wizytach :)

Ja właśnie wstawiam drugie pranie, akurat do wieczora powysycha, wczoraj szybko wyschło, bo tak cieplutko :)

Przyszła mi nowa dostawa ciuszków - używanych ale super zachowane. Z "butiku" na fb :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98ee3ec68f19.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:30

Sela, Mała Matylda, Katy, Saperek, J.S, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Kurcze jak tak czytam co piszecie o tych kocykach to sama nie wiem co kupić. W sumie mam tylko 1 rożek (drugi dokupie pod koniec miesiąca) 1 kocyk (taki szydełkowy, który niedawno zrobiłam) i tyle. Chyba muszę jeszcze z jeden dokupić.
    Mój brat kupił taką poduszkę motylek dla córci ale przeważnie one są mega wypchane pośrodku, a on ma taką bardziej normalną, niby pomaga aby główka się nie odkształcała...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Już wiem, czemu nie mogłam zasnąć i było mi tak potwornie gorąco. Otóż w nocy była burza. A po burzy zrobiło się cudownie.

Myślę, czy nie zacząć spać na balkonie.

Wczoraj w zoologiku pani pokazała nam malutkie, ślepe chomiki i od wczoraj jest to temat nr 1. Siedmiolatki bardzo dużo mówią. Właściwie całą dobę bo i przez sen.
    Mam nadzieję, że chłopcy tak nie mają.

Czasem jak Was czytam mam wrażenie, że piszecie magistra z wyprawki dla noworodka XD A on chce być tylko przy mamie i mieć nieograniczony dostęp do cyca. Koniec potrzeb XD

Tanda, Feeva, malwka08, Lucy010, pawojoszka, D_basiula, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam komplet z hubiword, poduszka plaska plus kocyk minky. Ale myślę, że pielucha flanelowa pod główkę wystarczyłaby dla takiego malucha. Ciepło będzie ;)
    Kocyki mam różne, dwa w spadku, dwa elastyczne a"la otulacz i rożek bez wkładu. Coś jej przypadnie do gustu :)

Recznik jeden z ikea, ten co Tanda, drugi chyba z akpolu.

Śniło mi się, że zaplanowali mi wywoływanie porodu na 19.05. I ta data, wpisywana do karty ciąży, stoi mi teraz jak byk przed oczami ;)
    Nie zgadzam się na żadne wywoływanie...

Trzymam kciuki za wizyty, żeby nikt Was nigdzie nie wysłał, ani nie denewował.

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w słoneczny dzień, muszę wyjść po klapki/łapcie dzisiaj bo w swoich się nie mieszcze..

Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..

Wczoraj spakowaliśmy walizkę do szpitala, jestem dumna :)

Co do kocyków to ja mam jeden, taki z biedronki i do wozka komplet i 2 rożki bawełniane, bedzie potrzeba to się kupi, dziewczynki zyjemy w czasach gdzie wszystko mozna dostać od ręki więc nie panikujmy :)

Tanda, Istar, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka myślę, że maluszkowi takie odgłosy jak chrapanie nie będą przeszkadzały :) Przyzwyczajone będzie, bo na pewno w brzuszku słyszy :D

Jak Mój Mąż pochrapuje, to z łokcia dostaje i przestaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:53

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny na wizytach:) i ja tez mam rozne kocyki ktore podostawalam od znajomych i jakos nie mysle o nich, poduszki dla synka nie uzywalam i uzywac nie bede teraz tez.

Ale u nas slonko dzisiaj, czyzby naprawde wiosna przyszla w koncu:D

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Ja kocyki mam 3, kazdy innej grubosci ;) Rozek jeden, ale chyba wystarczy, jak cos to dokupie :p

Dobija mnie moja niezdarnosc i brak myslenia..wczoraj oparzylam sie para z naczynia zaroodornego ;/ Pol dnia chodzilam z palcami w szklance z zimna woda, a jak jechalismy po wanienke to trzymalam reke za oknem xd Żeby bylo smieszniej to przy okazji oparzenia rozbilam przykrywke od tego naczynia, a to tesciowej...
    Dzisiaj na odmiane urwalam ten sznureczek (nie wiem jak sie to zwie) od rolety...
    Paluchy dalej mnie bola i sa czerwone :/ Jak mi tak zostana to bede miala druga pamiatke z ciazy. Pierwsza mam blizne od oparzenia pogrzebaczem xd
    Boje sie, ze mi to nie minie i moje dziecko bedzie w niebezpieczenstwie :p

A i powodzenia na wizytach :) Ja mam jutro :p

Chlopak wychodzac teraz z domu powiedzial do mnie: "Nie rodz" xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:55

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja mam 2 pamiątki po oparzeniu się wrzącym olejem, co najśmieszniejsze są obok siebie i z dwóch różnych roków :D XD Jedną bliznę mam po pobycie na Mazurach, wolałam ratować kotlety, niż siebie, a drugą mam już z początków ciąży, jak mnie patelnia zaatakowała podczas robienia obiadu :D

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! ;)

Jeeeny, dziewczyny, jaki ja mialam popieprzony sen :O Moj stwierdzil, ze juz ma dosyc tych skracajacych sie szyjek, on chce uprawiac normalny seks i jak ja nie moge, to on sobie bierze inna kobiete i robili to w naszym lozku, a ja sie temu z tym wielkim brzuchem przygladalam :O Obudzilam sie i bylo mi tak mega mega przykro, ze nie moglam juz kompletnie zasnac. Co za bzdury mi sie w tej glowie roja, to chyba przez to ze tak sie obzarlam pyz z cebula na noc, za kare XD

Ja mam jakies tam kocyki, jeden minky, drugi bambusowy, trzeci bawelniany, dwa otulacze i nimi bede przykrywac latem w wozku, rozek tez jest ale jakis zwykly chyba. Nie skupialam sie za bardzo na tym :D

Feeva, sliczne ciuszki ;) Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie tez miec corke :D

Ja dzis wizytuje i tez mam jakies leki, nie wiem czy brac ze soba torbe wrzucic do auta, czy nie, z jednej strony jakby nie daj Boze cos to znowu zostane bez niej i trzeba bedzie jechac 80 km po nia. Hmmm. Z drugiej mysle, ze jak ja wezme to tam zostane, zrozumcie tu kobiete ciezarna XD

Hoope, kupujesz chomika? :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..

No to witam w klubie. Mój przestał chrapać tak ok. 5 nad ranem... u mnie żadne kuksańce nie pomagają...po 5 sekundach chrapie znowu. Ale dziś to przeszedł samego siebie

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mój też dostaje z łokcia, przewraca się na bok i jedzie od nowa...malec może bedzie znał ten dźwięk ale czy to nie bedzie mu przeszkadzała w spaniu, ja jakoś nie mogę przyzwyczaić się do tego dźwięku mimo tylu lat..

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez chrapie, a probowalyscie zeby mial glowe wyzej i spal na lewym boku? Mojemu to pomaga. Ja sie nie mecze z charapaniem, bo zakladam sobie stoperki i nic nie slysze, a czasem jak przebije nawet mnie jakis dzwiek przez nie, to zaraz go uspokajam, zeby sie odwrocil na bok, bo chrapie na plasko w szczegolnosci. Teraz stoperki sie sprawdzaja, potem bedzie juz gorzej bo nie bedzie mozliwosci z nimi spac :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrapie tylko jak śpi na plecach, wtedy go budzę i warczę, żeby się przekręcił, bo spać nie moge :D Jak się przekręci to jest spokój.

malwka08 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ