Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulli, dla Ciebie również powodzenia na wizycie. Oby temat szpitala w ogóle się nie pojawił
Te kocyki to cała filozofia, im więcej czytam tym głupsza i gorzej przygotowana się czuję
Obecnie mam kocyk bambusowo-bawełniany z Lullalove, drugi taki ciepły i mięciutki (nie wiem co to za materiał), 3 otulacze 120x120, w tym jeden bambusowy i dwa tetrowe. Na pewno kupię jeszcze rożek, planowałam też zestaw do wózka i to w zasadzie wszystko w tym zakresie przed porodem. A teraz nic już nie wiem
-
A ja nie czytam, nie rozmyślam - to tylko koce
Po prostu zgromadziłam kilka różnych (jedne dostałam, inne kupiłam) o różnych grubościach, z różnych materiałów i będziemy używać zależnie od pogody/sytuacji.
Mała Matylda, Lucy010, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyTanda i chyba robisz najlepiej:)
Ja jak Mala Matylda za dużo czytam, koca szukałam chyba 2 miesiące, tym sposobem mam chyba tylko dwa, i dwa w spadku troche już wymeczone więc jeden idzie na szpital, a pozniej w domu tylko pod pupe
Dzień dobry tak w ogóle
Dzisiaj jakieś wizyty chyba wiec powodzenia:)
Ja wstawiam dalej pranko i prasuje:)Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Witam się
Ja nie mam żadnego minky koca pewnie dopiero na zimę coś kupię
Mam w sumie 3 plus otulacze i 2 rożki bawełniane z wypełnieniem będę służyć za ewentualną kołderke jeśli chodzi o ręczniki mam 1 z Ikea i 1 z ceba baby taki duży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ef5b0689d0f.png
Ten na samym dole to ten co moja mama robiła
Ma piękna naszywke babcia mi zrobiłaFeeva, Sela, Mała Matylda, Nynka, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Tez tak Was czytam i zglupialam. My mamy rozek 1 z wkladka kokosowa drugi bez i 2 kocyki 1 polarowy a drugi taki milutki. No i do wozka jak bedzie goraco to sama pieluszka albo zwykla albo flanelowa. Zastanawiam sie tylko nad podusia do wozka i nie wiem czy kupic czy nie. Doradzicie cos?
A i o co chodzi z taka poduszka motylkiem, bo to modne ostatnio a nie wiem czy zdrowe i praktyczne.
Powodzenia dzis na wizytach!Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Dzień dobry!
Saperek śliczne te kocysie
Ja mam 2 kocyki polarowe, jeden cieńszy, jeden grubszy, jeden taki milutki, z gemini zamówiłam pieluszkę bambusową 75x75cm bardziej na lato, bo jak będzie upalnie to ta bambusowa pójdzie w ruch lub nawet niczym nie będę przykrywać, chyba że na dworze bo w domu to ja w lato mam gorzej niż na zewnątrz. Planuję zakup jeszcze kocyka z Lullalove bambusowego, ale to w następnym miesiącu bo za dużo wydatków mam już w tym...
Rożek mam jeden, bawełniany z wypełnieniem
Do wózka w chłodniejsze dni mam kocyk minky, do tego płaska podusia minky i pościel do wózka mam czyli kołderka z wypełnieniem delikatnym + poduszka płaska, ale w lato pewnie raczej będę przykrywać pieluszkami jeśli już
Powodzenia na wizytach
Ja właśnie wstawiam drugie pranie, akurat do wieczora powysycha, wczoraj szybko wyschło, bo tak cieplutko
Przyszła mi nowa dostawa ciuszków - używanych ale super zachowane. Z "butiku" na fb
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98ee3ec68f19.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:30
Sela, Mała Matylda, Katy, Saperek, J.S, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Kurcze jak tak czytam co piszecie o tych kocykach to sama nie wiem co kupić. W sumie mam tylko 1 rożek (drugi dokupie pod koniec miesiąca) 1 kocyk (taki szydełkowy, który niedawno zrobiłam) i tyle. Chyba muszę jeszcze z jeden dokupić.
Mój brat kupił taką poduszkę motylek dla córci ale przeważnie one są mega wypchane pośrodku, a on ma taką bardziej normalną, niby pomaga aby główka się nie odkształcała...W końcu się udało...
-
Dzień dobry
Już wiem, czemu nie mogłam zasnąć i było mi tak potwornie gorąco. Otóż w nocy była burza. A po burzy zrobiło się cudownie.
Myślę, czy nie zacząć spać na balkonie.
Wczoraj w zoologiku pani pokazała nam malutkie, ślepe chomiki i od wczoraj jest to temat nr 1. Siedmiolatki bardzo dużo mówią. Właściwie całą dobę bo i przez sen.
Mam nadzieję, że chłopcy tak nie mają.
Czasem jak Was czytam mam wrażenie, że piszecie magistra z wyprawki dla noworodkaA on chce być tylko przy mamie i mieć nieograniczony dostęp do cyca. Koniec potrzeb
Tanda, Feeva, malwka08, Lucy010, pawojoszka, D_basiula, Kropka88 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja do wózka mam komplet z hubiword, poduszka plaska plus kocyk minky. Ale myślę, że pielucha flanelowa pod główkę wystarczyłaby dla takiego malucha. Ciepło będzie
Kocyki mam różne, dwa w spadku, dwa elastyczne a"la otulacz i rożek bez wkładu. Coś jej przypadnie do gustu
Recznik jeden z ikea, ten co Tanda, drugi chyba z akpolu.
Śniło mi się, że zaplanowali mi wywoływanie porodu na 19.05. I ta data, wpisywana do karty ciąży, stoi mi teraz jak byk przed oczami
Nie zgadzam się na żadne wywoływanie...
Trzymam kciuki za wizyty, żeby nikt Was nigdzie nie wysłał, ani nie denewował.Wowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Witam się dziewczynki w słoneczny dzień, muszę wyjść po klapki/łapcie dzisiaj bo w swoich się nie mieszcze..
Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..
Wczoraj spakowaliśmy walizkę do szpitala, jestem dumna
Co do kocyków to ja mam jeden, taki z biedronki i do wozka komplet i 2 rożki bawełniane, bedzie potrzeba to się kupi, dziewczynki zyjemy w czasach gdzie wszystko mozna dostać od ręki więc nie panikujmyTanda, Istar, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Efwka myślę, że maluszkowi takie odgłosy jak chrapanie nie będą przeszkadzały
Przyzwyczajone będzie, bo na pewno w brzuszku słyszy
Jak Mój Mąż pochrapuje, to z łokcia dostaje i przestajeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:53
-
powodzenia dziewczyny na wizytach:) i ja tez mam rozne kocyki ktore podostawalam od znajomych i jakos nie mysle o nich, poduszki dla synka nie uzywalam i uzywac nie bede teraz tez.
Ale u nas slonko dzisiaj, czyzby naprawde wiosna przyszla w koncu:D
-
Dzien dobry
Ja kocyki mam 3, kazdy innej grubosciRozek jeden, ale chyba wystarczy, jak cos to dokupie :p
Dobija mnie moja niezdarnosc i brak myslenia..wczoraj oparzylam sie para z naczynia zaroodornego ;/ Pol dnia chodzilam z palcami w szklance z zimna woda, a jak jechalismy po wanienke to trzymalam reke za oknem xd Żeby bylo smieszniej to przy okazji oparzenia rozbilam przykrywke od tego naczynia, a to tesciowej...
Dzisiaj na odmiane urwalam ten sznureczek (nie wiem jak sie to zwie) od rolety...
Paluchy dalej mnie bola i sa czerwoneJak mi tak zostana to bede miala druga pamiatke z ciazy. Pierwsza mam blizne od oparzenia pogrzebaczem xd
Boje sie, ze mi to nie minie i moje dziecko bedzie w niebezpieczenstwie :p
A i powodzenia na wizytachJa mam jutro :p
Chlopak wychodzac teraz z domu powiedzial do mnie: "Nie rodz" xdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:55
-
Katy ja mam 2 pamiątki po oparzeniu się wrzącym olejem, co najśmieszniejsze są obok siebie i z dwóch różnych roków
Jedną bliznę mam po pobycie na Mazurach, wolałam ratować kotlety, niż siebie, a drugą mam już z początków ciąży, jak mnie patelnia zaatakowała podczas robienia obiadu
Katy lubi tę wiadomość
-
Czesc!
Jeeeny, dziewczyny, jaki ja mialam popieprzony senMoj stwierdzil, ze juz ma dosyc tych skracajacych sie szyjek, on chce uprawiac normalny seks i jak ja nie moge, to on sobie bierze inna kobiete i robili to w naszym lozku, a ja sie temu z tym wielkim brzuchem przygladalam
Obudzilam sie i bylo mi tak mega mega przykro, ze nie moglam juz kompletnie zasnac. Co za bzdury mi sie w tej glowie roja, to chyba przez to ze tak sie obzarlam pyz z cebula na noc, za kare
Ja mam jakies tam kocyki, jeden minky, drugi bambusowy, trzeci bawelniany, dwa otulacze i nimi bede przykrywac latem w wozku, rozek tez jest ale jakis zwykly chyba. Nie skupialam sie za bardzo na tym
Feeva, sliczne ciuszkiMam nadzieje, ze kiedys uda mi sie tez miec corke
Ja dzis wizytuje i tez mam jakies leki, nie wiem czy brac ze soba torbe wrzucic do auta, czy nie, z jednej strony jakby nie daj Boze cos to znowu zostane bez niej i trzeba bedzie jechac 80 km po nia. Hmmm. Z drugiej mysle, ze jak ja wezme to tam zostane, zrozumcie tu kobiete ciezarna
Hoope, kupujesz chomika? -
efwka83 wrote:Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..
No to witam w klubie. Mój przestał chrapać tak ok. 5 nad ranem... u mnie żadne kuksańce nie pomagają...po 5 sekundach chrapie znowu. Ale dziś to przeszedł samego siebie
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
Moj tez chrapie, a probowalyscie zeby mial glowe wyzej i spal na lewym boku? Mojemu to pomaga. Ja sie nie mecze z charapaniem, bo zakladam sobie stoperki i nic nie slysze, a czasem jak przebije nawet mnie jakis dzwiek przez nie, to zaraz go uspokajam, zeby sie odwrocil na bok, bo chrapie na plasko w szczegolnosci. Teraz stoperki sie sprawdzaja, potem bedzie juz gorzej bo nie bedzie mozliwosci z nimi spac