X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, dla Ciebie również powodzenia na wizycie. Oby temat szpitala w ogóle się nie pojawił :)

Te kocyki to cała filozofia, im więcej czytam tym głupsza i gorzej przygotowana się czuję :P
    Obecnie mam kocyk bambusowo-bawełniany z Lullalove, drugi taki ciepły i mięciutki (nie wiem co to za materiał), 3 otulacze 120x120, w tym jeden bambusowy i dwa tetrowe. Na pewno kupię jeszcze rożek, planowałam też zestaw do wózka i to w zasadzie wszystko w tym zakresie przed porodem. A teraz nic już nie wiem :/ ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czytam, nie rozmyślam - to tylko koce :D Po prostu zgromadziłam kilka różnych (jedne dostałam, inne kupiłam) o różnych grubościach, z różnych materiałów i będziemy używać zależnie od pogody/sytuacji.

Mała Matylda, Lucy010, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda i chyba robisz najlepiej:)
    Ja jak Mala Matylda za dużo czytam, koca szukałam chyba 2 miesiące, tym sposobem mam chyba tylko dwa, i dwa w spadku troche już wymeczone więc jeden idzie na szpital, a pozniej w domu tylko pod pupe
    Dzień dobry tak w ogóle :)

Dzisiaj jakieś wizyty chyba wiec powodzenia:)
    Ja wstawiam dalej pranko i prasuje:)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• morowa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach drogie mamy!

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Ja nie mam żadnego minky koca pewnie dopiero na zimę coś kupię
    Mam w sumie 3 plus otulacze i 2 rożki bawełniane z wypełnieniem będę służyć za ewentualną kołderke jeśli chodzi o ręczniki mam 1 z Ikea i 1 z ceba baby taki duży
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ef5b0689d0f.png
    Ten na samym dole to ten co moja mama robiła
    Ma piękna naszywke babcia mi zrobiła :)

Feeva, Sela, Mała Matylda, Nynka, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak Was czytam i zglupialam. My mamy rozek 1 z wkladka kokosowa drugi bez i 2 kocyki 1 polarowy a drugi taki milutki. No i do wozka jak bedzie goraco to sama pieluszka albo zwykla albo flanelowa. Zastanawiam sie tylko nad podusia do wozka i nie wiem czy kupic czy nie. Doradzicie cos?
    A i o co chodzi z taka poduszka motylkiem, bo to modne ostatnio a nie wiem czy zdrowe i praktyczne.

Powodzenia dzis na wizytach!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Saperek śliczne te kocysie :)

Ja mam 2 kocyki polarowe, jeden cieńszy, jeden grubszy, jeden taki milutki, z gemini zamówiłam pieluszkę bambusową 75x75cm bardziej na lato, bo jak będzie upalnie to ta bambusowa pójdzie w ruch lub nawet niczym nie będę przykrywać, chyba że na dworze bo w domu to ja w lato mam gorzej niż na zewnątrz. Planuję zakup jeszcze kocyka z Lullalove bambusowego, ale to w następnym miesiącu bo za dużo wydatków mam już w tym... o.O
    Rożek mam jeden, bawełniany z wypełnieniem :)
    Do wózka w chłodniejsze dni mam kocyk minky, do tego płaska podusia minky i pościel do wózka mam czyli kołderka z wypełnieniem delikatnym + poduszka płaska, ale w lato pewnie raczej będę przykrywać pieluszkami jeśli już :)

Powodzenia na wizytach :)

Ja właśnie wstawiam drugie pranie, akurat do wieczora powysycha, wczoraj szybko wyschło, bo tak cieplutko :)

Przyszła mi nowa dostawa ciuszków - używanych ale super zachowane. Z "butiku" na fb :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98ee3ec68f19.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:30

Sela, Mała Matylda, Katy, Saperek, J.S, kattalinna, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Kurcze jak tak czytam co piszecie o tych kocykach to sama nie wiem co kupić. W sumie mam tylko 1 rożek (drugi dokupie pod koniec miesiąca) 1 kocyk (taki szydełkowy, który niedawno zrobiłam) i tyle. Chyba muszę jeszcze z jeden dokupić.
    Mój brat kupił taką poduszkę motylek dla córci ale przeważnie one są mega wypchane pośrodku, a on ma taką bardziej normalną, niby pomaga aby główka się nie odkształcała...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Już wiem, czemu nie mogłam zasnąć i było mi tak potwornie gorąco. Otóż w nocy była burza. A po burzy zrobiło się cudownie.

Myślę, czy nie zacząć spać na balkonie.

Wczoraj w zoologiku pani pokazała nam malutkie, ślepe chomiki i od wczoraj jest to temat nr 1. Siedmiolatki bardzo dużo mówią. Właściwie całą dobę bo i przez sen.
    Mam nadzieję, że chłopcy tak nie mają.

Czasem jak Was czytam mam wrażenie, że piszecie magistra z wyprawki dla noworodka XD A on chce być tylko przy mamie i mieć nieograniczony dostęp do cyca. Koniec potrzeb XD

Tanda, Feeva, malwka08, Lucy010, pawojoszka, D_basiula, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam komplet z hubiword, poduszka plaska plus kocyk minky. Ale myślę, że pielucha flanelowa pod główkę wystarczyłaby dla takiego malucha. Ciepło będzie ;)
    Kocyki mam różne, dwa w spadku, dwa elastyczne a"la otulacz i rożek bez wkładu. Coś jej przypadnie do gustu :)

Recznik jeden z ikea, ten co Tanda, drugi chyba z akpolu.

Śniło mi się, że zaplanowali mi wywoływanie porodu na 19.05. I ta data, wpisywana do karty ciąży, stoi mi teraz jak byk przed oczami ;)
    Nie zgadzam się na żadne wywoływanie...

Trzymam kciuki za wizyty, żeby nikt Was nigdzie nie wysłał, ani nie denewował.

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w słoneczny dzień, muszę wyjść po klapki/łapcie dzisiaj bo w swoich się nie mieszcze..

Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..

Wczoraj spakowaliśmy walizkę do szpitala, jestem dumna :)

Co do kocyków to ja mam jeden, taki z biedronki i do wozka komplet i 2 rożki bawełniane, bedzie potrzeba to się kupi, dziewczynki zyjemy w czasach gdzie wszystko mozna dostać od ręki więc nie panikujmy :)

Tanda, Istar, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka myślę, że maluszkowi takie odgłosy jak chrapanie nie będą przeszkadzały :) Przyzwyczajone będzie, bo na pewno w brzuszku słyszy :D

Jak Mój Mąż pochrapuje, to z łokcia dostaje i przestaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:53

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny na wizytach:) i ja tez mam rozne kocyki ktore podostawalam od znajomych i jakos nie mysle o nich, poduszki dla synka nie uzywalam i uzywac nie bede teraz tez.

Ale u nas slonko dzisiaj, czyzby naprawde wiosna przyszla w koncu:D

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Ja kocyki mam 3, kazdy innej grubosci ;) Rozek jeden, ale chyba wystarczy, jak cos to dokupie :p

Dobija mnie moja niezdarnosc i brak myslenia..wczoraj oparzylam sie para z naczynia zaroodornego ;/ Pol dnia chodzilam z palcami w szklance z zimna woda, a jak jechalismy po wanienke to trzymalam reke za oknem xd Żeby bylo smieszniej to przy okazji oparzenia rozbilam przykrywke od tego naczynia, a to tesciowej...
    Dzisiaj na odmiane urwalam ten sznureczek (nie wiem jak sie to zwie) od rolety...
    Paluchy dalej mnie bola i sa czerwone :/ Jak mi tak zostana to bede miala druga pamiatke z ciazy. Pierwsza mam blizne od oparzenia pogrzebaczem xd
    Boje sie, ze mi to nie minie i moje dziecko bedzie w niebezpieczenstwie :p

A i powodzenia na wizytach :) Ja mam jutro :p

Chlopak wychodzac teraz z domu powiedzial do mnie: "Nie rodz" xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 09:55

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja mam 2 pamiątki po oparzeniu się wrzącym olejem, co najśmieszniejsze są obok siebie i z dwóch różnych roków :D XD Jedną bliznę mam po pobycie na Mazurach, wolałam ratować kotlety, niż siebie, a drugą mam już z początków ciąży, jak mnie patelnia zaatakowała podczas robienia obiadu :D

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! ;)

Jeeeny, dziewczyny, jaki ja mialam popieprzony sen :O Moj stwierdzil, ze juz ma dosyc tych skracajacych sie szyjek, on chce uprawiac normalny seks i jak ja nie moge, to on sobie bierze inna kobiete i robili to w naszym lozku, a ja sie temu z tym wielkim brzuchem przygladalam :O Obudzilam sie i bylo mi tak mega mega przykro, ze nie moglam juz kompletnie zasnac. Co za bzdury mi sie w tej glowie roja, to chyba przez to ze tak sie obzarlam pyz z cebula na noc, za kare XD

Ja mam jakies tam kocyki, jeden minky, drugi bambusowy, trzeci bawelniany, dwa otulacze i nimi bede przykrywac latem w wozku, rozek tez jest ale jakis zwykly chyba. Nie skupialam sie za bardzo na tym :D

Feeva, sliczne ciuszki ;) Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie tez miec corke :D

Ja dzis wizytuje i tez mam jakies leki, nie wiem czy brac ze soba torbe wrzucic do auta, czy nie, z jednej strony jakby nie daj Boze cos to znowu zostane bez niej i trzeba bedzie jechac 80 km po nia. Hmmm. Z drugiej mysle, ze jak ja wezme to tam zostane, zrozumcie tu kobiete ciezarna XD

Hoope, kupujesz chomika? :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Straszną noc dzisiaj miałam, mąż tak strasznie chrapie że ja nie wytrzymuje,,,takie odgłosy że sciany sie trzesą, martwi mnie to bo malec bedzie spał z nami..

No to witam w klubie. Mój przestał chrapać tak ok. 5 nad ranem... u mnie żadne kuksańce nie pomagają...po 5 sekundach chrapie znowu. Ale dziś to przeszedł samego siebie

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mój też dostaje z łokcia, przewraca się na bok i jedzie od nowa...malec może bedzie znał ten dźwięk ale czy to nie bedzie mu przeszkadzała w spaniu, ja jakoś nie mogę przyzwyczaić się do tego dźwięku mimo tylu lat..

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez chrapie, a probowalyscie zeby mial glowe wyzej i spal na lewym boku? Mojemu to pomaga. Ja sie nie mecze z charapaniem, bo zakladam sobie stoperki i nic nie slysze, a czasem jak przebije nawet mnie jakis dzwiek przez nie, to zaraz go uspokajam, zeby sie odwrocil na bok, bo chrapie na plasko w szczegolnosci. Teraz stoperki sie sprawdzaja, potem bedzie juz gorzej bo nie bedzie mozliwosci z nimi spac :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrapie tylko jak śpi na plecach, wtedy go budzę i warczę, żeby się przekręcił, bo spać nie moge :D Jak się przekręci to jest spokój.

malwka08 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ