X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę i letni kocyk bambusowo bawełniany z lullalove zobaczymy czy się poduszka przyda

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakaś firme z której polecacie ręcznik? Kupiłam jeden takiz dla maluszka ale strasznie badziewny jest, teraz szukam drugiego jakiegos lepszego

• morowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam żadnego ktg jeszcze.

Dziewczyny ratujcie mnie z rożkiem!!! jakie rożki kupiłyście? Czy jak zakupie taki z jedną stroną z minky to nie ugotuje małego? Nie za ciepłe to będzie?

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada w łóżeczku zbierała koty. Baldachim kolekcjonował kurz.
    Ochraniacz do łóżeczka zasłaniał dziecko.
    Poduszka przy maluchu śpiącym wyłącznie na brzuchu nie przydała się, wręcz była niebezpieczna.
    Otulacze i inne skrępowacze były niemile widziane, okrzyczane, skopane.
    Minky jest z poliestru a ten z kolei jest syntetyczny. Stawiam na bawełnę.
    Tetra z pepco była nie do zdarcia.

Leżę na łóżku i dyszę. Jest mi gorąco, nie mogę zasnąć, ledwo na oczy patrzę. Mam dziś wybitnie dość.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ale co to znaczy płaska – bez żadnego wypełnienia, tylko dwie warstwy materiału jak w letnim kocyku? Do łóżeczka nie przewiduję żadnej poduszki.

Morowa, ja jeszcze nie zamówiłam rożka, ale ten który mam na oku ma jedną stronę z minky. Może jakaś doświadczona mama się wypowie czy to dobry wybór na maj.

Ręcznik zamówiłam z Babyono, w internecie ma dobre opinie, ale jeszcze nie przyszedł, więc własnego zdania w tej kwestii nie mam ;)

Nynka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylkda ja stąd zamawiałam komplet do wózka, zobacz sobie jak to wygląda
    http://allegro.pl/zestaw-kocyk-75x50-poduszka-35x25-wozka-minky-i6040894275.html

Rożek mam bawełniany z wkłądem kokosowym

Mała Matylda lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki kupiłam w Ikei jak na cenę 29,90 super .

My wizytujemy się dopiero w piątek , mam wrażenie że brzuch leży mi już na udach a tu jeszcze miesiąc. Na stopy wchodzą mi jedynie trampki a na wagę nie wchodzę bo ona kłamie :P

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, dziękuję, podoba mi się ta oferta - wszystko jest jasne, tu nie ma wątpliwości że poduszka jest płaska. Mi spodobał się wzór z tej oferty: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-bawelna-premium-kocyk-koc-i6770187868.html#thumb/4 . Kocyk mogą zrobić cieńszy, a odnośnie grubości poduszki nie wiem czego sobie zażyczyć, bo samo określenie "płaska" bywa różnie rozumiane.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rożek bawełniany z hubiworld, a teraz napaliłam się na bawełniane od tego sprzedawcy z allegro, co dzis Feeva wklejała :)

Minky mi sie wydaje za grube, ale ja nie jestem doświadczona :) minky na kocyk tak, ale rożek raczej bawełna.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rożek z obu stron bawełna, ale w sumie dlatego, że nie mogłam już patrzeć na wszechobecną minky.
    Miałam więcej nie kupować ale planuje jeszcze jeden rożek z kocykizbajki.pl

Mała Matylda a kupiłaś frote czy ten welur?
    Witch właśnie w ikei sobie upatrzylam, ale kosztowal 50 był grubszy tylko ostatnio go nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 23:46

• Tanda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Macie jakaś firme z której polecacie ręcznik? Kupiłam jeden takiz dla maluszka ale strasznie badziewny jest, teraz szukam drugiego jakiegos lepszego

Ręcznik mam z ikei, w takim kształcie tylko wzór w paski, bardzo sobie chwalę ten kształt :) Starsza do dziś korzysta a ma 2,5 roku.
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30368718/

My mamy starszy model:
    i-ikea-stanka-dzieciecy-z-kapturem-jasnoniebieski-zielony-402-520-10.jpg

Nynka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Tanda, podoba mi się, dobrze, że Ikea blisko :D

• Tanda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek mam jeden taki chyba najzwyklejszy, bawełna z wypełnieniem, bez usztywnienia.
    Nie znam się na rodzajach, bo dostałam gratis do wyprawki przy starszej. Praktycznie z niego nie korzystałam, choć dziecko jesienno/zimowe. Kilka razy młoda w nim była jak ktoś z odwiedzających poprosił bo bał się wziąć na ręce bez niczego.
    Ja tam wolałam od początku "czuć" dziecko na rękach :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    A ja wlasnie nie mam poduszki do wozka, myslicie ze trzeba ja kupic i warto? Bo ja sama juz nie wiem.

Zmeczylam sie szykowaniem na randke jutrzejsza, musze dokonczyc swoje dzielo jutro, bo dzisiaj sie juz zmeczylam XD

Nie używałam w wózku poduszki. Pod głowę pieluszka flanelowa i tyle :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do licha, nie moge spac :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Co do licha, nie moge spac :O

Zmiana :P

Kurcze, za dwie godziny muszę wstać... może już nie ma sensu walczyć o sen? :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmuję wartę jako poranna zmiana ;)

Nynka, kupiłam ręczniki frotte, nie lubię weluru.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, obejrzałam jak świta... teraz już jest dzień, zaraz muszę wstawać a oczy mi się kleją...

Mam wizytę u pani prof na 10. Ciekawe :) mogę wrócić nastraszona, tak zazwyczaj jest po tych wizytach...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, powodzenia, mam nadzieję, że tym razem objedzie się bez straszenia :)

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy nie mogłam spać (5 taka noc) teraz mała wyprawic do szkoły, ogarnąć z grubsza przed wizytą położnej i na 15 wizyta u gina. Też jestem ciekawa czy znowu do szpitala nie będzie chciał wysłać.
    Co do różna to nie mam żadnego z wypełnieniem. Mam jeden kocyk z podwójnej bawełny takie kilka w jednym może być spiworkiem, niby nosidelkiem, okryciem kąpielowym, otulaczem lub kocykiem. Ja wzięłam to do spania dla małego. Drugi podobny grubszy niby kocyk otulacz do fotelika lub spacerówki ale jako rożek też się nada. Z polaru czy czegoś podobnego. Z minky mam zestaw do wózka który ma służyć do kołyski jako pościel;) poza tym kilka kocykow- przy córce sprawdziły się lepiej niż rożek z wypełnieniem którego nie używałam już poza szpitalem A i tam tylko w nim owinięta leżała bo na ręce brałam ja bez.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ