Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szuflada w łóżeczku zbierała koty. Baldachim kolekcjonował kurz.
Ochraniacz do łóżeczka zasłaniał dziecko.
Poduszka przy maluchu śpiącym wyłącznie na brzuchu nie przydała się, wręcz była niebezpieczna.
Otulacze i inne skrępowacze były niemile widziane, okrzyczane, skopane.
Minky jest z poliestru a ten z kolei jest syntetyczny. Stawiam na bawełnę.
Tetra z pepco była nie do zdarcia.
Leżę na łóżku i dyszę. Jest mi gorąco, nie mogę zasnąć, ledwo na oczy patrzę. Mam dziś wybitnie dość.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Efwka, ale co to znaczy płaska – bez żadnego wypełnienia, tylko dwie warstwy materiału jak w letnim kocyku? Do łóżeczka nie przewiduję żadnej poduszki.
Morowa, ja jeszcze nie zamówiłam rożka, ale ten który mam na oku ma jedną stronę z minky. Może jakaś doświadczona mama się wypowie czy to dobry wybór na maj.
Ręcznik zamówiłam z Babyono, w internecie ma dobre opinie, ale jeszcze nie przyszedł, więc własnego zdania w tej kwestii nie mamNynka lubi tę wiadomość
-
Ja ręczniki kupiłam w Ikei jak na cenę 29,90 super .
My wizytujemy się dopiero w piątek , mam wrażenie że brzuch leży mi już na udach a tu jeszcze miesiąc. Na stopy wchodzą mi jedynie trampki a na wagę nie wchodzę bo ona kłamie -
Efwka, dziękuję, podoba mi się ta oferta - wszystko jest jasne, tu nie ma wątpliwości że poduszka jest płaska. Mi spodobał się wzór z tej oferty: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-bawelna-premium-kocyk-koc-i6770187868.html#thumb/4 . Kocyk mogą zrobić cieńszy, a odnośnie grubości poduszki nie wiem czego sobie zażyczyć, bo samo określenie "płaska" bywa różnie rozumiane.
-
Ja kupiłam rożek bawełniany z hubiworld, a teraz napaliłam się na bawełniane od tego sprzedawcy z allegro, co dzis Feeva wklejała
Minky mi sie wydaje za grube, ale ja nie jestem doświadczonaminky na kocyk tak, ale rożek raczej bawełna.
-
nick nieaktualnyJa kupiłam rożek z obu stron bawełna, ale w sumie dlatego, że nie mogłam już patrzeć na wszechobecną minky.
Miałam więcej nie kupować ale planuje jeszcze jeden rożek z kocykizbajki.pl
Mała Matylda a kupiłaś frote czy ten welur?
Witch właśnie w ikei sobie upatrzylam, ale kosztowal 50 był grubszy tylko ostatnio go nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 23:46
-
Nynka wrote:Macie jakaś firme z której polecacie ręcznik? Kupiłam jeden takiz dla maluszka ale strasznie badziewny jest, teraz szukam drugiego jakiegos lepszego
Ręcznik mam z ikei, w takim kształcie tylko wzór w paski, bardzo sobie chwalę ten kształtStarsza do dziś korzysta a ma 2,5 roku.
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30368718/
My mamy starszy model:
Nynka lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
Rożek mam jeden taki chyba najzwyklejszy, bawełna z wypełnieniem, bez usztywnienia.
Nie znam się na rodzajach, bo dostałam gratis do wyprawki przy starszej. Praktycznie z niego nie korzystałam, choć dziecko jesienno/zimowe. Kilka razy młoda w nim była jak ktoś z odwiedzających poprosił bo bał się wziąć na ręce bez niczego.
Ja tam wolałam od początku "czuć" dziecko na rękachMatylda
-
J.S wrote:A ja wlasnie nie mam poduszki do wozka, myslicie ze trzeba ja kupic i warto? Bo ja sama juz nie wiem.
Zmeczylam sie szykowaniem na randke jutrzejsza, musze dokonczyc swoje dzielo jutro, bo dzisiaj sie juz zmeczylam
Nie używałam w wózku poduszki. Pod głowę pieluszka flanelowa i tyleMatylda
-
Ja też w nocy nie mogłam spać (5 taka noc) teraz mała wyprawic do szkoły, ogarnąć z grubsza przed wizytą położnej i na 15 wizyta u gina. Też jestem ciekawa czy znowu do szpitala nie będzie chciał wysłać.
Co do różna to nie mam żadnego z wypełnieniem. Mam jeden kocyk z podwójnej bawełny takie kilka w jednym może być spiworkiem, niby nosidelkiem, okryciem kąpielowym, otulaczem lub kocykiem. Ja wzięłam to do spania dla małego. Drugi podobny grubszy niby kocyk otulacz do fotelika lub spacerówki ale jako rożek też się nada. Z polaru czy czegoś podobnego. Z minky mam zestaw do wózka który ma służyć do kołyski jako pościel;) poza tym kilka kocykow- przy córce sprawdziły się lepiej niż rożek z wypełnieniem którego nie używałam już poza szpitalem A i tam tylko w nim owinięta leżała bo na ręce brałam ja bez.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019