X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Feeva, podziel się linkiem do przybornika :)

http://allegro.pl/kerstin-przybornik-5-kieszeni-wzory-producent-i6905027407.html

Proszę bardzo :)
    Ma dużo fajnych rzeczy :)

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam ktg, i lekarz nic nie wspominała o tym.
    Ja się strasznie zezloscilam moimi tetrami, ale wezmę ja na szpital.
    Też muszę się zorganizować i zamówić to czego brakuje.

Feva a mi podejslij jak możesz link do tej kostki :)
    Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam dziecku nawet jednej zabawki :D

• Feeva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja też nie miałam ktg, i lekarz nic nie wspominała o tym.
    Ja się strasznie zezloscilam moimi tetrami, ale wezmę ja na szpital.
    Też muszę się zorganizować i zamówić to czego brakuje.

Feva a mi podejslij jak możesz link do tej kostki :)
    Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam dziecku nawet jednej zabawki :D

http://allegro.pl/kerstin-kostka-sensoryczna-minky-przytulanka-metki-i6889592293.html
    :)

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    http://allegro.pl/kerstin-przybornik-5-kieszeni-wzory-producent-i6905027407.html

Proszę bardzo :)
    Ma dużo fajnych rzeczy :)

Na prawdę fajny ten przybornik, i jest w liski <3

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    No dobra
    Ale jak ja mam to zrobić z aplikacją skoro mam zarejestrowaną na starszaka i nie widzę opcji dodania ciazy?dodać dziecko mogę, nie ciążę

Pisałam do nich w tej sprawie, bo jestem w tej samej sytuacji - drugie dziecko można dodać po porodzie dopiero (nie można mieć jednocześnie statusu jestem rodzicem i jestem w ciąży) i wtedy powinnyśmy dostać maila z informacją o pieluszkach o ile akcja jeszcze będzie trwała - a trwa do 30 czerwca, więc choćby nie wiem jak przenosić to się łapiemy :)
    Fatalita wrote:
    A ten mail jest konieczny? Ja myślałam, że wystarczy skończyć 34 tydzień i iść odebrać ;) Dzisiaj zamierzam to sprawdzić, bo wybieram się na zakupy jak mąż wróci z pracy.

Warunkiem jest otrzymanie maila bo od maila są 4 tygodnie na odbiór:
    " Uczestnik będzie mógł skorzystać z przyznanego mu przywileju:
    a) w ciągu 4 tygodni od dnia otrzymania wiadomości e-mail, o której mowa powyżej "

Chyba, że nie wyraziłaś zgody na newsletter, to wtedy nie dostaniesz maila tylko informacja o przysługującej paczce będzie przypisana do twojego profilu rossnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:00

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam żadnego mailaaaaaaaa :( Whyyyyy :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj odebrałam paczuszkę pampersów i mąż też :)

Już po lekarzu, wizyta trwała jakieś 10-15 min..zbadał mi szyjkę, jest zamknięta, mogę prowadzić normalny tryb życia, kolejna wizyta za 2 tyg..czyli to bedzie 36 tc skonczony, nastpena za tydz czyli 37 tc skonczony i bedziemy decydować o sposobie rozwiązania ciązy :)!!!!!!!!!! Ale się wsytarszyłam że to już tuż tuż, dziewczyny to nie zarty, rodzimy zaraz :)

Fermina, Nynka, Wowka, Hoope, D_basiula, pawojoszka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Tak btw. czy tylko ja nie miałam jeszcze robionego KTG? o.O

Ja nie miałam a jestem jedną z pierwszych do rodzenia teoretycznie :) Mój gin praktykuje ktg w okolicy terminu. Na następnej wizycie może będę miała, 23.04.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytowałam, miałam nadzieję że usłyszę "szyjki nie ma, rozwarcie na dwa palce, zaraz Pani rodzi" ale nie....
    Usłyszałam za to "główka wysoko, nie wstawiona jeszcze, szyjka zamknięta, zapraszam za 2 tygodnie, na 99% się spotkamy jeszcze" phi...
    A paskuda jedna się wstawia i wystawia, bo czasem ciśnie tak, że ledwo chodzę a za chwilę czka gdzieś wyżej.

Nynka, Feeva, Wowka, Hoope, D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, J.S, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Tanda właśnie miałam pytać czy komuś sie juz spieszy do porodu :D

• Tanda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to bardzo polubiłam się z wagą u położnej :D
    Po świętach bałam się na nią stawać a tam waga bez zmian od ostatniej wizyty :D

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 16 kg na plusie. Tyle samo co w drugiej ciąży. Tylko jeszcze mi przybędzie nieco.

Ja też nie mam ktg, u nas robią późno, najwcześniej od 38 tygodnia. Miałam w szpitalu ;)

Tanda też na to liczyłam ale usłyszałam, że szyjka trzyma. A to, że młody wstawia się i wystawia to czuję aż za dobrze. W poprzedniej ciąży szybciej coś ruszyło.

Mówiłam, faceci nie wychodzą z brzucha jak ludzie!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie. Ola jest nadal Olą i nie ma prawa sie zmienic-tak przynajmniej powiedzial gin. Ma prawie 2kg i wszystko jest ok. Nogi nie puchna, bakterii w moczu troszke mniej - nie jest zle.
    Na ktg mala miala ciagle czkawke i jakies skurcze male wystapily ale to podobno normalne.
    Kolejna wizyta za 3 tyg. 24.04 tez z ktg i chyba juz tak zostanie do konca.

Wowka, Katy, kamciaelcia, Nynka, Kropka88, Mała Matylda, pawojoszka, d'nusia, Feeva, Hoope, Witch15, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła kumulacja wizyt dzisiaj ;)
    D_basiula, Tanda, Efwka, Ibishka, Hoope – gratuluję, bardzo się cieszę, że u waszych maluszków wszystko w porządku :D

Przy okazji kąpieli nacisnęłam dzisiaj brodawki i pokazała się malutka ilość siary. Wiem, że to częste i że nie stanowi informacji odnośnie łatwości karmienia piersią, ale mimo wszystko rozczuliła mnie myśl, że zaczynam już produkcję mleka dla córeczki ;)

Znalazłam na allegro komplet do wózka, który mi się podoba, w zestawie jest „płaska poduszka z wypełnieniem” – dalej doczytałam, że to wypełnienie ma 400g - 4 cm. Dla mnie „płaska” i „4 cm wypełnienia” trochę się ze sobą kłócą, ale nie znam się na tym. W ofercie jest dopisek o możliwości uszycia dowolnego zestawu, więc przypuszczam że na życzenie odchudzą poduszkę, poradźcie proszę jaka grubość poduszki jest optymalna? Przeglądając inne oferty użytkownika widziałam, że oferuje kocyki z wypełnieniem 4 cm, 2 cm lub bez wypełnienia, więc pewnie takie możliwości wchodzą w grę.

Któraś z Was ma falbankę do łóżeczka z Ikei? Jeśli tak to napiszcie jak Wam wyszło zaprasowywanie taśmy, czy cały ten zabieg się powiódł i falbanka wygląda zgodnie z oczekiwaniami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:46

D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam falbanke dodawałam zdjęcie łóżeczka
    Kupiłam ja z racji że nie mam deski nad szufladą i byłoby widać co jest w szufladzie
    Tej taśmy nie użyłam pewnie użyje dopiero jak będziemy niżej z materacem

Mała Matylda lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że co najmniej dwie dziewczyny mają falbankę, ale nie pamiętałam kto i nie wiedziałam czy któraś jest z Ikei ;)
    Dziękuję Saperek, cofnęłam się do Twojego zdjęcia - nie pomyślałam, że ta falbanka może przykrywać szufladę, a w sumie to niezły pomysł :)
    Jak ona jest zamocowana - po prostu leży i dzięki naciskowi materaca zostaje na miejscu czy są jakieś sznureczki, rzepy itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 21:14

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak Ci to wytłumaczyć w ciąży mi się mózg skurczył

W każdym bądź razie jest w całości 4 falbanki i środek materiał też na to kładzie się materac
    Podobnie jest z ochraniaczem z Ikea nie ma do wiązania nic tylko ewentualnie rzepy ale jest w całości i też się daje go pod spód materaca

Mała Matylda lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg się skurczył, zmienił konsystencję na budyniową, a spory obszar jest "nieczynny do odwołania" ale chyba zrozumiałam XD
    Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania, kupię tą falbankę przy najbliższej okazji :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda ja kupiłam do wózka płaską podusię dla noworodków i płaski kocyk letni, jak bedzie potrzeba to się kupi pozniej grubszy.

A do łóżeczka pod główką coś bedzie miał maluszek?

Też się zastanawiam cały czas nad falbanką i nie wiem czy to bedzie mi pasowało do lozeczka.

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie mam poduszki do wozka, myslicie ze trzeba ja kupic i warto? Bo ja sama juz nie wiem.

Zmeczylam sie szykowaniem na randke jutrzejsza, musze dokonczyc swoje dzielo jutro, bo dzisiaj sie juz zmeczylam XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ