Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka wrote:Feeva, podziel się linkiem do przybornika
http://allegro.pl/kerstin-przybornik-5-kieszeni-wzory-producent-i6905027407.html
Proszę bardzo
Ma dużo fajnych rzeczyWowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też nie miałam ktg, i lekarz nic nie wspominała o tym.
Ja się strasznie zezloscilam moimi tetrami, ale wezmę ja na szpital.
Też muszę się zorganizować i zamówić to czego brakuje.
Feva a mi podejslij jak możesz link do tej kostki
Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam dziecku nawet jednej zabawki -
Nynka wrote:Ja też nie miałam ktg, i lekarz nic nie wspominała o tym.
Ja się strasznie zezloscilam moimi tetrami, ale wezmę ja na szpital.
Też muszę się zorganizować i zamówić to czego brakuje.
Feva a mi podejslij jak możesz link do tej kostki
Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie kupiłam dziecku nawet jednej zabawki
http://allegro.pl/kerstin-kostka-sensoryczna-minky-przytulanka-metki-i6889592293.html
Nynka lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:No dobra
Ale jak ja mam to zrobić z aplikacją skoro mam zarejestrowaną na starszaka i nie widzę opcji dodania ciazy?dodać dziecko mogę, nie ciążę
Pisałam do nich w tej sprawie, bo jestem w tej samej sytuacji - drugie dziecko można dodać po porodzie dopiero (nie można mieć jednocześnie statusu jestem rodzicem i jestem w ciąży) i wtedy powinnyśmy dostać maila z informacją o pieluszkach o ile akcja jeszcze będzie trwała - a trwa do 30 czerwca, więc choćby nie wiem jak przenosić to się łapiemy
Fatalita wrote:A ten mail jest konieczny? Ja myślałam, że wystarczy skończyć 34 tydzień i iść odebraćDzisiaj zamierzam to sprawdzić, bo wybieram się na zakupy jak mąż wróci z pracy.
Warunkiem jest otrzymanie maila bo od maila są 4 tygodnie na odbiór:
" Uczestnik będzie mógł skorzystać z przyznanego mu przywileju:
a) w ciągu 4 tygodni od dnia otrzymania wiadomości e-mail, o której mowa powyżej "
Chyba, że nie wyraziłaś zgody na newsletter, to wtedy nie dostaniesz maila tylko informacja o przysługującej paczce będzie przypisana do twojego profilu rossnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:00
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Matylda
-
ja dzisiaj odebrałam paczuszkę pampersów i mąż też
Już po lekarzu, wizyta trwała jakieś 10-15 min..zbadał mi szyjkę, jest zamknięta, mogę prowadzić normalny tryb życia, kolejna wizyta za 2 tyg..czyli to bedzie 36 tc skonczony, nastpena za tydz czyli 37 tc skonczony i bedziemy decydować o sposobie rozwiązania ciązy!!!!!!!!!! Ale się wsytarszyłam że to już tuż tuż, dziewczyny to nie zarty, rodzimy zaraz
Fermina, Nynka, Wowka, Hoope, D_basiula, pawojoszka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś wizytowałam, miałam nadzieję że usłyszę "szyjki nie ma, rozwarcie na dwa palce, zaraz Pani rodzi" ale nie....
Usłyszałam za to "główka wysoko, nie wstawiona jeszcze, szyjka zamknięta, zapraszam za 2 tygodnie, na 99% się spotkamy jeszcze" phi...
A paskuda jedna się wstawia i wystawia, bo czasem ciśnie tak, że ledwo chodzę a za chwilę czka gdzieś wyżej.
Nynka, Feeva, Wowka, Hoope, D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, J.S, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
Mam 16 kg na plusie. Tyle samo co w drugiej ciąży. Tylko jeszcze mi przybędzie nieco.
Ja też nie mam ktg, u nas robią późno, najwcześniej od 38 tygodnia. Miałam w szpitalu
Tanda też na to liczyłam ale usłyszałam, że szyjka trzyma. A to, że młody wstawia się i wystawia to czuję aż za dobrze. W poprzedniej ciąży szybciej coś ruszyło.
Mówiłam, faceci nie wychodzą z brzucha jak ludzie!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
I ja po wizycie. Ola jest nadal Olą i nie ma prawa sie zmienic-tak przynajmniej powiedzial gin. Ma prawie 2kg i wszystko jest ok. Nogi nie puchna, bakterii w moczu troszke mniej - nie jest zle.
Na ktg mala miala ciagle czkawke i jakies skurcze male wystapily ale to podobno normalne.
Kolejna wizyta za 3 tyg. 24.04 tez z ktg i chyba juz tak zostanie do konca.Wowka, Katy, kamciaelcia, Nynka, Kropka88, Mała Matylda, pawojoszka, d'nusia, Feeva, Hoope, Witch15, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Niezła kumulacja wizyt dzisiaj
D_basiula, Tanda, Efwka, Ibishka, Hoope – gratuluję, bardzo się cieszę, że u waszych maluszków wszystko w porządku
Przy okazji kąpieli nacisnęłam dzisiaj brodawki i pokazała się malutka ilość siary. Wiem, że to częste i że nie stanowi informacji odnośnie łatwości karmienia piersią, ale mimo wszystko rozczuliła mnie myśl, że zaczynam już produkcję mleka dla córeczki
Znalazłam na allegro komplet do wózka, który mi się podoba, w zestawie jest „płaska poduszka z wypełnieniem” – dalej doczytałam, że to wypełnienie ma 400g - 4 cm. Dla mnie „płaska” i „4 cm wypełnienia” trochę się ze sobą kłócą, ale nie znam się na tym. W ofercie jest dopisek o możliwości uszycia dowolnego zestawu, więc przypuszczam że na życzenie odchudzą poduszkę, poradźcie proszę jaka grubość poduszki jest optymalna? Przeglądając inne oferty użytkownika widziałam, że oferuje kocyki z wypełnieniem 4 cm, 2 cm lub bez wypełnienia, więc pewnie takie możliwości wchodzą w grę.
Któraś z Was ma falbankę do łóżeczka z Ikei? Jeśli tak to napiszcie jak Wam wyszło zaprasowywanie taśmy, czy cały ten zabieg się powiódł i falbanka wygląda zgodnie z oczekiwaniami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:46
D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość
-
Wiedziałam, że co najmniej dwie dziewczyny mają falbankę, ale nie pamiętałam kto i nie wiedziałam czy któraś jest z Ikei
Dziękuję Saperek, cofnęłam się do Twojego zdjęcia - nie pomyślałam, że ta falbanka może przykrywać szufladę, a w sumie to niezły pomysł
Jak ona jest zamocowana - po prostu leży i dzięki naciskowi materaca zostaje na miejscu czy są jakieś sznureczki, rzepy itp.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 21:14
-
Kurczę jak Ci to wytłumaczyć w ciąży mi się mózg skurczył
W każdym bądź razie jest w całości 4 falbanki i środek materiał też na to kładzie się materac
Podobnie jest z ochraniaczem z Ikea nie ma do wiązania nic tylko ewentualnie rzepy ale jest w całości i też się daje go pod spód materacaMała Matylda lubi tę wiadomość
-
MałaMatylda ja kupiłam do wózka płaską podusię dla noworodków i płaski kocyk letni, jak bedzie potrzeba to się kupi pozniej grubszy.
A do łóżeczka pod główką coś bedzie miał maluszek?
Też się zastanawiam cały czas nad falbanką i nie wiem czy to bedzie mi pasowało do lozeczka.