X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z kolejki w przychodni, randka z ginem. Ale, że się już znamy jak łyse konie, to się nie goliłam :P

Katy też tak chcę urodzić. Bziuuu i już.

Ja kocham wodę, ale tylko jeziora i na szczęście mam cudowne jezioro blisko siebie ale ponad wodę uwielbiam góry. Spacerować, patrzeć, cudownie się czuję w górach. Nie znoszę za to morza. A do niego mam najbliżej :/

Chyba wieloryby poczuły wiosnę i wyszły na brzeg, w kolejce same ciężarne. Jak nigdy.

Edit: Katy jestem tępa, przeczytałam, że wody odeszły o 1, urodziła o 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:32

Katy, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi w Rosmanie kazali wziąść paczkę z półki i podejść do kasy z aplikacją, najlepiej że dołączyłam do programu jeszcze zanim zaszłam w ciąże i już dawnoooo odebrałam tą paczkę pampersów, ale że po długich ich przypominaniach nie zmieniłam statusu ze jestem już rodzicem wyrzucili mi z programu..no to dołączyłam spowrotem i znowu mam do odbioru pieluszki :)

Ja chciałabym we wrześniu jechać z maluszkiem nad morze, zobaczymy czy się uda, jesteśmy z wielkopolski, pół Polski trzeba przejechać :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnej informacji że mogę odebrać pampersy
    Tylko miałam oliwke na rozstępy

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wlasnie sie zdziwilam bo to wcale szybki porod nie byl :p Wiec oby jednak Tobie poszlo szybciej hehe

Ja wczoraj byłam w Ikei i tez same ciezarne mijalam xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:45

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Piszę z kolejki w przychodni, randka z ginem. Ale, że się już znamy jak łyse konie, to się nie goliłam :P

Katy też tak chcę urodzić. Bziuuu i już.

Ja kocham wodę, ale tylko jeziora i na szczęście mam cudowne jezioro blisko siebie ale ponad wodę uwielbiam góry. Spacerować, patrzeć, cudownie się czuję w górach. Nie znoszę za to morza. A do niego mam najbliżej :/

Chyba wieloryby poczuły wiosnę i wyszły na brzeg, w kolejce same ciężarne. Jak nigdy.

Edit: Katy jestem tępa, przeczytałam, że wody odeszły o 1, urodziła o 2.

Ja się też właśnie zastanawiam czy powoli nie zaprzestać męczarni jaką jest golenie :D Kiedyś czytałam wpis ginekologa, że oni wcale nie zwracają uwagi na naszą fryzurę :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    A ja nie mam żadnej informacji że mogę odebrać pampersy
    Tylko miałam oliwke na rozstępy
    Tak samo. Mam dwie teorie ;-) albo ciąże za młode i dadzą bliżej porodu, albo to jest zależne od produktów wcześniej kupowanych. Chociaż oliwkę dostałam chyba dzień po zakupie rajstop ciążowych. Dla dziecka chyba niczego nie kupiłam. A nie, chusteczki i pieluszki z rossmana mam. Chyba, że powinnam właśnie pampersa kupić. No to trudno, będzie bez :-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, gdzieś czytałam, że te darmowe pieluszki przysługują pomiędzy 34 tygodniem ciąży (może chodzić o ukończone), a 1 miesiącem życia dziecka. Może więc jeszcze nie nadeszła nasza kolej ;)

kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Kattalinna, gdzieś czytałam, że te darmowe pieluszki przysługują pomiędzy 34 tygodniem ciąży (może chodzić o ukończone), a 1 miesiącem życia dziecka. Może więc jeszcze nie nadeszła nasza kolej ;)

Mi przysłali maila, jakoś po 33 albo 34 i napisali, że na odbiór mam 4 tygodnie :/

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:

No to poczekam jeszcze :)

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra
    Ale jak ja mam to zrobić z aplikacją skoro mam zarejestrowaną na starszaka i nie widzę opcji dodania ciazy?dodać dziecko mogę, nie ciążę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten mail jest konieczny? Ja myślałam, że wystarczy skończyć 34 tydzień i iść odebrać ;) Dzisiaj zamierzam to sprawdzić, bo wybieram się na zakupy jak mąż wróci z pracy.

Dzwoniłam do położnej, od 9.04 zaczynamy KTG.

Piękne macie te komody, my mamy tylko te właścicielki mieszkania, które mi się nie podobają, ale trzeba przeżyć jeszcze te kilka miesięcy do wyprowadzki.

P.S. Chyba Kamcia jak dodasz po porodzie dziecko to wtedy pieluchy możesz odebrać do ukończenia 1. msc życia dzieciątka :) Ale jak dodać drugą ciąże to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 11:39

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, naprawdę jest o niebo lepiej. I pewnie w dużej mierze przez pogodę, chociaż w pierwszy dzień świąt to raczej skłaniała do stanów depresyjnych, ale dziś jest naprawdę pięknie. I masz rację- aż mi się zachciało wszystkiego. Zresztą wszędzie gdzie idę i mówię że termin na 2 połowę maja to gratulują i mówią że to najlepszy miesiąc na porody. Chociaż akurat ten temat nadal mnie przeraża XD

Fermina, Saperek, Nynka, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, pawojoszka, D_basiula, Kropka88, Feeva, Kira91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita, tak wnioskowałam, ale Piotrus chyba dwie paczuszki"jedynek" zuzył i przeszlismy na rozmiar2...moge nie zdazyc odebrac :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja od Ciebie wynajmę w tej wieży jakiś pokoik. Nie mam łatwego charakteru i jak kogoś nie lubię, to ta osoba jest w pełni tego świadoma, zatem demoniczna teściowa ze mnie jest całkiem możliwa. Syn też będzie musiał sobie silną osobowość wykształcić, to da radę. ;)

J.S. masakra! Chyba bym się zapłakała nad tą psią kupą..

Też chcemy na Mazury, ale jakoś nam nie wychodzi, nie mamy baardzo daleko, bo coś ponad 300 km i pewnie kiedyś tam dotrzemy. Pochodzę z miejsca, gdzie jezior prawie tyle, co na Mazurach i też mnie do nich ciągnie. Tutaj mam morze i też lubię, ale do pływania tylko jeziorko.

Robale nam niestraszne, dziś rano słyszałam jak Mąż gada z pająkiem, żeby spadał z domu, bo już wiosna, mamy pozytywny stosunek do większości fauny.

Wowka, z ciążąmi ludzie tak mają u nas. :D Trzy tegoroczne ciąże w rodzinie to z wczasów u nas na działce.

A ja głupia, regularnie usuwam maile z Rossmanna, bez przeczytania.. Czyżbym nie miała już szans na wzbogacenie się o pieluchy?

Witaj Lucy. :)

Pawojoszka, czyli jednak przywlokłaś ze szpitala.. :/ Masz możliwość zatelefonowania do gina z tym plamieniem? Ja bym pewnie wolała sprawdzić, ale dla mnie to pierwszy raz i prawdopodobnie bym spanikowała.

Na wczorajszej wizycie, siedząc na fotelu, usłyszałam od Gina, że się pieknie przygotowałam. Zaraz po tym zaczął mówić o idealnym śluzie i szyjce, ale do tej pory się zastanawiam, czy nie chodziło o to, że po raz pierwszy od dawna się ogoliłam po ludzku, bo sprawdzałam lusterkiem.. Może jednak zwracają uwagę. :D

Ja wszędzie widzę same ciężarne. Wkurzają mnie, bo się przez to czuję mało wyjątkowo. Serio, czwórkami łażą tam, gdzie tylko spojrzę.

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko super. Morfologia dobra, mocz bez anomalii, przepływy w normie, szyjka trzyma, AFI 19, tętno 140-150, gbs ujemny! Hura hura hura!
    Gin jest w sobotę w szpitalu i mnie zaprasza, dowcipniś jeden.

Dziewczynki, czy po rejestracji i zamontowaniu aplikacji jesteście przez rossmana atakowane przez telefon? Bardzo tego nie lubię a myślę nad rejestracją.

Co do DOZ bo padło pytanie, często zamawiam różne rzeczy i odbieram w aptece. Jest wtedy dużo taniej i zawsze szybko.

Pawojoszka biedaku, jak nie urok to sraczka. Miałam tego wirusa raz i to była jedna z najgorszych moich chorób. Współczuję. Rodzina zrobiła koopę a ja umierałam całą noc. Tydzień dochodziłam do siebie. Oby u Was poszło lekko.

Edit: przytyłam kilogram. Te Święta paskudne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:16

kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, Katy, Nynka, Sela, D_basiula, Kropka88, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę sprawdzić teorię z ciężarnymi ;-) a że w planie jest park to pewnie same wieloryby i matki z wózkami będą.

Miałam dziś nie prać. I co? Druga pralka chodzi ;-) wczorajsze już prawie suche, jeszcze sobie powisi na słońcu ze dwie godziny i robię zmianę :-) jeszcze ze dwa wkłady i ubranka będą z głowy. Jak takie małe dziecko może mieć tyle ubrań??? I to na 3 miesiące...

Hoope, ja dostaję tylko powiadomienia, że nowe promocje dla mnie są czy kupon jakiś. Plus maile. Ale nie ma tego dużo. Też nie lubię spamu.

A propos Rossmana, czekam na promocję kosmetyków do makijażu od poniedziałku następnego :-) matka polka musi się lansować ;-) tym razem promo tylko z apką -55%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:18

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam prac na drugiej pralce niby ciepło ale słońce gdzieś się schowało więc jutro będę prac dalej
    Ale to jeszcze nie dzieciowe ubrania

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie, telefonami nie bombardują, trochę mailami, ale chyba można to gdzież wyłączyć. Tak czy siak - warto założyć, dużo świetnych promek tylko dla posiadaczy karty.

Kattalinna, you made my day <3 Nowy tuszu do rzęs! Nadchodzę :)

Fermina, dobre :) A ja ostatnio taka niedogolona szłam do Gina. Na pewno dlatego nie rzucał tak żarcikami jak zazwyczaj, był mną po prostu zawiedziony :(

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne dziecko urodzone z majowek
    Tym razem 34 tydzień A chłopak ponad 4.1kg

f2w3qqmza7aalezj.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
    Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzic :)

Fatalita, Mała Matylda, Nynka, pawojoszka, Sela, D_basiula, Hoope, Kropka88, kattalinna, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ