Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piszę z kolejki w przychodni, randka z ginem. Ale, że się już znamy jak łyse konie, to się nie goliłam
Katy też tak chcę urodzić. Bziuuu i już.
Ja kocham wodę, ale tylko jeziora i na szczęście mam cudowne jezioro blisko siebie ale ponad wodę uwielbiam góry. Spacerować, patrzeć, cudownie się czuję w górach. Nie znoszę za to morza. A do niego mam najbliżej
Chyba wieloryby poczuły wiosnę i wyszły na brzeg, w kolejce same ciężarne. Jak nigdy.
Edit: Katy jestem tępa, przeczytałam, że wody odeszły o 1, urodziła o 2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:32
Katy, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
a mi w Rosmanie kazali wziąść paczkę z półki i podejść do kasy z aplikacją, najlepiej że dołączyłam do programu jeszcze zanim zaszłam w ciąże i już dawnoooo odebrałam tą paczkę pampersów, ale że po długich ich przypominaniach nie zmieniłam statusu ze jestem już rodzicem wyrzucili mi z programu..no to dołączyłam spowrotem i znowu mam do odbioru pieluszki
Ja chciałabym we wrześniu jechać z maluszkiem nad morze, zobaczymy czy się uda, jesteśmy z wielkopolski, pół Polski trzeba przejechać -
Hoope wrote:Piszę z kolejki w przychodni, randka z ginem. Ale, że się już znamy jak łyse konie, to się nie goliłam
Katy też tak chcę urodzić. Bziuuu i już.
Ja kocham wodę, ale tylko jeziora i na szczęście mam cudowne jezioro blisko siebie ale ponad wodę uwielbiam góry. Spacerować, patrzeć, cudownie się czuję w górach. Nie znoszę za to morza. A do niego mam najbliżej
Chyba wieloryby poczuły wiosnę i wyszły na brzeg, w kolejce same ciężarne. Jak nigdy.
Edit: Katy jestem tępa, przeczytałam, że wody odeszły o 1, urodziła o 2.
Ja się też właśnie zastanawiam czy powoli nie zaprzestać męczarni jaką jest golenieKiedyś czytałam wpis ginekologa, że oni wcale nie zwracają uwagi na naszą fryzurę
-
Saperek wrote:A ja nie mam żadnej informacji że mogę odebrać pampersy
Tylko miałam oliwke na rozstępyalbo ciąże za młode i dadzą bliżej porodu, albo to jest zależne od produktów wcześniej kupowanych. Chociaż oliwkę dostałam chyba dzień po zakupie rajstop ciążowych. Dla dziecka chyba niczego nie kupiłam. A nie, chusteczki i pieluszki z rossmana mam. Chyba, że powinnam właśnie pampersa kupić. No to trudno, będzie bez
-
nick nieaktualnyMała Matylda wrote:Kattalinna, gdzieś czytałam, że te darmowe pieluszki przysługują pomiędzy 34 tygodniem ciąży (może chodzić o ukończone), a 1 miesiącem życia dziecka. Może więc jeszcze nie nadeszła nasza kolej
Mi przysłali maila, jakoś po 33 albo 34 i napisali, że na odbiór mam 4 tygodnieMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda wrote:Kattalinna, gdzieś czytałam, że te darmowe pieluszki przysługują pomiędzy 34 tygodniem ciąży (może chodzić o ukończone), a 1 miesiącem życia dziecka. Może więc jeszcze nie nadeszła nasza kolej
No to poczekam jeszczeMała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
A ten mail jest konieczny? Ja myślałam, że wystarczy skończyć 34 tydzień i iść odebrać
Dzisiaj zamierzam to sprawdzić, bo wybieram się na zakupy jak mąż wróci z pracy.
Dzwoniłam do położnej, od 9.04 zaczynamy KTG.
Piękne macie te komody, my mamy tylko te właścicielki mieszkania, które mi się nie podobają, ale trzeba przeżyć jeszcze te kilka miesięcy do wyprowadzki.
P.S. Chyba Kamcia jak dodasz po porodzie dziecko to wtedy pieluchy możesz odebrać do ukończenia 1. msc życia dzieciątkaAle jak dodać drugą ciąże to nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 11:39
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Pawojoszka, naprawdę jest o niebo lepiej. I pewnie w dużej mierze przez pogodę, chociaż w pierwszy dzień świąt to raczej skłaniała do stanów depresyjnych, ale dziś jest naprawdę pięknie. I masz rację- aż mi się zachciało wszystkiego. Zresztą wszędzie gdzie idę i mówię że termin na 2 połowę maja to gratulują i mówią że to najlepszy miesiąc na porody. Chociaż akurat ten temat nadal mnie przeraża
Fermina, Saperek, Nynka, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, pawojoszka, D_basiula, Kropka88, Feeva, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Hoope, ja od Ciebie wynajmę w tej wieży jakiś pokoik. Nie mam łatwego charakteru i jak kogoś nie lubię, to ta osoba jest w pełni tego świadoma, zatem demoniczna teściowa ze mnie jest całkiem możliwa. Syn też będzie musiał sobie silną osobowość wykształcić, to da radę.
J.S. masakra! Chyba bym się zapłakała nad tą psią kupą..
Też chcemy na Mazury, ale jakoś nam nie wychodzi, nie mamy baardzo daleko, bo coś ponad 300 km i pewnie kiedyś tam dotrzemy. Pochodzę z miejsca, gdzie jezior prawie tyle, co na Mazurach i też mnie do nich ciągnie. Tutaj mam morze i też lubię, ale do pływania tylko jeziorko.
Robale nam niestraszne, dziś rano słyszałam jak Mąż gada z pająkiem, żeby spadał z domu, bo już wiosna, mamy pozytywny stosunek do większości fauny.
Wowka, z ciążąmi ludzie tak mają u nas.Trzy tegoroczne ciąże w rodzinie to z wczasów u nas na działce.
A ja głupia, regularnie usuwam maile z Rossmanna, bez przeczytania.. Czyżbym nie miała już szans na wzbogacenie się o pieluchy?
Witaj Lucy.
Pawojoszka, czyli jednak przywlokłaś ze szpitala..Masz możliwość zatelefonowania do gina z tym plamieniem? Ja bym pewnie wolała sprawdzić, ale dla mnie to pierwszy raz i prawdopodobnie bym spanikowała.
Na wczorajszej wizycie, siedząc na fotelu, usłyszałam od Gina, że się pieknie przygotowałam. Zaraz po tym zaczął mówić o idealnym śluzie i szyjce, ale do tej pory się zastanawiam, czy nie chodziło o to, że po raz pierwszy od dawna się ogoliłam po ludzku, bo sprawdzałam lusterkiem.. Może jednak zwracają uwagę.
Ja wszędzie widzę same ciężarne. Wkurzają mnie, bo się przez to czuję mało wyjątkowo. Serio, czwórkami łażą tam, gdzie tylko spojrzę.Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, wszystko super. Morfologia dobra, mocz bez anomalii, przepływy w normie, szyjka trzyma, AFI 19, tętno 140-150, gbs ujemny! Hura hura hura!
Gin jest w sobotę w szpitalu i mnie zaprasza, dowcipniś jeden.
Dziewczynki, czy po rejestracji i zamontowaniu aplikacji jesteście przez rossmana atakowane przez telefon? Bardzo tego nie lubię a myślę nad rejestracją.
Co do DOZ bo padło pytanie, często zamawiam różne rzeczy i odbieram w aptece. Jest wtedy dużo taniej i zawsze szybko.
Pawojoszka biedaku, jak nie urok to sraczka. Miałam tego wirusa raz i to była jedna z najgorszych moich chorób. Współczuję. Rodzina zrobiła koopę a ja umierałam całą noc. Tydzień dochodziłam do siebie. Oby u Was poszło lekko.
Edit: przytyłam kilogram. Te Święta paskudne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:16
kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, Katy, Nynka, Sela, D_basiula, Kropka88, Feeva lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zaraz idę sprawdzić teorię z ciężarnymi
a że w planie jest park to pewnie same wieloryby i matki z wózkami będą.
Miałam dziś nie prać. I co? Druga pralka chodziwczorajsze już prawie suche, jeszcze sobie powisi na słońcu ze dwie godziny i robię zmianę
jeszcze ze dwa wkłady i ubranka będą z głowy. Jak takie małe dziecko może mieć tyle ubrań??? I to na 3 miesiące...
Hoope, ja dostaję tylko powiadomienia, że nowe promocje dla mnie są czy kupon jakiś. Plus maile. Ale nie ma tego dużo. Też nie lubię spamu.
A propos Rossmana, czekam na promocję kosmetyków do makijażu od poniedziałku następnegomatka polka musi się lansować
tym razem promo tylko z apką -55%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:18
-
Hoope, nie, telefonami nie bombardują, trochę mailami, ale chyba można to gdzież wyłączyć. Tak czy siak - warto założyć, dużo świetnych promek tylko dla posiadaczy karty.
Kattalinna, you made my dayNowy tuszu do rzęs! Nadchodzę
Fermina, dobreA ja ostatnio taka niedogolona szłam do Gina. Na pewno dlatego nie rzucał tak żarcikami jak zazwyczaj, był mną po prostu zawiedziony
kattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Melduję się po wizycie
Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzicFatalita, Mała Matylda, Nynka, pawojoszka, Sela, D_basiula, Hoope, Kropka88, kattalinna, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość