X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, no ja wlasnie niczym, ale byla 3 dni u mojego przyszlego tescia, takze podejrzewam ze tam ja upasl czyms, ale przysiegam, to bylo gooowno jak u slonia XD
    Nie chce pamietac tego widoku i zapachu.

Swoja droga moim marzeniem sa Mazury, mielismy jechac w tamtym roku ale tak sie pogoda schrzanila, ze wybralismy Chorwacje, ale chetnie bym zdradzila Chorwe z Mazurami :D Tylko najgorzej, ze tak z ta pogoda nie wiadomo, w tamtym roku jakos w lipcu mielismy jechac i pogoda prognozowala caly tydzien deszczu i ogolnie chlodno, ale to moje male marzenie, wiec na pewno nie odpuszcze i kiedys pojedziemy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD fajnie się ta wiesna niektórym zaczyna XD

Na Mazurach byłam raz, wspomnienia to dużo wody i jeszcze więcej robactwa XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Mazury, jesteśmy bardzo wodni :) tacy z nas żeglarze szuwarowo-bagienni :) jestem szalona i w tym roku też planuję jechać w sierpniu, chociaż na weekend, tylko bardziej się nastawiam na chodzenie po lądzie. Ja marzę o skróceniu drogi na Mazury, bo jakby bylo blizej to pewnie bylibysmy co weekend, a nie co drugi/trzeci :D ale mam takie miejsca na trasie, gdzie sam dziub mi się cieszy, że już niedaleko :D

W moim awatarku jezioro Kisajno wieczorową porą :)

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja na mazury mam 700 km, wiec to wyprawa zycia :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy działkę niedaleko Olsztyna, więc jedziemy niecałe 3h w jedną stronę. Kilometrów od nas 170 :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąc dziś, poszłam z psem w zimówce i się upociłam okropnie... zapomniałam, że to już może w końcu wiosna.

Mała Matylda skarpeteczki są z bobolandu jakieś 3,5 kosztowały u nich jak po hurtowych cenach sprzedawali, ale widziałam na opakowaniu adres strony producenta steven.pl to w ogóle chyba polski wyrób. Ale kupiłam ich 10szt i każda para jest cudna. :D w zasadzie to mąż kupił bo on jest wielbicielem kolorowych skarpet.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS no faktycznie jest kawał drogi... :/

Od domu do portu mamy 270km, jedziemy 3,5h-4h :)

I generalnie Mazury mają jeszcze jedną magiczną cechę. 3 razy zaszłam w ciążę albo na wyjeździe, albo zaraz po powrocie :D przypadek? Nie sądzę :D

Nynka, kattalinna, J.S, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie w ten przepiękny poranek!

A my tak ukochaliśmy sobie Mazury ze postanowiliśmy się tu przenieść. Szkoda tylko że w promieniu 20km ani jednego jeziora :-D Wczoraj zawitał do naszego gniazda bociek i czeka na druga połówkę.

Młody już 3 kg,pcha się niemiłosiernie i mam dużo leżeć ale szlag mnie trafia bo mi warzywnik leży ogłogiem i kombinuję jak tu zasadzić boby, groszki i inne takie, wrrrrrr..............

O wodach, skurczach i innych nie myślę bo pakować do szpitala zamierzam się dopiero za tydzień, po konsultacjach w szpitalu i wyznaczenia terminu cc.

W końcu zdecydowaliśmy się na imię, miał być Staś, a będzie Leonard :-D

kattalinna, Kropka88, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Boduszka idziesz z aplikacją rosmannowska ta rossne. Mówisz że chciałaś odebrać. Pani skanuje aplikacje na telefonie dajesz Grosika i odbierasz pieluchy :)

A mi powiedzieli w Rosmanie że nie mają akurat tych promocyjnych, bo to przychodzą do nich specjalne z oznaczonym opakowaniem. To jak to w końcu jest, biorę z półki czy muszą mieć na zapleczu?

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png

• morowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452db55cf35.png A tu
    A tu w wersji roboczej

Cóż to za piękny kolorek na ścianie? Zdradzisz?

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png

• morowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedyś któraś z Was podawała nazwę bloga/strony gdzie były oceny kosmetyków dla dzieci z uwagi na skład. Kompletnie wyleciała mi nazwa z głowy. Wspomożecie?

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedyś któraś z Was podawała nazwę bloga/strony gdzie były oceny kosmetyków dla dzieci z uwagi na skład. Kompletnie wyleciała mi nazwa z głowy. Wspomożecie?
    Srokao

Co do koloru ścian na pewno to śnieżka była ale nie pamiętam nazw jeszcze zapytam mojego jak się obudzi po nocce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 09:44

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem z czerwcówek, ale podczytuje i Was. Termin na początek czerwca, więc mogę się też załapać na maj ;)
    Piękny pokoik :) u mnie ściany też zyskały nowy kolor, ale na meble się chyba nie doczekam ;/ w sobotę minie miesiąc od zamówienia....
    Ja na mazury mam blisko, bo tu mieszkam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 09:48

Fermina, D_basiula, Feeva lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :D

Nie śpię od dawna, ale wpadłam w szał internetowych zakupów XD. Trzy duże zamówienia złożone, więc pora na relaks z kawą i forum, a może i jakieś ciacho się znajdzie :P

Amygdala, to łóżeczko Klupś, model Iwo. Ja mam białe, ale jest też wariant biały + sosna. Można zamówić przez Internet, polecam jednak zajrzeć do sklepów stacjonarnych – w najbliższym sklepie z artykułami dla dzieci kupiłam je o kilkadziesiąt złotych taniej niż najniższa oferta na ceneo :)

J.S, zasadniczo współczuję problemu, ale to jak rozwinął się ten temat wywołało u mnie wielki atak śmiechu XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    Ja korzystam że strony czytamyetykiety.pl

zem3df9hunlqvfmi.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    A mi powiedzieli w Rosmanie że nie mają akurat tych promocyjnych, bo to przychodzą do nich specjalne z oznaczonym opakowaniem. To jak to w końcu jest, biorę z półki czy muszą mieć na zapleczu?
    Może nie mieli tych po 22 szt. Bo to taka malutka paczuszka. Mi panie wyciągaly z jakiś tam ich rzeczy nie z półki :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morowa jak byłam odebrać Pani mi powiedziała, że jak nie ma przy kasie to albo inny sklep albo musze poczekac na dostawę. To taka mała paczusia z naklejka "nie na sprzedaż" :D

Ja na mazurach nigdy nie byłam, pochodzimy z miasta gdzie dookoła lasy i jeziora więc nigdy tam nie ciągnęło, ale ja zawsze mówiłam, że na mazury zacznę jeździć jak będę miała dziecko :D także zobaczymy

Czy Wy też sie tak meczycie? Siedze i tylko prasuje a czuje się jakbym biegała, musze poleżeć

Czy któraś z Was ma wysokie ciśnienie?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. U nas też pięknie tylko straszne wieje.
    J.S łącze się w bólu u mnie od czwartej w nocy Meksyk bo to jednak wirus i teraz wszyscy po kolei urządzili sobie zyganko w środku nocy a że ze mną już lepiej to sprzątanie padło na mnie .

Fermina już współczuję twojej synowej.

Patk widzę że zaczęły cię cieszyć dziecięce ciuszki to już postęp,widzisz trochę słonka a człowiek już inaczej funkcjonuje.

Ja mam dylemat i główkuje od wczoraj co z tym zrobić . Wczoraj zauważyłam lekko brunatne ślady na wkładce ale przy podcieraniu nic nie było . Mała ostatnio szaleje i skórcze też są dość silne ale to normalka . Tak się zastanawiam co to może być ,już miałam jechać do lekarza ale od rana nic nie było choć brzuch pobolewa . Jeśli to plamienie z szyjki bo mała uciska to ok ale ja już mam schize a co jak to coś z łożyskiem ,ale w tedy to by plamienia chyba silniejsze były. Nie chcę z byle powodu na izbę lecieć . I tak od rana latam do toalety i sprawdzam

Fermina lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :p

Mi tez te pampersy pani wygrzebala gdzies od siebie ;)

J.S wspolczuje ;p Mojemu cos wczoraj odwalilo i sie zsikal na moja poduszke ciazowa...

Ja na Mazurach nigdy nie bylam bo moi rodzice raczej preferowali gory :p

Za to co roku na wakacje od 8 roku zycia jezdzilam na wakacje do cioci 100 km od Krakowa i poki co nie odpuscilam zadnego roku i w tym tez bym chciala jechac, ale nie wiem czy z takim maluszkiem to dobry pomysl :p

U mnie tez wiosna na calego, juz prawie 15 stopni ;) Zaraz dzwonie do poloznej bo mialysmy sie umawiac po swietach xd Juz mam liste pytan do niej :p

Pisalam Wam, ze kuzynce odeszly wody 01.04 i napisala mi dzisiaj, ze urodzila 02.04 o 18 :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, Katy, ciesze sie ze nie jestem sama w takiej smierdzacej sprawie XD
    Ale ale! Jakby tego bylo malo, to oczywiscie wrzucilam ta posciel do prania nie patrzac czy jest cos w pralce i wypralam koszulki mojego ktore byly czarne. Pooblazily cale, takie dziwne jakby skurczone, szlaaag mnie trafi, zapowiedzialam ze dzisiaj mu jakies zamowie, bo jak wroci z pracy to bedzie przezywal, ze jak moglam nie zauwazyc XD

Wowka, to ja sie tam wybiore jak bedziemy chcieli kolejne malenstwo, moze bedzie mazurkowe :D

My co roku mielismy jechac gdzies w Polske, ale mnie ta pogoda dobija, a tak bylismy juz 2 razy w Chorwacji i na pewno gdyby nie teraz, ze szkrabek urodzi sie w maju, to zapewne bysmy pojechali. Uwielbiam ja ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ