X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    cudaśny przystojniaczek

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zleciało nam 3h na spacerku i placach zabaw
    za dużo wody żłopałam :D
    pogoda cudna
    teraz mamy 15 stopni
    ale!!!!komary!!!!lubia moja gr krwi

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ani razu ktg nie miałam w ciąży :)

Kamcia już komary!?!?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 19:35

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    okropnie do mnie leciały, nie dało się usiąść

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ktg za 4 tyg
    ale w ogóle położna się zdziwiła, ze wizyta po 4 tyg a nie po 2 tyg...ale lekarz zdecydował...powiedziane jest, że jak coś się dzieje to przybywać...położna rozpoznaje mnie od lat przez telefon, chody do niej mam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś było pięknie na dworze ,chłopaków cały dzień do domu zagonić nie mogłam nawet obiad na wynos wzięli. Nawet mnie energia wróciła .
    Fermina śliczny chłopak. Gratulacje udanych wizyt ja mam randkę w poniedziałek i napewno dostanę joby bo nie byłam u diabetologa a miałam całe pięć tygodni ,teraz to mi się już nie opłaca .
    A propos energii czy wy wiecie jak się trzeba nawyginac żeby pomalować łóżeczko od wewnątrz i nie umalować przy tym cycków ani brzucha? Bardzo.
    Położyłam pierwszą warstwę oczywiście łóżeczko będzie różowe ,zanim ta małą istota urośnie na tyle żeby sama wybierać będzie już miała uczulenie na róż . Trochę mi odwala na punkcie różu ,dobrze że mam ciuszki po starszej gdzie różu jest znikoma ilość bo by było różowo do obrzydzenia

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak u mnie będzie wyglądało ktg, bo do gina chodzę prywatnie, tam nie ma położnej... Wizyta dopiero 16kwietnia, to będzie 37tc i do tego czasu nic nie wspominał o ktg. Hmm... Będę musiała na własną rękę pewnie szukać. Nawet nie wiem czy u mnie w przychodni jest XD

Ale mnie boli ręka... Jakbym się nadzwigala, a dzisiaj cały dzień leże plackiem :/
    Od ramienia do samej dłoni :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 19:44

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja i Fermina gratuluje udanych wizyt :)
    Fermina boski dzidziol :) a jakie usta :D mój ma podobne, przynajmniej na usg, to było moje życzenie żeby miał po tacie :)

Jej mi ktg nie zaleca gin, tylko wizyty co dwa tygodnie

Poszłam z mężem do sklepu, i myślałam, że tam zostane biodra tak mnie bolą jakbym sie nie ruszala rok, i w tyłku jakby rwa, może to z braku ruchu, dzisiaj tylko pralka łóżko trasa w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 19:50

Lukrecja, Fermina lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka też mam problem z biodrami i właśnie w tyłku mnie czasem coś tak zaboli/zakłuje okrutnie, że aż czasem krzykne z bólu... o.O

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, cudowne te skarpetki. Gdzie je kupiłaś?

Fermina, przepiękne zdjęcie <3

Lukrecja, serdecznie gratuluję :D

Kattalinna, ja również podpatrzyłam ten sposób układania w internecie ;). Małe ubranka wygodnie poskładać w taki sposób, doskonale widać gdzie co leży – myślę, że ten system się sprawdzi :)
    Też mam Doz niedaleko, niestety ceny w większości wyższe niż w Gemini, już przy kilku produktach bardziej się opłaca ponieść koszt przesyłki. Tylko raz coś zamówiłam, muszę ich pochwalić za tempo realizacji zamówienia. Zamówienie wysłałam po południu, a było do odbioru następnego dnia. Na pewno nie mieli stacjonarnie zamówionych produktów (przed zamówieniem pytałam o nie osobiście) więc będę ich traktować jako aptekę do zadań specjalnych ;)

Złożyliśmy łóżeczko, tzn. mój mąż złożył, ja mu kibicowałam i czasami trzymałam coś co skręcał, ale jestem chyba bardziej zmęczona od niego XD
    Efekty cieszą, choć jeszcze bez materaca ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50acb51cb3ea.jpg

pawojoszka, Fermina, Feeva, kamciaelcia, Nynka, Lukrecja, D_basiula, Wowka, kattalinna, amygdala lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia w ciąży mamy podniesioną temperaturę i komary lepiej nas widzą i bardziej lubią. Ale rzeczywiście wcześnie w tym roku zaczęły

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mialam ktg, teraz na czwartkowej wizycie tez bede miala, lekarz mi mowil ze teraz na kazdej wizycie bedzie robione. U nas w gabinecie maja, tzn zanim wejde do ginka to on juz ma moje ktg pod nosem podane :D recepcjonistka podlacza, mierzy cisnienie, wazy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:15

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usta ma moje, tak miało być, teraz jeszcze oczka niech ma Taty i koniec życzeń, resztę sobie może wybrać sam. :D

Moja siostra się urodziła w 38tc z wagą 2800, też kruszynka. Mały ma szansę przekroczyć tę wagę na następnej wizycie.

Lukrecja, gratulacje. Super, że z przepływami w porządku! :)

Napatrzyłam się na Wasze pięknie zorganizowane przestrzenie i postanowiłam jutro zacząć prać. Paczka z Gemini przyszła, mamy prawie wszystko. Jeszcze jedna wizyta w Ikei i wyprawka będzie kompletna. Tylko nie ma gdzie układać za bardzo. Zazdroszczę Wam tych pokoików.. Mój nadal w remoncie.

Ja też jeszcze nie mam zlecenia na KTG, ale za trzy tygodnie będziemy pobierać wymaz na GBS a potem jedna wizyta i koniec (!).

Ode mnie komary zawsze uciekały, ciekawe jak będzie w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:19

Lukrecja lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    ja zawsze mam z komarami problem :) męża nie gryza nigdy, a mnie zawsze
    stąd nie jestem zwolenniczką psiedzeń na zewnątrz
    jeszcze osy mnie tak lubia, ale te d=zdradzieckie, mam i nie mam na nie uczulenie (tzn mam, ale czasem po prostu zaboli,a czasem szybko IP)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz męzowi mówiłam, że może już znosić rzeczy do domu :) kołyska jeszcze do skręcenia, gondola i fotelik u sąsiada, chustawkę wyjeliśmy dzis z łózka (ze złożeniem poczekamy by starszak nie przeciązył :D )i to bedzie wsio :P aaa i zapowiedziałam wkrótce przymiarki z fotelikami, kto, gdzie , jak...starszy jeżdzi z tyłu tyłem, trzeba sprawdzić jak miesci się z tatusiem i braciszkiem, bo jak ma być kiepsko, to przyjdzie do mamy na przód...ale to przodem do kierunku jazdy i juz mnie ten fakt nie cieszy (nie mamy wyłącznika poduszki z przodu)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS miałam juz pobrany

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS ujemny na szczęście :)
    Jak patrze na wagę waszych dzieci, i tych które się już urodziły to ja nie wiem co ten mój dzieć tak gna z tym otluszczaniem się :P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja GBS ujemny na szczęście :)
    Jak patrze na wagę waszych dzieci, i tych które się już urodziły to ja nie wiem co ten mój dzieć tak gna z tym otluszczaniem się :P

Ja się dziś dowiedziałam że gbs dodatni wyklucza poród w wodzie
    Mam mieć pobrany za 3tygodnie

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć pobierany GBS 16.04 :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Cześć dziewczyny. W sprawie zaparć nie pomogę, bo póki co w razie potrzeby wystarczy mi jabłko albo suszone śliwki.

Mam za to inne pytanie. Chyba nie będę powielać tematu, choć gdzieś na forum już o tym czytałam, tylko nie pamiętam na którym wątku. Jak jest w kwestii wyników, które musimy zabrać że sobą do szpitala do porodu? Czy wymagają oryginałów? Uświadomiłam sobie, że ja mam same kserokopie, bo oryginały zostają w karcie u lekarza. Raczej tego nie przeskoczę.

U nas oryginał tylko grupy krwi, reszta to mogą być ksera lub wpisy w karcie ciąży.

Mycha666 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ