X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewfka, moj tak samo, kupil mu ten zestaw z hm z czapka, spodenkami i bodami XD
    Dobrze wiedziec, ze nie tylko moj ma bzika, jakby zobaczyl te body(?) ktore macie, to pewnie tez by chcial :D

efwka83 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jaki piekny brzuszek, ja mam wielki brzuch a tu dopiero 35 tydzien. wy wszystkie juz macie gotowe ciuszki?Ja mam tylko ciuszki poprane te co biore do szpitala a reszta lezy...

Wogole czy ktorejs zaczely odchodzic wody?Mi w niedziele w nocy polecialo troche, moja polozna powiedziala ze to normalne ... i ze jak nic nie boli to znaczy ze nic sie nie dzieje, a ja sie martwie bo caly tydzien mnie bardzo brzuch bolal. A ze mieszkam w Angli jeszcze ani razu nie mialam badania ginekologicznego zeby szyjke sprawdzic. Wy na kazdej wizycie macie sprawdzana?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula
    ja to nie wiem, czy te wody sa normalne o.O
    ja sie urodziłam tak jakos jak teraz ty jestes w ciazy-mojej mamie wody sie saczyły, ona nawet tego nie wiedziała, akcja była szybka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Kamcia wystraszylas mnie teraz, sama nie wiem co robic. a miala jakies bole czy poprostu jej sie saczyly? Bo mnie od niedzieli brzuch nie boli juz

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiesz co też z wodami nie pomogę. Mi na SR położna mówiła że jeśli sącza się wody itp to jest to powód żeby jechac na izbę bo znaczy że pęcherz płodówy jest przerwany gdzieś i dziecko nie jest tak chronione przed infekcja. Ale podejście której z nich jest lepsze to nie mam pojęcia.
    Ale słyszałam właśnie ze w UK jest dużo 'luźniejsze' podejście do ciąży :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3001ce0ef628.png
    U mnie narazie wygląda to tak
    Większe rzeczy mam w komodzie A podkłady pampersy i chusteczki w szufladzie pod łóżeczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:27

kattalinna, Paula95, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula
    mama dawno mi opowiadała ...pojechała do pracy, powiedziała koleżance, że "cos" z niej cieknie, podpaskę nosiła, a koleżanka zorientowana w temacie zaraz do szpitala ją (mama wtedy pracowała w administracji tego szpitala), urodziłam się w nim :)

a jesteś pewna że wody???
    czasem śluz lubi być tak zdradliwy
    albo można się posiusiać. bo mięśnie nie te...wody lubia sie popuścić przy zmianie pozycji z leżącej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:26

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy saczenie się wód jest normalne? o.O Ja bym się na IP na wszelki wybrała. Mi nic oprócz śluzu nie wycieka o.O

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d620603414.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcab9b1bd767.jpg

Ja te pojemniki do komody wykorzystałam na ułożenie kosmetyków, jeszcze nie wszystkie bo dopiero w przyszłym tygodniu będę miała zamówienie z Gemini :)

W szufladach ciuszki poukladalam rozmiarowo, część ciuszków mam spakowanych już do torby bo u mnie trzeba mieć swoje w szpitalu. Do tego jeszcze jutro przyjdzie do mnie kolejnych 8 ciuszków XD Znalazłam na fb fajny funpage z ciuszkami używanymi, które są w bardzo dobrym stanie i kosztują grosze. Mam jeszcze dwie szuflady na górze (patrz zdj.1) ale jeszcze ich nie zagospodarowałam :D chyba pieluszki tam powrzucam luzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:34

kattalinna, Saperek, J.S, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452db55cf35.png A tu
    A tu w wersji roboczej

Feeva, Nynka, kattalinna, kamciaelcia, J.S, Mycha666, D_basiula, Wowka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za każdym razem gin sprawdza ph pochwy i innym papierkiem czy wody się nie sącza

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, taką kolorystykę znam ;-) ja nie mam szafki więc nie rozważam opcji z półkami :-P

JS takie właśnie pojemniki mam na liście. Kiedyś na jakimś blogu mignęło mi że laska wszystkie swoje rzeczy miała w szufladach tylko układała je pionowo. Będę musiała przetestować.

Kolejna pralka nastawiona. Białe ciuszki, cały wkład się uzbierał :-D przestraszyłam się metek i dałam jednak program 40 bawełna, chociaż jakiś polarek i welur tez jest. Mam nadzieję, że te drobne wzorki na niektórych ubrankach nie zrobią mi psikusa z farbowaniem...

A w ogóle miałam korzystać ze słońca, iść na spacer itp. Tak się zbieram, że już po pogodzie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Wy już tak uporządkowane :O
    Gonie męża do roboty :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie sortuję prania, wystarczają chusteczki wyłapujące kolor...

malwka08 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23de482fa115.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6af6384057e7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaa3bc11dd5a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73475edec05f.jpg
    Trochę się tego nazbieralo:-D

Feeva, Saperek, Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zobacze jak dzisiaj bedzie i moze jutro podjade. Tak to napewno wody byly.

Feeva a skad te pojemniczki wlasnie takie bymchciala tez kupic. Ale super patrzec jak macie to wszystko tak poukladane, ja to na serio do tylu jestem z przygotowaniami.

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja jak mowilam - nic nie sortuje, dla malego tez nic nie sortowalam i nic a nic mi nie zafarbowalo, pralam w 40 stopniach a potem prasowalam ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ikea :)
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/

Mi też nic nie pofarbowało, 3/4 ciuszków nowe :)

W ogóle byłam u kumpeli, która ma sklepik z butami i bielizną po staniki do karmienia. Musi mi jutro w hurtowni kupić większe, bo D za małe XD Aż w szoku byłam, bo do tej pory nosiłam C i wydawało mi się, że wcale tak mi cyce nie urosły.

Ja zażyłam pięknej pogody tyle co wyszłam na zakupy :) Wracając już brzuch był spięty i ciężki o.O
    Ale jest tak super pogoda, że w bluzie + wiosennej kurtce było mi za gorąco. Na weekend nadają ponad 20st :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:45

Paula95 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, idziemy na spacer :) jutro juz wracam do zajęć popołudniowych
    na termometrze 19 stopni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jakie idealne panie domu XD

Ciekawe jak długo hahaha XD

Metek nie wycinacie? Ja wyrżnęłam wszystkie. Podrażniają i drapią. Córa do dziś mi każe wycinać. 7 lat.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w planie poprasowac i poukladac wszystko wczoraj. Nie wyszlo. Dzien spedzony poza domem. Dzis przeziebienie ;/ Pierwszy raz w ciazy. Czas wdrazyc czosnek i cytryne...

Ja kupilam komode. Jeszcze nie wiem jak bede w niej ukladac, czy poziomo czy pionowo. Na razie koszyki mam tylko z podręcznymi zestawami 'przenosnymi' - jeden do przewijania, drugi do kapieli.

A za chwile przyjedzie moja kolyska i wanienka :) w koncu! Przerwa swiateczna wszystko opoznila

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ