Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewfka, moj tak samo, kupil mu ten zestaw z hm z czapka, spodenkami i bodami XD
    Dobrze wiedziec, ze nie tylko moj ma bzika, jakby zobaczyl te body(?) ktore macie, to pewnie tez by chcial :D

efwka83 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jaki piekny brzuszek, ja mam wielki brzuch a tu dopiero 35 tydzien. wy wszystkie juz macie gotowe ciuszki?Ja mam tylko ciuszki poprane te co biore do szpitala a reszta lezy...

Wogole czy ktorejs zaczely odchodzic wody?Mi w niedziele w nocy polecialo troche, moja polozna powiedziala ze to normalne ... i ze jak nic nie boli to znaczy ze nic sie nie dzieje, a ja sie martwie bo caly tydzien mnie bardzo brzuch bolal. A ze mieszkam w Angli jeszcze ani razu nie mialam badania ginekologicznego zeby szyjke sprawdzic. Wy na kazdej wizycie macie sprawdzana?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula
    ja to nie wiem, czy te wody sa normalne o.O
    ja sie urodziłam tak jakos jak teraz ty jestes w ciazy-mojej mamie wody sie saczyły, ona nawet tego nie wiedziała, akcja była szybka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Kamcia wystraszylas mnie teraz, sama nie wiem co robic. a miala jakies bole czy poprostu jej sie saczyly? Bo mnie od niedzieli brzuch nie boli juz

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiesz co też z wodami nie pomogę. Mi na SR położna mówiła że jeśli sącza się wody itp to jest to powód żeby jechac na izbę bo znaczy że pęcherz płodówy jest przerwany gdzieś i dziecko nie jest tak chronione przed infekcja. Ale podejście której z nich jest lepsze to nie mam pojęcia.
    Ale słyszałam właśnie ze w UK jest dużo 'luźniejsze' podejście do ciąży :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3001ce0ef628.png
    U mnie narazie wygląda to tak
    Większe rzeczy mam w komodzie A podkłady pampersy i chusteczki w szufladzie pod łóżeczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:27

kattalinna, Paula95, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula
    mama dawno mi opowiadała ...pojechała do pracy, powiedziała koleżance, że "cos" z niej cieknie, podpaskę nosiła, a koleżanka zorientowana w temacie zaraz do szpitala ją (mama wtedy pracowała w administracji tego szpitala), urodziłam się w nim :)

a jesteś pewna że wody???
    czasem śluz lubi być tak zdradliwy
    albo można się posiusiać. bo mięśnie nie te...wody lubia sie popuścić przy zmianie pozycji z leżącej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:26

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy saczenie się wód jest normalne? o.O Ja bym się na IP na wszelki wybrała. Mi nic oprócz śluzu nie wycieka o.O

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d620603414.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcab9b1bd767.jpg

Ja te pojemniki do komody wykorzystałam na ułożenie kosmetyków, jeszcze nie wszystkie bo dopiero w przyszłym tygodniu będę miała zamówienie z Gemini :)

W szufladach ciuszki poukladalam rozmiarowo, część ciuszków mam spakowanych już do torby bo u mnie trzeba mieć swoje w szpitalu. Do tego jeszcze jutro przyjdzie do mnie kolejnych 8 ciuszków XD Znalazłam na fb fajny funpage z ciuszkami używanymi, które są w bardzo dobrym stanie i kosztują grosze. Mam jeszcze dwie szuflady na górze (patrz zdj.1) ale jeszcze ich nie zagospodarowałam :D chyba pieluszki tam powrzucam luzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:34

kattalinna, Saperek, J.S, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c452db55cf35.png A tu
    A tu w wersji roboczej

Feeva, nick nieaktualny, kattalinna, kamciaelcia, J.S, Mycha666, D_basiula, Wowka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za każdym razem gin sprawdza ph pochwy i innym papierkiem czy wody się nie sącza

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, taką kolorystykę znam ;-) ja nie mam szafki więc nie rozważam opcji z półkami :-P

JS takie właśnie pojemniki mam na liście. Kiedyś na jakimś blogu mignęło mi że laska wszystkie swoje rzeczy miała w szufladach tylko układała je pionowo. Będę musiała przetestować.

Kolejna pralka nastawiona. Białe ciuszki, cały wkład się uzbierał :-D przestraszyłam się metek i dałam jednak program 40 bawełna, chociaż jakiś polarek i welur tez jest. Mam nadzieję, że te drobne wzorki na niektórych ubrankach nie zrobią mi psikusa z farbowaniem...

A w ogóle miałam korzystać ze słońca, iść na spacer itp. Tak się zbieram, że już po pogodzie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Wy już tak uporządkowane :O
    Gonie męża do roboty :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie sortuję prania, wystarczają chusteczki wyłapujące kolor...

malwka08 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23de482fa115.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6af6384057e7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaa3bc11dd5a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73475edec05f.jpg
    Trochę się tego nazbieralo:-D

Feeva, Saperek, Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zobacze jak dzisiaj bedzie i moze jutro podjade. Tak to napewno wody byly.

Feeva a skad te pojemniczki wlasnie takie bymchciala tez kupic. Ale super patrzec jak macie to wszystko tak poukladane, ja to na serio do tylu jestem z przygotowaniami.

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja jak mowilam - nic nie sortuje, dla malego tez nic nie sortowalam i nic a nic mi nie zafarbowalo, pralam w 40 stopniach a potem prasowalam ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ikea :)
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/

Mi też nic nie pofarbowało, 3/4 ciuszków nowe :)

W ogóle byłam u kumpeli, która ma sklepik z butami i bielizną po staniki do karmienia. Musi mi jutro w hurtowni kupić większe, bo D za małe XD Aż w szoku byłam, bo do tej pory nosiłam C i wydawało mi się, że wcale tak mi cyce nie urosły.

Ja zażyłam pięknej pogody tyle co wyszłam na zakupy :) Wracając już brzuch był spięty i ciężki o.O
    Ale jest tak super pogoda, że w bluzie + wiosennej kurtce było mi za gorąco. Na weekend nadają ponad 20st :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:45

Paula95 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, idziemy na spacer :) jutro juz wracam do zajęć popołudniowych
    na termometrze 19 stopni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jakie idealne panie domu XD

Ciekawe jak długo hahaha XD

Metek nie wycinacie? Ja wyrżnęłam wszystkie. Podrażniają i drapią. Córa do dziś mi każe wycinać. 7 lat.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w planie poprasowac i poukladac wszystko wczoraj. Nie wyszlo. Dzien spedzony poza domem. Dzis przeziebienie ;/ Pierwszy raz w ciazy. Czas wdrazyc czosnek i cytryne...

Ja kupilam komode. Jeszcze nie wiem jak bede w niej ukladac, czy poziomo czy pionowo. Na razie koszyki mam tylko z podręcznymi zestawami 'przenosnymi' - jeden do przewijania, drugi do kapieli.

A za chwile przyjedzie moja kolyska i wanienka :) w koncu! Przerwa swiateczna wszystko opoznila

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ