Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z zaparciami nie mam problemu od jakiegoś czasu, wystarczy, że pomyślę, w którym tygodniu jestem
Plus codziennie rano na czczo kawa zbożowa i później trzy morelki suszone. Niby nic, a działa.
Skurcz wygląda tak obrzydliwie, że nie da się go nie poznaćChyba, że ma się niebywałe szczęście go nie czuć, ale nie łudziłabym się, że wszystkie należymy do tej grupy
Mówię o prawdziwym skurczu rozwierającym szyjkę. Reszta to jakaś przyjemna ściema.
J.S takiemu królowi to sama bym jaja urwałaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:10
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.S. pewnie że sika, biedny, ale co zrobić. Sięgam wtedy do najgłębszych pokładów współczucia i sobie tłumaczę, że ze złości tego nie robi, tylko go boli i mi łatwiej łazić za nim ze szmatą. U nas problem niestety wraca co parę miesięcy.
Hoope, spróbuję co rano myśleć, w którym tygodniu jesteś - zobaczymy czy pomoże.
-
Fermina, jaką pastę dajesz kotu? Ja muszę coś mu dodawać bo nie ma szans na całkowite przestawienie się na specjalistyczną karmę. No i na szczęście na razie podobno nie ma potrzeby. Mój ma trochę za kwaśne ph i tendencje do kryształów, póki co lekarz zalecił obserwację i więcej picia.
Moja waga pięknie mnie zaskoczyła, od zeszłego tygodnia -0,9ale to ten brak zaparć
wg aplikacji moja ciąża to powinnam ważyć o 0,2kg mniej... Dziwne liczby obserwuje od 3-4 miesiąca, teraz to jakieś abstrakcyjne wręcz. Ale Kamcia ma rację, pi 30 dużo się zmienia. Ja się pocieszam, że i tak nie jest najgorzej ze mną, bo od ukończenia podstawówki (15 lat) do przed ciąży ( kolejnych wiele) przytyłam jakieś 10-12 kg ale i urosłam 5 cm. Jak patrzę na moje szkolne koleżanki koleżanki z wagą piórkową kiedyś to teraz po 20 więcej minimum mają
A moje dziecko w tym tygodniu podobno waga 2,4 kg! -
Domyslam sie, ze nie bede wiecznie tyle wazyla, ale postaram sie poki sie da :p
Ja w gimnazjum czasem wazylam 50kg wiec poki co moja waga spadala, a nie rosla, ale szczerze to wolalabym nawet wazyc wiecej, a ciut lepiej wyglądać bo o ile nogi i tylek mialam chude to brzuch nie calkiem ;p
Moja siostra dwa lata starsza np. do 18 roku zycia byla chudsza ode mnie, a teraz wazy jakies 15kg-20kg wiecej ode mnie sprzed ciazy i raczej nie zanosi sie na to zeby schudla...Mama do 40stki wygladala calkiem niezle, a pozniej juz niestety tylko tyła i teraz ma spora nadwageA co najlepsze ja najchudsza z nich wiecznie sie "odchudzalam" i cwiczylam, a one jeszcze sie potrafiły ze mnie smiac...
-
nick nieaktualny
-
Ja na szczęście nie mam wagi bo znikam niedawno. Więc ważę się tylko u gina. Przytyje teraz schudnie po porodzie w końcu nosze tam małego kosmitę który musi urosnąć.
Ps. Wkroczyłam w 36 tydzień! Kiedy to zleciało ja się pytam?kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, wagowe zazdro. Mi, poza początkiem ciąży, nie zdarzyło się, żeby waga spadła.
Daje kocurkowi coś takiego:
https://zooart.com.pl/product-pol-9364-VETOQUINOL-Uro-Pet-120g-uniw.html?gclid=Cj0KCQjwzIzWBRDnARIsAAkc8hESmuntqJem1iY90sfcGPvZ174alfn3sTF-ttpy1LdZzsEESWZtMBcaAka8EALw_wcB
Ja trzymam wagę. W liceum miałam epizod z manią odchudzania i doszłam do 47 właśnie, to już była bardzo widoczna niedowaga (168 wzrostu) i wyglądało źle. A normalnie ważylam mniej więcej tyle, co przed ciążą. Jestem baardzo ciekawa, jak będzie po. No i dziś się dowiem ile waży Mały! Nie mogę się doczekać.
Katy, u mnie w najbliższej rodzinie każdy waży inaczej. Są grubsi, średni, chudzi, nie ma reguły. Najlepiej trzyma się Tata, który w wieku 78 lat wchodzi bez problemu w ślubny gajer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 11:14
Katy lubi tę wiadomość
-
Witam się
Ja już po wizycie mój klocek w 4 tygodnie przybrał cały kilogram
Ej ona już waży 2.5 kg A jesteśmy w 32 tygodniu
Poza tym wszystko idealnie szyjka 3.4
Kolejna wizyta miała być za 4 tyg ale że majówka to idę za 3 tygodnieFeeva, Fermina, Nynka, kamciaelcia, Mycha666, Fatalita, Wowka, kattalinna, Hoope, Katy, Mała Matylda, Sela, D_basiula, J.S, Kropka88, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Saperek.
Bardzo ładna waga i przyrost książkowy.
Pisałyście o dusznościach podczas leżenia na plecach, a ma któraś mdłości? Od kilku dni jak leżę na wznak odczuwam ogromne, bez zmiany pozycji miska byłaby niezbędna. Ma któraś tak? -
Witam, wszystkie po świętach. U mnie najazd rodziny więc zero czasu na Internet.
Nie nadrobię zaległości w czytaniu i mam nadzieję że nadal wszystkie jesteśmy pojedynczo a nie w zestawach.
Na święta odrzuciłam glukometr i oddałam się rozkoszy jedzenia mazurka i torta bezowego. -
Patk, nic się nie zmieniło. Wszystkie jeszcze w dwupakach
Saperek gratuluję
Edit: BOŻE ŚWIĘTY!!!!!!!!!! Odkryłam kolejne 3 rozstępy na brzuchu, tym razem po drugiej stronie. No pochlastam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:32
-
Pytanie za 100 punktów do tych, które mają używane wózki. Jak to prać? W moim wszystko się zdejmuje, gdzieśtam jest metka, że 30 stopni. Ale co z budką? Też w pralce czy się zniekształci? Na razie piorę w tych 30 materacyk, ten materiał dookoła gondoli i wkładki do spacerówki i nosidełka (z rozpędu, bo samej spacerówki nawet nie mam jeszcze).
-
kattalinna
raz prałam spacerówke po swoim dziecku i wiekszosc lepiekj szła recznie
gondole tez prałam, ale tylko wusciółke, daszek bez sciagania gabka...teraz sie okaze w jakiej czystosci ta gondola kiedy maz ja w koncu przyniesie z piwnicy...
druga gondola-teraz kupiona uzywana, wypiore co sie da sciagnac (w wózkach jane niemal wszystko na zamki i rzepy), ale tez recznie -
Saperek piękna waga, planujecie przekroczyć 4 kg?
Ja z wiekiem nie grubnę tylko z ciąża, nie ściemniać mi tu
Feeva oglądam porody u Angoli i tam prawie wszystkie mają rozstępy. Jesteś jak wszystkie
Kattalinna nie wiem bo nie piorę, mam od tego samca w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:49
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyKattalina ja budke ręcznie pralam, ale podobno można do pralki normalnie i nic sie nie dzieje, sama nie sprawdzałam.
A propo prania zamiast plynu do plukania kupilam plyn do prania dla dzieci, poddaje sie wiecej nie kupuje.
Pierwsza tura, kocyki się piorooooo wreszcie -
Ja budke od gondoli wypralam w pralce i nic sie z nia nie stalo ;p Ale np. srodek mi sie nie dopral i bede musiala jeszcze recznie szorowac
Moj brzuch ogolnie ma jakis dziwny kolor i przez to nie widze czy mam jakies rozstępy czy nie xdkattalinna lubi tę wiadomość
-
Hoope wrote:Saperek piękna waga, planujecie przekroczyć 4 kg?
Ja z wiekiem nie grubnę tylko z ciąża, nie ściemniać mi tu
Feeva oglądam porody u Angoli i tam prawie wszystkie mają rozstępy. Jesteś jak wszystkie
Kattalinna nie wiem bo nie piorę, mam od tego samca w domu.
Jak tak dalej pójdzie to 4kg lekko A biorąc pod uwagę że ja byłam przenoszona i mój nie mąż też to może dobić do 4.5
Narazie obserwujemy będziemy decydować czy naturalnie czy cc