X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zaparciami nie mam problemu od jakiegoś czasu, wystarczy, że pomyślę, w którym tygodniu jestem XD

Plus codziennie rano na czczo kawa zbożowa i później trzy morelki suszone. Niby nic, a działa.

Skurcz wygląda tak obrzydliwie, że nie da się go nie poznać XD Chyba, że ma się niebywałe szczęście go nie czuć, ale nie łudziłabym się, że wszystkie należymy do tej grupy :P Mówię o prawdziwym skurczu rozwierającym szyjkę. Reszta to jakaś przyjemna ściema.

J.S takiemu królowi to sama bym jaja urwała XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:10

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. pewnie że sika, biedny, ale co zrobić. Sięgam wtedy do najgłębszych pokładów współczucia i sobie tłumaczę, że ze złości tego nie robi, tylko go boli i mi łatwiej łazić za nim ze szmatą. U nas problem niestety wraca co parę miesięcy. :/

Hoope, spróbuję co rano myśleć, w którym tygodniu jesteś - zobaczymy czy pomoże. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jaką pastę dajesz kotu? Ja muszę coś mu dodawać bo nie ma szans na całkowite przestawienie się na specjalistyczną karmę. No i na szczęście na razie podobno nie ma potrzeby. Mój ma trochę za kwaśne ph i tendencje do kryształów, póki co lekarz zalecił obserwację i więcej picia.

Moja waga pięknie mnie zaskoczyła, od zeszłego tygodnia -0,9 :-) ale to ten brak zaparć ;-) wg aplikacji moja ciąża to powinnam ważyć o 0,2kg mniej... Dziwne liczby obserwuje od 3-4 miesiąca, teraz to jakieś abstrakcyjne wręcz. Ale Kamcia ma rację, pi 30 dużo się zmienia. Ja się pocieszam, że i tak nie jest najgorzej ze mną, bo od ukończenia podstawówki (15 lat) do przed ciąży ( kolejnych wiele) przytyłam jakieś 10-12 kg ale i urosłam 5 cm. Jak patrzę na moje szkolne koleżanki koleżanki z wagą piórkową kiedyś to teraz po 20 więcej minimum mają ;-)

A moje dziecko w tym tygodniu podobno waga 2,4 kg!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyslam sie, ze nie bede wiecznie tyle wazyla, ale postaram sie poki sie da :p
    Ja w gimnazjum czasem wazylam 50kg wiec poki co moja waga spadala, a nie rosla, ale szczerze to wolalabym nawet wazyc wiecej, a ciut lepiej wyglądać bo o ile nogi i tylek mialam chude to brzuch nie calkiem ;p

Moja siostra dwa lata starsza np. do 18 roku zycia byla chudsza ode mnie, a teraz wazy jakies 15kg-20kg wiecej ode mnie sprzed ciazy i raczej nie zanosi sie na to zeby schudla...Mama do 40stki wygladala calkiem niezle, a pozniej juz niestety tylko tyła i teraz ma spora nadwage :/ A co najlepsze ja najchudsza z nich wiecznie sie "odchudzalam" i cwiczylam, a one jeszcze sie potrafiły ze mnie smiac...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się już boje wchodzić na wagę :D
    Chyba codziennie sobie wyliczam ile zgubie od razu po porodzie :D wody, dziecię, łożysko, i cały czas sie okazuje, że za dużo mnie zostanie i tak :D

• Asix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam wagi bo znikam niedawno. Więc ważę się tylko u gina. Przytyje teraz schudnie po porodzie w końcu nosze tam małego kosmitę który musi urosnąć.

Ps. Wkroczyłam w 36 tydzień! Kiedy to zleciało ja się pytam?

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, wagowe zazdro. Mi, poza początkiem ciąży, nie zdarzyło się, żeby waga spadła.

Daje kocurkowi coś takiego:
    https://zooart.com.pl/product-pol-9364-VETOQUINOL-Uro-Pet-120g-uniw.html?gclid=Cj0KCQjwzIzWBRDnARIsAAkc8hESmuntqJem1iY90sfcGPvZ174alfn3sTF-ttpy1LdZzsEESWZtMBcaAka8EALw_wcB

Ja trzymam wagę. W liceum miałam epizod z manią odchudzania i doszłam do 47 właśnie, to już była bardzo widoczna niedowaga (168 wzrostu) i wyglądało źle. A normalnie ważylam mniej więcej tyle, co przed ciążą. Jestem baardzo ciekawa, jak będzie po. No i dziś się dowiem ile waży Mały! Nie mogę się doczekać. :)

Katy, u mnie w najbliższej rodzinie każdy waży inaczej. Są grubsi, średni, chudzi, nie ma reguły. Najlepiej trzyma się Tata, który w wieku 78 lat wchodzi bez problemu w ślubny gajer. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 11:14

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, chętnie ją je? Właśnie do tej pasty się przymierzam :-)

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocha ją! Pozostałe dwa koty również i trzeba dawać mu ukradkiem. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja już po wizycie mój klocek w 4 tygodnie przybrał cały kilogram
    Ej ona już waży 2.5 kg A jesteśmy w 32 tygodniu
    Poza tym wszystko idealnie szyjka 3.4
    Kolejna wizyta miała być za 4 tyg ale że majówka to idę za 3 tygodnie

Feeva, Fermina, Nynka, kamciaelcia, Mycha666, Fatalita, Wowka, kattalinna, Hoope, Katy, Mała Matylda, Sela, D_basiula, J.S, Kropka88, pawojoszka lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Saperek. :) Bardzo ładna waga i przyrost książkowy.

Pisałyście o dusznościach podczas leżenia na plecach, a ma któraś mdłości? Od kilku dni jak leżę na wznak odczuwam ogromne, bez zmiany pozycji miska byłaby niezbędna. Ma któraś tak?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wszystkie po świętach. U mnie najazd rodziny więc zero czasu na Internet.
    Nie nadrobię zaległości w czytaniu i mam nadzieję że nadal wszystkie jesteśmy pojedynczo a nie w zestawach.
    Na święta odrzuciłam glukometr i oddałam się rozkoszy jedzenia mazurka i torta bezowego.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, nic się nie zmieniło. Wszystkie jeszcze w dwupakach :P

Saperek gratuluję:)

Edit: BOŻE ŚWIĘTY!!!!!!!!!! Odkryłam kolejne 3 rozstępy na brzuchu, tym razem po drugiej stronie. No pochlastam się :( :( :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:32

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów do tych, które mają używane wózki. Jak to prać? W moim wszystko się zdejmuje, gdzieśtam jest metka, że 30 stopni. Ale co z budką? Też w pralce czy się zniekształci? Na razie piorę w tych 30 materacyk, ten materiał dookoła gondoli i wkładki do spacerówki i nosidełka (z rozpędu, bo samej spacerówki nawet nie mam jeszcze).

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    raz prałam spacerówke po swoim dziecku i wiekszosc lepiekj szła recznie
    gondole tez prałam, ale tylko wusciółke, daszek bez sciagania gabka...teraz sie okaze w jakiej czystosci ta gondola kiedy maz ja w koncu przyniesie z piwnicy...
    druga gondola-teraz kupiona uzywana, wypiore co sie da sciagnac (w wózkach jane niemal wszystko na zamki i rzepy), ale tez recznie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek piękna waga, planujecie przekroczyć 4 kg? :D

Ja z wiekiem nie grubnę tylko z ciąża, nie ściemniać mi tu :P

Feeva oglądam porody u Angoli i tam prawie wszystkie mają rozstępy. Jesteś jak wszystkie ;)

Kattalinna nie wiem bo nie piorę, mam od tego samca w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:49

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja budke ręcznie pralam, ale podobno można do pralki normalnie i nic sie nie dzieje, sama nie sprawdzałam.

A propo prania zamiast plynu do plukania kupilam plyn do prania dla dzieci, poddaje sie wiecej nie kupuje.
    Pierwsza tura, kocyki się piorooooo wreszcie :D

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budke od gondoli wypralam w pralce i nic sie z nia nie stalo ;p Ale np. srodek mi sie nie dopral i bede musiala jeszcze recznie szorowac :/

Moj brzuch ogolnie ma jakis dziwny kolor i przez to nie widze czy mam jakies rozstępy czy nie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Saperek piękna waga, planujecie przekroczyć 4 kg? :D

Ja z wiekiem nie grubnę tylko z ciąża, nie ściemniać mi tu :P

Feeva oglądam porody u Angoli i tam prawie wszystkie mają rozstępy. Jesteś jak wszystkie ;)

Kattalinna nie wiem bo nie piorę, mam od tego samca w domu.

Jak tak dalej pójdzie to 4kg lekko A biorąc pod uwagę że ja byłam przenoszona i mój nie mąż też to może dobić do 4.5
    Narazie obserwujemy będziemy decydować czy naturalnie czy cc

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie wyprane mam jakieś 2 miesiące do porodu myślę że w przyszłym tyg powoli będę się pakować i prac

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ