X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Feeva jakie masz ciasto? Mi się kończy, szukam nowej dostawy.

Raffaello, tort makowy z czekoladą, szarlotkę i babkę czekoladowo-kokosową :D

Nynka, kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Raffaello, tort makowy z czekoladą, szarlotkę i babkę czekoladowo-kokosową :D

Biorę wszystko co z czekoladą

• Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jej zapewne nie było do śmiechu :-P

Wtedy nie, kilka razy stawiała się na IP, bo była pewna, że to już :) Ale po porodzie sama się z tego śmiała :D

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva... Jak ja Ci zazdroszczę ;-)

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje święta upłynęły pod znakiem wiecznej zgagi.
    Nie objadałam się a i tak mam ją niemal cały czas od trzech dni... Mam już dość.

Brzuch też mi już mocno ciąży, mała wkręca się w kanał i rozpiera, czasem trasa kuchnia - pokój jest nie lada wyczynem a wy o spacerach piszecie XD Czuję ból, parcie, ucisk, drętwienie, skurcze - wszystko na raz. Śluz mi się też rozrzedził i co chwilę mam wrażenie, że mi wody odchodzą a jest to moją największą obawą bo w pierwszej ciąży poród zaczął się właśnie od odejścia wód przy zupełnie niegotowej do rodzenia szyjce.

Źle mi już i z jednej strony ze względów fizycznych chciałabym już być po, ale z drugiej - psychicznie nie czuję się jeszcze gotowa. Tak za 2 tygodnie mogłabym rodzić :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda mi też jak sluz czasem wyplynie to panikuje że to wody XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Moje święta upłynęły pod znakiem wiecznej zgagi.
    Nie objadałam się a i tak mam ją niemal cały czas od trzech dni... Mam już dość.

Brzuch też mi już mocno ciąży, mała wkręca się w kanał i rozpiera, czasem trasa kuchnia - pokój jest nie lada wyczynem a wy o spacerach piszecie XD Czuję ból, parcie, ucisk, drętwienie, skurcze - wszystko na raz. Śluz mi się też rozrzedził i co chwilę mam wrażenie, że mi wody odchodzą a jest to moją największą obawą bo w pierwszej ciąży poród zaczął się właśnie od odejścia wód przy zupełnie niegotowej do rodzenia szyjce.

Źle mi już i z jednej strony ze względów fizycznych chciałabym już być po, ale z drugiej - psychicznie nie czuję się jeszcze gotowa. Tak za 2 tygodnie mogłabym rodzić :)

Mam to samo... Najgorsza jest zgaga, nie mogę przez nią spać ani palaszowac świątecznych pysznosci, bo zaraz daje o sobie boleśnie znać. Wiadomo co u Katki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy jesteście nastawione na działanie ze zgaga farmakologicznie, ale mi gin pozwoliła brać bioprazol, ale tak 2-3 dni i przerwa. Brałam od soboty i zero zgagi, no wczoraj z tymi mdlosciami dopadła ale tak spokój ;)

• J.S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam z tym sluzem, mysle ze to wody i lece od razu do toalety XD

Jutro musze jechac z krolikiem do weta, zatkalo mi sie dziecko, zero bobkow, brzuch ja boli, bylo juz masowanie brzuszka, podalam espumisan i niestety tylko tyle moge zrobic, bo u mnie nie ma zadnej izby weterynaryjnej czynnej cala dobe albo na telefon. Niestety to nie pierwsza akcja mojego uszatego, wiec wiem ze skonczy sie u weta, chyba ze espumisan jakos to rozluzni ale watpie.

Nie mam ciasta, Feeva wpadam do ciebie :D

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S biedny króliczek, nie ma co zwlekać same wiemy jak to jest jak się nawet 1 dzień nie można wypróżnić, wet na pewno poda odpowiednie środki i będzie piękna kupka... ja od rana o tym marze. Dzisiaj złożyłam zamówienie w gemini m.in. kupiłam te czopki glicerynowe. Oby mi pomagały w tych trudnych chwilach...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a masz w domu jakąś parafine??? To na pewno pomoże przesunąć się kupce w jelitach i ją rozluźni.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja też mam takie opuchnięte stopy, od samego rana jak wstaje, nie mogę na nie patrzeć..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też jadę, skoro masz rafaello :D

U mnie w domu ciasta brak. Z rozmysłem nie pobierałam, bo jakby było to bym zjadła :P a podobno mam cukrzyce... wczoraj po kawałku sernika i babki piaskowej miałam 98 :)

Może postaram się usnąć...

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni będą pierwszymi? ;)

Dzień dobry, śpiochy, wiosna puka do drzwi :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Piękne słoneczko u mnie. Ptaszki cwierkają.

Spać już nie mogę bo w każdej pozycji biodra dają o sobie znać i plecy :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, u mnie nie puka. Ma być zimno i padać, proszę mi tu nie robić fałszywej nadziei. ;)

Mam dziś o 17 wizytę i po trzech tygodniach nadeszła pora ważenia.. Od godziny nie potrafię się wybrać do łazienki, bo tam czeka waga i mnie stresuje. Sama sobie tłumaczę, że to jest wyjątkowo durny powód do zdenerwowania, ale to nie pomaga. Idę w paszczę lwa. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina pocieszę Cię.
    Ja przez święta +1kg.
    Nie wiem czy to taka koopa, bo coś się nie mogę porządnie załatwić, czy tak po prostu mnie przybyło... Albo dziecko się nażarło i szybko przybrała XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, nie mialam parafiny akurat, ale jeszcze wstalam w nocy i masowalam jej brzuszek, dzisiaj widze ze sie jednak zalatwila, bede obserwowac i podam jej taki preparat na flore w jelitach, bo juz kiedys miala takie problemy. Dobrze ze masaz troche jej pomogl i espumisan, bo juz sie martwilam.

Czopki glicerynowe sa dobre, ja ich uzywam, bo ja mam ciagle problemy z wyproznianiem. Na ostre akcje jak juz mi glicerynoee nie pomagaja to stosuje czopki eva/q, sa chyba lagodniejsze niz glicerynowe ale maja troche lepsze dzialanie, mocniejsze.

Fermina, daj znac jak sytuacja! Ja w czwartek sie z toba polacze, bo tez bede miala wazenie od 3 tygodni.
    Ja wiem ze przesadzilam z zarciem, bo wygladam juz... niezle :D

Ej mialo byc slonce i piekna pogoda a u mnie deszcz, co jest :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

J.S prawdopodobnie kroliczek ma bezoary (to często powoduje u nich zapchanie), ale oby się odetkał po masażach ;-)

Musze sobie kupić te czopki eva/q jak są lepsze. Zobaczymy czy te glicerynowe pomogą, jak nie to pomaszeruje do apteki ;-)

U mnie od rana SŁONECZKO ach, nie mogę się napatrzeć. Dzisiaj na pewno będzie spacerek.

Miłego i słonecznego dnia Wam życze ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, nie wiem czy tak sie nazywaja te zlogi wlosowe, jak on polyka siersc, bo wydaje mi sie ze to przez ostatnie obciecie, bo niestety ma tak dlugie wlosy, ktore non stop mu rosna ze musze mu obcinac XD i zapewne gdzies mu w jelitach zaczelo to zalegac, jak wylizywal siersc po scieciu. Bede dzis obserwowac ja, normalny dzien, takze bez problemu do weta pojedziemy. Zaraz zaczne sie z nia bawic jak wstane, to zmobilizuje ja do ruchu, zeby jelitka zaczely pracowac.

Ja mam glicerynowe i te eva, standardowo siegam po glicerynowe ale sa takie momenty, ze one mi nie pomagaja i siegam po mocniejsza bron, bo te eva sa jakies musujace. Jesli mam mowic o odczuciach to wole glicerynowe, bo te eva troche podraznija XD

Dajcie slonca, u mnie szaro

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ