Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:Feeva jakie masz ciasto? Mi się kończy, szukam nowej dostawy.
Raffaello, tort makowy z czekoladą, szarlotkę i babkę czekoladowo-kokosowąNynka, kattalinna, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje święta upłynęły pod znakiem wiecznej zgagi.
Nie objadałam się a i tak mam ją niemal cały czas od trzech dni... Mam już dość.
Brzuch też mi już mocno ciąży, mała wkręca się w kanał i rozpiera, czasem trasa kuchnia - pokój jest nie lada wyczynem a wy o spacerach piszecieCzuję ból, parcie, ucisk, drętwienie, skurcze - wszystko na raz. Śluz mi się też rozrzedził i co chwilę mam wrażenie, że mi wody odchodzą a jest to moją największą obawą bo w pierwszej ciąży poród zaczął się właśnie od odejścia wód przy zupełnie niegotowej do rodzenia szyjce.
Źle mi już i z jednej strony ze względów fizycznych chciałabym już być po, ale z drugiej - psychicznie nie czuję się jeszcze gotowa. Tak za 2 tygodnie mogłabym rodzić
Matylda
-
nick nieaktualnyTanda wrote:Moje święta upłynęły pod znakiem wiecznej zgagi.
Nie objadałam się a i tak mam ją niemal cały czas od trzech dni... Mam już dość.
Brzuch też mi już mocno ciąży, mała wkręca się w kanał i rozpiera, czasem trasa kuchnia - pokój jest nie lada wyczynem a wy o spacerach piszecieCzuję ból, parcie, ucisk, drętwienie, skurcze - wszystko na raz. Śluz mi się też rozrzedził i co chwilę mam wrażenie, że mi wody odchodzą a jest to moją największą obawą bo w pierwszej ciąży poród zaczął się właśnie od odejścia wód przy zupełnie niegotowej do rodzenia szyjce.
Źle mi już i z jednej strony ze względów fizycznych chciałabym już być po, ale z drugiej - psychicznie nie czuję się jeszcze gotowa. Tak za 2 tygodnie mogłabym rodzić
Mam to samo... Najgorsza jest zgaga, nie mogę przez nią spać ani palaszowac świątecznych pysznosci, bo zaraz daje o sobie boleśnie znać. Wiadomo co u Katki? -
nick nieaktualny
-
Ja tez tak mam z tym sluzem, mysle ze to wody i lece od razu do toalety
Jutro musze jechac z krolikiem do weta, zatkalo mi sie dziecko, zero bobkow, brzuch ja boli, bylo juz masowanie brzuszka, podalam espumisan i niestety tylko tyle moge zrobic, bo u mnie nie ma zadnej izby weterynaryjnej czynnej cala dobe albo na telefon. Niestety to nie pierwsza akcja mojego uszatego, wiec wiem ze skonczy sie u weta, chyba ze espumisan jakos to rozluzni ale watpie.
Nie mam ciasta, Feeva wpadam do ciebieFeeva lubi tę wiadomość
-
J.S biedny króliczek, nie ma co zwlekać same wiemy jak to jest jak się nawet 1 dzień nie można wypróżnić, wet na pewno poda odpowiednie środki i będzie piękna kupka... ja od rana o tym marze. Dzisiaj złożyłam zamówienie w gemini m.in. kupiłam te czopki glicerynowe. Oby mi pomagały w tych trudnych chwilach...W końcu się udało...
-
Feeva, ja też jadę, skoro masz rafaello
U mnie w domu ciasta brak. Z rozmysłem nie pobierałam, bo jakby było to bym zjadłaa podobno mam cukrzyce... wczoraj po kawałku sernika i babki piaskowej miałam 98
Może postaram się usnąć...
Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry, u mnie nie puka. Ma być zimno i padać, proszę mi tu nie robić fałszywej nadziei.
Mam dziś o 17 wizytę i po trzech tygodniach nadeszła pora ważenia.. Od godziny nie potrafię się wybrać do łazienki, bo tam czeka waga i mnie stresuje. Sama sobie tłumaczę, że to jest wyjątkowo durny powód do zdenerwowania, ale to nie pomaga. Idę w paszczę lwa. -
Sela, nie mialam parafiny akurat, ale jeszcze wstalam w nocy i masowalam jej brzuszek, dzisiaj widze ze sie jednak zalatwila, bede obserwowac i podam jej taki preparat na flore w jelitach, bo juz kiedys miala takie problemy. Dobrze ze masaz troche jej pomogl i espumisan, bo juz sie martwilam.
Czopki glicerynowe sa dobre, ja ich uzywam, bo ja mam ciagle problemy z wyproznianiem. Na ostre akcje jak juz mi glicerynoee nie pomagaja to stosuje czopki eva/q, sa chyba lagodniejsze niz glicerynowe ale maja troche lepsze dzialanie, mocniejsze.
Fermina, daj znac jak sytuacja! Ja w czwartek sie z toba polacze, bo tez bede miala wazenie od 3 tygodni.
Ja wiem ze przesadzilam z zarciem, bo wygladam juz... niezle
Ej mialo byc slonce i piekna pogoda a u mnie deszcz, co jest -
Dzień dobry
J.S prawdopodobnie kroliczek ma bezoary (to często powoduje u nich zapchanie), ale oby się odetkał po masażach
Musze sobie kupić te czopki eva/q jak są lepsze. Zobaczymy czy te glicerynowe pomogą, jak nie to pomaszeruje do apteki
U mnie od rana SŁONECZKO ach, nie mogę się napatrzeć. Dzisiaj na pewno będzie spacerek.
Miłego i słonecznego dnia Wam życzeW końcu się udało...
-
Sela, nie wiem czy tak sie nazywaja te zlogi wlosowe, jak on polyka siersc, bo wydaje mi sie ze to przez ostatnie obciecie, bo niestety ma tak dlugie wlosy, ktore non stop mu rosna ze musze mu obcinac
i zapewne gdzies mu w jelitach zaczelo to zalegac, jak wylizywal siersc po scieciu. Bede dzis obserwowac ja, normalny dzien, takze bez problemu do weta pojedziemy. Zaraz zaczne sie z nia bawic jak wstane, to zmobilizuje ja do ruchu, zeby jelitka zaczely pracowac.
Ja mam glicerynowe i te eva, standardowo siegam po glicerynowe ale sa takie momenty, ze one mi nie pomagaja i siegam po mocniejsza bron, bo te eva sa jakies musujace. Jesli mam mowic o odczuciach to wole glicerynowe, bo te eva troche podraznija
Dajcie slonca, u mnie szaro