X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a konsultowaliście z kims branie tych czopków?tez mam zaparcia i się męczę..

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 glicerynowe na raz nie działały...eva qu i mam spokój
    ale po moich przygodach nie podchodze do ubikacji bez czopka...i one nie przeczyszczaja-rozluźniają stolec
    nie konsultowałam, gin wie, ale czopek lepszy niż 1,5h parcia, które przeszłam a gin kazał "zmienić diete"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W sprawie zaparć nie pomogę, bo póki co w razie potrzeby wystarczy mi jabłko albo suszone śliwki.

Mam za to inne pytanie. Chyba nie będę powielać tematu, choć gdzieś na forum już o tym czytałam, tylko nie pamiętam na którym wątku. Jak jest w kwestii wyników, które musimy zabrać że sobą do szpitala do porodu? Czy wymagają oryginałów? Uświadomiłam sobie, że ja mam same kserokopie, bo oryginały zostają w karcie u lekarza. Raczej tego nie przeskoczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 08:46

• Sela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S tak te bezoary to te kulki włosowe, które zatykaja jelitka. Faktycznie jak ma długie włosy to pewnie jest to główny powód, ale na pewno jest śliczny ;-) Jak coś to parafina jest bezpieczna (warto mieć w domku) ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowalam branie czopkow, nie ma zadnych przeciwwskazan :) Uzywam czopkow od poczatku ciazy jak mam taka potrzebe, bo generalnie takie parcie bez skutku jest gorsze niz ten czopek, ktory nie powoduje zadnych skurczow, tylko ruch robaczkowy jelit i ulatwia wyproznianie tez przez to, ze wlasnie rozluznia stolec.

Sela, dzieki za rade, na pewno zapobiegawczo kupie, ale ile wtedy podac? Troche w strzykawce?
    Jest sliczny, ale chyba juz nigdy nie kupie takiego, bo z tymi wlosami to jest naprawde straszne utrapienie, trzeba go czesac bo sie filcuje, ja juz sie wzielam na sposob - wczesniej jezdzilam do fryzjera, ale wywolywalo u niej to okropny stres, a teraz kupilam maszynke i sama ciacham :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wreszcie się wyspałam w swoim łóżku, pora wstać na śniadanie, szkoda, że nikt nie uszykuje jak u rodziców, idealnie być nie może :D
    Dzisiaj mi się śniło, że poszłam na konsultacje w sprawie porodu i lekarz stwierdził, że mam wszystkie wskazania do cc, i mam się natychmiast kłaść do szpitala, nie wiem czy tak bardzo chce już zobaczyć tego mojego klocuszka czy tak bardzo boje się cc :D i stąd te sny

Wyczuwam hemoroida :( jak sobie mogę z tym radzić, co wolno w ciąży, kiedyś mi diojespan pomagał ale w ciąży to nie bardzo to brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 09:00

• Koralowa Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat zaparc <3
    Dluzej sie dobrze trzymalam niz w pierwszej ciazy.

Polecam syrop lactulosum. Moze na zmiane z czopami zeby nie uzaleznic jelit (o ile to mozliwe).
    Jak przyjme ok 8 rano 15ml to o 11-12 jestem juz w wc i potemmam na kilka dni regularnosc wyprozniania zachowana.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 po co gin zostawia oryginały w karcie? Moje wszystkie wyniki badań wpisuje ręcznie w kartę ciąży, nic sobie nie kseruje, ja mam oryginały. Może zapytaj go czemu nie zostawia Ci oryginałów?
    Z tego co wiem, to grupa krwi musi być oryginalna :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 34 tc!

Bliski mi temat zaparć... Ale czuję, że bliski akurat nie dziś ;-)

Ważę się co tydzień. Też się boję iść do łazienki...

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mycha666 po co gin zostawia oryginały w karcie? Moje wszystkie wyniki badań wpisuje ręcznie w kartę ciąży, nic sobie nie kseruje, ja mam oryginały. Może zapytaj go czemu nie zostawia Ci oryginałów?
    Z tego co wiem, to grupa krwi musi być oryginalna :)

Spytam się na następnej wizycie. Choć raz jak chciałam mu oddać kserokopie, to właśnie powiedział, że oryginał zostaje u nich. Grupę krwi na szczęście robiłam prywatnie, więc mam oryginał.

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Ja mialam przez jakis czas mega zaparcia, ale domowe sposoby w miare pomagaly :p Teraz juz jest lepiej, ale i tak nie ma regularnosci niestety :/

U mnie tez niestety +1kg, nie przypuszczalam, ze bede wazyc kiedys 57kg :o Obym tylko 60 nie przekroczyla bo sie zalamie :p

Mam dosyc glupie pytanie, ale wazne dla mnie :p Czy skurcze to moga byc takie dluzsze bole miesiaczkowe polaczone z twardnieniem brzucha? Czy raczej trwaja chwile i przechodzą?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dziecino, przed ciążą ważyłaś chociaż 40?? Ja kiedyś tyle miałam, pewnie jakoś w 3 klasie podstawówki ;-) :-P

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zjadłam lekkie śniadanie jak radziłyście i zbieram się zaraz do labolatorium. Ale tak mi się nie chce, TAK BARDZO NIE CHCĘ, że trudno to sobie wyobrazić. Muszę, jutro gin, ma mnie za normalną. Jeszcze.

Fatalita masz coś do mojego suwaczka? Nie podoba Ci się moje 36/37? :P Bu! XD

J.S jaka kupa, jakie bezoary, co Wy mi tu po chińsku piszecie, ja nawet nie patrzę czy mój królik wali bobki. Ma na imię Bobek, bo właśnie walił bobki XD Sprawdzam tylko czy nie boli go pod brodą, bo tam właśnie przebijają skórę przerośnięte zęby. Chciałam mu wyciąć jaja ale wetka odradziła. Nie zrobił się agresywny, więc nie trzeba niepotrzebnie ryzykować. Bo króle ciężko znoszą narkozę, czasem nie znoszą jej wcale i trzeba z nich zrobić pasztet :P

O potrzebnych dokumentach decyduje szpital nie gin. Ale generalnie tylko oryginał grupy krwi jest potrzebny. Nie wiem jak z gbs bo nie pamiętam. Reszta z karty ciąży albo kopii wystarczy. Wołają też ostatnie usg ale potem i tak na nie nie patrzą.

GDZIE TO CIASTO? Kuriera nie było.

Mnie od tak dawna wszystko boli, że już nie mam nowości. Biodra, spojenie, kości, brzuch, po prostu są. Mam problem z chodzeniem, wstawaniem, obracaniem się od dawien dawna. Teraz tylko dodatkowo dziecko mnie budzi ruchami.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah, 57 to ja ważyłam w 3-4mcu XD
    Moja waga przed ciążą wynosiła 55, a teraz... 69kg o.O Ale łudzę się, że 0,5kg to jeszcze jedzonko zalegające w jelitach XD

Druga torba wyczyszczona, wietrzy się na zewnątrz. Dzisiaj pakuję :)

Hoope wybacz, kurier zachlał w lany poniedziałek, w końcu coś musiało się lać. Już wysyłam XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 09:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie deszczowo :(

Kattalinna, no niestety różnica jest, jakbym podjechała do Gorzowa to nawet w tym samym tygodniu można zdawać. W Poznaniu jednak jest problem z tymi terminami. Ale mam nadzieję, że mi zapał nie opadnie ;)

J.S. parafine musisz rozcienczyc z wodą. Ja kotu podawałam strzykawką, bo sama by nie wypiła.

Mycha666 mój gin poza grupa krwi też zostawia sobie oryginały, ale to niby dlatego, że podobno ciężarne często coś gubią i on powiedział, że mi wszystko odda pod koniec ciąży. O ile na początku podchodziłam do tego sceptycznie to teraz wiem, że dobrze zrobił, że mi to zabrał ;)

P.s. Tak Hoope, idź sobie z tymi 4 dniami do donoszonej :p dostaje drgawek, gdy to widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 09:58

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katy, dziecino, przed ciążą ważyłaś chociaż 40?? Ja kiedyś tyle miałam, pewnie jakoś w 3 klasie podstawówki ;-) :-P

Wazylam 46 przed ciaza :p Ale ja jestem kurdupelek wiec u mnie to waga idealna xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy to ta co cienia nie rzuca XD

Skurcze porodowe trwają około minutę.

Fermina, Katy, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, standardowo, sytuacja mnie przerosła i najpierw poszłam jeszcze spać, żeby odwlec nieuchronne. Teraz niestety juz nie dam rady bez śniadania, więc musiałam się zmierzyć z bezwzględną małpą - wagą i wychodzi mi +2 w trzy tygodnie. Szczerze mówiąc, byłam nastawiona na minimum +4 więc nie jest źle, mimo że więcej niż zwykle. No i do ogólnego wyniku +10 brakuje mi jeszcze 0,2 kg. Zatem do kolejnej wizyty mogę się łudzić, że to jeszcze nie nastąpiło. Już od dłuższego czasu widzę na wadze liczby, które nigdy tam nie bywały..

Współczuję króliczkowi, J.S. Mój kocur po sterylizacji nabawił się tendencji do zapalenia pęcherza. Też regularnie jest u weta mimo specjalnej karmy i pasty aptecznej do jedzenia. :/

Katy, Twoje pytanie wcale nie jest głupie. Sama na nie nie potrafię odpowiedzieć i chętnie się dowiem. Nie mamy doświadczenia, skąd wiedzieć, jak wygląda skurcz? ;)

Nynka, na hemoroida, w ciąży był polecany na forum gęsi smalec i olej kokosowy, ten drugi pomógł mi osobiście, ten pierwszy też był zachwalany. Ja dostałam od lekarza również jakieś czopki, ale przeczytałam skład i odpuściłam, nie wiem jak jest z lekami na tę przypadłość w naszym stanie.

EDIT: Czy ja pisałam tego posta pół wieku, że tyle naprodukowałyście? :D Hoope, właśnie, teraz Ty wypadasz z forum, bo siejesz strach i zgryzotę swoim bliskim donoszeniem!
    Katy, Jezu, jak tyle ważyłam w liceum, to wyglądałam na zaawansowaną anoreksję.. Dla mnie taką granicą jest 70.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:03

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, to ile wazylas przed ciaza :O

Ja 58 a 3 tygodnie temu juz 68 a teraz nie wiem, strach sie wazyc :D Juz magiczna 10 na pewno przekroczylam, nigdy bym sie tego nie spodziewala, coz zycie potrafi zaskakiwac :D

Hoope, ja mam samiczke, ale moja kumpela miala samca i on byl taki napalony, ze z daleka tryskal sperma z klatki XD Stwierdzilam ze jakbym miala samca, to bym to zrobila, ale moze ci sie trafil jakis spokojny, malo erotomanski ezgemplarz XD

Fatalita, dzieki, jak cos to bede wiedziala jak reagowac ;)

Fermina, wspolczuje kotkowi, ale nie sika ci w domu jak ma zapalenie pecherza? Jak moj pies mial, to sikala gdzie popadnie doprowadzajac mnie tym do szalu, ale coz, leki i pomoglo. Chociaz podobno to lubi wracac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:05

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wieku 21 to i ja ważyłam 46 kg
    po 30.duuuuzo się zmienia ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ