X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S po trochu w strzykawce podawać (ok. 3 razy dziennie), ogólnie jak ma zaparcie to wtedy wet daje jakieś leki (ale nie pytałam co to dokładnie), lewatywy się nie robi, bo te bezoary zalegają w innej części jelit niż np. u kotków i po tym w domku podaje się właśnie parafine i zaparcie powinno puścić (podaje się jeszcze sok ze świeżego ananasa, on też rozpuszcza te bezoary) . Szczególnie jak są króliczki długowłose to trzeba na to zwracać szczególną uwagę, bo szkoda żeby się męczył. Ale dobrze, że obcinasz mu sama włoski, bo po co ma się stresować jeszcze fryzjerem.
    Na ząbki też trzeba zwracać uwagę, bo niektóre mają krzywy zgryz i nie potrafią sobie ścierać i wtedy raz w miesiącu trzeba u weta korygować.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mnie od 3 dni tak straaaasznie swędzi brzuch, że co chwile latam się smarować, bo nie daje już rady, jak do początku III trymestru krem mi wsytarczył na miesiąc, tak teraz zużywam 2 tubki ale tym kremem z pharmaceris smaruje tylko brzuch i piersi, bo jest drogi. Tyłek i nogi smaruje tym z rossmana (bo tam już przed ciążą miałam mega rozstpy). Jak tak dalej pójdzie to dojdę do 3 heh i zbankrutuje (ale na brzuchu ani piersiach jeszcze nic mi się nie pojawiło)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie nocki fatalne, spojenie daje popalić. Mała napięra na kanał, juteo wizyta i proszę o kciuki żeby się tam wszystko trzymało :) a zwłaszcza szyjka i spojenie :)

A z takim brzuchem witam się w 37 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab0d1994ebe6.jpg

Sela, Mała Matylda, Nynka, Hoope, Fatalita, D_basiula, Katy, Fermina, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, kattalinna, Feeva, efwka83, Mycha666, pawojoszka, Kira91, XKamaCX, morowa lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jaki mały brzuszek :)

ibishka lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach :)

Od rana nadrobiłam forumowe zaległości, w ratach ;)

Saperek, serdecznie gratuluję! Duża dziewczynka :D
    Ja też jeszcze nic nie prałam, w najbliższych dniach przyjdą ostatnie tekstylne zamówienia, wtedy wszystko podzielę według kolorów i dozwolonych temperatur i załatwię wszystko hurtowo ;)
    Podobnie jak u Ciebie oboje z mężem byliśmy przenoszeni więc mam poczucie, że zostało jeszcze sporo czasu :)

Kattalinna, Fermina – gratuluję i zazdroszczę pozytywnych zaskoczeń podczas ważenia :)
    Osobiście cieszę się, że moja wizyta u lekarza i związane z tym ważenie wypadło przed świętami, bo coś czuję że w tej chwili konfrontacja z liczbami mogłaby być traumatyczna XD

Dzisiaj po południu odbieramy łóżeczko, zamierzamy od razu je złożyć – jestem podekscytowana :D

Ibishka, będą kciuki! A brzuszek piękny <3

D_basiula, ibishka, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj bedziemy skladac lozeczko ;)

Jeszcze dorzucam zdjecie mojego brzucha, ktory dzisiaj jest jakis mniejszy niz jeszcze wczoraj :o

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a3e2e6f9456.jpg

Niestety bokiem bo mi na zapodaj sie obraca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 14:23

Mała Matylda, Hoope, Wowka, kamciaelcia, ibishka, efwka83, Mycha666, D_basiula, pawojoszka, morowa lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dzieki. Zeby ma w porzadku, bo to mu sprawdzam, ladnie sobie sciera. Juz wrocilo wszystko do normy, zalatwila sie, lata po domu, bawi sie pileczka, lepiej sie czuje, ale jeszcze dzisiaj ja przemasuje i podam espumisan.

Fermina, rozumiem, ale wyobrazam sobie nerwy podczas jego sikania, ale co zrobic. Fajnie, ze waga cie milo zaskoczyla ;)

Ibishka, sliczny brzuszek :) trzymam kciuki!

U nas pogoda sie poprawila, cudnie jest, okna pootwierane, zyc sie chce i tak ma byc juz caly tydzien, robimy grilla w sobote i ja o niczym innym nie mysle jak o tym, ze zjem taka wysmazona kielbase ze swieza bula XD

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest taka reguła, że przenoszeni rodzice mają przenoszone dzieci?

My obydwoje przed terminem się urodzilismy i nasze rodzeństwo też. Dobrze że mam poprane i poprasowane wszystko już :)

I jeśli wszystko wypali to w przyszłym tygodniu przeprowadzka! Szaleństwo :D

kattalinna, Saperek, Kropka88, Fatalita, Mała Matylda, ibishka, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie to chyba nie reguła mam taką nadzieję nie chce rodzic w czerwcu tym bardziej taka wielka bułe
    Nie wiem poglądy się zmieniły mi nie chciałam cesarki A teraz marze żeby urodzić koło 10 maja
    Ehh nie wiem co to będzie boję się

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ide zobaczyć co mi wyszło z tego prania ;-) chyba zaryzykuję ze wszystkim do pralki, jeszcze mąż rzuci okiem na elementy budki. Ciekawa jestem na ile wystarczy mi małe opakowanie tej loveli bo jakoś dużo się daje na pranie... Albo tak mi się zdaje bo piorę nasze w kapsułkach.

Pierzecie zgodnie z metkami ubranka? Ja pierwszy rzut planuję wrzucić na 60, tylko kolorami a miarę podzielić. I serio nie chce mi tego prasować, temp. 60 wybija i tak bakterie ;-) jeszcze się zastanowię.

Macie jakiś patent na sprytne układanie tej dziecięcej drobnicy w szufladach? Rozważam zakup w Ikei pojemników tych tekstylnych do szuflad. Sprawdzają się przy ubrankach?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko zdrowiej rodzić sn. Boleć i tak będzie, bez względu na rodzaj porodu.

Wowka przeczytałam, że masz wszystko popaprane XD

Porodów się nie dziedziczy, bardziej wagę. Moja mama rodziła po 15 godzin. Ja 6 i 4. Jak pójdzie po mojej myśli, trzy moje porody to będzie jeden poród mojej mamy.

Bb mi mówi, że poród może zacząć się w każdej chwili. Phi, też coś. Ja mam termin na 28. Nie na każdą chwilę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope tylko nie wszystko, sam charakter popaprany wystarczy :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja mam te pudelka w komodzie, zrobilam ci zdjecie jak to u mnie wyglada

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d34e1e7b86f.jpg

kattalinna, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, ładne kolorki :-D a ten Batman... <3 u mnie będzie pastelowo :-P
    Ładnie z tymi pudełkami. Jakieś konkretne kupowalaś? W sumie mam też kilka po butach...

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle na dzieciowe rzeczy nie lubię szuflad...ja musze mieć półki :) wtedy widze całą tę sterte, moge wybierać kolorami, wzorami :) a wsadzone do pudełek (mam tak np czapki i skarpetki) przewracałabym w poszukiwaniu...

U mnie rozdzielone na dwa pokoje, na półkach 3rozmiary(czwarty 74 w kartonach w mieszkaniu)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b7d3c9e7187.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebd32643b2fd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 14:56

kattalinna, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dziekuje :)
    Pochwal sie jak juz bedzie przygotowane i poukladane, chetnie popatrze na te pastelowe kolorki dla malej ;)

Dokladnie bralismy te
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/skubb-komplet-pojemnikow-6-szt-bialy-00192631/

Ja tez nie mam az tak bardzo duzo ciuchow, wiec mi te pojemniki idealnie sie sprawdza, bo jak wkladalam je tak bez tego do komody to wszystko mi sie mieszalo i nie podobalo mi sie. Te mniejsze pojemniki ktore byly w zestawie dalam na skarpetki, czapki itp to mam w szufladzie wyzej, a do tych wiekszych nawet sporo sie zmiesci

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. widzę że Batman króluje :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ce23b8e9349.jpg
    Mój to dostał obsesji na tym punkcie :)

Ibishka ja też jutro lekarz i witam się już w 35 tygodniu :) nie wstawię zdjęcia brzucha bo się w kadrze nie zmieści :)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia i teraz mam dylemat czy nie chce szafy jednak... do tej pory chciałam komode ale tak wszystko widać u Ciebie, zee nie wiem :D

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam cześć w szufladach tam mam body śpiochy pajace itp a część typu bluzy sukienki itp na wieszaczkach na takim przenośnym wieszaku :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kamciaelcia i teraz mam dylemat czy nie chce szafy jednak... do tej pory chciałam komode ale tak wszystko widać u Ciebie, zee nie wiem :D

i ja siebie znam, wiem co by było w szufladach po poszukiwaniach ulubionego :D
    starszak tez ma półki

i co najwazniejsze-mąż się odnajdzie :)
    poprzednio mialam karteczki na półeczkach, co na nich leży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:04

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ