Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S po trochu w strzykawce podawać (ok. 3 razy dziennie), ogólnie jak ma zaparcie to wtedy wet daje jakieś leki (ale nie pytałam co to dokładnie), lewatywy się nie robi, bo te bezoary zalegają w innej części jelit niż np. u kotków i po tym w domku podaje się właśnie parafine i zaparcie powinno puścić (podaje się jeszcze sok ze świeżego ananasa, on też rozpuszcza te bezoary) . Szczególnie jak są króliczki długowłose to trzeba na to zwracać szczególną uwagę, bo szkoda żeby się męczył. Ale dobrze, że obcinasz mu sama włoski, bo po co ma się stresować jeszcze fryzjerem.
Na ząbki też trzeba zwracać uwagę, bo niektóre mają krzywy zgryz i nie potrafią sobie ścierać i wtedy raz w miesiącu trzeba u weta korygować.
W końcu się udało...
-
Powiem Wam, że mnie od 3 dni tak straaaasznie swędzi brzuch, że co chwile latam się smarować, bo nie daje już rady, jak do początku III trymestru krem mi wsytarczył na miesiąc, tak teraz zużywam 2 tubki ale tym kremem z pharmaceris smaruje tylko brzuch i piersi, bo jest drogi. Tyłek i nogi smaruje tym z rossmana (bo tam już przed ciążą miałam mega rozstpy). Jak tak dalej pójdzie to dojdę do 3 heh i zbankrutuje (ale na brzuchu ani piersiach jeszcze nic mi się nie pojawiło)W końcu się udało...
-
Hej:) u mnie nocki fatalne, spojenie daje popalić. Mała napięra na kanał, juteo wizyta i proszę o kciuki żeby się tam wszystko trzymało
a zwłaszcza szyjka i spojenie
A z takim brzuchem witam się w 37 tygodniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab0d1994ebe6.jpgSela, Mała Matylda, Nynka, Hoope, Fatalita, D_basiula, Katy, Fermina, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, kattalinna, Feeva, efwka83, Mycha666, pawojoszka, Kira91, XKamaCX, morowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po świętach
Od rana nadrobiłam forumowe zaległości, w ratach
Saperek, serdecznie gratuluję! Duża dziewczynka
Ja też jeszcze nic nie prałam, w najbliższych dniach przyjdą ostatnie tekstylne zamówienia, wtedy wszystko podzielę według kolorów i dozwolonych temperatur i załatwię wszystko hurtowo
Podobnie jak u Ciebie oboje z mężem byliśmy przenoszeni więc mam poczucie, że zostało jeszcze sporo czasu
Kattalinna, Fermina – gratuluję i zazdroszczę pozytywnych zaskoczeń podczas ważenia
Osobiście cieszę się, że moja wizyta u lekarza i związane z tym ważenie wypadło przed świętami, bo coś czuję że w tej chwili konfrontacja z liczbami mogłaby być traumatyczna
Dzisiaj po południu odbieramy łóżeczko, zamierzamy od razu je złożyć – jestem podekscytowana
Ibishka, będą kciuki! A brzuszek piękny
D_basiula, ibishka, Fermina lubią tę wiadomość
-
My tez dzisiaj bedziemy skladac lozeczko
Jeszcze dorzucam zdjecie mojego brzucha, ktory dzisiaj jest jakis mniejszy niz jeszcze wczoraj :o
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a3e2e6f9456.jpg
Niestety bokiem bo mi na zapodaj sie obracaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 14:23
Mała Matylda, Hoope, Wowka, kamciaelcia, ibishka, efwka83, Mycha666, D_basiula, pawojoszka, morowa lubią tę wiadomość
-
Sela, dzieki. Zeby ma w porzadku, bo to mu sprawdzam, ladnie sobie sciera. Juz wrocilo wszystko do normy, zalatwila sie, lata po domu, bawi sie pileczka, lepiej sie czuje, ale jeszcze dzisiaj ja przemasuje i podam espumisan.
Fermina, rozumiem, ale wyobrazam sobie nerwy podczas jego sikania, ale co zrobic. Fajnie, ze waga cie milo zaskoczyla
Ibishka, sliczny brzuszektrzymam kciuki!
U nas pogoda sie poprawila, cudnie jest, okna pootwierane, zyc sie chce i tak ma byc juz caly tydzien, robimy grilla w sobote i ja o niczym innym nie mysle jak o tym, ze zjem taka wysmazona kielbase ze swieza bula
Sela lubi tę wiadomość
-
A to jest taka reguła, że przenoszeni rodzice mają przenoszone dzieci?
My obydwoje przed terminem się urodzilismy i nasze rodzeństwo też. Dobrze że mam poprane i poprasowane wszystko już
I jeśli wszystko wypali to w przyszłym tygodniu przeprowadzka! Szaleństwokattalinna, Saperek, Kropka88, Fatalita, Mała Matylda, ibishka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Dobra, ide zobaczyć co mi wyszło z tego prania
chyba zaryzykuję ze wszystkim do pralki, jeszcze mąż rzuci okiem na elementy budki. Ciekawa jestem na ile wystarczy mi małe opakowanie tej loveli bo jakoś dużo się daje na pranie... Albo tak mi się zdaje bo piorę nasze w kapsułkach.
Pierzecie zgodnie z metkami ubranka? Ja pierwszy rzut planuję wrzucić na 60, tylko kolorami a miarę podzielić. I serio nie chce mi tego prasować, temp. 60 wybija i tak bakteriejeszcze się zastanowię.
Macie jakiś patent na sprytne układanie tej dziecięcej drobnicy w szufladach? Rozważam zakup w Ikei pojemników tych tekstylnych do szuflad. Sprawdzają się przy ubrankach? -
Mimo wszystko zdrowiej rodzić sn. Boleć i tak będzie, bez względu na rodzaj porodu.
Wowka przeczytałam, że masz wszystko popaprane
Porodów się nie dziedziczy, bardziej wagę. Moja mama rodziła po 15 godzin. Ja 6 i 4. Jak pójdzie po mojej myśli, trzy moje porody to będzie jeden poród mojej mamy.
Bb mi mówi, że poród może zacząć się w każdej chwili. Phi, też coś. Ja mam termin na 28. Nie na każdą chwilę.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
ja w ogóle na dzieciowe rzeczy nie lubię szuflad...ja musze mieć półki
wtedy widze całą tę sterte, moge wybierać kolorami, wzorami
a wsadzone do pudełek (mam tak np czapki i skarpetki) przewracałabym w poszukiwaniu...
U mnie rozdzielone na dwa pokoje, na półkach 3rozmiary(czwarty 74 w kartonach w mieszkaniu)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b7d3c9e7187.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebd32643b2fd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 14:56
kattalinna, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kattalina, dziekuje
Pochwal sie jak juz bedzie przygotowane i poukladane, chetnie popatrze na te pastelowe kolorki dla malej
Dokladnie bralismy te
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/skubb-komplet-pojemnikow-6-szt-bialy-00192631/
Ja tez nie mam az tak bardzo duzo ciuchow, wiec mi te pojemniki idealnie sie sprawdza, bo jak wkladalam je tak bez tego do komody to wszystko mi sie mieszalo i nie podobalo mi sie. Te mniejsze pojemniki ktore byly w zestawie dalam na skarpetki, czapki itp to mam w szufladzie wyzej, a do tych wiekszych nawet sporo sie zmiesci -
J.S. widzę że Batman króluje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ce23b8e9349.jpg
Mój to dostał obsesji na tym punkcie
Ibishka ja też jutro lekarz i witam się już w 35 tygodniunie wstawię zdjęcia brzucha bo się w kadrze nie zmieści
kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Kamciaelcia i teraz mam dylemat czy nie chce szafy jednak... do tej pory chciałam komode ale tak wszystko widać u Ciebie, zee nie wiem
i ja siebie znam, wiem co by było w szufladach po poszukiwaniach ulubionego
starszak tez ma półki
i co najwazniejsze-mąż się odnajdzie
poprzednio mialam karteczki na półeczkach, co na nich leżyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:04