X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się rozpogadza :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mazurach wichura, mokro i zimno. Nawet pies z kotem nie chcą wyjść z domu.
    Mnie dzisiaj obudziły bóle jak na okres takie promieniujace aż na nogi. Niech już będzie ciepło i bliżej maja! Dzisiaj muszę w końcu wybrać i zamówić torbę do wózka. To już ostatni zakup dla malucha A ja taka niezdecydowana... zjadłabym jakiegoś fastfooda, ale tyle jedzenia w lodówce że aż głupio mi z powodu tej zachcianki ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ładnie, słońce, ciepło, trochę wieje. Aż trudno uwierzyć, że wczoraj przedzierałam się do domu przez śnieżycę.

Jestem z siebie dumna, bo na spacerze siedziałam tylko raz na ławce XD

W ogóle to ta ciąża to jakaś abstrakcja, gdy idę czuję wyraźnie jak, gdzie i po której stronie jest dziecko. Czuję, że mam w brzuchu coś dużego, niewygodnego, co się rusza. Jak miałam łożysko na przedniej ścianie, wyglądało to zupełnie inniej.

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia tego się właśnie obawiam że to wirus bo jakby to zatrucie to pal sześć ale jak to wirus to zaraz będzie szpital w domu i wszyscy po kolei.
    Pogoda u nas piękna jak na złość a ja uziemiona . Mój M już mi zastrzegł żebym się nie wygłupiała bo on znowu zwolnienia nie będzie brał na mnie tym razem, nie ma to jak troskliwy mąż.

cf409fc7e7.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    U mnie jakaś masakra nie wiem co robić
    Jak tylko się obudziłam i zrobiłam siku tak brzuch jak kamień
    Koło 13 doszedł ból głowy i temp 37.6
    Wzięłam nospe i apap
    Skurcze przeszły ale ciągle mam twardy brzuch raz mniej raz bardziej ale nie wrócił do swojego stanu z wczoraj
    Leżę od rana i tylko mi donoszą jedzenie chwilę byłam na ogródku na leżaku
    Myśle czy jechać na ip ? Jutro mam wizytę u mojej gin
    Jeszcze dodam że młoda czuje od rana nawet bardziej niż zwykle

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek objawy niejednoznaczne, w ciąży temperatura 37,5 jest normą, podstawowe leki unormowały skurcze a jutro masz wizytę.

Nigdy tak przez internet nie da się powiedzieć czy już jest źle czy jeszcze nie. Nie brzmisz mocno niepokojąco ;) Raczej do obserwacji.

Nie kładź się na plecach, weź kąpiel (koopa była?), zrelaksuj się, sporo wypij i wtedy będzie Ci łatwiej sklasyfikować co czujesz.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, opisalas w samo sedno moje uczucia co do ciazy. Mam lozysko na tylniej scianie, nie mam porownania jak byloby na przedniej ale odczuwam malego bardzo mocno.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również pięknie na dworze. Niestety leżę ze ściśniętymi nogami przez ostanie wydarzenia.
    Spakowałam już za to cała torbę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po świętach :)
    Wczoraj mnie na noc dopadly mdłości i wspominałam jak rzygalam tygodniami, całymi dniami wisialam nad kibelkiem i aż mną targało na samo wspomnienie...
    Współczuję Wam tych boli brzucha, ja aż tak chyba nie miałam jeszcze, za to wkrecam sobie, że mi sie brzuch opuszcza...jutro już piore,prasuje, i pakuje małego na pewno :D

Ps. Strasznie mi stopy zaczęły puchnac, wizualnie jakoś specjalnie tego nie widzę, ale w buta ledwo sie mieszcze, są na to jakieś sposoby? Prócz porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 19:30

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, nadrobiłam ;-)

Już rozumiem powiedzenie "marudzi jak baba w ciąży" :-P współczuję Wam wszystkim! Ja na dobrą sprawę nie mam na co narzekać, są momenty proszę i gorsze, ale ogólnie raczej dobrze znoszę tę ciążę. Jeszcze jestem na etapie odwlekania maja, podejrzewam, że kwestia jakiś dwóch tygodni max.
    Od wczoraj to spojenie daje znać, ale to przez spędzanie czasu w aucie i na krzesłach poza domem. Liczę na to, że jutro będzie lepiej.

Jutro szykuję się na długi spacer do parku, 19 stopni! :-D

Też macie tak, że na koniec kolejnego tygodnia ciąży czujecie, że dziecko urosło? U mnie tak jakby czekała na końcówkę i nagle hop!

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, zmień buty na większe :-P

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mam to samo. Co nie spojrzę w lustro to brzuch coraz bardziej ogromny i coraz bardziej w dół :)

W ogóle śniło mi się dziś, że moja Marysia okazała się być po porodzie chłopcem o.O A ja cała wyprawka na różowo, Maz sciagal napis "Marysia" ze ściany a ja płakałam. I ze szpitala niosłam to dziecko w torebce foliowej do domu XD

My od 11-16:30 u teściów, znowu nazarlam się jak świnia. Potem jeszcze odwiedziliśmy moich rodziców, potem jeszcze na chwilę spotkaliśmy się ze znajomymi bo przylecieli z Londynu. Wreszcie usiadłam. A moje dziecię rozkopuje się jak nie wiem. Dzisiaj też miała mega ucztę :)

U mnie jutro +14st i przelotne opady deszczu, ale przewaznie słońce. Od środy +18 <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tragedia! Nie mam ciasta w domu! :-( Są ciastka, jakieś batony, czekolada. Ale ja chcę ciasto! To było zupełnie niedpowiedzialne z mojej strony, żeby upiec średnią blachę i wszytko wywieźć... Jutro muszę nadrobić.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna zapraszam do siebie.
    Mam zapasy :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jakie masz ciasto? Mi się kończy, szukam nowej dostawy.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    To chyba cos zle podpatrzylam, ale wydaje mi sie ze ktoras z nas wg suwaczka jest na wczesniejszym etapie ciazy, a bedzie miala jeszcze przede mna rozwiazanie. Mniejsza....
    Ogolnie znam sporo osob ktore mialy cc na 2 tygodnie przed terminem. Bez większych wskazan...
    Nie moge tego pojac :(
    Przeciez dzidzi jeszcze ma czas... 2 tygodnie, jesli samo nie chce wyjsc, to sporo w rozwoju :(

Wszystko mnie boli!!! Upieklam ciasto marchewkowe i szpinakowe. Jestem dzis na kanapkach i shaku z maka. Maszyna do macflurrow byla zepsuta, wrrrr... pol roku czekalam na te lody :(

U nas dyngus zapowiada sie deszczowy :( za to od wtorku nawet do 19 stopni.
    Czy u ktorejs sa sloneczne swieta?!?!

Moja szwagierka oba cc miała 2 tygodnie przed terminem. Bez żadnych wskazań, tak się umówiła ze swoim lekarzem. Powiedział jej, że ciąża donoszona to można ciąć. Też nie rozumiem po co tak wcześnie, tym bardziej że oba dzieciaczki bardzo malutkie, 2700g i 2850g. Śmiało mogły posiedzieć te 2 tygodnie i nabrać jeszcze ciałka.

Kwiatkowa24 wrote:
    Co do alkoholu w ciazy to jestem 100% przeciwniczka (oczywiście nie mowie o 0,0%). Po zjedzeniu polowy Pawelka mialam wyrzuty sumienia. Wyobrazcie sobie jednak, ze juz kilka razy namawiano mnie na lampke wina, piwo, a nawet kieliszek wodki wisniowej (ze niby taka delikatna). Czulam sie nagabywana. Teksty, ze to tylko troche, ze dobre na krazenie (dla dziecka tez). Musialam kilka razy tlumaczyc, ze nie chce i koniec. Masakra! Uwazam, ze to przegiecie.

To nie moja rodzina i przyjaciele. Znajomi znajomych. Tlumacze, zeby nie bylo, ze obracam sie w patologicznym towarzystwie ;)

Mnie w pierwszej ciąży mama szwagierki namawiała na naleweczkę bo "co się miało wykształcić to się wykształciło, teraz tylko dziecko rośnie"...
    Zresztą szwagierka w ciąży zaliczyła kilka razy małą lampkę wina czy pół szklanki normalnego piwa... Mnie się to w głowie nie mieści, ale każdy ma swoje sumienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 21:30

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kilka dni mi zniknęło, a Wasze suwaczki jakoś tak pognały za mocno do przodu. Czy te, które są powyżej 36 tygodnia mogą je skasować? Strasznie mnie stresują :P

Mi waga jak stała w miejscu, tak stała. A jak ruszyła z kopyta to co tydzień z kilo na plusie. Boję się jak skończę.

Brzuch coraz bardziej spina.

Kattalinna, pytałaś o egzamin. Nie podejde do niego przed porodem, bo były tylko dostępne terminy na koniec kwietnia,a nie zapłacę 140 zł żeby potem do niego nie podejść, bo to za dużo czasu aby stwierdzić jak się będę w ogóle czuła. Ale po połogu biorę się w garść i zdaje :) słyszałam, że być może te przepisy w czerwcu nie wejda :)

Ok, idę polegiwać. Spokojnego wieczora :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    A wiecie, są kobiety, które w ostatnie tygodnie ciąży dzień w dzień mają silne i bolesne skurcze aż do porodu. Czasem noc w noc. Masakra.

Nasza znajoma :)
    Śmialiśmy się, że rodziła miesiąc :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisy wchodzą... Ale ja pewnie też dopiero po porodzie ogarnę temat. Dziwne tylko z tymi terminami. W moim wordzie w sumie z dnia na dzień niemal by można, o ile nie ma się wymagań godzinowych. Ja daję sobie jeszcze jedną szansę teraz ale nie chce się dziwnie bardzo. Pójdę żeby odwalić formalność.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Nasza znajoma :)
    Śmialiśmy się, że rodziła miesiąc :)
    Jej zapewne nie było do śmiechu :-P

age.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ