Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejesze wizyty🍀
Kinia, mi też dzis wyszla opryszczka. Co stosujesz? Ja plastry Compeed, wcześniej jeszcze masc Erazaban ale jest wycofana. Nic innego chyba nam nie zostaje 😉Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Myszka91 wrote:Hej dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejesze wizyty🍀
Kinia, mi też dzis wyszla opryszczka. Co stosujesz? Ja plastry Compeed, wcześniej jeszcze masc Erazaban ale jest wycofana. Nic innego chyba nam nie zostaje 😉
Myszka91 ja pasta do zębów jak narazie plastry też mam ale wolę pastę bo przynajmniej wysycha trochę tragedia z tymi chorobami. Gdzieś czytalam że zovirax też można w ciąży ta masc. -
Cześć koleżanki, ja zaczynam ten mniej przyjemny etap bo zaczynaja się bóle brzuszka, narazie znośne i nie przeszkadzające a ta mniej przyjemna informacja ze zaczynaja się bóle w lędźwiach(miałam już wcześniej problemy)
Staram się spacerować nawet wkoło domu, nie codziennie bo zależy jak się czuje..
Waga od początku ciąży (licze od 5+2 bo wtedy pierwsze ważenie) zmieniła się o 3.300 wiec nie ma dramatu 😀
Moje libido uciekło gdzies poza horyzont 😂😂😂
Czekam na wizytę u lekarza, czas płynie wolno ale doceniam każdy dzień ❤️
Mam już powoli wrażenie ze brzuch zaczyna coraz bardziej odstawać, dżinsy już nie wchodzą w grę 😂hypatia92, KiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Wow! Chyba nie wytrzymał atmosfery 😊 cieszę się, że już ok
Izulek21, KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
PorannaPanna wrote:Cześć koleżanki, ja zaczynam ten mniej przyjemny etap bo zaczynaja się bóle brzuszka, narazie znośne i nie przeszkadzające a ta mniej przyjemna informacja ze zaczynaja się bóle w lędźwiach(miałam już wcześniej problemy)
Staram się spacerować nawet wkoło domu, nie codziennie bo zależy jak się czuje..
Waga od początku ciąży (licze od 5+2 bo wtedy pierwsze ważenie) zmieniła się o 3.300 wiec nie ma dramatu 😀
Mam już powoli wrażenie ze brzuch zaczyna coraz bardziej odstawać, dżinsy już nie wchodzą w grę 😂
Mnie czasami tak dziwnie rwie delikatnie w podbrzuszu.
A brzuch też już zaczyna być coraz to bardziej widoczny. Na wieczór to najbardziej 😊PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Cześć koleżanki, ja zaczynam ten mniej przyjemny etap bo zaczynaja się bóle brzuszka, narazie znośne i nie przeszkadzające a ta mniej przyjemna informacja ze zaczynaja się bóle w lędźwiach(miałam już wcześniej problemy)
Mam już powoli wrażenie ze brzuch zaczyna coraz bardziej odstawać, dżinsy już nie wchodzą w grę 😂
Tez je czasem mam. Zawsze mnie troche stresują.
Ja mam ciężki weekend za sobą.
Wczoraj wieczorem mnie bolało po bokach. Ale pewnie dlatego, że 2 dni pod kocem na kanapie. Przez ta pogode nawet palca się nie chce wystawic za drzwi 🥺 brrr nie cierpie zimy 🙄
Do tego w sobote cisnienie dalo mi nieźle popalić. Postraszylo mnie w pewnym momencie 158/96...tabletki na zbicie i leżenie. Ja jestem pogodowcem...a przy takich zmianach mi organizm daje popis. Cisnienie albo ból w kostkach...to taki standard juz chyba 😅 SKS normalniePorannaPanna, Monika.a lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Oddałam ponowie krew , za tydzień wynikim.Mowily mi Pani w rejestacji, że jestem 5 przypadkiem ostatnio i w poprzednich kolejna pobranie krwi niestety też się nie udało, więc zobaczymy co u mnie będzie bo na tamtym wyniku napisali że za mało dna dziecka ale nie napisali też na jakim piozmie miałam.
-
Rosa91 wrote:Oddałam ponowie krew , za tydzień wynikim.Mowily mi Pani w rejestacji, że jestem 5 przypadkiem ostatnio i w poprzednich kolejna pobranie krwi niestety też się nie udało, więc zobaczymy co u mnie będzie bo na tamtym wyniku napisali że za mało dna dziecka ale nie napisali też na jakim piozmie miałam.
Trzymam kciuki ✊️oby tym razem badanie się udało 😊 -
Zapomniałam Wam dziewczyny mówić że od dwóch dni czuję lekkie puknięcia na dole brzucha i dodatkowo tak jakby najpierw z jednej strony cos twardszego i za chwile z drugiej jak dotykam nie wiem czy dzidzia czy moja wyobraźnia będę się obserwować dziś jak odpoczywam 🥰oby moje przypuszczenia się okazały dobre
legusta, Patrycja_Pata, Madden, Agatekk, hypatia92, Kadża, Izulek21, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam ten wątek od jakiegoś czasu ale nigdy nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć. Dzisiaj wystukał mi 13tc.
Chciałabym Was poprosić o radę. Czy Wy również borykacie sie z bolesnymi wzdęciami? Ale takimi że brzuch pęka w szwach i wygląda się na 6 miesąc ciąży. Zastanawiam się czy to normalne i czy nie udać się do dietetyka bo może to jakaś nietolerancja pokarmowa? Często dziewczyny piszą że u nich w ogóle brzuszka nie widać na tym etapie ciąży i martwi mnie że u mnie jest już bardzo widoczny. A przede wszystkim jest to bardzo bolesne. Jak to u was wyglada ze wzdęciami?
Ogólnie czuję się calkiem w porządku. Żadnych mdlości, wymiotów. Mam większy apetyt niż przed ciaża. Jestem tylko ztułana hormonami bo to było nasze trzecie podejście invitro. Dodam jeszcze ze to moja pierwsza ciąża donoszona do tylu tyg także nie mam pojęcia co jest ok a z czym trzeba iść do lekarza. Jeśli macie jakies rady jakie badania zrobić to byłabym bardzo wdzięczna. -
AlaAla wrote:Dziewczyny czytam ten wątek od jakiegoś czasu ale nigdy nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć. Dzisiaj wystukał mi 13tc.
Chciałabym Was poprosić o radę. Czy Wy również borykacie sie z bolesnymi wzdęciami? Ale takimi że brzuch pęka w szwach i wygląda się na 6 miesąc ciąży. Zastanawiam się czy to normalne i czy nie udać się do dietetyka bo może to jakaś nietolerancja pokarmowa? Często dziewczyny piszą że u nich w ogóle brzuszka nie widać na tym etapie ciąży i martwi mnie że u mnie jest już bardzo widoczny. A przede wszystkim jest to bardzo bolesne. Jak to u was wyglada ze wzdęciami?
Ogólnie czuję się calkiem w porządku. Żadnych mdlości, wymiotów. Mam większy apetyt niż przed ciaża. Jestem tylko ztułana hormonami bo to było nasze trzecie podejście invitro. Dodam jeszcze ze to moja pierwsza ciąża donoszona do tylu tyg także nie mam pojęcia co jest ok a z czym trzeba iść do lekarza. Jeśli macie jakies rady jakie badania zrobić to byłabym bardzo wdzięczna.
Witamy 😊🥰 nie pomogę bo nie mam wzdec tylko czasami się męczę z zaparciami i też wtedy brzuch jak balon pomaga mi lactulosum. A nie pytałaś ginekologa bo to dziwne ze masz wtedy straszne bole brzucha może faktycznie jakaś nietolerancja czegoś. A problemów z kupa nie masz że jest twarda??? -
Rosa91 wrote:Oddałam ponowie krew , za tydzień wynikim.Mowily mi Pani w rejestacji, że jestem 5 przypadkiem ostatnio i w poprzednich kolejna pobranie krwi niestety też się nie udało, więc zobaczymy co u mnie będzie bo na tamtym wyniku napisali że za mało dna dziecka ale nie napisali też na jakim piozmie miałam.
Czekam na swoje wyniki i szczerze jak mi powiedzą, że mam na nowo oddawać krew i na nowo czekać to chyba zejdę na zawał. Czekam jak na szpilkach albo na telefon albo na maila i już mnie roznosi. Co chwilę zaglądam na maila.
-
polinka24 wrote:Czekam na swoje wyniki i szczerze jak mi powiedzą, że mam na nowo oddawać krew i na nowo czekać to chyba zejdę na zawał. Czekam jak na szpilkach albo na telefon albo na maila i już mnie roznosi. Co chwilę zaglądam na maila.
Będzie dobrze 😊😊kciukaski ✊️✊️ -
AlaAla wrote:Dziewczyny czytam ten wątek od jakiegoś czasu ale nigdy nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć. Dzisiaj wystukał mi 13tc.
Ogólnie czuję się calkiem w porządku. Żadnych mdlości, wymiotów. Mam większy apetyt niż przed ciaża. Jestem tylko ztułana hormonami bo to było nasze trzecie podejście invitro. Dodam jeszcze ze to moja pierwsza ciąża donoszona do tylu tyg także nie mam pojęcia co jest ok a z czym trzeba iść do lekarza. Jeśli macie jakies rady jakie badania zrobić to byłabym bardzo wdzięczna.
Ale to lactulosum możesz wypróbować to ci nie zaszkodzi a może akurat pomoże jest w syropie bez recepty kupisz. Ja stosowałam 3x po 15ml przed posilkami przez tydzień a później 15ml codziennie rano na czczo i jest ok. -
KiNiAW wrote:Zapomniałam Wam dziewczyny mówić że od dwóch dni czuję lekkie puknięcia na dole brzucha i dodatkowo tak jakby najpierw z jednej strony cos twardszego i za chwile z drugiej jak dotykam nie wiem czy dzidzia czy moja wyobraźnia będę się obserwować dziś jak odpoczywam 🥰oby moje przypuszczenia się okazały dobre
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
He, hej, tydzień mnie nie było, próbuję nadgonić pracę, ale mam już serdecznie dość Wasze rozmowy przynajmniej podgoniłam, to na bieżąco jestem
dzisiaj miałam wizytę, 7cm człowieczka, termin na granicy z prenatalnych, bo wyszło, że 31.05
nie udało się podejrzeć płci, bo łobuz się obracał ale za to szyjka obejrzana i cytując Panią Doktor: "pięknie długa szyjka"
cycki chcą mi odpaść, refluks rozwala mnie totalnie na łopatki. Dziś doktor powiedziała, że renie można spokojnie stosować, a jako drugi wybór gaviscon, jakby renie nie dawało rady, więc wychodzi na to, że być może odzyskam przyjemne wieczory bez cofek ;P
w weekend byliśmy u Teściowej i powiedzieliśmy o dzieciaczku, chyba była troszkę zaskoczona, ale się cieszyła
poumawiałam się dzisiaj na wizyty (dentysta, szczepienie grypy, urofizjo) i zapowiada mi się intensywna połowa grudnia
z kilogramami wychodzi, że mam +4 od początku (od testu) także ups 😐😜
dziś na obiad żurek, bo smaka od dawna mam :x
i czekam na początek nowego roku, żeby zacząć rozglądać się za wózkiem, fotelikiem i wyprawkąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 11:39
Gośka29, KiNiAW, Aguśka, Kadża, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😁
Jestem po wizycie.
Ogólnie okej
Dzidzia rośnie, serduszko ładnie pracuje, w sumie do końca nie wiem dlaczego nie mogła go zmierzyć...położna nie jest przekonana do chłopca, więc obstawia dziewczynkę ale połówkowe potwierdzi 18tego połówkowe ☺️
Mi spada trochę hemoglobina, to żelazo Ale narazie mam naturalnie wspierać, jak dalej będzie spadać to dostanę leki
Było pytanie o wzdęcia to mi się zdarzają, mam zielone światło na Espumisan, pomaga😉
I z tego co mówił lekarz to zadbać o dietę lekkostrawną, żeby zapobiec tym wzdęciom czy zaparciom..
Pozdrawiam wszystkich, gratuluję dobrych wizyt i trzymam kciuki za następne w tym tyg😘Gośka29, KiNiAW, Ilciak33, legusta, Aguśka, hypatia92, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Hejka dzisiaj zauważyłam kurzajkę na dłoni. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło, boli jak cholera. Jak ludzie z kurzajkami na stopach z tym żyją :o zaczęłam też dietę z niskim IG i czuję się o niebo lepiej, ale mam zamiar zepsuć ją dzisiaj drwalem 😆 czy w drugim trymestrze jesteście już całkiem spokojne o ciążę? Mam wrażenie, że o ile poronienia już nie boję się tak bardzo, to wynajduję sobie coraz to nowe problemy np co jak mi się skróci szyjka z dnia na dzień albo czy łożysko produkuje wystarczająco progesteronu 😆 to się chyba nadaje do psychologa
PorannaPanna lubi tę wiadomość