Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny!
Mam wyniki.
RYZYKA NISKIE idą w miliony
Płeć męska!!! no tego to się nie spodziewaliśmy po wysokim białku i nawet moja ginekolog mówiła że to będzie dziewczyna raczej patrząc po PAPPIE.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!Gośka29, Agatekk, KiNiAW, legusta, Cukierkowa, Ilciak33, PorannaPanna, Sara10, Madden, hypatia92, Kadża, Aguśka, Izulek21, Miszka2023, Bożena, Nadzieja2, NikaR, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
polinka24 wrote:Dziewczyny!
Mam wyniki.
Płeć męska!!! no tego to się nie spodziewaliśmy po wysokim białku i nawet moja ginekolog mówiła że to będzie dziewczyna raczej patrząc po PAPPIE.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!
Gratulacje 😊😊polinka24 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam nowe Mamy 🥰
Co do wzdęć to nie pomogę…mam je jedynie z obżarstwa 🙈
Gratuluję udanych wizyt i wyników badań!
I KiNiAW ruchów dzidzi🥰Ja właśnie coś słabiej je wyczuwam i włączył się mały stresik oczywiście choć wiem z tyłu głowy,że to jeszcze wcześnie…
Za to mdłości znowu dziś nieco mi życie uprzykrzają i zaczęłam się nieco w tych moich ciążowych sprawach gubić,a do wizyty jeszcze prawie 2 tygodnie-jak ja to wytrzymam🤣
Przez tą małą ilość słońca energii mniej…tzn słonko często świeci,ale w godzinach pracy więc pozostaje mi wychylanie gęby na dwór raz na jakiś czas na kilka minut…ehh.KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!polinka24 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Mam wyniki.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!polinka24 lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Mam wyniki.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!Synek 05.2024 ❤️ -
PorannaPanna wrote:Cześć koleżanki, ja zaczynam ten mniej przyjemny etap bo zaczynaja się bóle brzuszka, narazie znośne i nie przeszkadzające.
(...)
Mam już powoli wrażenie ze brzuch zaczyna coraz bardziej odstawać, dżinsy już nie wchodzą w grę 😂
A co do brzucha to byłam dzisiaj w sklepie obuwniczym, gdzie zaopatruje się często moja rodzina (i kiedyś ja też), a którego właścicielka nie widziała mnie dłuższy czas. No i wychodzi na to, że już widać mimo kurtki zimowej, bo zauważyła i wyszła z tematem i gratulacjami 😀 U Was też ktoś obcy, komu nie powiedziałyście wprost, się domyślił?PorannaPanna lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników 🥰
Ja dziś po wizycie pierwszego kontaktu lekarza i wysokie ciśnienie mimo leków ( choć wg mnie nie było źle ) więc mam monitor na 24 h
Pielęgniarka przyszła i mi mówi ze sprobuje poszukać i posłuchać serduszka ale że jak się noenuda to bez stresu bo to wcześnie etc a tu jak przyłożyła to tak waliło serduszko że ona sama się śmiała 😉mówi że piękne mocne serce dzidziuś ma 146 uderzeń więc pięknie🥰
Teraz czekamy na połówkowe 18 grudniaKiNiAW, hypatia92, Izulek21, Gośka29, legusta, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Kadża chyba jako jedna z pierwszych na wątku będziesz miała połówkowe 😀 Super, że tak dobrze było słychać serce. A czujesz już ruchy, bo nie pamiętam, czy pisałaś?
Dziewczyny, mam pytanie - czy lekarz prowadzący zalecił Wam USG piersi? Jeżeli tak, to kiedy najlepiej zrobić? A jeżeli nie - czy robiłyście jakoś niedługo przed ciążą?Kadża lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
piękne dziś wizyty
co za infoHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
hypatia92 wrote:Kadża chyba jako jedna z pierwszych na wątku będziesz miała połówkowe 😀 Super, że tak dobrze było słychać serce. A czujesz już ruchy, bo nie pamiętam, czy pisałaś?
Dziewczyny, mam pytanie - czy lekarz prowadzący zalecił Wam USG piersi? Jeżeli tak, to kiedy najlepiej zrobić? A jeżeli nie - czy robiłyście jakoś niedługo przed ciążą?
Ja mam wizytę 6 grudnia i będę pytać elasnie o usg piersi bo mój lekarz robi więc jeśli sie uda zrobię od razu bo aż strach się przyznać ale jeszcze nigdy nie robiłamhypatia92 lubi tę wiadomość
-
Super wieści! Normalnie buzia mi się cieszy czytając, że u Was i Waszych maluchów wszystko super!
Ja od soboty walczę z lekkim przeziębienie. Katar mnie straszny złapał i ból gardła ale już z każdym dniem jest lepiej.
Ja ostatnio jadłam ogórki w łóżku wieczorem i czułam takie dziwne jakby przelewanie w brzuchu, ciężko mi to opisać. Mój narzeczony się śmiał, że dzidzia mówiła mi, że chce jeszcze ogóreczka 😅KiNiAW, Bożena, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Kadża chyba jako jedna z pierwszych na wątku będziesz miała połówkowe 😀 Super, że tak dobrze było słychać serce. A czujesz już ruchy, bo nie pamiętam, czy pisałaś?
Dziewczyny, mam pytanie - czy lekarz prowadzący zalecił Wam USG piersi? Jeżeli tak, to kiedy najlepiej zrobić? A jeżeli nie - czy robiłyście jakoś niedługo przed ciążą?
Ja już miałam USG w 13tc. Wg mojej ginekolog to bez znaczenia kiedy, bardziej pilnuje żeby co rok mieć zrobioneKiNiAW, hypatia92, Bożena, legusta lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki.
O matko mając dwie dziewczynki serio nie wiem jak sobie poradzę z chłopakiem:) ale najważniejsze, że ten chłopak jest zupełnie zdrowy!!!!
Gratuluję -
Moja wspominała na początku ciąży, że trzeba pomyśleć nad USG ale po późniejszych problemach trochę temat się rozmył... W sumie USG miałam robione po karmieniu piersią 🤔 teraz w sumie też za bardzo do tego głowy nie ma:( -
AlaAla wrote:Dziewczyny czytam ten wątek od jakiegoś czasu ale nigdy nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć. Dzisiaj wystukał mi 13tc.
Chciałabym Was poprosić o radę. Czy Wy również borykacie sie z bolesnymi wzdęciami? Ale takimi że brzuch pęka w szwach i wygląda się na 6 miesąc ciąży. Zastanawiam się czy to normalne i czy nie udać się do dietetyka bo może to jakaś nietolerancja pokarmowa? Często dziewczyny piszą że u nich w ogóle brzuszka nie widać na tym etapie ciąży i martwi mnie że u mnie jest już bardzo widoczny. A przede wszystkim jest to bardzo bolesne. Jak to u was wyglada ze wzdęciami?
Ogólnie czuję się calkiem w porządku. Żadnych mdlości, wymiotów. Mam większy apetyt niż przed ciaża. Jestem tylko ztułana hormonami bo to było nasze trzecie podejście invitro. Dodam jeszcze ze to moja pierwsza ciąża donoszona do tylu tyg także nie mam pojęcia co jest ok a z czym trzeba iść do lekarza. Jeśli macie jakies rady jakie badania zrobić to byłabym bardzo wdzięczna.
Ja miałam wzdęcia na początku, jak brałam od rana progesteron, jak zaczełam go brać na noc i jeść częściej a mniejsze porcje to wszystko po woli się uspokoiło. Nie wiem co przyjmujesz, ale może jedz mniej a częściej? Może i u Ciebie coś pomoże? -
Bożena wrote:Dziewczyny ogólnie jak znosicie ciążę? Macie bóle brzucha, plamienia? Jakieś dodatkowe dolegliwości? Która to wasza ciąża?
To moja 3 ciąża I czuję się dobrze nawet bardzo dobrze 😊😊 prócz wzmożonej senności i choróbsk jakie do mnie lgną co chwilę jest super. Bole brzucha miałam na samym początku więc brałam duphaston a teraz od czasu do czasu mam właśnie takie uczucie jakby mi rozciągało coś w środku ale znośnie i bez leków narazie 😊😊plamien nie miałamBożena lubi tę wiadomość
-
Ja miałam USG piersi w 11 tygodniu. I ile stresu się najadłam, bo znaleźli podejrzaną zmianę. Od razu skierowanie do poradni onkologicznej Breast Unit i wizyta u specjalisty. Na szczęście zmiana do obserwacji. Polecam Wam zrobić USG Piersi. Może nam uratować życieKiNiAW, Miszka2023, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość