Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Madden wrote:Mi wlasnie zadzwonila ginekolog i odwolała jutrzejszą wizyte. Tak sie nastawilam, że jutro bede widziec maluszka.
Trzeba czekac na 20 grudnia 🥺
Pani doktor też czlowiek i chorubsko ją dopadło.
O kurcze przykro mi 😔 no ale taki mamy czas chorób teraz -
Termin porodu: 9.06.24r.
Płci nie znamy
Kolejna wizyta: 18.12.23r.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Bożena wrote:Super to wygląda 🤗 dziewczyny, a myslałyscie już nad imionami może?
U nas ciężko też z imieniem dla dziewczynki. Miałam gotowe tylko dla chłopaka, a tu wyszło co innego 😅 na razie mamy dwa: Lena albo Adrianna (Ada). Ale chyba bardziej nam pasuje Lena do nazwiska i tak jakoś ogólnie. Innych alternatyw na razie brak 😅 -
Madden wrote:Mi wlasnie zadzwonila ginekolog i odwolała jutrzejszą wizyte. Tak sie nastawilam, że jutro bede widziec maluszka.
Trzeba czekac na 20 grudnia 🥺
Pani doktor też czlowiek i chorubsko ją dopadło.
Kurcze;/ teraz taki sezon chorób;/ 20grudnia już niedługo :* -
Cześć dziewczyny! 😊
Podglądam was tu chyba odkąd było tylko z 5 stron😅 Ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby się odezwać... a teraz nawet nie wiem jak nadrobić i co wam napisać 🤣
PTP 12.05
Połówkowe 28.12
Płeć - najprawdopodobniej chłopczyk 🩵Madden, KiNiAW, Bożena, legusta, Patrycja_Pata, Milena96, hypatia92, PorannaPanna, Kadża, Agatekk, Sara10, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:O kurcze przykro mi 😔 no ale taki mamy czas chorób teraz
Unikam chorych ludzi mimo ze pracuje z roznymi i codziennie troche sie ich spotyka. Jak dotychczas (odpukać) obeszło sie bez leczeń... nawet kataru nie mialam.
Bez pomyslenia wystrzelilam do tego telefonu, że skoro jest chora to nawet bym nie chciala ja widzieć 🤦♀️🤦♀️
Nie ma to jak takt i wyczucie 😂🤣 Brawo ja 🙈🙈🙈Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Ilciak33 wrote:U nas ciężko też z imieniem dla dziewczynki. Miałam gotowe tylko dla chłopaka, a tu wyszło co innego 😅 na razie mamy dwa: Lena albo Adrianna (Ada). Ale chyba bardziej nam pasuje Lena do nazwiska i tak jakoś ogólnie. Innych alternatyw na razie brak 😅
My mamy problem z imieniem dla chłopca właśnie;) ale jest sporo czasu jeszcze;)KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:My mamy problem z imieniem dla chłopca właśnie;) ale jest sporo czasu jeszcze;)
My ostatecznie z imieniem czekamy na odkrycie kto tam mieszka i dopiero porzadnie sie za to weźmiemy 😊
Mamy dwa dotychczas, ale moze to sie jeszcze zmienić :
SYN Igor
CÓRKA Michalina, zdrobnienie Misia bardzo mi sie podoba 😊
Mam wrazenie, że malo prawdopodobne żeby sie zdublowalo z kimś...nic z tych obecnie modnych do mnie nie przemawia.Bożena, legusta lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:My ostatecznie z imieniem czekamy na odkrycie kto tam mieszka i dopiero porzadnie sie za to weźmiemy 😊
SYN Igor
Mam wrazenie, że malo prawdopodobne żeby sie zdublowalo z kimś...nic z tych obecnie modnych do mnie nie przemawia.
Michalina śliczne imię ciężko jest coś wybrać właśnie:( -
Bożena wrote:A tak wracając do szarej rzeczywistości heparynę można dawać sobie gdzieś indziej niżeli w brzuch w okolicy pępka? Bierze ktoraś ,zastrzyki?
Ja mam zastrzyki z helaryną, i przyjmuje tylko w brzuch. Raz z jednej, raz z drugiej strony pępka. Zastanawiałam się jak to później jak brzuszek już jest duży i chyba można w udo, ale trzeba by dopytać lekarza. U mnie może uda się odstawić po połówkowych jeśli przepływy będą okej.Bożena lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Super to wygląda 🤗 dziewczyny, a myslałyscie już nad imionami może?
My mamy dla dziewczynki Róża lub Marika
Jeszcze nie potrafimy zdecydować półki nie ma pewności 🤭
A dla chłopca ewentualnie Oliwier
W domu jest już Kornel, Marcel i Gabriel ☺️Bożena, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Ja mam zastrzyki z helaryną, i przyjmuje tylko w brzuch. Raz z jednej, raz z drugiej strony pępka. Zastanawiałam się jak to później jak brzuszek już jest duży i chyba można w udo, ale trzeba by dopytać lekarza. U mnie może uda się odstawić po połówkowych jeśli przepływy będą okej.
Ech , a brzuch też Cię już boli? Mi się zrosty zrobiły ;( ostatnio pani dr mi mówiła, że tak szybko z tym się nie rozstanę więc podejrzewam, że do końca ciąży. a co zastrzyk to cholera bardziej boli. -
Bożena wrote:Ech , a brzuch też Cię już boli? Mi się zrosty zrobiły ;( ostatnio pani dr mi mówiła, że tak szybko z tym się nie rozstanę więc podejrzewam, że do końca ciąży. a co zastrzyk to cholera bardziej boli.
Powiem Ci, że nie ma u mnie jakiejś tragedii z tymi zastrzykami, poza tym że klnę pod nosem gdy próbuje wbić się w brzuch, bo Neoparin ma tak tępe igły, że nie wiem 😅. Ale nie boli aż tak, ani nie mam żadnych siniaczków albo rozlewu krwi. Zmieniam codziennie stronę brzucha i miejsce wkłucia i jakoś daje radę. -
Ilciak33 wrote:Powiem Ci, że nie ma u mnie jakiejś tragedii z tymi zastrzykami, poza tym że klnę pod nosem gdy próbuje wbić się w brzuch, bo Neoparin ma tak tępe igły, że nie wiem 😅. Ale nie boli aż tak, ani nie mam żadnych siniaczków albo rozlewu krwi. Zmieniam codziennie stronę brzucha i miejsce wkłucia i jakoś daje radę.
Mi się właśnie robią siniaki, nie zawsze ale robią ;( i mnie boli każde wkucie ,🤦 marzę o tym żeby to odstawić i przejść na acard... Ale pewnie bez tego by ciąża się nie utrzymała:( -
Madden wrote:My ostatecznie z imieniem czekamy na odkrycie kto tam mieszka i dopiero porzadnie sie za to weźmiemy 😊
SYN Igor
Mam wrazenie, że malo prawdopodobne żeby sie zdublowalo z kimś...nic z tych obecnie modnych do mnie nie przemawia.
Ja miałam dla córki jakby była Jaśmina no ale będzie synek 😅 i tu schody bo mam niby typy a to znowu innym nie pasuje i tak ciagle myślimy 😂Bożena lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:A tak wracając do szarej rzeczywistości heparynę można dawać sobie gdzieś indziej niżeli w brzuch w okolicy pępka? Bierze ktoraś ,zastrzyki?