Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Dziewczyny jak długo siedzicie to też macie takie nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu? Boli was, ciągnie? Czy tylko ja jestem taka nieszczęśliwa?;/
Ja jak długo siedzę to wtedy młody buszuje w brzuszku. Bo jak chodzę to jeszcze nie czuje kopnięć. Ale może przez tą infekcje masz takie bóle albo że za długo ta pozycja lub że macica się rozciąga. Ja z kolei jak długo pochodzę to wtedy lekko pachwiny bolą -
Bożena wrote:Zaczełam krwawić;( nie wiem czy to po aplikacji globulki, bo mam polip, czy coś się dzieje. Strasznie się boje:( nie mogę kolejny raz stracić dziecka
Kochana przede wszystkim nie stresuj się zadzwoń do gina lub jedz na sor. A jaka ta krew żywa czerwona czy plamienie bardziej? Może podrażniła ta globulka właśnie ale lepiej skonsultuj -
KiNiAW wrote:Kochana przede wszystkim nie stresuj się zadzwoń do gina lub jedz na sor. A jaka ta krew żywa czerwona czy plamienie bardziej? Może podrażniła ta globulka właśnie ale lepiej skonsultuj
Żywa jasno czerwona. Gin nie odpowiada narazie. ale jest dość późno więc pewnie nie odpowie:(Takie plamienie. -
Bożena, jeżeli możesz, to jedź na SOR - przynajmniej ja bym tak zrobiła.
Lepiej raz za dużo jechać niż potem sobie wyrzucać. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko okej i to tylko jakieś podrażnienie lub polip podkrwawia, ale trzeba sprawdzić.
Wysyłam Ci dużo dobrych myśli.
Edit: pisałaś, że Cię bolał brzuch przy siedzeniu, więc tym bardziej warto sprawdzić, co się podziało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 22:34
Synek 05.2024 ❤️ -
Bożena wrote:Żywa jasno czerwona. Gin nie odpowiada narazie. ale jest dość późno więc pewnie nie odpowie:(Takie plamienie.
No wiesz co różnie może być ja ci nie chce tu podpowiadać ją bedac na twoim miejscu podjechał abym na SOR dla dobra dzidziusia i własnego. Będzie sobrze Trzymam mocno kciuki i daj znać koniecznie Kochana ❤️ -
Byłam. To jakaś porażka z tą służba zdrowia. Patrzyli na mnie jak na wariatkę. Wszystko jest ok, dzdzi się rusza, krwawienie z polipa. W międzyczasie jak czekałam to moja lekarka mi napisała że to najprawdopodobniej polip i go naruszyłam podczas akcji globulki.... Ech.
-
KiNiAW wrote:Ja jak długo siedzę to wtedy młody buszuje w brzuszku. Bo jak chodzę to jeszcze nie czuje kopnięć. Ale może przez tą infekcje masz takie bóle albo że za długo ta pozycja lub że macica się rozciąga. Ja z kolei jak długo pochodzę to wtedy lekko pachwiny bolą
-
Bożena cieszę się, że wszystko w porządku. A służba zdrowia...cóż, czasem można źle trafić po prostu:/ najważniejszy jest Twój spokój i zdrowie dzidziusia! Także, bardzo dobrze, że pojechałaś!
Bożena lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Tak, myślę że mimo wszystko tak. Teraz trochę sie uspokoiłam. Niby nie ma tego dużo ale wczoraj się wystraszyłam to moje ,3 krwawienie w tej ciąży.... 27 mam połówkowe to poproszę lekarza żeby jeszcze raz szyjkę zobaczył, Blizne i łożysko bo temu wczorajszemu że szpitala nie ufam. Chociaż moja wszystko sprawdzała w środę i było dobrze.
-
Bożena uff jak rano przeczytałam Twój post o krwawieniu to aż mi się gorąco zrobiło 🥺 dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku.
Ja unikam IP jak ognia bo tam w poczekalni człowiek szybciej stwierdzi, że wyzdrowiał od samego czekania zanim go przyjmą. Ale w Twojej sytuacji też bym pojechała.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Bożena wrote:Byłam. To jakaś porażka z tą służba zdrowia. Patrzyli na mnie jak na wariatkę. Wszystko jest ok, dzdzi się rusza, krwawienie z polipa. W międzyczasie jak czekałam to moja lekarka mi napisała że to najprawdopodobniej polip i go naruszyłam podczas akcji globulki.... Ech.
Dobrze ze z dzidziusiem ok uffff jaka ulga że dobre wieści ❤️ -
Wiem. Ale i tak spokojniejsza będę po wizycie u dr na połówkowych. To znajomy mojej pani dr. Te parę dni się ogarnę. Ważne że ruchy czuje, serce bije, szyjka zamknięta. Zawsze chciałam mieć więcej dzieci. Ale już chyba nie chce. Ja osiwieje w wieku 32 lat zanim urodzę 😒
-
Boże ja pamiętam na wigilię leżałam jak placek 5 lat temu. Mogłam tylko do toalety wstawać. Jadłam rybę i płakałam. Mąż kupił pierogi gotowe żeby było coś na wieczerze dla nas ... I tak leżałam do połowy marca od połowy grudnia . Powiedziałam sobie, że w tej ciąży nie mogę leżeć. I co? W 8 tygodniu krwotoku aż po nogach leciało i leżenie plackiem 2 tygodnie. Ból brzucha, trzeba polegiwac, odpoczywać i unikać siedzenia. A patologia rodzi zdrowe dzieci bez komplikacji w ciązy. Rok temu oczywiście szpital, tabletki poronne, 4 dni przed wigilia do domu ...
-
Bożena wrote:Boże ja pamiętam na wigilię leżałam jak placek 5 lat temu. Mogłam tylko do toalety wstawać. Jadłam rybę i płakałam. Mąż kupił pierogi gotowe żeby było coś na wieczerze dla nas ... I tak leżałam do połowy marca od połowy grudnia . Powiedziałam sobie, że w tej ciąży nie mogę leżeć. I co? W 8 tygodniu krwotoku aż po nogach leciało i leżenie plackiem 2 tygodnie. Ból brzucha, trzeba polegiwac, odpoczywać i unikać siedzenia. A patologia rodzi zdrowe dzieci bez komplikacji w ciązy. Rok temu oczywiście szpital, tabletki poronne, 4 dni przed wigilia do domu ...
Masakra współczuję ci Bardzo -
Dziewczyny mimo wszystkich trudności jakie wszystkie przechodzimy, naszej wspólnej można powiedzieć nieustannej walki o dzidziusie życzę Wam, aby te Święta były spokojne, pełne ciepła w gronie rodzinnym,magii podczas dzielenia się opłatkiem i pełne radości z oczekiwania na nasze maleństwa tak abyśmy za rok, na tym forum świętowały Święta już w większym gronie. Każda z was jest wyjątkowa i każdej z was dziękuję za wsparcie ❤️ Wesołych Świąt Kochane 😘
Patrycja_Pata, Sara10, KiNiAW, Milena96, Ilciak33, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
-
O Boże, wpadam do was życzenia złożyć i tak się zmartwiłam -Bozena- dobrze, że to nic poważnego !!!!
Tak jak było napisane lepiej jechać raz za dużo niż żeby wiesz......wskazane jest reagować w takich sytuacjach.
Trzymam za ciebie mocno kciuki,uważaj na siebie ❤️
Kochane wszystkiego dobrego w te Święta i w Nowym Roku! Samych cudownych chwil, dużo zdrowia, sił,cierpliwości, miłości i życzliwości. Jak najmniej zmartwień i stresów. Trzymajcie się ciepło 🤗🥰Sara10, Milena96, Bożena, KiNiAW, Agatekk, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość