X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny jak długo siedzicie to też macie takie nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu? Boli was, ciągnie? Czy tylko ja jestem taka nieszczęśliwa?;/

Ja jak długo siedzę to wtedy młody buszuje w brzuszku. Bo jak chodzę to jeszcze nie czuje kopnięć. Ale może przez tą infekcje masz takie bóle albo że za długo ta pozycja lub że macica się rozciąga. Ja z kolei jak długo pochodzę to wtedy lekko pachwiny bolą

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczełam krwawić;( nie wiem czy to po aplikacji globulki, bo mam polip, czy coś się dzieje. Strasznie się boje:( nie mogę kolejny raz stracić dziecka

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Zaczełam krwawić;( nie wiem czy to po aplikacji globulki, bo mam polip, czy coś się dzieje. Strasznie się boje:( nie mogę kolejny raz stracić dziecka

Kochana przede wszystkim nie stresuj się zadzwoń do gina lub jedz na sor. A jaka ta krew żywa czerwona czy plamienie bardziej? Może podrażniła ta globulka właśnie ale lepiej skonsultuj

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kochana przede wszystkim nie stresuj się zadzwoń do gina lub jedz na sor. A jaka ta krew żywa czerwona czy plamienie bardziej? Może podrażniła ta globulka właśnie ale lepiej skonsultuj

Żywa jasno czerwona. Gin nie odpowiada narazie.:( ale jest dość późno więc pewnie nie odpowie:(Takie plamienie.

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena, jeżeli możesz, to jedź na SOR - przynajmniej ja bym tak zrobiła.
    Lepiej raz za dużo jechać niż potem sobie wyrzucać. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko okej i to tylko jakieś podrażnienie lub polip podkrwawia, ale trzeba sprawdzić.

Wysyłam Ci dużo dobrych myśli.

Edit: pisałaś, że Cię bolał brzuch przy siedzeniu, więc tym bardziej warto sprawdzić, co się podziało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 22:34

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Żywa jasno czerwona. Gin nie odpowiada narazie.:( ale jest dość późno więc pewnie nie odpowie:(Takie plamienie.

No wiesz co różnie może być ja ci nie chce tu podpowiadać ją bedac na twoim miejscu podjechał abym na SOR dla dobra dzidziusia i własnego. Będzie sobrze Trzymam mocno kciuki i daj znać koniecznie Kochana ❤️

• Kadża Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena przejedź się na SOR będziesz spokojniejsza
    Mam nadzieję że z dzidziusiem wszystko dobrze
    Że to przez globulki albo z przeciążenia może organizmu ✊🏼🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 23:54

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam. To jakaś porażka z tą służba zdrowia. Patrzyli na mnie jak na wariatkę. Wszystko jest ok, dzdzi się rusza, krwawienie z polipa. W międzyczasie jak czekałam to moja lekarka mi napisała że to najprawdopodobniej polip i go naruszyłam podczas akcji globulki.... Ech.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja jak długo siedzę to wtedy młody buszuje w brzuszku. Bo jak chodzę to jeszcze nie czuje kopnięć. Ale może przez tą infekcje masz takie bóle albo że za długo ta pozycja lub że macica się rozciąga. Ja z kolei jak długo pochodzę to wtedy lekko pachwiny bolą
    Mnie od początku ciąży brzuch bolał jak siedziałam choćby pół godziny.... I to niestety nie minęło.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena cieszę się, że wszystko w porządku. A służba zdrowia...cóż, czasem można źle trafić po prostu:/ najważniejszy jest Twój spokój i zdrowie dzidziusia! Także, bardzo dobrze, że pojechałaś!

Bożena lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, myślę że mimo wszystko tak. Teraz trochę sie uspokoiłam. Niby nie ma tego dużo ale wczoraj się wystraszyłam to moje ,3 krwawienie w tej ciąży.... 27 mam połówkowe to poproszę lekarza żeby jeszcze raz szyjkę zobaczył, Blizne i łożysko bo temu wczorajszemu że szpitala nie ufam. Chociaż moja wszystko sprawdzała w środę i było dobrze.

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena uff jak rano przeczytałam Twój post o krwawieniu to aż mi się gorąco zrobiło 🥺 dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku.
    Ja unikam IP jak ognia bo tam w poczekalni człowiek szybciej stwierdzi, że wyzdrowiał od samego czekania zanim go przyjmą. Ale w Twojej sytuacji też bym pojechała.

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Byłam. To jakaś porażka z tą służba zdrowia. Patrzyli na mnie jak na wariatkę. Wszystko jest ok, dzdzi się rusza, krwawienie z polipa. W międzyczasie jak czekałam to moja lekarka mi napisała że to najprawdopodobniej polip i go naruszyłam podczas akcji globulki.... Ech.

Dobrze ze z dzidziusiem ok uffff jaka ulga że dobre wieści ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też niepotrzebnie zaraz panikuje ...

• Kadża Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże na cieszę się że wszystko ok. Ja też bym się wystraszyła a jak ktoś już wyżej pisał jeden raz więcej lepiej sprawdzić niż mniej. A na święta też głowa spokojniejsza będzie. Uważaj na siebie

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Ale i tak spokojniejsza będę po wizycie u dr na połówkowych. To znajomy mojej pani dr. Te parę dni się ogarnę. Ważne że ruchy czuje, serce bije, szyjka zamknięta. Zawsze chciałam mieć więcej dzieci. Ale już chyba nie chce. Ja osiwieje w wieku 32 lat zanim urodzę 😒

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja pamiętam na wigilię leżałam jak placek 5 lat temu. Mogłam tylko do toalety wstawać. Jadłam rybę i płakałam. Mąż kupił pierogi gotowe żeby było coś na wieczerze dla nas ... I tak leżałam do połowy marca od połowy grudnia . Powiedziałam sobie, że w tej ciąży nie mogę leżeć. I co? W 8 tygodniu krwotoku aż po nogach leciało i leżenie plackiem 2 tygodnie. Ból brzucha, trzeba polegiwac, odpoczywać i unikać siedzenia. A patologia rodzi zdrowe dzieci bez komplikacji w ciązy. Rok temu oczywiście szpital, tabletki poronne, 4 dni przed wigilia do domu ...

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Boże ja pamiętam na wigilię leżałam jak placek 5 lat temu. Mogłam tylko do toalety wstawać. Jadłam rybę i płakałam. Mąż kupił pierogi gotowe żeby było coś na wieczerze dla nas ... I tak leżałam do połowy marca od połowy grudnia . Powiedziałam sobie, że w tej ciąży nie mogę leżeć. I co? W 8 tygodniu krwotoku aż po nogach leciało i leżenie plackiem 2 tygodnie. Ból brzucha, trzeba polegiwac, odpoczywać i unikać siedzenia. A patologia rodzi zdrowe dzieci bez komplikacji w ciązy. Rok temu oczywiście szpital, tabletki poronne, 4 dni przed wigilia do domu ...

Masakra współczuję ci Bardzo

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mimo wszystkich trudności jakie wszystkie przechodzimy, naszej wspólnej można powiedzieć nieustannej walki o dzidziusie życzę Wam, aby te Święta były spokojne, pełne ciepła w gronie rodzinnym,magii podczas dzielenia się opłatkiem i pełne radości z oczekiwania na nasze maleństwa tak abyśmy za rok, na tym forum świętowały Święta już w większym gronie. Każda z was jest wyjątkowa i każdej z was dziękuję za wsparcie ❤️ Wesołych Świąt Kochane 😘

Patrycja_Pata, Sara10, KiNiAW, Milena96, Ilciak33, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, wpadam do was życzenia złożyć i tak się zmartwiłam -Bozena- dobrze, że to nic poważnego !!!!
    Tak jak było napisane lepiej jechać raz za dużo niż żeby wiesz......wskazane jest reagować w takich sytuacjach.
    Trzymam za ciebie mocno kciuki,uważaj na siebie ❤️

Kochane wszystkiego dobrego w te Święta i w Nowym Roku! Samych cudownych chwil, dużo zdrowia, sił,cierpliwości, miłości i życzliwości. Jak najmniej zmartwień i stresów. Trzymajcie się ciepło 🤗🥰

Sara10, Milena96, Bożena, KiNiAW, Agatekk, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ