Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej.
Mi też zostało mało co do kupienia. Jakieś kosmetyczne rzeczy zostały dla malucha i dla mnie jakieś koszule lub staniki do karmienia. Łóżeczko i przewijak.
Dzisiaj robiłam badania krwi i moczu i wyszło mi, że mam chyba jakąś infekcje, bo mam ig podwyższone we krwi a w moczu leukocyty i bakterie.
Zaczynam mieć już zadyszkę jak wchodzę po schodach, czuję też ciągnięcie w dole brzucha. Ogólnie tak ciężko zaczynam się czuć. Się śmieje, że lekki morświn jestem 😅😂
I non stop bym spała. -
Izulek21 wrote:Hej hej.
Mi też zostało mało co do kupienia. Jakieś kosmetyczne rzeczy zostały dla malucha i dla mnie jakieś koszule lub staniki do karmienia. Łóżeczko i przewijak.
Dzisiaj robiłam badania krwi i moczu i wyszło mi, że mam chyba jakąś infekcje, bo mam ig podwyższone we krwi a w moczu leukocyty i bakterie.
Zaczynam mieć już zadyszkę jak wchodzę po schodach, czuję też ciągnięcie w dole brzucha. Ogólnie tak ciężko zaczynam się czuć. Się śmieje, że lekki morświn jestem 😅😂
I non stop bym spała. -
Wizyty miałam zazwyczaj co 4 tygodnie, teraz co 3, a bliżej rozwiązania mają być co 2 tygodnie.
Wy tu Dziewczyny o goleniu, a mi ostatnio ciężko było sobie nawet paznokcie u stóp obciąć, haha. Ciekawie będzie dalej!
Dziś z racji pięknej pogody zaliczyłam dłuższy spacer, proszę o więcej słoneczka 😀
Pięknego i udanego weekendu Wam życzę 😗.Izulek21, Sara10, KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, Katalonia lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Hypatia z paznokciami u stóp też mam problemy przy obcinaniu 😱 albo nie pamiętam, żebym tak miała jak byłam w ciąży z synem albo nie chciałam pamiętać 🤭
KiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Co do imienia to mi bardzo Pola się podoba (ale mężowi chyba się kojarzy z tą straconą ciążą ) on chciał Hanię ale ja nie i tak ….. teraz mówi o Helenie po mojej babci ale też nie wiem
Też już mam problemy z goleniem i się nawet juz poraniłam więc mąż się tym zajmie ( w poprzednich też pomógł mi)
Wizyty mam co 6 tyg w szpitalu a słuchanie serca u pielęgniarki też co 6 ale tak na przemian. Czyli co 3 ☺️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Co do imienia to mi bardzo Pola się podoba (ale mężowi chyba się kojarzy z tą straconą ciążą ) on chciał Hanię ale ja nie i tak ….. teraz mówi o Helenie po mojej babci ale też nie wiem
Też już mam problemy z goleniem i się nawet juz poraniłam więc mąż się tym zajmie ( w poprzednich też pomógł mi)
Wizyty mam co 6 tyg w szpitalu a słuchanie serca u pielęgniarki też co 6 ale tak na przemian. Czyli co 3 ☺️ -
Jasqa wrote:A nie masz swojej położnej,która co tydzień słucha serca tym sensorem? U mnie jest taki system:-)
-
Kadża wrote:Nie ja jeżdżę do szpitala do kliniki co 6 tyg teraz chyba będzie co 3-4 wydaje mi się na końcu a oprócz tego jeżdżę do przychodni pomiędzy wizytami w szpitalu do pielęgniarki ona ciśnienie i mocz i wola lekarza ( nie zawsze mojego ) do odsłuchania serduszka a ost obmacał mi brzuszek w sesie czy odpowiednie wysokości etc. Dodam że w szpitalu też nie mam jak by na wizytach stałego lekarza bo przyjmuje 2/3 i zależy który kartę chwyci 😉 tyle że wiem że się konsultują między sobą
Dopiero zauważyłam że tobie Kochana zostało niecałe 10 tyg 😊🥰 trochę zazdroszczę 😉🥰Kadża lubi tę wiadomość
-
Tak już z Górki mam nadzieję choć myślę że ost tygodnie mogą być meczace. Ogólnie to moja jak narazie najlepsza ciąża w sesie samopoczucia ale już plecy mnie bolą i w kroczu coraz częściej no i zaczynam sztywnieć jak jestem ze długo w jednej pozycji w sesie ciężko mi się potem uruchomić 😂 i tylko zgaga a tak to luzik 😎 oby tak zostało 😜
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Tak już z Górki mam nadzieję choć myślę że ost tygodnie mogą być meczace. Ogólnie to moja jak narazie najlepsza ciąża w sesie samopoczucia ale już plecy mnie bolą i w kroczu coraz częściej no i zaczynam sztywnieć jak jestem ze długo w jednej pozycji w sesie ciężko mi się potem uruchomić 😂 i tylko zgaga a tak to luzik 😎 oby tak zostało 😜
Ja mam wrażenie że jak posiedzę długo w jednej pozycji od kad wróciliśmy z ferii ten 5h lot dal mi w tylek to jak siw podnoszę to boli mnie z tyłu plecow do jednej nogi jakby rwa kulszowa czy coś jak rozchodzę jest lepiej ale też się szybciej męczę jak sprzątam dom to muszę orzerwy robić. Na szczęście twardość brzucha minęła od kad biorę magnez ale na tym etapie co jestem nie przypominam sobie jak byłam z wcześniejszym synem czy córka żebym miała trudności w goleniu się lub w sprzątaniu jednak wiek też robi swoje i może odstępy pomiędzy dziećmi u mnie są dosyć duże córka ma 16lat prawie syn 7 więc może też przez to. Oby dotrwać do końca spokojnie 😊🥰 -
Hejka wszystkim, słabo się udzielam ale wszystko na bieżąco czytam.
U mnie wyprawka w trakcie, większość rzeczy mam już wybranych tylko kliknąć w necie. Stacjonarnie to muszę podjechać z mężem po łóżeczko komodę przewijak fotel i lampkę stojąca oraz fotelik. Zastanawiam się gdzie kupić koszule do karmienia, gdzie Wy kupujecie ?
U mnie waga prawie +8kg (28+0), brzuch to mała piłka ale widzę jak zaczyna szybko rosnąć teraz. Na szczęście nogi mi nie puchną ale czuje się cięższa już. Jak dłużej pochodzę to brzuch mam twardy, jak przesadzę ze sprzątaniem to czuje jak mnie cały ciężar brzucha ciśnie w dół, wtedy już grzecznie siadam. Co do siadania to właśnie najlepiej mi albo stać albo leżeć. Jakoś pozycja siedząca mi wgl nie służy.
Bobo już coraz mocniej kopie, czasem w nocy się obudzę bo czuje jak się kręci. Piękne uczucie.
Wizyta we wtorek, ogólnie mam co 3 tyg, ciekawe czy później będą częściej.
A słuchajcie, jak u Was jest - jeździcie samochodem w sensie prowadzicie ? Wasi lekarze np każą Wam unikać już jazdy samochodem bo bezpieczeństwo ? Moja koleżanka mówi, ze jej lekarz szybko już o tym mówił by nie prowadziła i unikała jazdy jako pasażer. Mój lekarz nic nie mówi, mój mąż o to panikuje . Jak jest u Was?
Miałam o coś jeszcze pytać ale oczywiście zapomniałam , moja pamięć w ciąży jest tragicznaKiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Hej ! Jest 29tc☺️ patrząc na poprzednie ciążę zostało 9tyg🤭 ale odetchnę w święta w 35tc
Teraz wizyta u lekarza będzie po 4tyg, ale miałam pomiędzy u położnej,teraz chyba będzie częściej.
Brzuch mi się mega napina i są skurcze braxtona (ciekawe jak szyjka po ost 2tyg)
Na stanie 4kg+ a że jestem szczupła to mam już porządną piłkę, więc coraz ciężej wstać, zawiązać buty,ogolić się itd
Ciekawe jak duża jest Marika, bo tak mnie kopię, że chwilami to sprawia troszkę bólu
O samochodzie nic lekarz mi nie mówił
A z pamięcią też czasem szukam tel czy uciekają mi info 🤭🤣
Miłego weekendu kochaneKiNiAW, Kadża, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Hejka wszystkim, słabo się udzielam ale wszystko na bieżąco czytam.
U mnie wyprawka w trakcie, większość rzeczy mam już wybranych tylko kliknąć w necie. Stacjonarnie to muszę podjechać z mężem po łóżeczko komodę przewijak fotel i lampkę stojąca oraz fotelik. Zastanawiam się gdzie kupić koszule do karmienia, gdzie Wy kupujecie ?
U mnie waga prawie +8kg (28+0), brzuch to mała piłka ale widzę jak zaczyna szybko rosnąć teraz. Na szczęście nogi mi nie puchną ale czuje się cięższa już. Jak dłużej pochodzę to brzuch mam twardy, jak przesadzę ze sprzątaniem to czuje jak mnie cały ciężar brzucha ciśnie w dół, wtedy już grzecznie siadam. Co do siadania to właśnie najlepiej mi albo stać albo leżeć. Jakoś pozycja siedząca mi wgl nie służy.
Bobo już coraz mocniej kopie, czasem w nocy się obudzę bo czuje jak się kręci. Piękne uczucie.
A słuchajcie, jak u Was jest - jeździcie samochodem w sensie prowadzicie ? Wasi lekarze np każą Wam unikać już jazdy samochodem bo bezpieczeństwo ? Moja koleżanka mówi, ze jej lekarz szybko już o tym mówił by nie prowadziła i unikała jazdy jako pasażer. Mój lekarz nic nie mówi, mój mąż o to panikuje . Jak jest u Was?
Miałam o coś jeszcze pytać ale oczywiście zapomniałam , moja pamięć w ciąży jest tragiczna
Ja chyba wolę nie pytać o prowadzenie samochodu 🙈 nie miałabym się jak nawet na wizyty dostać, a najczęściej mam od rana. Więc po woli sobie jeżdżę, chociaż jest ciężko jużNadzieja2, Monika.a lubią tę wiadomość
-
Ja jeżdżę jako kierowca i jako pasażer. Są to krótkie dystanse 10-15 minut w jedną stronę.
Nadzieja2 lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Nadzieja2 wrote:Hejka wszystkim, słabo się udzielam ale wszystko na bieżąco czytam.
Miałam o coś jeszcze pytać ale oczywiście zapomniałam , moja pamięć w ciąży jest tragiczna
Mi lekarz ani przy pierwszej ani drugiej nic nie mówił o jeździe samochodem do końca ciąży jeździłam zawsze siedząc jako pasażer jest mi nie dobrze 😅 udanego weekendu dziewczyny 🥰😘Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja mam wrażenie że jak posiedzę długo w jednej pozycji od kad wróciliśmy z ferii ten 5h lot dal mi w tylek to jak siw podnoszę to boli mnie z tyłu plecow do jednej nogi jakby rwa kulszowa czy coś jak rozchodzę jest lepiej ale też się szybciej męczę jak sprzątam dom to muszę orzerwy robić. Na szczęście twardość brzucha minęła od kad biorę magnez ale na tym etapie co jestem nie przypominam sobie jak byłam z wcześniejszym synem czy córka żebym miała trudności w goleniu się lub w sprzątaniu jednak wiek też robi swoje i może odstępy pomiędzy dziećmi u mnie są dosyć duże córka ma 16lat prawie syn 7 więc może też przez to. Oby dotrwać do końca spokojnie 😊🥰
Dziewczyny wczoraj znajomi robili sushi … i tak mądra zjadłam z 5 kawałków z krewetka w łososiem wędzonym 🤦🏽♀️nie pytajcie czemu po prostu nie pomyślałam a teraz mam schize. Mała się porusza w brzuchu ale wg mnie już mniej i jak sparaliżowana od rana łażę idę zjeść coś może się obudzi …. Człowiek sam sobie nerwy funduje bezmyślnie 🤦🏽♀️KiNiAW lubi tę wiadomość