Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja po wizycie wszystko wporzadku mały ma 1040kg nadal ułożony poprzecznie mam nadzieję że się ustawi glowka w dół na czas😊. Glukoza do zrobienia na czczo po 1h i po 2h i inne badania kolejna wizyta 6.03.
Gośka29, Aguśka, Bożena, PorannaPanna, legusta, Sara10, Patrycja_Pata, Kadża, Renata_ lubią tę wiadomość
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny dostałam dzisiaj wynik cytologii miałam robiona 4 tyg temu i wyszło mi zapalenie PAP II.
Doktor przepisał mi Macmiror complex 500 mg.
Czy któraś z Was to brała ? Czy lek na pewno jest bezpieczny ?
Brałam ale nie będąc w ciazy teraz miałam coś innego ale nie pamiętam nazwy ale miałam to na infekcje pieklo mnie i swędziało też na ulotce było że w 1 trymestrze nie można jedne dziweczyny pisaly ze nie mozna inne ze tak . Ale jeśli przepisał ci to lekarz to chyba wie co robi jeśli mu ufasz to mi się wydaje że powinnaś brać lepiej wyleczyć -
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny dostałam dzisiaj wynik cytologii miałam robiona 4 tyg temu i wyszło mi zapalenie PAP II.
Doktor przepisał mi Macmiror complex 500 mg.
Czy któraś z Was to brała ? Czy lek na pewno jest bezpieczny ?
Brałam w grudniu także był to 2 trymestr. -
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie wszystko wporzadku mały ma 1040kg nadal ułożony poprzecznie mam nadzieję że się ustawi glowka w dół na czas😊. Glukoza do zrobienia na czczo po 1h i po 2h i inne badania kolejna wizyta 6.03.
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie wszystko wporzadku mały ma 1040kg nadal ułożony poprzecznie mam nadzieję że się ustawi glowka w dół na czas😊. Glukoza do zrobienia na czczo po 1h i po 2h i inne badania kolejna wizyta 6.03.
-
mama_Klary wrote:Cześć
Czy zaczynacie może już kompletować wyprawkę czy jeszcze trochę z tym czekacie? Mam wrażenie, że na tych przykładowych listach z wyprawką jest o wiele za dużo rzeczy wypisywanych 😅
Ja powoli już kupuję rzeczy, mam laktator, pieluchy tetrowe i muślinowe, pampersy 1 i 2 kilka paczek, koszule do karmienia, jakieś drobiazgi do szpitala. W koszyku zamówienie z apteki czeka na kliknięcie, oglądaliśmy też ostatnio komody i łóżeczka, ale jeszcze nie wybrane. Wózek, fotelik i wanienkę może dostaniemy, jeśli nie, to do połowy marca chciałabym mieć ogarnięte 😀 Najgorzej u mnie z ubrankami, nie mogę się zebrać do tego tematu, mam kilka(naście?) sztuk dostanych i muszę je najpierw przejrzeć. Do tego jakiś kokon, rożek, etc. ale to w sumie mam wybrane, tylko rozkładamy zakupy w czasie. A jak u Ciebie?mama_Klary lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Czy zaczynacie może już kompletować wyprawkę czy jeszcze trochę z tym czekacie? Mam wrażenie, że na tych przykładowych listach z wyprawką jest o wiele za dużo rzeczy wypisywanych 😅
Ja wózek, fotelik mam, łóżeczko tak samo, tylko cały czas myślę nad dostawką czy czasem nie kupić... Ubranka mam większość po synku, trochę dostałam od koleżanki ale głównie bodziaki, śpiworki. Mam jeszcze coś dostać od szwagierki , więc narazie wstrzymuje się z zakupem.... Pieluszki też mam paczkę nowych, po synku zapakowane jeszcze nie otwarte.... Ale za to czeka mnie apteka do zamówienia, płyny do prania i płukania:) całą taka chemia. Na pewno w marcu już kupię i postawie w szafce żeby czekało...mama_Klary lubi tę wiadomość
-
My mamy już wózek, zdecydowaliśmy się na bebetto Luca, fotelik i łóżeczko dostaniemy od mojej siostry ciotecznej, mamy też trochę ubranek, jakieś pieluszki muślinowe i tetrowe, wanienkę, kokon, prześcieradła do łóżeczka, kocyk i to chyba tyle
mama_Klary, legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Ja w sumie oprócz wózka, fotelika i takich higienicznych rzeczy jak: pampersy, waciki, gaziki itd to już wszystko mam, może jakieś pojedyncze rzeczy chce jeszcze dokupić typu termofor z pestek dyni…
My będziemy jeszcze urządzać naszą sypialnie i zmieniać łóżko, kupować komodę i dodatkową szafę, ale dopiero w kwietniu i to na głowie mojego męża.
Ja dzisiaj miałam wizyte: mała ma 850g, główka jeszcze u góry, ale wszystkie parametry w porządku.
Nie mówiłam Wam, ale tydzień temu przeprowadziłam się do Wiednia, bo mój mąż ma tam bardzo dobrą pracę, i jest to jest kraj mojego dzieciństwa.
Dzisiaj dostałam list, że przyjęli moje zgłoszenie do szpitala, który wybrałam do porodu, wiec jestem zadowolona
legusta, KiNiAW, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
My wybraliśmy wózek valco baby snap 4 sport 2w1. Fotelik też już kupiony. Łóżeczko drewniane po synu zostało, dokupić tylko muszę materac. Pościel do łóżeczka jest. Multum ubranek 🙈 pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe, laktator, koszule dla mnie, kocyki i coś jeszcze tam jeszcze jest 🤷
Aptekę na razie zostawiam bo apteczne rzeczy mają jednak termin ważności. Co prawda długi ale jednak.
U mnie wczoraj na wizycie strasznie się kręciła, nie dała się pomierzyć więc nie wiem ile waży 🙄 leży główką w dół ale jeszcze tyle czasu zostało, że zdąży się wiele razy przekręcić.Sara10, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Cześć
Ja mam wszystko (z mojej listy i doświadczenia z poprzednich ciąż)
Ubranek, kilka butelek i smoczki dostałam i jednorazówek do szpitala, łóżeczko,wózek(chyba berbetto tylko starszy model,fotelik samoch maxi cosi już miałam, pieluszki tetrowe i muslinowe i jednorazowe 2paki.,mokre chusteczki, rzeczy do szpitala i na pierwszy sort, resztę w praniu -
No właśnie tak mi się wydaje, że nie ma co kupować aż tyle rzeczy na zapas Mam syna, którego urodziłam 11 lat temu i wtedy to serio było potrzebnych tylko kilka podstawowych rzeczy a teraz wymyślają tyle tego, że aż ciężko się połapać 😜
KiNiAW, legusta, Lenayna lubią tę wiadomość