X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ostatnich prenatalnych. Młody ułożony główką w dół w dalszym ciągu, pod moimi żebrami z prawej strony ma plecki i dlatego czasem mnie tam gniecie 😅

Waży 1,3 kg. Aktualnie mamy 28 tydz + 5 dni a z badania wyszedł 30 tydzień i termin na 29 kwietnia.

Dostaliśmy tak piękne zdjęcia 3d, że widać, że nosek ma po mnie i chyba nawet włoski na główce ma. Jest taki piękny ❤️❤️❤️

KiNiAW, Patrycja_Pata, hypatia92, Bożena, Gośka29, Sara10, legusta, Aguśka, Kadża, Nadzieja2, Agatekk, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    My po ostatnich prenatalnych. Młody ułożony główką w dół w dalszym ciągu, pod moimi żebrami z prawej strony ma plecki i dlatego czasem mnie tam gniecie 😅

Waży 1,3 kg. Aktualnie mamy 28 tydz + 5 dni a z badania wyszedł 30 tydzień i termin na 29 kwietnia.

Dostaliśmy tak piękne zdjęcia 3d, że widać, że nosek ma po mnie i chyba nawet włoski na główce ma. Jest taki piękny ❤️❤️❤️

Gratulacje słodziaka 🥰😍

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wyszliśmy od lekarza. Mały ma 700 gram. Wszystko z nim okej, jedyne co to jest nadal źle ułożony bo nogi ma na dole ale profesor mówi że na tym etapie ciąży jeszcze 25% dzieci jest tak ułożonych także narazie się tym nie martwię. ☺️ cukrzycy ciążowej nie mam więc jest dobrze

Izulek21, Patrycja_Pata, hypatia92, Bożena, Gośka29, KiNiAW, legusta, Kadża, Agatekk, Aguśka lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja mam wizytę w środę 3trymestru to będzie 29tc i 3dn
    Później w marcu.
    Mam nadzieję że nie będę musiała przekładać tej wizyty, bo ciekawa jestem jak ta szyjka czy przystopowała🙄 a jelitowka u nas szaleje😪🥺 ostatnia noc była okropna....dziś mi coś nie dobrze ale nie wiem już czy ciążowo czy mnie złapało+niewyspanie i zmęczenie i najmłodszy się trzyma jeszcze ... Trzymajcie kciuki by już się skończyło, bo nie mam siły 😫

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Hej
    Później w marcu.
    Mam nadzieję że nie będę musiała przekładać tej wizyty, bo ciekawa jestem jak ta szyjka czy przystopowała🙄 a jelitowka u nas szaleje😪🥺 ostatnia noc była okropna....dziś mi coś nie dobrze ale nie wiem już czy ciążowo czy mnie złapało+niewyspanie i zmęczenie i najmłodszy się trzyma jeszcze ... Trzymajcie kciuki by już się skończyło, bo nie mam siły 😫
    Na pewno się trzyma. Trzeba być dobrej myśli ❤️
    Ja się dziś dowiedziałam, że u nas ponoć panuje rumień zakaźny w przedszkolu.... Mój siedzi od ferii w domu i chyba cały luty czeka nas w domu 🤦 niby w tych badaniach wyszło mi że mam przeciwciała rumienia zakaźnego ale czy bym się nie zaraziła to cholera wie. :/

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Hej
    Później w marcu.

Trzymam kciuki za Ciebie bedziexdobrze z szyjka i oby was odpuściła ta jelitowka 😊

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    My właśnie wyszliśmy od lekarza. Mały ma 700 gram. Wszystko z nim okej, jedyne co to jest nadal źle ułożony bo nogi ma na dole ale profesor mówi że na tym etapie ciąży jeszcze 25% dzieci jest tak ułożonych także narazie się tym nie martwię. ☺️ cukrzycy ciążowej nie mam więc jest dobrze

A który masz tydzień? U mnie mały miał na ostatniej wizycie w srode 1040g 26t i też nie jest ułożony główkowo też lekarz mówił że ma czas jeszcze. Bądźmy dobrej myśli 🥰

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A który masz tydzień? U mnie mały miał na ostatniej wizycie w srode 1040g 26t i też nie jest ułożony główkowo też lekarz mówił że ma czas jeszcze. Bądźmy dobrej myśli 🥰
    Ja mam 24+1 dopiero ☺️

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu wizyta NFZ u nowego dr... także pewnie tylko jakąś krew/mocz zleci i tyle ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ja mam 24+1 dopiero ☺️

Kochana to spokojnie jeszcze ma sporo czasu 😊 ja też mam obawy o mojego bo leży poprzecznie mam nadzieję że się ułoży do porodu bo nawet nie myślę o cc jeśli by nie było innej opcji to tak ale myślę narazie o sn😊😉

Nadzieja2, Milena96 lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kochana to spokojnie jeszcze ma sporo czasu 😊 ja też mam obawy o mojego bo leży poprzecznie mam nadzieję że się ułoży do porodu bo nawet nie myślę o cc jeśli by nie było innej opcji to tak ale myślę narazie o sn😊😉
    Ja mam 28tydz i maluch od początku w poprzek i lekarz mówił, że do 30tyg zobaczymy czy się obróci. Czekam co powie na wizycie. Póki co się nie stresuje.

Nadzieja2, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę u pielęgniarki. I też wszystko dobrze tj ciśnienie i serduszko pięknie bije. Waga 🤦🏽‍♀️+10 kg od początku wizytę mam dopiero usg 25 marca :(
    Gratuluję udanych wizyt ;)

Nadzieja2, KiNiAW, Bożena, legusta, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę z samego rana, trzymajcie kciuki. Mój mały chyba się obrócił poprzecznie bo czuje go bardzo z prawej strony i u góry brzucha. Tak mi się wydaje, jutro zobaczę jak faktycznie jest.
    Ostatnie 3 dni był jakoś mało aktywny, czułam go ale słabo. Zaczęłam się już martwić choć nie chciałam panikować. Za to dziś cały wieczór skacze ;);)
    Jeśli chodzi o USG 3 trymestru to właśnie jutro zapytam, bo nie umawiałam się jeszcze, nie wiem czy lekarz zleci je czy nie. Nie wiem jak to jest.
    Jak sobie radzicie ze zgaga ? U mnie od jakiś 2 tyg się pojawia , nie ważne czy coś jem czy nie. Tak mnie pali gardło i przełyk info żołądka że masakra, żywy ogień. Nie lubię migdałów, czasem jakiś jogurt coś tam niby pomaga.

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Ja mam jutro wizytę z samego rana, trzymajcie kciuki. Mój mały chyba się obrócił poprzecznie bo czuje go bardzo z prawej strony i u góry brzucha. Tak mi się wydaje, jutro zobaczę jak faktycznie jest.
    Ostatnie 3 dni był jakoś mało aktywny, czułam go ale słabo. Zaczęłam się już martwić choć nie chciałam panikować. Za to dziś cały wieczór skacze ;);)
    Jeśli chodzi o USG 3 trymestru to właśnie jutro zapytam, bo nie umawiałam się jeszcze, nie wiem czy lekarz zleci je czy nie. Nie wiem jak to jest.
    Jak sobie radzicie ze zgaga ? U mnie od jakiś 2 tyg się pojawia , nie ważne czy coś jem czy nie. Tak mnie pali gardło i przełyk info żołądka że masakra, żywy ogień. Nie lubię migdałów, czasem jakiś jogurt coś tam niby pomaga.

Ja się ratuje wodą z cytryną, wodą z imbirem (kupiłam taki sok w lidlu do rozcieńczania), krople anaketon, zimne mleko z lodówki. Migdały już przestały działać 😅

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny dziś 😊 ja się wybieram dziś do fryzjera tak że odetchnąć trochę 😊😘

Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Też się ratuje woda z cytryną imbirem i jeszcze czasem rumianek pomaga:) narazie źle nie jest, oby do końca tak było:)

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku. Bobo ma 1150g, bardzo ruchliwy dziś, odwrócony główka w dół (28tc+3). Jedynie dr zauważył że główka jest większa jakby na 2 tyg do przodu ale mam się nie przejmować bo głowa zawsze jest większa. Dziecko nie jest grube czy coś, wymiary reszty odpowiadają tygodniowi ciąży.
    Kolejna wizyta za 3 tyg:)

KiNiAW, Izulek21, Gośka29, Bożena, Monika.a, Sara10, Milena96, Aguśka, Patrycja_Pata, legusta, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na każdej kontrolnej wizycie u swojego ginekologa prowadzącego macie mierzonego bobasa? Ja do tej pory miałam tylko na takich dodatkowych głównych usg dedykowanych robione takie pomiary i się zastanawiam czy moja ginekolog nie robi za mało 😅

Do tej pory na wizycie tylko sprawdzała wyniki badań, pytała czy coś mnie niepokoi i badanie na fotelu ginekologiczne, no i tylko sensorem chwilę bicie serca a poza tym nic więcej 🧐

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    A czy na każdej kontrolnej wizycie u swojego ginekologa prowadzącego macie mierzonego bobasa? Ja do tej pory miałam tylko na takich dodatkowych głównych usg dedykowanych robione takie pomiary i się zastanawiam czy moja ginekolog nie robi za mało 😅

Do tej pory na wizycie tylko sprawdzała wyniki badań, pytała czy coś mnie niepokoi i badanie na fotelu ginekologiczne, no i tylko sensorem chwilę bicie serca a poza tym nic więcej 🧐

Mierzenie malego mam na każdej wizycie 😊na ostatniej nie miałam mierzonej szyjki więc teraz 6 marca powiem żeby pomierzył

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ja ostatnio miałam, teraz 29go nie będzie go mierzyć, tylko sprawdzi ilość wód i szyjkę czy jest ok, bo zaraz mam prenatalne więc wtedy będzie mierzony, a ta wizyta tak wypadła trochę wcześniej niż zazwyczaj przez tą moją chorobę.
    Ogólnie to na każdej wizycie co 3 tygodnie mam badanie ginekologiczne, mierzenie malucha, szyjki ilości wód i taka ogólna rozmowa czy wszystko jest ok czy coś się dzieje itp.

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ