Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena współczuję przejść…
Izulek21 no właśnie też tak przestraszona byłam i czarne wizje choć to moja trzecia ciąża🙈 Ale dzisiejsza noc już spoko. Tak sobie pomyślałam,że przy tych wszystkich wędrownych i wokoloswiatecznych aktywnościach to jednak sporo wszystkiego było i jeszcze wieszałam zasłony i firanki w całym domu i ściągałam do prania-a przypomniało mi się,że to słaby czas na to🤪
KiNiAW to piękny dzień mieliście! Przepowiednia na kolejne lata💚
Dobrego postŚeiątecznego wtorku dla Was!Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek
Bożena, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek
Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykająno ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 10:45
-
Bożena wrote:Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają
no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒
No tak to jest z dziećmi nas jak wczoraj nie było to też syn mial 2 wypadki i siniaki zostały na pamiątkę na kolanach 😅 wczoraj był placz za mną a dziś już spoko ale pewnie do końca tygodnia nie pójdzie do przedszkola bo nadal kaszle na mokro jeszcze. Ja mam wizytę 17 i dopiero wtedy da mi na gbs to będzie 35t1d -
Bożena wrote:Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają
no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej dziewczyny
Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️
Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
My mamy pod koniec kwietnia 🤭
Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!
Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱
Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....
Bożena współczuję doświadczeń z synem
U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
Ja nie wiem ciągle coś!!!
Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 11:28
KiNiAW, Bożena, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Hej dziewczyny
Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️
Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
My mamy pod koniec kwietnia 🤭
Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!
Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱
Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....
Bożena współczuję doświadczeń z synem
U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
Ja nie wiem ciągle coś!!!
Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗
Kciukaski za wizytkę jutro dawaj koniecznie znać po😊Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
Się odwróciła
KiNIAW super miałaś dzień ☺️
Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽♀️
Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Witajcie dziewczyny
Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
Się odwróciła
KiNIAW super miałaś dzień ☺️
Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽♀️
Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂
Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰Kadża lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?
-
AlaAla wrote:Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?
Ja na ostatnim badaniu też miałam +3tyg, lekarz powiedział, że na spokojnie mały rośnie skokowo i skoro do teraz rozwijał się w odpowiednim tempie to pewnie wyrówna. Ale zalecił wizytę za 2tyg żeby skontrolować. -
AlaAla wrote:Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?
Kochana ja mam co wizytę do przodu ale lekarz nie bierze tego pod uwagę chyba że masz zmianę terminu z usg 1 trymestru to wtedy tak. Tak mi lekarz tłumaczył -
Ja dziś też po wizycie i u mnie znowu młoda o wagowo tydzień młodsza (33+5 i waży 2036g). Ale to wychodziło tak o kilka dni mniej od samego początku
. Dostałam skierowanie na Izbę Przyjęć do szpitala do kwalifikacji do porodu w związku z cukrzycą ciążową. Dziewczyny , które mają cukrzycę - u Was też tak to wygląda, że szpital wyznacza termin przyjęcia czy indukcji? Zbiorę się jutro i zobaczę co mi wyznaczą. U mnie trochę skraca się szyjka. Teraz mam 2cm i lekarz każe się dalej oszczędzać, a mnie już od leżenia trochę nosi
KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
jak lekarz mówi że rośnie prawidłowo to nie ma co się martwic:)
KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw sięKiNiAW, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw się
I tutaj masz prawidłowo jak ci właśnie lekarz wpisał z pierwszego prenatalnego z usg więc wiesz co i jak 😊 -
Prześledź sobie jak układają się pomiary na siatce centylowej, jeśli dziecko idzie własnym torem i nie ma wielkich odchyleń to najważniejsze 😊 po prostu będzie większy. Różne sprzęty mogą też różnie pokazywać, zwłaszcza gdy margines błędu jest duży. W poprzedniej ciąży jednego dnia miałam wyliczoną wagę na 3600 u mojej gin, a drugiego dnia w szpitalu ponad 4000 😅
Właśnie czekam na wizytę i zaraz się dowiem ile mój waży, a też się zapowiada duży 🫣KiNiAW, Bożena, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
hej, ja juz po wizycie.
Mam 90% szans na porod silami natury ( jestem przeszczesliwa).
Mala.jest bardzo duża, jestem w 32 tygodniu I 3 dzien, mala way 2426g. I jest na 92 centylu. Brzuszek powyzej normy 307.3 mm, kości udowa 67.0mm na 97 centylu. Bedzie duze dziecko. Lekarz zasugerowal zeby wywolac porod w 39 tygodniu lub wczesniej, zalwzy od usg w 36 tyg. Insuline zwiekszyli do 30 jesnostek na noc. Ja tez dzisiaj zmeczona _-_Bożena, Kadża, Patrycja_Pata, KiNiAW, legusta, Sara10, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość