X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena współczuję przejść…

Izulek21 no właśnie też tak przestraszona byłam i czarne wizje choć to moja trzecia ciąża🙈 Ale dzisiejsza noc już spoko. Tak sobie pomyślałam,że przy tych wszystkich wędrownych i wokoloswiatecznych aktywnościach to jednak sporo wszystkiego było i jeszcze wieszałam zasłony i firanki w całym domu i ściągałam do prania-a przypomniało mi się,że to słaby czas na to🤪

KiNiAW to piękny dzień mieliście! Przepowiednia na kolejne lata💚

Dobrego postŚeiątecznego wtorku dla Was!

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

age.png
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek

Bożena, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek

Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają:( no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 10:45

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają:( no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒

No tak to jest z dziećmi nas jak wczoraj nie było to też syn mial 2 wypadki i siniaki zostały na pamiątkę na kolanach 😅 wczoraj był placz za mną a dziś już spoko ale pewnie do końca tygodnia nie pójdzie do przedszkola bo nadal kaszle na mokro jeszcze. Ja mam wizytę 17 i dopiero wtedy da mi na gbs to będzie 35t1d

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    To samo pomyślałam. Jak ja bym tak chciała 😅 też usypiam na stojąco

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To samo pomyślałam. Jak ja bym tak chciała 😅 też usypiam na stojąco
    Ciężki ten dzień się zapowiada 🙈

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️

Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
    My mamy pod koniec kwietnia 🤭

Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!

Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
    Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱

Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....

Bożena współczuję doświadczeń z synem
    U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
    Ja nie wiem ciągle coś!!!

Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 11:28

KiNiAW, Bożena, Agatekk lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️

Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
    My mamy pod koniec kwietnia 🤭

Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!

Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
    Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱

Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....

Bożena współczuję doświadczeń z synem
    U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
    Ja nie wiem ciągle coś!!!

Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗

Kciukaski za wizytkę jutro dawaj koniecznie znać po😊

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
    Się odwróciła ;)
    KiNIAW super miałaś dzień ☺️
    Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
    Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽‍♀️
    Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
    Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂

Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
    Się odwróciła ;)
    KiNIAW super miałaś dzień ☺️
    Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
    Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽‍♀️
    Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
    Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂

Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰

Kadża lubi tę wiadomość

• AlaAla Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:
    Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?

Ja na ostatnim badaniu też miałam +3tyg, lekarz powiedział, że na spokojnie mały rośnie skokowo i skoro do teraz rozwijał się w odpowiednim tempie to pewnie wyrówna. Ale zalecił wizytę za 2tyg żeby skontrolować.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

Kochana ja mam co wizytę do przodu ale lekarz nie bierze tego pod uwagę chyba że masz zmianę terminu z usg 1 trymestru to wtedy tak. Tak mi lekarz tłumaczył

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie i u mnie znowu młoda o wagowo tydzień młodsza (33+5 i waży 2036g). Ale to wychodziło tak o kilka dni mniej od samego początku :). Dostałam skierowanie na Izbę Przyjęć do szpitala do kwalifikacji do porodu w związku z cukrzycą ciążową. Dziewczyny , które mają cukrzycę - u Was też tak to wygląda, że szpital wyznacza termin przyjęcia czy indukcji? Zbiorę się jutro i zobaczę co mi wyznaczą. U mnie trochę skraca się szyjka. Teraz mam 2cm i lekarz każe się dalej oszczędzać, a mnie już od leżenia trochę nosi :D

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:
    Mój też niby do przodu o tydzień:) jak lekarz mówi że rośnie prawidłowo to nie ma co się martwic:)

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰
    Kinia ja mam identyczne! Nawet jako pasażer to cierpię tak mocno kopie....

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw się :)

KiNiAW, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw się :)

I tutaj masz prawidłowo jak ci właśnie lekarz wpisał z pierwszego prenatalnego z usg więc wiesz co i jak 😊

• JJJ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

Prześledź sobie jak układają się pomiary na siatce centylowej, jeśli dziecko idzie własnym torem i nie ma wielkich odchyleń to najważniejsze 😊 po prostu będzie większy. Różne sprzęty mogą też różnie pokazywać, zwłaszcza gdy margines błędu jest duży. W poprzedniej ciąży jednego dnia miałam wyliczoną wagę na 3600 u mojej gin, a drugiego dnia w szpitalu ponad 4000 😅

Właśnie czekam na wizytę i zaraz się dowiem ile mój waży, a też się zapowiada duży 🫣

KiNiAW, Bożena, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja juz po wizycie.
    Mam 90% szans na porod silami natury ( jestem przeszczesliwa).
    Mala.jest bardzo duża, jestem w 32 tygodniu I 3 dzien, mala way 2426g. I jest na 92 centylu. Brzuszek powyzej normy 307.3 mm, kości udowa 67.0mm na 97 centylu. Bedzie duze dziecko. Lekarz zasugerowal zeby wywolac porod w 39 tygodniu lub wczesniej, zalwzy od usg w 36 tyg. Insuline zwiekszyli do 30 jesnostek na noc. Ja tez dzisiaj zmeczona _-_

Bożena, Kadża, Patrycja_Pata, KiNiAW, legusta, Sara10, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ