X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena współczuję przejść…

Izulek21 no właśnie też tak przestraszona byłam i czarne wizje choć to moja trzecia ciąża🙈 Ale dzisiejsza noc już spoko. Tak sobie pomyślałam,że przy tych wszystkich wędrownych i wokoloswiatecznych aktywnościach to jednak sporo wszystkiego było i jeszcze wieszałam zasłony i firanki w całym domu i ściągałam do prania-a przypomniało mi się,że to słaby czas na to🤪

KiNiAW to piękny dzień mieliście! Przepowiednia na kolejne lata💚

Dobrego postŚeiątecznego wtorku dla Was!

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

age.png
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek

Bożena, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hej. Zjazdy energi się zaczynają 😂 byłam na badaniach z krwi dziś. Wróciłam to zjadłam śniadanie, przebrałam się w koszulę do spania i leżę. Nic więcej dziś nie zamierzam robić 😂 pogoda wcale nie rozpieszcza więc tym bardziej nic pożytecznego nie zrobi człowiek

Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają:( no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 10:45

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Też bym Tak chciała:( i też nie mam dziś totalnie siły na nic, oczy na siedząco mi się zamykają:( no ale syn w domu i ból palca już poszedł w zapomnienie 🤔😒

No tak to jest z dziećmi nas jak wczoraj nie było to też syn mial 2 wypadki i siniaki zostały na pamiątkę na kolanach 😅 wczoraj był placz za mną a dziś już spoko ale pewnie do końca tygodnia nie pójdzie do przedszkola bo nadal kaszle na mokro jeszcze. Ja mam wizytę 17 i dopiero wtedy da mi na gbs to będzie 35t1d

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    To samo pomyślałam. Jak ja bym tak chciała 😅 też usypiam na stojąco

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To samo pomyślałam. Jak ja bym tak chciała 😅 też usypiam na stojąco
    Ciężki ten dzień się zapowiada 🙈

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️

Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
    My mamy pod koniec kwietnia 🤭

Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!

Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
    Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱

Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....

Bożena współczuję doświadczeń z synem
    U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
    Ja nie wiem ciągle coś!!!

Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 11:28

KiNiAW, Bożena, Agatekk lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie pamiętam komu szczegółowo odp☺️

Gratulacje rocznicy! Dużo miłości ❤️
    My mamy pod koniec kwietnia 🤭

Mogę świętować -35tc po zaleceniach w szpitalu i ilości nospy jaką musiałam przyjmować powiem wam że czułam się wspaniale, praktycznie nie czułam skurczy, a przynajmniej bólu! Dziś pierwszy dzień jak już nie przyjmuje i boje się, że ból powróci...ale 36tydzien za pasem więc nie wiele zostało!

Brzuch mi się porządnie spina i boli podbrzusze i pachwiny i krok...
    Maleńka jest jeszcze dość ruchliwa, ale bardziej się już przeciąga, jestem w stanie określić położenie jej nóżek i rączek ☺️ i wwierca się w kanał, jest mega nisko😱

Dziękuję za słowa wsparcia, sama strata psa była ciężka, ale trudniejsze było patrzeć jak 8 i 7latek przeżywają smutek i stratę....

Bożena współczuję doświadczeń z synem
    U nas rewolucja żołądkowa średniaka w weekend
    Ja nie wiem ciągle coś!!!

Jutro wizyta- trzymajcie kciuki🤗

Kciukaski za wizytkę jutro dawaj koniecznie znać po😊

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
    Się odwróciła ;)
    KiNIAW super miałaś dzień ☺️
    Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
    Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽‍♀️
    Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
    Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂

Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Ja przebieram nogami bo dziś wizyta i jestem ciekawa czy mała
    Się odwróciła ;)
    KiNIAW super miałaś dzień ☺️
    Bożena dobrze że tylko tak to się skończyło ale wrażeń nie zazdroszczę …. Oby synka palec przestał szybko boleć
    Ja dziś planowałam ciut w ogrodzie przed wizytą ogarnąć ale niestety chyba zaraz będzie lało … w ogóle pogodę w Irlandii w moim rejonie zapowiadają następne dni mega deszcze 🤦🏽‍♀️
    Ja dziś za taksówkę będę robić popołudniu bo wszyscy dziś treningi z różnicami ok 15 min. Lubię jeździć autem ale
    Powiem wam że mimo regulowanej kierownicy brzuch mi przeszkadza 😂

Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰

Kadża lubi tę wiadomość

• AlaAla Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:
    Dziewczyny wracam właśnie z USG (jestem 31tc +4) i większość pomiarów pokazuje 33tc + 4 😱 3 tyg do przodu. Mój gino jest na urlopie i byłam u innego i właściwie żadnej rady nie dostałam i mega się martwię. Dodam jeszcze że u nas było in vitro także nie ma pomyłki w dacie zapłodnienia. Co radzicie?

Ja na ostatnim badaniu też miałam +3tyg, lekarz powiedział, że na spokojnie mały rośnie skokowo i skoro do teraz rozwijał się w odpowiednim tempie to pewnie wyrówna. Ale zalecił wizytę za 2tyg żeby skontrolować.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

Kochana ja mam co wizytę do przodu ale lekarz nie bierze tego pod uwagę chyba że masz zmianę terminu z usg 1 trymestru to wtedy tak. Tak mi lekarz tłumaczył

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie i u mnie znowu młoda o wagowo tydzień młodsza (33+5 i waży 2036g). Ale to wychodziło tak o kilka dni mniej od samego początku :). Dostałam skierowanie na Izbę Przyjęć do szpitala do kwalifikacji do porodu w związku z cukrzycą ciążową. Dziewczyny , które mają cukrzycę - u Was też tak to wygląda, że szpital wyznacza termin przyjęcia czy indukcji? Zbiorę się jutro i zobaczę co mi wyznaczą. U mnie trochę skraca się szyjka. Teraz mam 2cm i lekarz każe się dalej oszczędzać, a mnie już od leżenia trochę nosi :D

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:
    Mój też niby do przodu o tydzień:) jak lekarz mówi że rośnie prawidłowo to nie ma co się martwic:)

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziękuję 😊😉 co do jazdy autem też uwielbiam prowadzić za to mały chyba nie bardzo bo jak tylko gdziekolwiek jadę to zaczyna swoje harce i przeciągania w brzuszku tak że czasami muszę się zatrzymać bo tak boli 😅 trzymam kciukaski za wizytę koniecznie napisz po czy malutka gotowa do porodu główkowego 😊🥰
    Kinia ja mam identyczne! Nawet jako pasażer to cierpię tak mocno kopie....

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw się :)

KiNiAW, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    U mnie skorygowany termin porodu z pierwszego prenatalnego z 22 maja na 12 maja. Na każdym USG też wychodzi 12-15 maj także tego się trzymam. Ja miewam wcześnie owulacje i trzymanie się terminu z om jest bezsensowne w moim wypadku. Także nie martw się :)

I tutaj masz prawidłowo jak ci właśnie lekarz wpisał z pierwszego prenatalnego z usg więc wiesz co i jak 😊

• JJJ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

Prześledź sobie jak układają się pomiary na siatce centylowej, jeśli dziecko idzie własnym torem i nie ma wielkich odchyleń to najważniejsze 😊 po prostu będzie większy. Różne sprzęty mogą też różnie pokazywać, zwłaszcza gdy margines błędu jest duży. W poprzedniej ciąży jednego dnia miałam wyliczoną wagę na 3600 u mojej gin, a drugiego dnia w szpitalu ponad 4000 😅

Właśnie czekam na wizytę i zaraz się dowiem ile mój waży, a też się zapowiada duży 🫣

KiNiAW, Bożena, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja juz po wizycie.
    Mam 90% szans na porod silami natury ( jestem przeszczesliwa).
    Mala.jest bardzo duża, jestem w 32 tygodniu I 3 dzien, mala way 2426g. I jest na 92 centylu. Brzuszek powyzej normy 307.3 mm, kości udowa 67.0mm na 97 centylu. Bedzie duze dziecko. Lekarz zasugerowal zeby wywolac porod w 39 tygodniu lub wczesniej, zalwzy od usg w 36 tyg. Insuline zwiekszyli do 30 jesnostek na noc. Ja tez dzisiaj zmeczona _-_

Bożena, Kadża, Patrycja_Pata, KiNiAW, legusta, Sara10, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ