X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden witam w gronie rozpakowanych i gratulacje córeczki ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, jeśli któraś coś pytała to przepraszam mogłam przeoczyć :/ u nas w miarę, dalej szpital. Żółtaczka nie odpuszcza :( ale żyjemy nadzieją że skończy się ona lada chwila

Madden, Sara10, KiNiAW, Izulek21, Kadża, mama_Klary lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Madden witam w gronie rozpakowanych i gratulacje córeczki ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, jeśli któraś coś pytała to przepraszam mogłam przeoczyć :/ u nas w miarę, dalej szpital. Żółtaczka nie odpuszcza :( ale żyjemy nadzieją że skończy się ona lada chwila

Kurcze:( może jutro będzie lepiej? A jak z wagą?? Dużo spadł z wagi? Nie stresuj się, czasem tak jest z tą żółtaczka niestety, myślę że lada dzień wyjdziecie 😘

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden gratulacje !! 🥰🥰🥰🥰
    Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :)

Ja powoli zaczynam czuć że to już końcówka i tak blisko do rozwiązania, wszystko dzięi Waszym porodom 😁
    Jutro w planie odświeżenie fotelika, gondoli i dostawki :p

Madden, hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, uwaga bo pelnia nadchodzi, więc może być więcej porodów. Ja się lekko stresuje, bo niby jeszcze miesiąc, ale te majowe dzieci z tego co widać lubią się pospieszyć.
    Maden gratulacje !!!! Super ze wszystko łatwo poszło (wiem że nie łatwo ale bez komplikacji) Zdrowia dla mamy i malutkiej.

Bożena? t9 chyba ty pisałaś że masz wrażenie jakby miała.raczka wypasc a nogami o zebra się zapiera. Ja też mam to odczucie, normalnie w kroku bol i wrażenie że rączka chce wyjść, tak nisko ten bol bym określiła typowo pochwy nie brzucha nawet. Jutro wizyta u poloznej, zobaczymy co sie da wymlodzic

Madden lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Madden!❤️

My jutro wizyta u gina i zobaczymy czy podtrzyma zdanie Pani doktor że szpitala, żeby wywołać szybciej poród. Mialam kontrolne badanie płytek I dalej poniżej normy, ale stabilnie, wyniki podobne jak tydz temu w szpitalu... mam nadzieję, że jednak pozwolą małemu samemu zdecydować kiedy przyjść.

Dziewczyny mnie najbardziej stresuje, że natną krocze... jakoś ta wizja w tym wszystkim mnie przeraża mocno... ;/

U nas dzisiaj równo 37+0 czyli już donoszona.
    Bierze nas na amory z mężem to może jednak przyspieszymy co nieco 🤭

Sara10, KiNiAW, Madden, Bożena, Ilciak33 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Gratulacje Madden!❤️

My jutro wizyta u gina i zobaczymy czy podtrzyma zdanie Pani doktor że szpitala, żeby wywołać szybciej poród. Mialam kontrolne badanie płytek I dalej poniżej normy, ale stabilnie, wyniki podobne jak tydz temu w szpitalu... mam nadzieję, że jednak pozwolą małemu samemu zdecydować kiedy przyjść.

Dziewczyny mnie najbardziej stresuje, że natną krocze... jakoś ta wizja w tym wszystkim mnie przeraża mocno... ;/

U nas dzisiaj równo 37+0 czyli już donoszona.
    Bierze nas na amory z mężem to może jednak przyspieszymy co nieco 🤭

Mi się wydaje że powinni poczekać aż mały sam zechce wyjść jednak to lepiej 😊 też się zawsze bałam nacinania ale nie czułam tego na szczęście bo to było robione w czasie dużego skurczu nie myśl o tym może akurat to nie będzie potrzebne. Pewnie lepiej poszaleć z mężem może akurat poskutkuje wcześniejszym rozwiazaniem😅😊

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Kochane, uwaga bo pelnia nadchodzi, więc może być więcej porodów. Ja się lekko stresuje, bo niby jeszcze miesiąc, ale te majowe dzieci z tego co widać lubią się pospieszyć.
    Maden gratulacje !!!! Super ze wszystko łatwo poszło (wiem że nie łatwo ale bez komplikacji) Zdrowia dla mamy i malutkiej.

Bożena? t9 chyba ty pisałaś że masz wrażenie jakby miała.raczka wypasc a nogami o zebra się zapiera. Ja też mam to odczucie, normalnie w kroku bol i wrażenie że rączka chce wyjść, tak nisko ten bol bym określiła typowo pochwy nie brzucha nawet. Jutro wizyta u poloznej, zobaczymy co sie da wymlodzic

Właśnie mały jest teraz tak aktywny i daje takie kopniaki, że aż krzyknęłam. Aż się przeraziłam jak przeczytałam to o pełni. 😅 Niech jeszcze czeka 🫣

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża Mocne Kciukaski za Dziś koniecznie daj znać jak dojdziesz do siebie jak po🥰😘
    Udanego dnia Dziewczyny chodz u mnie paskudna pogoda

Izulek21, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Właśnie mały jest teraz tak aktywny i daje takie kopniaki, że aż krzyknęłam. Aż się przeraziłam jak przeczytałam to o pełni. 😅 Niech jeszcze czeka 🫣
    O jeju aż sprawdziłem,że to za chwilę w środę 🤔 akurat mam wizytę , oby jeszcze chwilę dortwać mimo wszystko....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki gbs obydwa ujemne

Izulek21, Bożena, Ela3, legusta, Ilciak33, Sara10, JJJ, hypatia92, Kadża, Kadża lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O jeju aż sprawdziłem,że to za chwilę w środę 🤔 akurat mam wizytę , oby jeszcze chwilę dortwać mimo wszystko....

Też od razu sprawdzałam kiedy wypada i już czuje, że zbliża się pełnia, bo im jestem starsza tym nie mogę spać gdy ona się zbliża i gdy już faktycznie jest, także dzisiaj ciężka noc 😅
    Zaczęłam lekko panikować, że mam za mało rzeczy dla bobasa i coś mi na pewno brakuje. Teraz myślę czy kupić drugi rożek aby mieć swój w szpitalu a ten jeden aby w domu czekał.

Jeśli się nic nie wydarzy u mnie to za równe 2 tyg zobaczymy się z synkiem ❤️

Bożena, Ela3, KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Super wieści już od rana ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Też od razu sprawdzałam kiedy wypada i już czuje, że zbliża się pełnia, bo im jestem starsza tym nie mogę spać gdy ona się zbliża i gdy już faktycznie jest, także dzisiaj ciężka noc 😅
    Zaczęłam lekko panikować, że mam za mało rzeczy dla bobasa i coś mi na pewno brakuje. Teraz myślę czy kupić drugi rożek aby mieć swój w szpitalu a ten jeden aby w domu czekał.

Jeśli się nic nie wydarzy u mnie to za równe 2 tyg zobaczymy się z synkiem ❤️
    Jezu to tak mało?? Ja po majówce niby do szpitala. Ale kiedy dokładnie to pewnie dowiem się w środę po południu.... Ja mam jeden rożek 🙈 przy synu tylko w szpitalu używałam.... W domu już kocyki tylko.

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Super wiadomość 😁

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadza, trzymam kciuki. Na pewno wszystko bedzie ok. Tabletka wzieta, pewnie szykujesz sie do szpitala.

Ja mam zmnoejszona dawke zelaza I przez to metformin mnie wykancza _-_. (metformin powoduje biegunki - zelazo, zatwardzenia. Do tej pory wszystko sie ladnie rownowazylo, a teraz, masakra...

Co do pelni, nie ma naukowych dowodow na to niby, ale ja swoje wiem. Pierwszy syn urowdzil sie w nowiu, wiec dalwko od pelni, ale.drugi termin byl blizej pelni I irodzil.sie dokladnie w noc pelni. Ale.mowoa.ze na kilka dnni przed I po tez jest zwiekszone ryzyko.

wiecoe ze pelnia wypada co 28 dni ?

tak jak liczy sie cykle? Organizm jest z tym zwiazany. Problem.y ze snem, nerwowosc, plywy...cos w tym jest. :)

KiNiAW, hypatia92, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Kadza, trzymam kciuki. Na pewno wszystko bedzie ok. Tabletka wzieta, pewnie szykujesz sie do szpitala.

Ja mam zmnoejszona dawke zelaza I przez to metformin mnie wykancza _-_. (metformin powoduje biegunki - zelazo, zatwardzenia. Do tej pory wszystko sie ladnie rownowazylo, a teraz, masakra...

Co do pelni, nie ma naukowych dowodow na to niby, ale ja swoje wiem. Pierwszy syn urowdzil sie w nowiu, wiec dalwko od pelni, ale.drugi termin byl blizej pelni I irodzil.sie dokladnie w noc pelni. Ale.mowoa.ze na kilka dnni przed I po tez jest zwiekszone ryzyko.

wiecoe ze pelnia wypada co 28 dni ?

tak jak liczy sie cykle? Organizm jest z tym zwiazany. Problem.y ze snem, nerwowosc, plywy...cos w tym jest. :)
    Pewnie, że coś w tym jest:) mój syn zawsze w pełnię i bliżej pełni bardzo źle śpi, budzi się w nocy. Także w jakiś sposób odczuwa :) ja dziś nie mam totalnie siły:(

• legusta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża mocne kciuki za Ciebie i za maleństwo! ✊️✊️✊️🥰

Kadża lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie też słyszałam już jak byłam dzieckiem, że jak jest pełnia to porodówki przepełnione. Czy to jest prawda to nie wiem ale ogólnie wierzę w takie rzeczy. W ogóle to sobie myślałam, że super byłoby urodzić w swoje imieniny (24 maj), tym bardziej, że u mnie w rodzinie są same zbiegi okoliczności jeśli chodzi o daty (ja na przykład urodziłam się w ten sam dzień co mój tata itd.) a potem patrze kiedy wypada pełnia w maju i wychodzi dzień przed moimi imieninami. Ciekawe czy jakiś wpływ bedzie na mnie miala, chociaż ja i tak cesarka ale moge miec tak jak moja sąsiadka, że wody jej odeszły, pojechala do spzitala i zrobili jej cc. :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie. Mam nadzieję, że mimo zimna był udany. Wstałam, śnieg pada. Przy śniadaniu słońce, a już teraz szaro buro i ponuro z deszczem 🥴 jeszcze w piżamie i nawet nie wyjęłam mięsa na obiad z zamrażarki. Jakaś taka niemoc mnie dziś złapała.

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bilirubina z 16 po 24h naświetlania spadła do 11 więc idziemy w dobrym kierunku 💪🏻 jeśli do jutra nie podskoczy to wychodzimy do domku ❤️ na wadze było tak: w poniedziałek 2610 waga przy porodzie, w środę 2450 a w sobotę 2560 więc nabraliśmy. Ale dziś przy ważeniu z tych emocji że może wyjdziemy nie usłyszałam ile 😂 ale pan doktor by mówił że spada na wadze a tego nie zarejestrowałam ani ja ani koleżanka z sali. Więc jest pewnie okej. Trzymam kciuki za wizyty i inne przybliżone sytuacje kochane koleżanki ✊🏻🤞🏻❤️

KiNiAW, legusta, Kadża, Lenayna, Izulek21, Ela3, Bożena lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ