Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Madden witam w gronie rozpakowanych i gratulacje córeczki ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, jeśli któraś coś pytała to przepraszam mogłam przeoczyć
u nas w miarę, dalej szpital. Żółtaczka nie odpuszcza
ale żyjemy nadzieją że skończy się ona lada chwila
Madden, Sara10, KiNiAW, Izulek21, Kadża, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Madden witam w gronie rozpakowanych i gratulacje córeczki ❤️ nie jestem w stanie nadrobić, jeśli któraś coś pytała to przepraszam mogłam przeoczyć
u nas w miarę, dalej szpital. Żółtaczka nie odpuszcza
ale żyjemy nadzieją że skończy się ona lada chwila
Kurcze:( może jutro będzie lepiej? A jak z wagą?? Dużo spadł z wagi? Nie stresuj się, czasem tak jest z tą żółtaczka niestety, myślę że lada dzień wyjdziecie 😘 -
Madden gratulacje !! 🥰🥰🥰🥰
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
Ja powoli zaczynam czuć że to już końcówka i tak blisko do rozwiązania, wszystko dzięi Waszym porodom 😁
Jutro w planie odświeżenie fotelika, gondoli i dostawki :pMadden, hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kochane, uwaga bo pelnia nadchodzi, więc może być więcej porodów. Ja się lekko stresuje, bo niby jeszcze miesiąc, ale te majowe dzieci z tego co widać lubią się pospieszyć.
Maden gratulacje !!!! Super ze wszystko łatwo poszło (wiem że nie łatwo ale bez komplikacji) Zdrowia dla mamy i malutkiej.
Bożena? t9 chyba ty pisałaś że masz wrażenie jakby miała.raczka wypasc a nogami o zebra się zapiera. Ja też mam to odczucie, normalnie w kroku bol i wrażenie że rączka chce wyjść, tak nisko ten bol bym określiła typowo pochwy nie brzucha nawet. Jutro wizyta u poloznej, zobaczymy co sie da wymlodzicMadden lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Madden!❤️
My jutro wizyta u gina i zobaczymy czy podtrzyma zdanie Pani doktor że szpitala, żeby wywołać szybciej poród. Mialam kontrolne badanie płytek I dalej poniżej normy, ale stabilnie, wyniki podobne jak tydz temu w szpitalu... mam nadzieję, że jednak pozwolą małemu samemu zdecydować kiedy przyjść.
Dziewczyny mnie najbardziej stresuje, że natną krocze... jakoś ta wizja w tym wszystkim mnie przeraża mocno... ;/
U nas dzisiaj równo 37+0 czyli już donoszona.
Bierze nas na amory z mężem to może jednak przyspieszymy co nieco 🤭Sara10, KiNiAW, Madden, Bożena, Ilciak33 lubią tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Gratulacje Madden!❤️
My jutro wizyta u gina i zobaczymy czy podtrzyma zdanie Pani doktor że szpitala, żeby wywołać szybciej poród. Mialam kontrolne badanie płytek I dalej poniżej normy, ale stabilnie, wyniki podobne jak tydz temu w szpitalu... mam nadzieję, że jednak pozwolą małemu samemu zdecydować kiedy przyjść.
Dziewczyny mnie najbardziej stresuje, że natną krocze... jakoś ta wizja w tym wszystkim mnie przeraża mocno... ;/
U nas dzisiaj równo 37+0 czyli już donoszona.
Bierze nas na amory z mężem to może jednak przyspieszymy co nieco 🤭
Mi się wydaje że powinni poczekać aż mały sam zechce wyjść jednak to lepiej 😊 też się zawsze bałam nacinania ale nie czułam tego na szczęście bo to było robione w czasie dużego skurczu nie myśl o tym może akurat to nie będzie potrzebne. Pewnie lepiej poszaleć z mężem może akurat poskutkuje wcześniejszym rozwiazaniem😅😊 -
Ela3 wrote:Kochane, uwaga bo pelnia nadchodzi, więc może być więcej porodów. Ja się lekko stresuje, bo niby jeszcze miesiąc, ale te majowe dzieci z tego co widać lubią się pospieszyć.
Maden gratulacje !!!! Super ze wszystko łatwo poszło (wiem że nie łatwo ale bez komplikacji) Zdrowia dla mamy i malutkiej.
Bożena? t9 chyba ty pisałaś że masz wrażenie jakby miała.raczka wypasc a nogami o zebra się zapiera. Ja też mam to odczucie, normalnie w kroku bol i wrażenie że rączka chce wyjść, tak nisko ten bol bym określiła typowo pochwy nie brzucha nawet. Jutro wizyta u poloznej, zobaczymy co sie da wymlodzic
Właśnie mały jest teraz tak aktywny i daje takie kopniaki, że aż krzyknęłam. Aż się przeraziłam jak przeczytałam to o pełni. 😅 Niech jeszcze czeka 🫣 -
Izulek21 wrote:Właśnie mały jest teraz tak aktywny i daje takie kopniaki, że aż krzyknęłam. Aż się przeraziłam jak przeczytałam to o pełni. 😅 Niech jeszcze czeka 🫣
-
Bożena wrote:O jeju aż sprawdziłem,że to za chwilę w środę 🤔 akurat mam wizytę , oby jeszcze chwilę dortwać mimo wszystko....
Też od razu sprawdzałam kiedy wypada i już czuje, że zbliża się pełnia, bo im jestem starsza tym nie mogę spać gdy ona się zbliża i gdy już faktycznie jest, także dzisiaj ciężka noc 😅
Zaczęłam lekko panikować, że mam za mało rzeczy dla bobasa i coś mi na pewno brakuje. Teraz myślę czy kupić drugi rożek aby mieć swój w szpitalu a ten jeden aby w domu czekał.
Jeśli się nic nie wydarzy u mnie to za równe 2 tyg zobaczymy się z synkiem ❤️Bożena, Ela3, KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Też od razu sprawdzałam kiedy wypada i już czuje, że zbliża się pełnia, bo im jestem starsza tym nie mogę spać gdy ona się zbliża i gdy już faktycznie jest, także dzisiaj ciężka noc 😅
Zaczęłam lekko panikować, że mam za mało rzeczy dla bobasa i coś mi na pewno brakuje. Teraz myślę czy kupić drugi rożek aby mieć swój w szpitalu a ten jeden aby w domu czekał.
Jeśli się nic nie wydarzy u mnie to za równe 2 tyg zobaczymy się z synkiem ❤️Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Kadza, trzymam kciuki. Na pewno wszystko bedzie ok. Tabletka wzieta, pewnie szykujesz sie do szpitala.
Ja mam zmnoejszona dawke zelaza I przez to metformin mnie wykancza _-_. (metformin powoduje biegunki - zelazo, zatwardzenia. Do tej pory wszystko sie ladnie rownowazylo, a teraz, masakra...
Co do pelni, nie ma naukowych dowodow na to niby, ale ja swoje wiem. Pierwszy syn urowdzil sie w nowiu, wiec dalwko od pelni, ale.drugi termin byl blizej pelni I irodzil.sie dokladnie w noc pelni. Ale.mowoa.ze na kilka dnni przed I po tez jest zwiekszone ryzyko.
wiecoe ze pelnia wypada co 28 dni ?
tak jak liczy sie cykle? Organizm jest z tym zwiazany. Problem.y ze snem, nerwowosc, plywy...cos w tym jest.KiNiAW, hypatia92, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:Kadza, trzymam kciuki. Na pewno wszystko bedzie ok. Tabletka wzieta, pewnie szykujesz sie do szpitala.
Ja mam zmnoejszona dawke zelaza I przez to metformin mnie wykancza _-_. (metformin powoduje biegunki - zelazo, zatwardzenia. Do tej pory wszystko sie ladnie rownowazylo, a teraz, masakra...
Co do pelni, nie ma naukowych dowodow na to niby, ale ja swoje wiem. Pierwszy syn urowdzil sie w nowiu, wiec dalwko od pelni, ale.drugi termin byl blizej pelni I irodzil.sie dokladnie w noc pelni. Ale.mowoa.ze na kilka dnni przed I po tez jest zwiekszone ryzyko.
wiecoe ze pelnia wypada co 28 dni ?
tak jak liczy sie cykle? Organizm jest z tym zwiazany. Problem.y ze snem, nerwowosc, plywy...cos w tym jest.ja dziś nie mam totalnie siły:(
-
Hej, właśnie też słyszałam już jak byłam dzieckiem, że jak jest pełnia to porodówki przepełnione. Czy to jest prawda to nie wiem ale ogólnie wierzę w takie rzeczy. W ogóle to sobie myślałam, że super byłoby urodzić w swoje imieniny (24 maj), tym bardziej, że u mnie w rodzinie są same zbiegi okoliczności jeśli chodzi o daty (ja na przykład urodziłam się w ten sam dzień co mój tata itd.) a potem patrze kiedy wypada pełnia w maju i wychodzi dzień przed moimi imieninami. Ciekawe czy jakiś wpływ bedzie na mnie miala, chociaż ja i tak cesarka ale moge miec tak jak moja sąsiadka, że wody jej odeszły, pojechala do spzitala i zrobili jej cc.
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Witajcie po weekendzie. Mam nadzieję, że mimo zimna był udany. Wstałam, śnieg pada. Przy śniadaniu słońce, a już teraz szaro buro i ponuro z deszczem 🥴 jeszcze w piżamie i nawet nie wyjęłam mięsa na obiad z zamrażarki. Jakaś taka niemoc mnie dziś złapała.
-
Hej. Bilirubina z 16 po 24h naświetlania spadła do 11 więc idziemy w dobrym kierunku 💪🏻 jeśli do jutra nie podskoczy to wychodzimy do domku ❤️ na wadze było tak: w poniedziałek 2610 waga przy porodzie, w środę 2450 a w sobotę 2560 więc nabraliśmy. Ale dziś przy ważeniu z tych emocji że może wyjdziemy nie usłyszałam ile 😂 ale pan doktor by mówił że spada na wadze a tego nie zarejestrowałam ani ja ani koleżanka z sali. Więc jest pewnie okej. Trzymam kciuki za wizyty i inne przybliżone sytuacje kochane koleżanki ✊🏻🤞🏻❤️
KiNiAW, legusta, Kadża, Lenayna, Izulek21, Ela3, Bożena lubią tę wiadomość