Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
pp2018 wrote:AniaL, doszliście od czego to mrowienie?
Z oponami to rzeczywiście najwyższy czas. Myśmy to ogarnęli już jakiś czas temu, ale sami to robiliśmy, więc też inaczej. Niech czas upływa szybko
Lexia, ale cudnie!! Wygrzewajcie zadki i za nas
Asia, 5 godzin to jeszcze jako tako, ważne, żeby można było rozprostować kości. Chyba gorzej niż w busie z Włoch to nie będzie.
Niestety nie. Ostatnio skończyło się to stanem zapalnym krętarzy po porodzie, więc lipa, bo nie moglam chodzić. Teraz pracuję nad tym z terapeutką, smaruję też pewnym naturalnym specyfikiem, liczę że się to nie rozkręci.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Magdanka super wieści gratulacje
Domyślam sie ze zglaszalaś te wszystkie leki co bierzesz- powiedz mi czy rozmawiałas czy mogą one w jakiś sposob wplynąć na wyniki pappy ?
Do kiedy bralaś accofil ?
Ja sie pytalam i mnie zapewniono ze zadne z tych lekow nie zaburzy wynikow ale ciekawa jestem zdan innych -
Lolitka wrote:Magdanka super wieści gratulacje
Domyślam sie ze zglaszalaś te wszystkie leki co bierzesz- powiedz mi czy rozmawiałas czy mogą one w jakiś sposob wplynąć na wyniki pappy ?
Do kiedy bralaś accofil ?
Ja sie pytalam i mnie zapewniono ze zadne z tych lekow nie zaburzy wynikow ale ciekawa jestem zdan innych
Brałam accofil do 10tc
Pani położna powiedziała, że te leki w żaden sposób nie wypływają na wynik pappy 🙂Lolitka lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, ale mam zajebistego doktora😎 już termin cc mam 05.05.2025 oby dzidzia nie chciała inaczej😁
Płeć podglądaliśmy dopochwowo bo zaraza mała klęczy wiecznie w tym brzuchu i na 90% dziewczynka…no cóż mój partner będzie szczęśliwy ale jeszcze czekam do następnej wizyty z potwierdzeniem płci☺️
Zdjęć fajnych nie mam bo no mówię dziecię tak dziwne pozycje przyjmowało wciśnięte gdzieś tam😁
Za to 130g szczęścia do kochania, zdrowe idealne książkowe czekamy tylko na te pappy.
Teraz 10.12 wizytka.
Magdanka gratki udanego prenatalnego i zdrowego bobo🫶🏼
U mnie jeśli potwierdzi się panna to mało co będę musiała dokupić bo siostra ma miliony ciuchów po córce pięknych wyszukanych markowych i pościel i rożek i babybjorn itp.
Asia2121, Loka, pp2018, Sylwia_chytrusek, juszka_, Soleil_, AsiaF, Ania40, AniaŁ123, Mervee, aganieszkam, Ammik, Mimblanee, Kulcia, Lexia, FENIX87, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
MaAnia cuuudownie a na kiedy wychodzi Ci naturalny termin porodu ? Zastanawiam się ile wcześniej ustawiają termin CC. 05/05/25 to piękna data
Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach! Ja idę na 16
A co do Boack Friday to ja może kupię kocyki jakieś bambusowe właśnie jako pierwszy taki zakup dla bobeczka, bo i tak pewnie kupię w bieli i beżu. Nie wiem ile takich rzeczy w ogóle jest potrzebnych 😂 w kwestii wyprawki, czy laktatora … oj dużo będę się musiała doedukowac.MaAnia lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Niestety nie. Ostatnio skończyło się to stanem zapalnym krętarzy po porodzie, więc lipa, bo nie moglam chodzić. Teraz pracuję nad tym z terapeutką, smaruję też pewnym naturalnym specyfikiem, liczę że się to nie rozkręci.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Loka wrote:MaAnia cuuudownie a na kiedy wychodzi Ci naturalny termin porodu ? Zastanawiam się ile wcześniej ustawiają termin CC. 05/05/25 to piękna data
Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach! Ja idę na 16
A co do Boack Friday to ja może kupię kocyki jakieś bambusowe właśnie jako pierwszy taki zakup dla bobeczka, bo i tak pewnie kupię w bieli i beżu. Nie wiem ile takich rzeczy w ogóle jest potrzebnych 😂 w kwestii wyprawki, czy laktatora … oj dużo będę się musiała doedukowac. -
Magdanka, MaAnia, gratulacje udanych wizyt. Wspaniale wieści!! 🥳🥳🥳🥳💪💪💪💪
Ja miałam w piątek biochemie i już w sobotę wyniki dostałam. Wrzuciliśmy w kalkulator, ale czekamy na oficjalne info na wizycie w najbliższy czwartek 🤩🤣🙏🌞🌺🥳MaAnia lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt ! 😊🤗
Ja właśnie otrzymałam telefon i mam ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego i od dziś na noc mam zacząć brać acard. Czy któraś z was też tak ma?
Do lekarza prowadzącego wybieram się w czwartek więc od razu go poinformuje. -
WerkA wrote:Gratuluję wszystkim udanych wizyt ! 😊🤗
Ja właśnie otrzymałam telefon i mam ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego i od dziś na noc mam zacząć brać acard. Czy któraś z was też tak ma?
Do lekarza prowadzącego wybieram się w czwartek więc od razu go poinformuje.
Na szczęście czytałam, że wdrożenie Acardu przed 16tc pozwala uniknąć stanu przedrzucawkowego nawet u 80-90% kobietWerkA, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla Was kobitki 😍
Ja jeszcze tydzień do wizyty... powiedzcie ile z was chodzi do więcej niż jednego lekarza? Jak to jest u was, wasz prowadzący jest na nfz czy prywatnie? Będzie przy porodzie? Ja chodzę do jednego z ubezpieczenia prywatnego.MaAnia lubi tę wiadomość
-
AsiaF wrote:Gratulacje dla Was kobitki 😍
Ja jeszcze tydzień do wizyty... powiedzcie ile z was chodzi do więcej niż jednego lekarza? Jak to jest u was, wasz prowadzący jest na nfz czy prywatnie? Będzie przy porodzie? Ja chodzę do jednego z ubezpieczenia prywatnego.
Ale aktualnie nie widzę już sensu chodzić podwójnie systematycznie bo i po co? Najdroższe badania porobione, na usg zawsze mogę umówić się dodatkowo i jak będę potrzebować jakiś wyników to już skierowania nie potrzebuje bo idzie z automatu z karty ciąży. Także zostaje tylko już przy swoim lekarzu. On też będzie robił mi CC bo to prywatna klinika.
W państwowym szpitalu ciężko upolować swojego lekarza do porodu, prędzej położna opłacona.
Jak rodziłam syna to chodziłam do lekarza prywatnie który pracował w szpitalu i nawet przez mój pobyt do mnie nie zaszedł pomimo świetnych relacji.AsiaF lubi tę wiadomość
-
MaAnia wrote:Asiu ja chodzę prywatnie i to mój lekarz prowadzący. Chodzę też do luxmedu i doktor wiedział że jest moim drugim lekarzem.
Ale aktualnie nie widzę już sensu chodzić podwójnie systematycznie bo i po co? Najdroższe badania porobione, na usg zawsze mogę umówić się dodatkowo i jak będę potrzebować jakiś wyników to już skierowania nie potrzebuje bo idzie z automatu z karty ciąży. Także zostaje tylko już przy swoim lekarzu. On też będzie robił mi CC bo to prywatna klinika.
W państwowym szpitalu ciężko upolować swojego lekarza do porodu, prędzej położna opłacona.
Jak rodziłam syna to chodziłam do lekarza prywatnie który pracował w szpitalu i nawet przez mój pobyt do mnie nie zaszedł pomimo świetnych relacji.
Dzięki bardzo za odpowiedź, bo właśnie zaczęłam się zastanawiać czy może pomknęłam jakiś etap 🥲😅 i powinnam już dawno znaleźć innego lekarza, bo jednak sporo dziewczyn pisze tu o dwóch -
Gratulacje dla wszystkich mam z dobrymi wieściami dzisiaj i trzymam kciuki, za te które jeszcze czekają na swoje badania.
Trochę z innej beczki, jestem trochę numeryczno-statystyczna i zajrzałam z ciekawości na fora mam z innych miesięcy. Wydaje mi się, że nasza grupa majowych mamy jest najliczniejsza. Jest nas chyba ponad 70 zgłoszonych, a na pozostałych grupach 30-50 mam. Ciekawe czy tak wyszło, czy lipiec/sierpień to jednak najlepszy czas na działanie bo np mamy dużo wit D 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2024, 14:36
MaAnia, Agni5, Mimblanee, pp2018 lubią tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
💔
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
03.09.24 - III FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
10+5 USG 3.2cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
19+5 USG połówkowe, Panna 317g💖
-
Magdanka wrote:Czytałam że najmniej dzieci rodzi się w miesiącach marzec-maj, a nas jest tu najwięcej 😁 Działamy wbrew statystykom 😁
Ale od początku nie mogłam się nadziwić ile nas tu i to chyba nie wszystkie bo czasem ktoś napisze post dwa nie poda terminu więc ja nie dopisuję. -
Cześć!
Powiedzcie mi, ile czekałyście na wyniki Nifty? Ja już siedzę jak na szpilkach, mija tydzień. Wiem, że do 10 dni w teorii, ale miałam cichą nadzieję, że będą szybciej. Już tutaj świruje😅 -
PonyShake wrote:Cześć!
Powiedzcie mi, ile czekałyście na wyniki Nifty? Ja już siedzę jak na szpilkach, mija tydzień. Wiem, że do 10 dni w teorii, ale miałam cichą nadzieję, że będą szybciej. Już tutaj świruje😅
Ja miałam pobranie 30.10, próbka dotarła do laboratorium dopiero 04.11 (zapewne przez święto 01.11), a 07.11 miałam już wyniki 🩷 dostaniesz maila zapewne na dniach, trzymam kciuki ☺️
W ogóle mam taką obserwację że zebrałyśmy tu super społeczność, te majówki to bardzo udane jednak 😄 (widziałam ostatnio trochę dram na innych wątkach)PonyShake, Soleil_, pp2018 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼