Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny super że już część z was miała połówkowe i wszystko jest w porządku 🙂 fajnie tak wiedzieć przed świętami że wasze bobaski rosną i mają się dobrze w brzuszku 🥰
Co do ruchów to ja też czuje takie pukania i jestem już pewna że to dzidzia 🙂 na początku było pukanie i dwa dni przerwy więc myślałam że mi się wydawało, ale teraz pukania są już codziennie 😍 myślałam że pojawią się znacznie później bo mam łożysko na przedniej ścianie, a jednak są 💕
A i jeszcze ja zanizę nasze statystki, bo myślałam że będzie chłopiec, a okazała się dziewczynka 😁 oj słabe te nasze przeczucia. Ale kalendarz chiński się sprawdził 😁Klaudiaaa13, AsiaF, aganieszkam, Mimblanee, Ania40, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:To jest średnia z ostatnich 12 wypłat. Może miałaś w ciągu roku jakieś miesiące z nadgodzinami/dodatkowymi premiami? Ja też dostaję więcej, bo natrzaskałam latem nadgodzin i to zawyżyło średnią 😄
Update sytuacji z babcią - czują się lepiej i przyjdą na chwilkę 😁
Wesołych świąt dziewczyny, odpocznijcie już jeśli wszystko zrobione (ja dzisiaj już tylko leżę, po wczorajszym szykowaniu boli mnie góra brzucha). Spokojnych, zdrowych świąt życzę każdemu ❤️😘
Hm.. pracuje w urzędzie. I jedyne co dostałam więcej to trzynastka w styczniu i wiadomo jakieś pieniążki na święta ale to z socjalnych jest, w grudniu nagrodę pieniężną. I w lutym mnie długo nie było przez zwolnienie, więc chyba liczy się średnia z 11 miesięcy? Tak to rozumiem 😅 -
Dzień dobry!
Zdecydowanie cieszą wszystkie dobre nowiny o rosnących dzidziach i o zdrowiejacych dziadkach;)
Ja tylko dla dodatnia 'koloru' mogę Wam powiedzieć że dobrze że okien nie myłam bo rzygnelam dzisiaj prosto na okno w kuchni 🙈 także przetarła teraz:p
Jakkiekolwiek macie na dzisiaj plany i na najbliższe dni- życzę abyście spędziły ten czas dobrze po prostu.
Samych dobroci dla ciała i ducha!
AsiaF, Mimblanee, Loka lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
-
Klaudiaaa13 wrote:Mam pytanie trochę z innej beczki, od listopada jestem na zwolnieniu i te dwie wypłaty przyszły mi kilka stówek wyższe. Ktoś się orientuje dlaczego tak jest? Oczywiście cieszę się z tego powodu 😁😁 ale nie rozumiem dlaczego, czy jakaś składka nie jest odciągana? 🙈 Czy któraś z Was może wie?
I również życzę Wam Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! 🎄🎄🎄 I bogatego Mikołaja 🤶🏼🤶🏼🤶🏼
Powodem jest też to, że zwolnienie masz na cały miesiąc, wraz z weekendami. Na etatcie nikt za weekendy nie płaci, a na zwolnieniu już tak😅pp2018 lubi tę wiadomość
-
Dołączam się do życzeń♥️ wesołych, ciepłych i radosnych Świąt spędzonych tak jak lubicie najbardziej w otoczeniu najważniejszych osób! Odpoczywajcie, dbajcie o siebie, najedzcie się pyszności i cieszcie się słodkimi kopniaczkami 😍 wysyłam buziaki spod samiuśkich Tater, bo mój mąż stąd pochodzi- a jutro czeka nas wyprawa w moje rodzinne strony i poinformowanie rodziców ze po raz pierwszy zostaną dziadkami🙈
PS. Jeszcze niedawno mama narzekała, że przyzwyczaiła się już do myśli, że może na razie liczyć jedynie na wnuki na czterech łapach- no to się kobita tym razem zdziwi 😆♥️
Buziaki i jeszcze raz, najpiękniejszych świąt kochane Mamuśki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia, 12:05
Erdene, Ania40, Mimblanee, Nalli, Mary2094, Kulcia, AsiaF, Sylwia_chytrusek lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Klaudiaaa13 wrote:pp2018 Feroplex został mi przepisany przez to, że hemoglobina spadła do 10,9. I biorę raz dziennie dawkę 40mg, w fiolce jest 15 ml. Ginekolog mówiła, że mogę rozpuszczać nawet w soku pomarańczowym, jeżeli nie lubuję się w takich rzeczach. Ona tak robiła.
Mary2094 a w którym miejscu twardnieje Ci brzuch? Mi się zdarza od pępka w górę i kazała mi brać nospe i stwierdziła, że wracamy do luteiny. Zakaz dotykania i smyrania brzucha bo to powoduje skurcze.
Mi twardnieje typowo podbrzusze, tam gdzie jest ulokowane dziecko. Zaraz mam jak kamień twardy. Ja wiem że mizianie powoduje gorszy skutek, i też biorę nospe i dowalam magnezem. Ale luteiny nie biorę -
MaAnia wrote:Mimblanee szkoda nerwow, nie chca nie trzeba, bedzie jedzenia wiecej dla Was😁 u mnie moja siostra przez tydzień sie awanturowała aby przyprowadzić swojego byłego wszyscy chodzili struci a wczoraj definitywnie się rozstali🤡 także szkoda nerwów lepiej korzystać z magii tych świąt🥰
AsiaF nie denerwuj się tak te pierwsze ruchy wyglądają, nawet nie będziesz widziała kiedy że złapiesz się na tym że będą regularne🤗
Widzę że większość się męczy z zatwardzeniem a ja z gazami no masakra jakaś i to co bym nie zjadła🙈
Mary2094 i piękne wiadomości niech córcia dalej rośnie🩷 a Ty szukaj jakiegoś fizjo osteo bo mi po jednym zabiegu lepiej a szkoda cierpieć🤗
Mam plecy oklejone ale lewą stronę 😂 a wczoraj mnie strzeliła prawa. Już teraz lepiej ale nogi mnie rwą 😃 niech się skończy to świąteczne szaleństwo bo przez to że człowiek ciągle coś robi to się dzieją cuda -
Sylwia_chytrusek wrote:Laski co za zaparć na WC
🚽Po pierwsze stołeczek pod nogi wc wystarczy taka najtańsza podstawka z Ikea albo już taki do tego stworzony (jest taki wyprofilowany że można go bardziej wcisnąć )
🚽 Warto pobujać się delikatnie przód tył podczas wypróżniania
🚽 Robić kółeczka tak samo siedząc delikatnie
🚽 Zacisnąć pięść 👊 I starać się w nią dmuchać( to też jest przydatne zamiast gwiazdka porodowego )
Pamiętacie aby nie przec na siłę 🧘
Mi jeszcze w poprzedniej ciąży pomagała na zaparcia Laktuloza bo okropne miałam i nic nie pomagało. Czopki wzmagały u mnie twardnienia brzucha a po wypiciu dzień wcześniej laktulozy na drugi dzień mogłam się załatwić jak człowiek 😊 -
Dziewczyny z okazji Świąt życzę wam spokoju, odpoczynku, radosnych oraz rodzinnych świąt 😊 Samych dobroci na stole, i bogatego gwiazdora! ❤️🎄🎁
Mimblanee, Nalli, Sylwia_chytrusek, Ania40, pp2018, AsiaF, Loka, Isabella16 lubią tę wiadomość
-
Hejka. Ból po 2 dniach minął na szczęście ale niestety przygotowań do wigili nie było więc w tym roku generalnie jak w stajence 🤣🤣
Co do smoczków. Ja dawałam dzieciom w sumie od początku ale na zasadzie uspokojenia i teraz tez kupię, sprawdzimy czy dziec bedzie smoczkowy.
A co do odsmoczkowania to nie wiem czy widziałyście ale w smyku jest taka akcja ( przynajmniej do niedawna była) , że jak dziecko odda smoczek to dostanie maskotkę smoka. Smok za smoka czy jakoś tak się ta akcja zwie.
Wszystkiego co najlepsze na święta dziewczyny! Mnóstwa kopniaków od waszych maleństw 😍Mimblanee, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Wesołych świąt i bogatego Mikołaja mamusie! Życzę sobie i Wam szczęśliwego rozwiązania, dużo zdrówka i pociechy z maluchów ❤️🎄
Nalli, Sylwia_chytrusek, Mimblanee, Mary2094, AsiaF, Isabella16 lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Jako, że mierzyłam sukienki i oczywiście nie mogę się zdecydować to wstawiam update brzuszkowy:) pierwszy raz wstawiam tak, żeby się od razu pokazało, mam nadzieję że zadziała:p
https://ibb.co/P489gtg
https://ibb.co/Qk0ntsM
Edit: no I nie działa..nie wiem jak to zrobić:p już według instrukcji robiłam niby;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia, 14:06
Sylwia_chytrusek, Mimblanee, Erdene, MaAnia, pp2018, AsiaF, Lexia, Isabella16 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
-
Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia 🎄🎁 moc prezentów.
Ja niestety z katarem i ledwo oddycham tak nos zapchany akurat na święta 🫣Mary2094, Mimblanee, AsiaF, Sylwia_chytrusek lubią tę wiadomość
-
Ania40 wrote:Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia 🎄🎁 moc prezentów.
Ja niestety z katarem i ledwo oddycham tak nos zapchany akurat na święta 🫣
Kurczę współczuję choroby na same święta 🥲
Niech szybko to dziadostwo mija! 😊Ania40 lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Jako, że mierzyłam sukienki i oczywiście nie mogę się zdecydować to wstawiam update brzuszkowy:) pierwszy raz wstawiam tak, żeby się od razu pokazało, mam nadzieję że zadziała:p
https://ibb.co/P489gtg
https://ibb.co/Qk0ntsM
Edit: no I nie działa..nie wiem jak to zrobić:p już według instrukcji robiłam niby;)
Ale ja bez problemu otwieram te linki 😅
Ta w kwiaty sukienka boska 🥰🥰Nalli lubi tę wiadomość
-
Ania40, pp2018, FENIX87, Mimblanee, AsiaF, MaAnia, Lexia lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne-niskie ryzyka🩷
15t1d schodzimy z leków + Acard 150 🩷
18t1d 230 g 🍐+ Luteina
08.01 połówkowe ⏳
17.01 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Mamusie, cudownych Świąt Bożego Narodzenia, niewielkich oczekiwań i dużo luzu! 🌞🌺💪🥳
Mój mąż czuje, że go coś bierze 😅
Gratulacje udanych badań i dobrych wieści
Przesyłam też mój poranny brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia, 16:25
Mimblanee, Soleil_, Ania40, AsiaF, Mary2094, Nalli, MaAnia, juszka_, Loka, Mervee, Erdene, Lexia, Kulcia, Sylwia_chytrusek, Lola93 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Dziewczyny mam najcudowniejszy prezent jaki mogłam sobie wymarzyć 🥹.... Mała zaczęła mnie dziś wieczorem kopać 😭🥹❤️🥰
aganieszkam, Mary2094, Loka, Erdene, Nalli, FENIX87, Soleil_, juszka_, Ania40, Lexia, Kulcia, Asia2121, Mimblanee, Sylwia_chytrusek, Lola93, Cami Cami lubią tę wiadomość
-
AsiaF wrote:Dziewczyny mam najcudowniejszy prezent jaki mogłam sobie wymarzyć 🥹.... Mała zaczęła mnie dziś wieczorem kopać 😭🥹❤️🥰
Witaj w grupie lecz mnie postanowiła kopać w jakiś dziwnych miejscach 😂 miło że manifestuje swoje istnienie ale niech oszczędzi mi trochę brzuch 😂Lexia, Mimblanee lubią tę wiadomość