X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziewczyny jesteście moją dzieciową wikipedią:) tak cenne informacje, że żeby je uzyskać musiałabym przewertować cały internet pewnie!

Byłam w czoraj nad morzem na spacerze i schodziłam i wchodziłam z klifu takiego po schodach (2przerwy:p) I dzisiaj normalnie bolą mnie łydki! Zakwasy mam kurcze po schodach, dziwne totalnie!

W ogóle trochę się martwię, bo jakoś tak rzadko i bardzo lekko czuje tego mojego szkraba..pierwszy raz poczułam coś w drugie święto i teraz to czasem raz dziennie coś mi tam pobulga. Mam.lozysko z przodu i jednak te warstwę tłuszczyku, ale jakoś liczyłam że jak już coś czuję to z dnia na dzień będzie intensywniej. Ale pamiętam kiedyś tu pisałyście że pierwsze tygodnie moja być takie nieregularne i mało intensywne chyba..wczoraj aż detektor poszedł w ruch bo się martwiłam..

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
    preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj z przygodami, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży miałam stresującą sytuację i SOR.
    Rano krwawienie, dosyć obfite żywą krwią.
    W badaniu w szpitalu wyszło, że wszystko jest w porządku i nie wiedzą skąd to krwawienie.
    Prawdopodobnie spowodowane było tym, że mam lozysko nisko, centralnie przodujące i jak macica się rozciąga teraz intensywnie to jakoś z tego lozyska przy ujsciu szyjki moze byc krwawienie.

Najważniejsze że z młodym wszystko ok i jest jeszcze ciągle szansa do 32 tc że łozysko się podniesie. 💪

Ania40, Mimblanee, WerkA, pp2018, Mary2094, PonyShake, Kate@@, Mervee lubią tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, współczuję stresów, dobrze że wszystko ok. Puścili Cię do domu, czy na obserwacji zostawili?

HolyFantasia lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    O kurczę, współczuję stresów, dobrze że wszystko ok. Puścili Cię do domu, czy na obserwacji zostawili?

Puścili, ale na wlasną odpowiedzialność, musiałam podpisać papier że wypis na własne życzenie. Ale już czekając na sorze krwawienie ustało i do tej pory jest wszystko ok, więc nie chciwlam tam całego dnia tracić.

A w czwartek mam wizytę u swojej prowadzącej.
    Do tego młody cały czas się rusza więc jestem spokojna. 🤗
    Ponoć takie krwawienie przy tym łożysku są bardzo częste, oczywiście należy dużo odpoczywac i sie nie forsować i będzie ok mam nadzieję. :)

Ania40, aganieszkam, Soleil_, Lola93 lubią tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png
  • juszka_ Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jak dobrze że największe stresy już za Tobą :( biedna, musiałaś się bardzo wystraszyć! Odpoczywaj, nie forsuj się, dbaj o siebie 🫶🏼

U mnie też mała załamka. Miałam ostatnio pobrany wymaz bo miałam leciutkie plamienia i lekarz nie bardzo wie skąd mogły się brać, bo w USG i w badaniu wszystko okej. No i przyszły wyniki, bakterii nie ma, ale jest gbs ;( czy macie doświadczenie co i jak? Widzę, że przy dodatnim gbs podaje się antybiotyk w trakcie porodu, ale czy nie można się pozbyć tego dziadostwa już na tym etapie? 😭

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Agats Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z planieniami i ostatnio takim pokaźnym wg mnie byłam 3 razy na IP - za każdym razem wszystko ok, łożysko wysoko, szyjka stabilnie. Raz teoria była że od kaszlnięcia naczyńko poszło, ostatnio zastanawiam się czy kąpiel mogła być za gorąca bo było to w nocy… teraz mam stracha w toalecie ale jakoś do przodu. Ważne że przepadana :)

A- 34lata
    M ur. 18.03.2020
    16.12- potwierdzony 💙 Kuba
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia, współczuję nerwów. Odpoczywaj teraz, nie dźwigaj itp. Trzymam kciuki, żeby łożysko się podniosło.

Nalli, u mnie z ruchami tez tak różnie. Tzn cały czas są raczej lekkie, a czasem prawie przez cały dzień nic nie czuję. Na USG ostatnio lekarka mówiła, o widzi Pani, że dziecko kopie, pewnie Pani czuje tutaj, a ja nic czułam nic 😅. Liczę, że to przez to łożysko z przodu.

juszka_, z tego co kojarzę, to ta bakteria często żyje sobie w układzie pokarmowym (i tam nie szkodzi) i po antybiotykoterapii nie ma gwarancji, że nie powroci do drog rodnych. Też się o to samo boję, bo kilka lat temu miałam infekcję z ta bakteria, więc jestem nosicielką. Nie wiem, czy w takiej sytuacji podaje się antybiotyk czy tylko kiedy wyjdzie w wymazie pod koniec ciąży.

HolyFantasia, Nalli, juszka_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Agats Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do monitorów czy to któraś z Was pisała że są kalibrowane na 2 lata tylko? Ja mój baby sense mam z olx, po nas jeszcze jedni znajomi używali i zastanawiam się właśnie czy mogę go jeszcze używać. Jak coś nowego to może też snuza ze względu na kilka miejscówek do spania i możliwość wzięcia do szpitala ( byłam sama w pandemii 7 dni po porodzie i miałam stresa żeby zmrużyć oko) .

Ale ja z baby sense byłam bardzo zadowolona. Alarm niewyjaśniony byl raz po roczku tylko i do tej pory nie wiem co się zadziało wtedy ale córkę budziłam ja nie alarn. Czasami załączal sie jak mała spała w samym rogu łóżeczka ale i tak go doceniałam.

A- 34lata
    M ur. 18.03.2020
  • Agats Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cieszyłam się przed poprzednim porodem że gbs ujemny a potem jak mnie przyjmowali nagle miałam jakieś leukocyty bardzo podwyższone i i tak dostałam antybiotyk :( słabo bo później wiadomo że ta flora gorsza ale co zrobić.

Więc dziewczyny myślę sobie ze na pewne rzeczy i tak się nie ma wpływu wiec na spokojnie z tym GBS.

juszka_ lubi tę wiadomość

A- 34lata
    M ur. 18.03.2020
  • juszka_ Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, widzę właśnie że dużo osób jest nosicielami i dlatego robi się badanie na gbs żeby ewentualnie podać antybiotyk w trakcie porodu i uchronić dzidziutka przed zarażeniem. Ja się samym nosicielstwem nie przejmuje, ale boję się że to może teraz już jakoś wpłynąć na bobasa 😭 pozbyłabym się tego najchętniej, ale rzeczywiście poczekam co powie pani doktor :(

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia współczuję przeżycia, całe szczęście że wszystko w porządku i że jesteś już w domu, odpoczywaj teraz dużo

Co do ruchów to u mnie np bardzo mocno kopie, tak że czuć przez rękę ale tylko koło 24 w nocy i ewentualnie rano zanim wstanę. A tak przez cały dzień to kompletnie nic nie czuję. Taki nocny egzemplarz mi się trafił 😁 ale mąż ani razu nie poczuł, jak tylko go zawołam żeby przyłożył rękę to od razu jest spokój

Soleil_, HolyFantasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juszka_ wrote:
    Kurcze, widzę właśnie że dużo osób jest nosicielami i dlatego robi się badanie na gbs żeby ewentualnie podać antybiotyk w trakcie porodu i uchronić dzidziutka przed zarażeniem. Ja się samym nosicielstwem nie przejmuje, ale boję się że to może teraz już jakoś wpłynąć na bobasa 😭 pozbyłabym się tego najchętniej, ale rzeczywiście poczekam co powie pani doktor :(

Juszka, wiele osób ma gbs, w tym w ciąży, nawet o tym nie wie, bo przed 35tc się go nie bada. On bytując w pochwie jest zupełnie nieszkodliwy dla Ciebie i dziecka. Możesz go mieć teraz, a jak będziesz robić wymaz wtedy, kiedy jest potrzebny, to nie wyjdzie. Na spokojnie, nic się nie dzieje strasznego.
    Gbs może przyczyniać się do zapalenia płuc u dziecka przy bezposrednim kontakcie w trakcie porodu z kanałem rodnym. Teraz Twoje dziecko jest w macicy, w błonach płodowych i jeszcze dzieli je od pochwy zamknięta szyjka.

juszka_, Mimblanee lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • juszka_ Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Juszka, wiele osób ma gbs, w tym w ciąży, nawet o tym nie wie, bo przed 35tc się go nie bada. On bytując w pochwie jest zupełnie nieszkodliwy dla Ciebie i dziecka. Możesz go mieć teraz, a jak będziesz robić wymaz wtedy, kiedy jest potrzebny, to nie wyjdzie. Na spokojnie, nic się nie dzieje strasznego.
    Gbs może przyczyniać się do zapalenia płuc u dziecka przy bezposrednim kontakcie w trakcie porodu z kanałem rodnym. Teraz Twoje dziecko jest w macicy, w błonach płodowych i jeszcze dzieli je od pochwy zamknięta szyjka.

Dziękuję Ci za te słowa otuchy ♥️ dobrze Cię tu mieć Lexia 🥹

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a będziemy wpisywać imiona na pierwszą stronę? Co sądzicie? 😉

Ania40, Maddy, PonyShake, Mervee lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia współczuję nerwów! Ale dobrze że dzidziol daje sam znać że wszystko dobrze:) odpoczywaj i wypieraj psychiczną presję na łożysku żeby poszlo w górę!☝️
    Ah o tym GBS już też się naczytała i wychodzi właśnie na to że nie jest to powód do zmartwien. W tym badaniu pod koniec ciąży wychodzi to wielu kobietom i trzeba być świadomym, żeby przy porodzie nie czekać do ostatniej chwili z wyjazdem do szpitala, w naszych rękach tylko i aż tyle po prostu.
    Chociaż gdzieś tam czytałam że są magiczne sposoby żeby się tego pozbyć jak ktoś ma...ale to zadziała teraz a potem i tak wyjdzie i co wtedy..
    Także ja myślę, że trzeba to zostawić naturze i tylko postępować zgodnie z zaleceniami.
    W ogóle..znowu miałam 1.5g drzemki..spacer na mrozie tak mnie chyba wykończył..z resztą..prawie codziennie mnie tak ścina do tej pory. Oby to było po prostu kumulowanie snu na zapas 🙃

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS

18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli, ja prawie codziennie mam drzemkę w dzień 😁
    Jak jest możliwość, to czemu nie skorzystać, a dla organizmu to regeneracja, widocznie jej potrzebuje.

Nalli, juszka_ lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Nalli, ja prawie codziennie mam drzemkę w dzień 😁
    Jak jest możliwość, to czemu nie skorzystać, a dla organizmu to regeneracja, widocznie jej potrzebuje.
    Myślałam że to tylko ja na tym etapie czuje taka potrzebę. Ale jak Ty też, to już mi lepiej:p

Soleil_ lubi tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc

18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    preg.png
  • Maddy Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli, ja też łożysko mam z przodu, pierwsza ciąża i prawieee w ogole nic jeszczce nie czuje.
    Raz dziennie-zazwyczaj rano, coś mi tam " zabulgocze" ale no nie są to jakieś mocne kopniaki czy coś 😊

Nalli lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kulcia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia współczuję.
    Ja dzisiaj też byłam bliska pojechania na IP. Od trzech dni tak się źle czuje że aż się wystraszyłam, brzuch boli, ciągnie, dziś wymiotowałam. Poszłam spać i na szczęście było lepiej, ale dalej bez szału. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę u mojej gin, ale jak jutro się nie poprawi to zadzwonię czy mnie przyjmie. Jedynie to mała co jakiś czas kopie więc jestem spokojniejsza, inaczej już bym była na IP sprawdzać co z małą

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam szkołę rodzenia w środę 😅 napisałam do położnej smska, że druga ciąża, że chętnie pochodzę na ich grupę dla kobiet w kolejnych ciążach i okazało się, że wstrzeliłam się idealnie, bo właśnie jest kolejne spotkanie. A nawet już mnie wkręcono w poprowadzenie dwóch zajęć 🤣 o wielopielo i prawidłowej pielęgnacji pod kątem fizjo.
    Także swoją edukację zacznę od edukacji innych 😅😅😅
    Ale ogólnie podchodzę do tej szkoły rodzenia na zasadzie, że to fajny czas tylko dla mnie, żeby trochę skupić się na tej drugiej ciąży, legalne 2.5h wolnego od starszej szogunki 😅 więc nie nastawiam się na jakąś nie wiadomo jaką edukację, bo to mi w sumie raczej mało potrzebne. Ale fajnie będzie posiedzieć z innymi ciężarnymi przy kawce i ciastkach, pogadać sobie, powymieniać się doświadczeniami itp.

juszka_, pp2018, HolyFantasia, aganieszkam, Mimblanee lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ