Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
WerkA wrote:Mam właśnie też twardy brzuch u góry jak stoję jest taki napięty. Biorę luteinę szyjkę miałam sprawdzaną i jest długa 16.01 mamy wizytę i ponownie ma być sprawdzana. Liczę właśnie też, że to przez tą macicę tak jak piszesz. Młody od kilku dni też częściej i mocniej kopie o różnych porach to mnie uspokaja 🩵
No właśnie mnie uspokaja to, że czuję malutką ale ona też nie jakoś mocno kopie, mam łożysko z przodu, więc też jeszcze nie czuje takich porządnych kopniaków, tylko taka rybkę ale ważne, że czuję 🥰
Ja na ostatniej wizycie miałam 3,1 cm szyjki ciekawe jak teraz właśnie, a u Ciebie jaka długość?WerkA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak nazywał się ten syropek z żelazem , co polecałyście ? Zapisałam, ale zginęło mi totalnie. Hemoglobina spadła mi z 12,1 na 11,2 w przeciągu miesiąca a jem regularnie wołowinę i inne produkty bogate w żelazo, więc chyba trzeba będzie się wesprzeć. Jutro mam też wizytę, więc ciekawa jestem co doktor powie na ten wynik.
Gratuluję udanych badań, jak miło czytać, że wszystko jest dobrze.
-
Klaudiaaa13 wrote:No właśnie mnie uspokaja to, że czuję malutką ale ona też nie jakoś mocno kopie, mam łożysko z przodu, więc też jeszcze nie czuje takich porządnych kopniaków, tylko taka rybkę ale ważne, że czuję 🥰
Ja na ostatniej wizycie miałam 3,1 cm szyjki ciekawe jak teraz właśnie, a u Ciebie jaka długość?
Te uczucie jest najpiękniejsze 🩵
Na ostatniej wizycie miałam 4,6 cm z tego co mi mówił to teraz co wizytę będzie mi sprawdzał.Klaudiaaa13 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluje pomyślnych połówkowych dzisiaj
Zarezerwowaliśmy wakacje nareszcie, bardzo się cieszę, że wreszcie odpocznę ❤️Klaudiaaa13, WerkA, MaAnia, AsiaF, Mimblanee, pp2018, aganieszkam, Kulcia, Lexia lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Loka wrote:Dziewczyny, jak nazywał się ten syropek z żelazem , co polecałyście ? Zapisałam, ale zginęło mi totalnie. Hemoglobina spadła mi z 12,1 na 11,2 w przeciągu miesiąca a jem regularnie wołowinę i inne produkty bogate w żelazo, więc chyba trzeba będzie się wesprzeć. Jutro mam też wizytę, więc ciekawa jestem co doktor powie na ten wynik.
Gratuluję udanych badań, jak miło czytać, że wszystko jest dobrze.
Floradix, pij na zdrówko
Loka lubi tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Mervee wrote:Cześć dziewczyny!
Gratuluje pomyślnych połówkowych dzisiaj
Zarezerwowaliśmy wakacje nareszcie, bardzo się cieszę, że wreszcie odpocznę ❤️👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
-
Hej
Gratulację z powodu połówkowych, czytam i widzę, że trochę tych wizyt było wczoraj i dzisiaj
AsiaF, z jakiegoś konkretnego powodu konsultowałaś wynik połókowych z genetykiem?
Klaudiaaa13, jak czytam Twoje opisy spinania brzucha, to jakbym czytała o sobie. Mam dokładnie to samo, czyli taki naciągnięty cały brzuch, najbardziej chyba po bokach i najgorzej jest, kiedy stoję. A ostatnia długość szyjki to 3,2 cm, czyli podobnie 🙈. Tylko czasem mam takie nieco mocniejsze bóle w okolicach blizny po wyrostku.
W piątek mam wizytę u ginekologa i zapytam się, co z tym zrobić. Mam nadzieję, że to standardowe rozciąganie brzucha.
Co do porodu nago, to ja widziałam takie zdjęcia z porodu nago (ocenzurowane 😅) na Instagramie. Tylko to był poród domowy w basenie.
Mervee, super, zdradzisz, dokąd się wybierasz i kiedy?
Melduję się po wizycie u endokrynologa. Będę mieć biopsję pod koniec miesiąca i wtedy zobaczymy, co dalej. Z tego, co mówił, to w najgorszym razie czeka mnie usunięcie całej tarczycy lub połowy po porodzie . Ale kazał się nie denerwować na zapas.
Z plusów to wczoraj robiłam badania TSH i FT4, i w końcu wyniki wyszły ładne.Klaudiaaa13, WerkA, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Nalli wrote:Gdzie będziecie się grzać? Mój Mąż dzisiaj pojechał z rodziną na narty na Słowację..uwielbiam narty, no ale jednak teraz bym nie jeździła przecież..i jechali na strzała 10h więc chyba bym nie dała rady, no i mam jutro połówkowe;p
Na kanary na tydzień, mam nadzieje, że faktycznie trochę grzania będzie
Nie zdecydowaliśmy się nigdzie dalej ze względu na Zike i malarie oraz długa podróż samolotem.
Przyszła środa! Trzecia dekadę swojego życia zacznę z drinkiem 0% na plaży 🏝️
Edit: w sumie to już czwarta dekadę jak tak liczę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:41
Soleil_, Nalli, Klaudiaaa13, MaAnia, pp2018, aganieszkam, Ania40, Kulcia lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Poród nago jak najbardziej, albo w samym staniku sportowym. Zwłaszcza w przypadku porodów naturalnych, w basenie, lub jak korzystacie w trakcie z ciepłego prysznica, żeby złagodzić ból.
Ja tak planuję, jakiś stanik + ewentualnie krótki top, żeby mi nie przeszkadzało jak się zamoczy. 🙂pp2018, Lexia lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
-
WerkA wrote:Te uczucie jest najpiękniejsze 🩵
Na ostatniej wizycie miałam 4,6 cm z tego co mi mówił to teraz co wizytę będzie mi sprawdzał.
No to sporo więcej niż ja 😅 u mnie też każda wizyta to badanie palpacyjne, USG przez brzuch i dopochwowe i skierowanie na morfologię i krew.WerkA lubi tę wiadomość
-
Erdene wrote:Hej
Gratulację z powodu połówkowych, czytam i widzę, że trochę tych wizyt było wczoraj i dzisiaj
AsiaF, z jakiegoś konkretnego powodu konsultowałaś wynik połókowych z genetykiem?
Klaudiaaa13, jak czytam Twoje opisy spinania brzucha, to jakbym czytała o sobie. Mam dokładnie to samo, czyli taki naciągnięty cały brzuch, najbardziej chyba po bokach i najgorzej jest, kiedy stoję. A ostatnia długość szyjki to 3,2 cm, czyli podobnie 🙈. Tylko czasem mam takie nieco mocniejsze bóle w okolicach blizny po wyrostku.
W piątek mam wizytę u ginekologa i zapytam się, co z tym zrobić. Mam nadzieję, że to standardowe rozciąganie brzucha.
Co do porodu nago, to ja widziałam takie zdjęcia z porodu nago (ocenzurowane 😅) na Instagramie. Tylko to był poród domowy w basenie.
Mervee, super, zdradzisz, dokąd się wybierasz i kiedy?
Melduję się po wizycie u endokrynologa. Będę mieć biopsję pod koniec miesiąca i wtedy zobaczymy, co dalej. Z tego, co mówił, to w najgorszym razie czeka mnie usunięcie całej tarczycy lub połowy po porodzie . Ale kazał się nie denerwować na zapas.
Z plusów to wczoraj robiłam badania TSH i FT4, i w końcu wyniki wyszły ładne.
Ja jeszcze niekiedy w środku w pochwie czuje takie rozpieranie, ale to już sporadycznie. Zawsze na ten twardy brzuch pomaga mi leżenie. Tak to takie spięcie właśnie, niekiedy dyskomfort aż przy podnoszeniu rąk czuję 😑Faktycznie szyjkę mamy podobnie długą 😅
Koniecznie daj znać co gin Ci powie😀
Trzymam kciuki, żeby nic złego nie wyszło z biopsji 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:07
-
Klaudiaaa13 wrote:No to sporo więcej niż ja 😅 u mnie też każda wizyta to badanie palpacyjne, USG przez brzuch i dopochwowe i skierowanie na morfologię i krew.
Lekarz jeszcze kazał mi się aż tak nie cieszyć, że jest długa. Ze względu na to, że poprzednia ciąża skończyła się przedwczesnym porodem w 24tygodniu. Więc teraz uważamy i odpoczywamy 🩵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:08
-
WerkA wrote:Lekarz jeszcze kazał mi się aż tak nie cieszyć, że jest długa. Ze względu na to, że poprzednia ciąża skończyła się przedwczesnym porodem w 24tygodniu. Więc teraz uważamy i odpoczywamy 🩵
-
Klaudiaaa13 wrote:Ale dużo leżysz i odpoczywasz? Czy robisz jakieś zakupy i ogarniasz w domu czy faktycznie starasz się nie, żeby się nie przeciążać? Jak to u Ciebie wygląda? Nie zrozum źle mojego pytania, po prostu chce w razie czego wiedzieć na co powinnam być gotowa 😏
Dużo leżę i odpoczywam moja aktywność ogranicza się do wychodzenia z psem na dwór i czasem wiadomo do sklepu wychodzę lecz pojedyncze rzeczy. Gotuję normalnie sobie obiady czy tam ogarniam wokół siebie żeby było czysto 😄. Mąż jest na wyjeździe więc mam zakaz robienia większych zakupów rodzice mi pomagają ☺️. Jest to bardzo stresujący okres dla mnie więc nie chce się przeciążać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:19
-
WerkA wrote:Dużo leżę i odpoczywam moja aktywność ogranicza się do wychodzenia z psem na dwór i czasem wiadomo do sklepu wychodzę lecz pojedyncze rzeczy. Gotuję normalnie sobie obiady czy tam ogarniam wokół siebie żeby było czysto 😄. Mąż jest na wyjeździe więc mam zakaz robienia większych zakupów rodzice mi pomagają ☺️. Jest to bardzo stresujący okres dla mnie więc nie chce się przeciążać.
Ja właśnie wychodzę do piekarni i po rzeczy na obiadek, ciężkich zakupów nie mam (te cięższe robi mąż), obiadki robię normalnie i wiadomo właśnie sprzątam. Czyli tak naprawdę podobnie 😊WerkA lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Hej hej
Cieszę się że wszystkie połówkowe maluchy zdrowe generalnie.
Ja rożek chyba kupię z vinted jakiś bo to tez są mało używane rzeczy czasami chyba..
Co do laktatorow muszlowych, dziewczyny w 'mojej' październikowej grupie polecały np canpol hands free, trochę tańszy niż momcozy jednak, ale nie wiem jak z jakością, ale kilka z nich używało właśnie canpola i były zadowolone. Generalnie tego jest multum i ciężko coś wybrać.
Byłam dziś w 8gwiazdek i mierzyłam avionauta z bazą do auta i pasuje. Jeszcze z drugim autem trzeba podjechać i będziemy zdecydowani. Wiem że była dyskusja nad baza obrotową..różnica to 400zl, a sobie pomyślałam że na przyszłość faktycznie może to ułatwić tym bardziej że spodziewam się powrotu moich problemów ze stawami i to pewnie mi ułatwi więc chyba zainwestujemy w te obrotową bazę faktycznie..2048zl komplet. Patrzyłam bobowozki to cena identyko.
W ogóle pisałyście o tym twardnieniu brzucha i do tej pory tego nie miałam. Dzisiaj rano obudziłam się po prostu z twardym jak piłka brzuchem, ale zaraz przeszło. Teraz leżałam, mały coś się tam kopał i nagle takie uczucie w dolnej części brzucha jakby mi go zamroziło i twardy, poruszałam i puściło. To jest to? To stawianie się macicy czy coś? Nie czułam bólu absolutnie tylko taki właśnie jakby przykurcz obszaru.
Tak kochana to jest to, takie średnio przyjemne uczucie. Ja czytałam o tym canpolu to ponoć lubi przeciekać. Ja już teraz sama nie wiem właśnie jaki laktator wybrać 🤷♀️Nalli lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Gratulacje dla wizytujących 🍀 dobrze się to czyta 🥰.
Ja dziś króciutko bo dziś mocno zmiotło mnie z planszy i leżę cały dzień. Mam wrażenie że to przeziębienie nie odpuszcza, są dni na zmianę, np wczoraj było spoko a dziś tragedia.. a to już prawie 2 tygodnie mnie trzyma 😪.
MaAnia wyglądasz cudnie 😊.
Erdene w tej klinice w której robię prenatalne to po każdej wizycie jest omówienie dodatkowe z genetykiem - to ona mi po pierwszym wyliczała ryzyka i teraz zapobiegawczo zaleciła dodatkowe usg w lutym.
Odezwę się jak trochę wydobrzeje.. ale jestem jak coś i podczytuje Was regularnie z chęcią ❤️.WerkA, Klaudiaaa13, MaAnia, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Taki twardy, czy napięty brzuch od góry to raczej rozciąganie się mięśni. Stawianie się macicy na tym etapie jest na dole brzucha, tam gdzie macica. Wtedy jest takie nieprzyjemne uczucie, jakby ktoś trzymał że ten dół brzucha, w dotyku jest twardy.
Ja miałam zawsze długą szyjkę, ponad 4cm. Ale wiem, że szyjka może nagle się bardzo skrócić, więc lekki niepokój mam z tyłu głowy. Chociaż w pierwszej ciąży co chwilę miałam takie twardnienia a urodziłam po terminie 😉
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r.