X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała w ciąży takie dość bolesne i długo utrzymujące się kłucie w pępku I około 1-2 cm obok niego?
    Wczoraj byłam na wizycie i wszystko było ok a w nocy obudził mnie bol na lini pępka i od tego czasu mam tam właśnie takie kłucia, nospa nie pomogła, czasem twardnieje mi brzuch (ale to już pewnie ze stresu) I to kłucie raz jest, zaraz go nie ma, niezależnie od pozycji czy chodzenia. Zastanawiam się czy już panikować (Bo może wyrostek) czy to jakieś rozciąganie macicy
    Miałaś jakieś zabiegi (laparoskopia itp)? Wszystko się rozciąga i może kłuć.
    Ja mam bliznę po laparo i w pierwszej ciąży mi puściły od niej zrosty, strasznie kulo mnie właśnie w pępku.

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Miałaś jakieś zabiegi (laparoskopia itp)? Wszystko się rozciąga i może kłuć.
    Ja mam bliznę po laparo i w pierwszej ciąży mi puściły od niej zrosty, strasznie kulo mnie właśnie w pępku.
    No właśnie nie miałam żadnych zabiegów, jedynie co to Młody kopie trochę niżej i bardziej w prawo pod pępkiem i to może on uciska. Mam taką nadzieję w sumie Bo wyrostek to byłaby mega słaba opcją 🤦‍♀️

• Karo_97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie do polecenia jakieś kremy/olejki żeby zapobiec rozstępom? Może coś Wam się sprawdziło w poprzednich ciążach? To moja pierwsza i póki co używam kilku na zmianę, bo nie wiem na który się zdecydować 🙈

preg.png
  • Erdene Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka, nie jestem lekarzem, ale miałam zapalenie wyrostka i zmierzyłam sobie odległość od pępka do blizny, wychodzi 10 cm ;). Jestem dość wysoka, ale 1-2 cm od pępka to chyba nie wyrostek.
    Natomiast obserwuj się, jesli to się nasili, będziesz mieć biegunkę lub wymioty, to koniecznie zgłoś się do lekarza. Albo w sumie jesli się stresujesz bardzo, to możesz spróbować umówić wizytę mimo wszystko.
    Przy okazji pijesz dużo wody?

pp2018 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Szabelka, nie jestem lekarzem, ale miałam zapalenie wyrostka i zmierzyłam sobie odległość od pępka do blizny, wychodzi 10 cm ;). Jestem dość wysoka, ale 1-2 cm od pępka to chyba nie wyrostek.
    Natomiast obserwuj się, jesli to się nasili, będziesz mieć biegunkę lub wymioty, to koniecznie zgłoś się do lekarza. Albo w sumie jesli się stresujesz bardzo, to możesz spróbować umówić wizytę mimo wszystko.
    Przy okazji pijesz dużo wody?

Naczytałam się w Internecie że w ciazy zapalenie wyrostka może zaczynać się od bólu w okolicach pępka i moja zryta głowa już sobie tworzy scenariusze różne🙂
    Na szczęście mój prowadzacy lekarz ma popołudniu dyżur w szpitalu więc jak mi nie przejdzie albo się pogorszy to podjadę żeby zerknął co tam się wyprawia.
    Ogólnie pije dość dużo ale bardziej herbatę czy jakiś kompot Bo na wodę to już patrzeć nie mogę 🤦‍♀️

Erdene lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awunia, no to może faktycznie trzeba zmienić tych lekarzy:) Ja mojemu daję ostatnią szansę:) a jeszcze na pocieszenie dla Ciebie dodam, że ja chodzę prywatnie i 350zl za tę wizytę bez pomiarów zgarnia:/
    Ja nie miałam Besafe fotelika, ale byłam na szkoleniu, które prowadzili i już wiele lat temu byli pionierami, jeśli chodzi o bezpieczene przewożenie dzieci tyłem (tak jak Lexia pisała):)

Dziewczyny, ja też robię wypad na krótkie wakacje. Będą krótkie, ale intensywne - lecę do Dubaju na kilka dni, a potem do Aten. Trochę się boję, ale w sumie, jak nie teraz to kiedy? Przez kilka lat z trójką dzieci nie będę miała możliwości podróżowania. Moja siostra mieszka w Dubaju i mnie namówiła na wizytę u niej - mówi, że jest bezpiecznie i opieka medyczna na najwyższym poziomie. Siostra jest stewardessa w Emirates i ma zniżki na loty, więc lecę z nimi, a tam też jest wysoki standard lotu. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) W poniedziałek ruszam, już nie mogę się doczekać

HolyFantasia, PonyShake, juszka_, Sylwia_chytrusek, Kulcia, FENIX87, AsiaF, Mary2094, aganieszkam, pp2018, Lexia, Soleil_, Mervee lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworkow to ja jestem fanką - miałam kiedyś taki z marki Tesco i był super, ale już ich nie ma w PL. Miałam jeszcze jeden ze Smyka, ale już nie był taki fajny, więc jeśli macie jakieś sprawdzone to z chęcią się dowiem:)
    Rożki lubię takie utwardzone z tyłu - bardzo mi się sprawdziły przy synku, a córka tak się wierciła i wyginała, że żaden rożek tego nie ogarniał:)

Lexia lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka, to chyba za blisko pępka jak na wyrostek. A po odpoczynku przechodzi? Może jakieś więzadła. Ja miewałam kłucie i ciągnięcie kilka razy. Wybrałam się też do fizjoterapeuty urogin.

Lexia, dzięki za odpowiedź ws. śpiworów.

Suomi, to chyba dobrze się złożyło z lekarzem i może zmiana dobrze zrobi jak nie przejdzie ostatniej szansy. Z wyjazdem super! Cudownie się złożyło. Na pewno będzie wspaniale!!

Oleczka, a zamierzasz gdzieś iść jeszcze prywatnie na zbadanie tej kości nosowej skoro dwa razy się już nie udało jej zbadać?

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Karo_97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Awunia, no to może faktycznie trzeba zmienić tych lekarzy:) Ja mojemu daję ostatnią szansę:) a jeszcze na pocieszenie dla Ciebie dodam, że ja chodzę prywatnie i 350zl za tę wizytę bez pomiarów zgarnia:/
    Ja nie miałam Besafe fotelika, ale byłam na szkoleniu, które prowadzili i już wiele lat temu byli pionierami, jeśli chodzi o bezpieczene przewożenie dzieci tyłem (tak jak Lexia pisała):)

Dziewczyny, ja też robię wypad na krótkie wakacje. Będą krótkie, ale intensywne - lecę do Dubaju na kilka dni, a potem do Aten. Trochę się boję, ale w sumie, jak nie teraz to kiedy? Przez kilka lat z trójką dzieci nie będę miała możliwości podróżowania. Moja siostra mieszka w Dubaju i mnie namówiła na wizytę u niej - mówi, że jest bezpiecznie i opieka medyczna na najwyższym poziomie. Siostra jest stewardessa w Emirates i ma zniżki na loty, więc lecę z nimi, a tam też jest wysoki standard lotu. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) W poniedziałek ruszam, już nie mogę się doczekać

Super! Udanych wakacji 😍 my tez lecimy za 2 tygodnie na ostatnie wakacje za granicą przed narodzinami dzidzi do Dubaju właśnie :D będę wdzięczna za wszelkie tipy dotyczące zwiedzania miasta i największych atrakcji

Suomi, Kulcia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FENIX87 wrote:
    Wagowo zbliżony do maxi cosi pebble pro, niestety, ale avionaut nie pasuje do pochyłych siedzeń naszych aut, tzn dziecko będzie źle leżeć :(
    Nas przekonuje trochę do tego besafe że ten drugi fotelik na tej samej bazie jest do 22kg i 125cm, wg sprzedawcy do ok 6 roku życia, a nie jak inne do 18kg, 105cm i raczej 4rok życia...ale nie wiem czy to takie istotne czy chwyt marketingowy, jednak cena i 1 i 2 fotelika jest wyższa niż choćby wspominane maxi cosi

To nie jest do końca chwyt marketingowy w tym przypadku. Besafe jako chyba jedyny na rynku wypuścił taki fotelik, który ponadto świetnie sobie radzi w testach. Z tym 6l to raczej trochę na wyrost- wzrostowo pewnie się uda, ale niewielu sześciolatków nie przekroczy 22kg. Nie mniej jednak to chyba aktualnie najlepszy wybór pod kątem bazy obrotowej i tego, że realnie do 5-6rż jesteś w stanie w nim wozić dziecko ;) wszystkie inne obrotówki to max do 105cm i 18kg.
    Rozważam tego Beyonda większego jako następny fotelik dla drugiej córki (po łupinie) i jest duża szansa, że rzeczywiście go kupię. Zobaczę, czy za ten ok. rok cenowo wyjdzie o wiele więcej, niż Besafe Stretch.

FENIX87, Mary2094 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_97 wrote:
    Dziewczyny, macie do polecenia jakieś kremy/olejki żeby zapobiec rozstępom? Może coś Wam się sprawdziło w poprzednich ciążach? To moja pierwsza i póki co używam kilku na zmianę, bo nie wiem na który się zdecydować 🙈

Też jestem ciekawa, myślę, że to też kwestia genetyki.

Ja obecnie używam małego olejku z czerwoną nakrętka z Mustela, ale tylko dlatego, że ekspresowo się wchłania i można od razu się ubierać. Mam jeszcze olejek migdałowy dostępny w Rossmann sprzedawany w butelce z pompką, taki chyba najbardziej popularny, ale tu już trzeba odczekać chwilę.

A Ty między czym a czym się miotasz?

Kojarzę, że dziewczyny pisały też o maśle shea.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pp2018 No właśnie zaczęło mnie boleć w nocy czyli generalnie w odpoczynku, teraz jest trochę lepiej niż było, przynajmniej brzuch mi nie twardnieje. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie do popołudnia. Fizjo mam we wtorek, strasznie dlugie terminy oczekiwania ale podobno świetna babka.

Karo_97 ja używam olejku z biooila - szybko się wchłania i ładnie pachnie, wydaje mi się że zniwelował mi jedno pęknięte naczynko na brzuchu które wyskoczyło mi już w ciąży ale to mógł być przypadek 🙂

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Szabelka, to chyba za blisko pępka jak na wyrostek. A po odpoczynku przechodzi? Może jakieś więzadła. Ja miewałam kłucie i ciągnięcie kilka razy. Wybrałam się też do fizjoterapeuty urogin.

Lexia, dzięki za odpowiedź ws. śpiworów.

Suomi, to chyba dobrze się złożyło z lekarzem i może zmiana dobrze zrobi jak nie przejdzie ostatniej szansy. Z wyjazdem super! Cudownie się złożyło. Na pewno będzie wspaniale!!

Oleczka, a zamierzasz gdzieś iść jeszcze prywatnie na zbadanie tej kości nosowej skoro dwa razy się już nie udało jej zbadać?

Dzwonie od rana, ale terminy są długie a mi w sumie zostały 4 dni na wykonanie tych badań w terminie ..

pp2018 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_97 wrote:
    Super! Udanych wakacji 😍 my tez lecimy za 2 tygodnie na ostatnie wakacje za granicą przed narodzinami dzidzi do Dubaju właśnie :D będę wdzięczna za wszelkie tipy dotyczące zwiedzania miasta i największych atrakcji

Jasne, odezwij się do mnie na priv przed wyjazdem, to z chęcią coś podpowiem jak już będę wiedzieć :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lolitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka ja mialam tez takie bole po prawej stronie i tez wkrecilam sobie wyrostek ;) mialam akurat wizyte lekarz zrobil mi usg i okazalo sie ze mlody zmienil polozenie z poprzecznego na glowkowe i bardziej niz pewne ze musial sie przekrecac i cos naciskal ;) oczywiscie jak uspokoilam glowe to jak reka odjal ;) polecam Ci sie obserwowac i w razie wu odwiedzic lekarza ;)

Co do rozstepow to tez sie tyle naczytalam ze to kwestia *natury*.. ja na ta chwile nie mam z tym problemow ale uzywam dodatkowo balsamu Palmer's Stretch Marks. Polecam bo fajnie nawilza i nie zostawia takiego tlustego uczucia ;)

Ja sie ostatnio troszke mniej udzielam ale bardzo uwaznie wszystko czytam i gratuluje wszystkich dobrych wizyt 🥰 ja juz dawno po polowkowych juz nawet zapomnialam jak to bylo 😅 na dniach musze robic krzywa - mialm juz nie raz wiec wiem jak to jest ale nigdy nie mialam na takim etapie ciazy wiec zobaczymy... mam tez zalecenie mierzenia cisnienia - dopadl mnie ostatnio problem bialego fartucha i na wizycie mialam 140/80 i uwierzyc nie moglam - nigdy tego nie mialam. Teraz prowadzic musze dzienniczek i zapisywac - nigdy wiecej jak 130 nie mialam jak do tej pory 😅

Mnie bardziej martwi to bo na koniec miesiaca mam wizyte u prowadzacego i mam sie zdecydowac do tego dnia na szpital.. jestem przerazona bo nie mam w ogole pojecia :( kazdy chwali swoj kazdy ma inne wymagania i mam straszny metlik w glowie... coraz bardziej odchodze od mysli ze trzeba miec swojego prowadzacego... moj ciagle powtarza ze rodzic bede z polozna a nie z nim ... noi prawdopodobienstwo ze akurat bedzie mial duzur tez jednak male 😅
    Panie z Krakowa - wybrany juz macie szpital ?;) moze wy mnie nakierujecie cos ;)

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awunia - ja bym bez wahania zmieniała lekarza. Na pocieszenie powiem, że prowadzenie ciąży u położnej jest super! Przez to że jeszcze niewiele osób jest do tej formy przekonanych to mam wrażenie że dają z siebie 200% ☺️

Suomi - jedź i ciesz się! Odpoczynek na pewno się przyda.

Mam pytanie o badania, czy któraś z Was robiła posiew moczu? Ile czekałyście na wyniki?
    Mi ostatnio wyszły bakterie „dość liczne” i dostałam skierowanie na posiew, oddałam próbkę w piątek, zaczynam się martwić czy nie mam jednak jakiegoś ZUM bo pielęgniarka powiedziała, ze jak wszystko będzie ok to wynik po 3 dniach, a jak wyjdą bakterie to nawet do 9 dni bo muszą coś tam wyhodować. Nie wiem czy długi weekend mógł mieć na to wpływ, ale wątpię. Od wtorku odświeżam stronę z wynikami i zaczynam się martwić, bo to by jednak oznaczało pewnie jakiś antybiotyk… Plus taki że bezobjawowo bo nic mi nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:50

Awunia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka dobrze wiedzieć że nie tylko ja od razu myślę o najgorszym 🙂 wczoraj byłam wieczorem na wizycie ale oczywiście mnie nie bolalo, dopiero dzisiaj w nocy się zaczęło ale faktycznie trochę niżej niż mnie boli Młody ma nogi więc może się wygina i jak sobie znajdzie dogodna pozycje to mi przejdzie 🙂

Asia2121 ja często robie posiew moczu (w poprzednich ciążach ciągle miałam ZUM a w podstawowym moczu nic nie wychodziło) I wyniki są bardzo, bardzo różnie- czasem po 3 dniach a kiedyś czekałam ponad tydzień i nie wiem od czego to zależy Bo robilam w tym samym labolatorium i w obu przypadkach wynik był taki sam.
    Nawet jeśli coś Ci wyjdzie w wyniku to nie martw sie Bo te antybiotyki są szybkie i bezpieczne - ja np dostawałam taką saszetkę do wypicia na noc, pięknie sobie radziła z bakteriami🙂

Lolitka, Asia2121 lubią tę wiadomość

• Lolitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    Mam pytanie o badania, czy któraś z Was robiła posiew moczu? Ile czekałyście na wyniki?
    Mi ostatnio wyszły bakterie „dość liczne” i dostałam skierowanie na posiew, oddałam próbkę w piątek, zaczynam się martwić czy nie mam jednak jakiegoś ZUM bo pielęgniarka powiedziała, ze jak wszystko będzie ok to wynik po 3 dniach, a jak wyjdą bakterie to nawet do 9 dni bo muszą coś tam wyhodować. Nie wiem czy długi weekend mógł mieć na to wpływ, ale wątpię. Od wtorku odświeżam stronę z wynikami i zaczynam się martwić, bo to by jednak oznaczało pewnie jakiś antybiotyk… Plus taki że bezobjawowo bo nic mi nie dolega.

Ja sobie robie posiew co miesiac od razu ze zwyklym badaniem moczu. Jakos uwazam ze zanim przyjdzie wynik moczu, zanim znow pojade z druga probka jak wyjda jakies bakterie i jeszcze jakby byl weekend to po prostu dla mnie te kilka dnia sa wazne ;) wole dostac od razu negatywa ;) ja ostatnio robilam badanie 2.01 a ujemny wynik posiewu dostalam dopiero 7.01. Wiec nie ma reguly trzeba czekac :(

Asia2121 lubi tę wiadomość

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • juszka_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie martw się że tyle czekasz, to był długi weekend, dlatego to tyle trwa :) a nawet jeśli coś wyhodują to po prostu zaczniesz leczenie i wszystko będzie okej. Ale nie raz tu dziewczyny pisały że w moczu wyszły bakterie, a w posiewie nic nie znaleźli :)

Lolitka ja wybieram Ujastek ;) zapisałam się już tam na Szkołę rodzenia i wybrałam położną. Dla mnie najważniejsze żeby to był szpital o najwyższym stopniu referencyjności i żeby nie zwlekali z cesarką w przypadku komplikacji. Wszystkie moje koleżanki tam rodziły 🙈 Do tego chyba zdecyduje się na apartament żeby mąż mógł być ze mną po porodzie 🙉

Ale super że planujecie sobie urlopy 😍 Dubaj brzmi super ♥️ troszkę się boję ale sama zaczęłam się zastanawiać czy nie polecieć sobie gdzieś jeszcze na 3-4 dni 🤪

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Mary2094 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_97 wrote:

Używam sporadycznie, w pierwszej ciąży smarowałam intensywnie piersi, brzucha ze względu na ciągłe twardnienia nie, na piersiach mam pełno rozstępów a na brzuchu ani jednego 😂 w tej ciąży olałam trochę smarowanie ciała i podejrzewam że będzie to samo, bo już widzę że coś na piersiach mi wychodzi a na brzuchu nic. Myślę że to już chyba genetyka bardziej ma to do siebie niż preparaty 😃

🙍‍♀️30
    🙍‍♂️33
    👧02.03.2021

PCOS , Insulinooporność, 2 lata starań - finalnie wykonana histeroskopia
    Miesiąc po histeroskopii 🤰

preg.png
‹‹ 474 475 476 477 478
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: