Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania40 wrote:Ja zaczęłam luteinę dopochwowo brać od jakiś 4 dni ze względu na twardnienie brzucha gin mi przepisał. Tak, jest więcej wydzieliny , wg mnie po prostu wypływa ta luteina też … 🤷♀️
O to witam w grupie, dobrze wiedzieć że nie jestem sama z tym. Ale nie powiem, czuję mega różnice i ta luteina faktycznie pomaga. 😊 -
IWish wrote:Cześć wszystkim. 😁 Postanowiłam do Was dołączyć. 🙃 Mam termin na 12.05.25. Mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że jestem tym wszystkim troszeczkę przerażona. 1 trymestr minął wspaniale, praktycznie bez żadnych objawów, od niedawna zaczynam dopiero czuć, że jestem w ciąży. 😂
Hej! 🙋♀️
Mamy ten sam termin 😊
Wiem co czujesz, ja zaczynam też się toczyć, plus czuję kopniaki 😃 -
Sylwia_chytrusek wrote:IWish witaj 😊 płeć już znana?
Mary2094, Isabella16, Ania40, juszka_, WerkA, Mervee lubią tę wiadomość
-
Mary2094 wrote:Może być że przez pełen pęcherz brzuch Ci stwardniał. Ja tak mam jak się za bardzo przeciągnę z siusianiem. Ale fakt luteina mi teraz faktycznie bardzo pomaga, mniej mi się stawia już podbrzusze i nie muszę brać no spy. Więc jakby częściej zaczął się brzuch spinać to polecam też luteinę
-
Mary2094 wrote:Hej! 🙋♀️
Mamy ten sam termin 😊
Wiem co czujesz, ja zaczynam też się toczyć, plus czuję kopniaki 😃Ale najbardziej dokucza mi chyba ten spadek wydolności no i refluks. Dzisiaj jak weszłam na wagę to się załamałam, już 7 kg na plusie, a wcale nie jem za dwóch. 😬
-
Ja póki co mam 3 kg na plusie, a dzidzia całkiem spora jak na ten tydzień bo prawie 400g 🫣trochę mnie to przeraża, ale zawsze z wymiarów wychodzi że jest około tydzien starsza 🤭
IWish witamy! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 14:51
pp2018 lubi tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Mary2094 wrote:O to witam w grupie, dobrze wiedzieć że nie jestem sama z tym. Ale nie powiem, czuję mega różnice i ta luteina faktycznie pomaga. 😊
Mój gin twierdzi,żeby nie brać no-spy ani magnezu tylko właśnie luteinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:34
-
aganieszkam wrote:Ja mam od 3 dni problem z biegunką, nie wiem od czego 🫣 w sumie od poniedziałku mnie jelita bolą 🙄 chyba dziś odstawie magnez i zobaczę czy to przyczyna...
A jaki magnez bierzesz? Bo jesli cytrynian, to po wiekszej dawce moze wystapic biegunka. Moze zamien na glicynian i zobacz, czy bedzie lepiej 😀
aganieszkam, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
a ja znowu miałam mini plamienie. Mini bo tylko odrobinkę na papierze toaletowym, ale zawsze mnie to stresuje
wiecie jaka może być przyczyna?
Szyjka zamknięta 33mm, usg w porządku, łożysko na tylnej ścianie, brak infekcji bakteryjnej (wymaz wykazał „tylko” gbs). Chyba też poproszę gina o luteinę żeby się czuć bezpieczniej:(
Zastanawiam się co macie na myśli pisząc o stawianiu się brzucha albo o twardnieniu bo ja chyba nic takiego nie odczuwam. Ale kopniaki to prawie bez przerwy 🫣
Część IWish, zostań z nami, w kupie raźniejgratulujemy chłopaczka🩵 kilogramami to się będziemy martwić po porodzie😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:57
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Ja biorę cyclogest od samego początku i też cały czas czuje mokro. Wyjście bez wkładki jest niemożliwe. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła go w końcu odstawić bo wszystko jest w porządku.
Dziewczyny jaki polecacie materac do łóżeczka?
Łóżeczka i komoda zamówione tylko zastanawiam się czy może doświadczone mamusie coś polecają? 🤗 -
Hej dziewczyny! W kwestii 'mokrosci' to ja np nie biorę żadnych dopochwowych leków a też mi się zdarza uczucie mega mokrości, czasem też mi się zdarzyło że rano lekko zwilżoną piżama, ale czasem taka kropelka tylko na bieliznie. Nawet się zastanawiałam czy to nie nietrzymanie moczu, ale ani to ten zapach ani chyba lokalizacja;p ale ponoć duża ilość śluzu w ciąży jest normalna sprawą i ponoć wraz z zaawansowaniem ciąży może być tego dużo więcej, także wszystko przed nami.
Mnie znowu w nocy bolała głowa, paracetamol nie działa nic. Jestem na 90%pewna że to od nowego leku, dzisiaj wzięłam połowę dawki i już tylko mnie ćmiło..spróbuję się przemęczać kilka dni bo może się muszę przyzwyczaić do leku po prostu..jak nie przejdzie to będę się kontaktować z lekarzem.
W ogóle..złapałam dzisiaj flaka w oponie, takiego do zera. Na szczęście po prostu na parkingu pod blokiem, ale jestem uziemiona. A jutro na 12 mam przegląd w serwisie i nie wiem czy Mąż to rano ogarnie z wulkanizacja jakąś, bo nie wiem czy dojedzie tam w ogóle..także takie przygody..a rod rugi raz od listopada! A wcześniej przez 15 lat tylko raz mi się zdarzyło👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Magdanka wrote:Ja biorę cyclogest od samego początku i też cały czas czuje mokro. Wyjście bez wkładki jest niemożliwe. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła go w końcu odstawić bo wszystko jest w porządku.
Dziewczyny jaki polecacie materac do łóżeczka?
Łóżeczka i komoda zamówione tylko zastanawiam się czy może doświadczone mamusie coś polecają? 🤗
Ja też ciągle biorę cyclogest i bardzo bym chciała już go odstawić, bo bez wkładek nie da rady przy nim -
Ania40 wrote:A jak długo już bierzesz ? Bo ja nie czuję różnicy póki co. U mnie twardnienie brzucha wieczorami , rano nie czuję w ogóle że jestem w ciąży, w ciagu dnia też ok a wieczorem ciężki taki … martwię się tym .
Mój gin twierdzi,żeby nie brać no-spy ani magnezu tylko właśnie luteinę.
5 dzień. Ja czuję różnicę, nie stawia mi się już tak często, tak wcześniej musiałam brać no-spe. Jak mi teraz max do 10 razy w ciągu całego dnia ściśnie to jeszcze jest luz. -
porcelanka wrote:Ja też ciągle biorę cyclogest i bardzo bym chciała już go odstawić, bo bez wkładek nie da rady przy nim
To ja właśnie biorę utrogestan, i on jest w formie takiej kapsułki. Ale też podejrzewam że on powoduje to uczucie ciągłej wilgotności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 20:52
-
Ja też biorę luteinę dopochwowo i to całkiem sporo, bo do niedawna miałam brać 3 razy dziennie 200 mg, a od kilku tyg 3 razy dziennie 100 mg. A Wy ile bierzecie na te twardnienia brzucha? Ale tak jak już pisałam zmieniam lekarza, a właściwie zacznę mam nadzieję prowadzić ciążę u położnej i chciałabym przestać już brać te leki, bo to uciążliwe i aplikacja i ciagłe wypływanie.
Nie udzielam się dziewczyny jak piszecie o fotelikach, wózkach, łóżeczkach i całej wyprawce, chociaż trochę ten wątek zaczyna mnie przerażać. Ja mam dwoje dzieci adoptowanych i wtedy dostałam telefon, że jest dziecko i za niedługi czas było już u nas w domu, więc czasu na przygotowanie "wyprawki" mieliśmy bardzo niewiele, bo wcześniej nie znaliśmy ani wieku ani płci dziecka. Teraz z jednej strony wydaje mi się, że tego czasu jest strasznie dużo, a z drugiej strony ostatnio po 2 dniach w pracy zaczął boleć mnie trochę kręgosłup na dole i jakoś mam mniej energii, szybkości, wolniej chodzę, gorzej mi się wstaje. Chociaż brzucha jeszcze nie mam dużego to zaczynam czuć się inaczej i boję się, że jednak nie ogarnę wszystkiego tak jak bym chciała przed porodem. Chciałam iść na L4 w lutym, ale jednak udało mi się załatwić taki staż potrzebny mi do specjalizacji w moim zawodzie i pójdę dopiero w marcu. W lutym za to wezmę 2 tyg urlopu. Ciuszki zostały mi po moim synku, tylko muszę je odnaleźć, posortować, a u nas w domu wieczny bałagan przy naszej dwójce, więc gruntowne posprzątanie mieszkania mnie też czeka. Wózek planuje kupić za grosze używany na olx, ale jeszcze nie wiem jaki. Na razie totalnie się nie przygotowuję. Dopiero powiedziałam w pracy o ciąży na początku stycznia i powoli informujemy rodzinę i znajomych przy okazji. Dopiero zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży i naprawdę będę miała jeszcze jedno dzieciątko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 23:04
-
Magdanka wrote:Dziewczyny jaki polecacie materac do łóżeczka?
Łóżeczka i komoda zamówione tylko zastanawiam się czy może doświadczone mamusie coś polecają? 🤗
Mam dla starszej materac PREMIUM BABY - AERO 3D OPTIMA i jest bardzo spoko pod względem cena-jakość. Używamy prawie 2.5 roku, nic się nie odkształca, jest odpowiednio twardy. Dla drugiej córki raczej wybiorę to samo, bo nie widzę różnicy między naszym, a Rückenem koleżanki za prawie 2x taką kwotę.Magdanka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Cześć dziewczyny,
Coś źle się czuję od wieczora. Brzuch mnie boli tak na górze i jakiś taki niepokój czuję, mam spocone stopy i dłonie. Młody kopie. Nie mam niestety w domu ciśnieniomierza, ale tętno w normie. Naczytałam się już, że ból w górze brzucha to może być stan przedrzucawkowy, ale nie boli jakoś mocno, tylko ten niepokój czuję jakiś dziwny i to mnie martwi. Nie wiem, leżę i próbuję się uspokoić, ale nie czułam się tak wcześniej. Odkąd się położyłam to jest lepiej, ale nie wiem co to. -
Soleil_ wrote:Mimblanee - może meliskę sobie wypij jeszcze przed snem?
Spróbuj poleżeć, może książkę poczytać i idź spać, pewnie jutro już wszystko będzie ok 🍀Soleil_ lubi tę wiadomość
-
Awunia wrote:Ja też biorę luteinę dopochwowo i to całkiem sporo, bo do niedawna miałam brać 3 razy dziennie 200 mg, a od kilku tyg 3 razy dziennie 100 mg. A Wy ile bierzecie na te twardnienia brzucha? Ale tak jak już pisałam zmieniam lekarza, a właściwie zacznę mam nadzieję prowadzić ciążę u położnej i chciałabym przestać już brać te leki, bo to uciążliwe i aplikacja i ciagłe wypływanie.
Nie udzielam się dziewczyny jak piszecie o fotelikach, wózkach, łóżeczkach i całej wyprawce, chociaż trochę ten wątek zaczyna mnie przerażać. Ja mam dwoje dzieci adoptowanych i wtedy dostałam telefon, że jest dziecko i za niedługi czas było już u nas w domu, więc czasu na przygotowanie "wyprawki" mieliśmy bardzo niewiele, bo wcześniej nie znaliśmy ani wieku ani płci dziecka. Teraz z jednej strony wydaje mi się, że tego czasu jest strasznie dużo, a z drugiej strony ostatnio po 2 dniach w pracy zaczął boleć mnie trochę kręgosłup na dole i jakoś mam mniej energii, szybkości, wolniej chodzę, gorzej mi się wstaje. Chociaż brzucha jeszcze nie mam dużego to zaczynam czuć się inaczej i boję się, że jednak nie ogarnę wszystkiego tak jak bym chciała przed porodem. Chciałam iść na L4 w lutym, ale jednak udało mi się załatwić taki staż potrzebny mi do specjalizacji w moim zawodzie i pójdę dopiero w marcu. W lutym za to wezmę 2 tyg urlopu. Ciuszki zostały mi po moim synku, tylko muszę je odnaleźć, posortować, a u nas w domu wieczny bałagan przy naszej dwójce, więc gruntowne posprzątanie mieszkania mnie też czeka. Wózek planuje kupić za grosze używany na olx, ale jeszcze nie wiem jaki. Na razie totalnie się nie przygotowuję. Dopiero powiedziałam w pracy o ciąży na początku stycznia i powoli informujemy rodzinę i znajomych przy okazji. Dopiero zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży i naprawdę będę miała jeszcze jedno dzieciątko.
To cieszę się razem z Tobą! ❤️
A w jakim wieku masz dzieciaki? Pewnie musiałaś przejść cholernie długą drogę do tego aby zostać mamą. Takie historie jak Twoja zawsze powodują u mnie wzrusz.
A jeżeli chodzi o luteinę, biorę 200mg (jedną kapsułkę dopochwowo) i to na wieczór.
W Twoim przypadku pewnie lekarz dmuchał na zimne że masz aż takie dawkowanie.