Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimblanee wrote:Cześć dziewczyny,
Coś źle się czuję od wieczora. Brzuch mnie boli tak na górze i jakiś taki niepokój czuję, mam spocone stopy i dłonie. Młody kopie. Nie mam niestety w domu ciśnieniomierza, ale tętno w normie. Naczytałam się już, że ból w górze brzucha to może być stan przedrzucawkowy, ale nie boli jakoś mocno, tylko ten niepokój czuję jakiś dziwny i to mnie martwi. Nie wiem, leżę i próbuję się uspokoić, ale nie czułam się tak wcześniej. Odkąd się położyłam to jest lepiej, ale nie wiem co to.
Jeżeli czujesz że coś się dzieje, lepiej jedź na IP, niech Ciebie zbadają, będziesz spokojniejsza. Serio.
Nie zwlekaj tylko jedź.aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
witam też nowe koleżanki które już dopisałam na pierwszej stronie! Wszystkim gratuluję i życzę spokojnego ciazowania, rozgoscie się tutaj🫶🏼
U mnie intensywnie więc tylko podczytuję. Mieliśmy fajny rodzinny weekend, wspólne zakupy kino wizyta u teściów. Wczoraj paskudnie się czułam coś chyba pełnia i zawirowania pogodowe dają w kość do tego perstaltyka tak mi zwolniła że mało co mogę zjeść a już czuję się jak balon. W tym tygodniu wybieram się na krzywą bo za tydzień wizytka😍 martwiłam się też bo młoda jakby mniej kopie ale kopie tylko jakby plecami się odwróciła i te kopniaki gdzies takie w środku albo w krocze🙈
Mimblanee daj znać jaka się czujesz🫶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 08:55
Lolitka, Lexia lubią tę wiadomość
-
MaAnia ja to samo
i musze zdrobic krzywa w tym tygodniu i mialam ten sam problem z mlodym i tak samo sobie wytlumaczylam - ze sie przekrecil bo czuje tez kopniaki od srodka albo w krocze😅
Wczoraj mial takiego lenia ze az detoktorem go szukalam- tez mialam stresa bo nie bylo takie latwe go znalezc dopiero jak bardzo nisko szukalam to byl ale to tez pewnie dlatego ze jest ulozony glowkowo wiec przy moim pepku ma nogi😅 ale tez wieczorem/ w nocy sie rozkreciltaki z niego nocny marek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 09:07
MaAnia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które wybierają się na krzywą - jak to ogarniacie z posiłkiem dzień przed badaniem? Też mnie czeka w tym tygodniu i zastanawiam się jak to jest ze zjedzeniem kolacji - pielęgniarka powiedziała żeby ostatni posiłek był koło 18 i później już tylko woda natomiast lekarz mówi żeby zjeść kolację normalnie (czyli tak jak jem koło 20) żeby zobaczyć jak te cukry wyglądają przy moim standardowym jedzeniu.
MaAnia, Lolitka jak Wy podchodzicie? -
Lolitka wrote:MaAnia ja to samo
i musze zdrobic krzywa w tym tygodniu i mialam ten sam problem z mlodym i tak samo sobie wytlumaczylam - ze sie przekrecil bo czuje tez kopniaki od srodka albo w krocze😅
Wczoraj mial takiego lenia ze az detoktorem go szukalam- tez mialam stresa bo nie bylo takie latwe go znalezc dopiero jak bardzo nisko szukalam to byl ale to tez pewnie dlatego ze jest ulozony glowkowo wiec przy moim pepku ma nogi😅 ale tez wieczorem/ w nocy sie rozkreciltaki z niego nocny marek
Ale dobrze ze nie jestem sama z takimi lekami i odczuciami🫶🏼
Szabelka ja zamierzam normalnie jeść pić tak jak faktycznie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 09:23
Lolitka lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam zamiar zjesc normalnie jak do tej pory
troche bez sensu zaklamywac rzeczywistosc tylko po to zeby wyszly dobre wyniki a potem wrocic do swojego rytmu
jedyne co chce isc na badanie jak bede miala dobra nocke - dzis np za pozno sie polozylam i zle spalam.
Ania40 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie siedzę na krzywej. Zjadłam wczoraj normalnie kolację, dziś jestem na czczo. Tak jak dziewczyny piszą, nie ma co zakłamywać rzeczywistości, może nam to nie wyjść na dobre. Pamiętajcie o zabraniu książki
dłuży mi się strasznie to siedzenie na recepcji 😅
Lolitka, MaAnia, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Jedzcie normalnie, te wyniki na czczo mogą wyjść gorsze przy takim długim niejedzeniu, bo cukier rośnie z głodu
Jeju u mnie też się zaczęło kopanie w pęcherz, wczoraj wstawałam na siku chyba 5 razy 🙈
Mimblanee daj znać jak się czujesz ♥️Alis96 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Awunia ja biorę 100 mg raz dziennie wieczorem , gin wspominał,że jakby nie było efektu to zwiększyć do przyjmowania też rano .
Mimblanee jak dziś ? Czasem nasz stres nas nakręca. Pisałam chyba wcześniej jak w nocy w 1 dzień świąt złapała mnie duszność a byłam sama z dziećmi w domu bo mąż był u szwagra na urodzinach i ze stresu duszność była jeszcze gorsza.
Odnośnie krzywej to wg mnie trzeba jeść normalnie by wynik wyszedł miarodajnie. Trzymam za was kciuki .
Ja jestem zwolniona z tego okropnego (dla mnie ) badania i bardzo się cieszę,że nie muszę kiblować tyle czasu w laboratorium 🫣😂😂😂 za to ma cc i się męczę co dziennie 🥺😜😫
Wczoraj siostra posłała mi pierwszą serię ciuszków (6-9 miesięcy) a one takie malutkie jakby dla noworodka … już zapomniałam jak dzieciaczki są malutkie 😍
Mam też kokon, sensor oddechu, dostawkę do LOzka - wszystko spakowane i czeka na wyremontowana sypialnie , dziś mają przyjechać panele … mąż będzie układał bo się uparł, że da radę - ja mam wątpliwości bo wybrałam wzór w jodełkę … zobaczymy . Teraz buszuję w internecie w poszukiwaniu łóżka dla nas i komody. Przynajmniej mam czas wolny zajęty.
Dziewczyny co mają łożysko z przodu (jak ja) … jak czujecie dzieciaki ????
U mnie jest to prawa strona praktycznie noga … po prostu jest to dla mnie tak dziwne ! W dwóch poprzednich ciążach miałam łożysko z tyłu i kopniaki odczuwałam w różnych miejscach , teraz TYLKO w jednym. Jakbym miała ciąże w pachwinie prawej nogi , bardzo dziwne uczucie ale kicham te kopniaczki 🥰
Miłego dnia
Loka lubi tę wiadomość
-
Awunia ja biore 600mg magnezu, ale to tez ze wzgledu na skurcze lydek.
Mimblanee daj znac jak sie czujesz. Nie wiem, czy masz problemy z tarczyca, ale ja taki niepokoj odczuwalam jak na poczatku ciazy wpadlam z niedoczynnosci w nadczynnosc, ale je te objawy i przede wszystkim szybsze bicie serca odczuwalam codziennie, wiec u Ciebie moze to od stresu. -
My wczoraj po dość intensywnym czasie w końcu odpoczywaliśmy.
Co to tych upławów, ja nie biorę luteiny, a tak jak któraś z was pisała ledwo wstane z łóżka i zanim dojdę do toalety to majtki już mam lekko mokre. Ogolnie mam dużo więcej tej wydzieliny, także podczas przytulanek, normalnie jak nie ja.
Awunia podziwiam, ja to się wyruszam przy historiach z adopcją tak czy siak, ale w ciąży to już w ogóle.
Ja mam przodujące łożysko i faktycznie czuję mała tylko nad pępkiem, albo z prawej strony, reszta to jakby była niezamieszkana -
Ja też mam łożysko z przodu i czuje ruchy w różnych miejscach 🙂 na połówkowych malutka była ułożona główkowo i czułam jej stopki przy pępku, następnego dnia czułam kopniaczki przy pęcherzu więc taki mały kręciołek 🙂
W ogóle bałam się że zacznę czuć ruchy dosyć późno przez położenie łożyska, ale pukanie pojawiło się już w 18tc i z dnia na dzień jest coraz mocniejsze. To takie wspaniałe uczucie 💕 -
Kulcia wrote:My wczoraj po dość intensywnym czasie w końcu odpoczywaliśmy.
Co to tych upławów, ja nie biorę luteiny, a tak jak któraś z was pisała ledwo wstane z łóżka i zanim dojdę do toalety to majtki już mam lekko mokre. Ogolnie mam dużo więcej tej wydzieliny, także podczas przytulanek, normalnie jak nie ja.
Awunia podziwiam, ja to się wyruszam przy historiach z adopcją tak czy siak, ale w ciąży to już w ogóle.
Ja mam przodujące łożysko i faktycznie czuję mała tylko nad pępkiem, albo z prawej strony, reszta to jakby była niezamieszkana
Tylko przodujące łożysko to co innego niż łożysko z przodu … -
U mnie też coś ruchy gorsze wczoraj i młody był mniej aktywny, też detektorem go sprawdzaliśmy, u mnie na szczęście szybko się go udaje znaleźć, ale no ogólnie daaaawno detektora nie używałam, bo te ruchy były już raz, że regularne, a dwa, że naprawdę mocne. A wczoraj to raz, że rzadko go czułam, a dwa, że tak dosłownie ledwo ledwo i musiałam się zastanawiać czy to ruchy czy jelita 🤦
Nie wiem, może jakiś taki dzień miał, zobaczymy jak dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 11:33
-
Cześć
Miałam trochę intensywny weekend, poodwiedzaliśmy znajomych i dostaliśmy jakieś rzeczy, w stylu pampersy, więc miło.
Ania40, też mam łożysko z przodu i czuję ruchy w ograniczonej liczbie miejsc. Głównie po prawej stronie na dole, z rzadka gdzie indziej. Dwa razy na ostatnich USG pytałam się, jak dokładnie jest usadowiony maluszek i w obu przypadkach miał tam główkę, a nogi po lewej trochę wyżej... Więc trochę mnie to dziwi (i martwi). Ale mam nadzieję, że to przez to łożysko z przodu. -
Ja mam łożysko z przodu, ale ruchy czuje dosłownie wszędzie. I pytanie do Was, kiedy dziecko się uaktywni to tez czujecie czasami jakby kopnęło w krocze/cewkę moczową? (Nie pęcherz!) 🤣
To akurat srednio przyjemne dla mnie uczucie i zastanawiam się czy tez tak macie. W większości kopniaki są w brzuch ale co jakiś czas zdarzy się że właśnie tam poczuje takie uderzenieMaAnia lubi tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Tak właśnie myślałam żeby jeść normalnie, ale zawsze lepiej posłuchać opini doswiadczonych🙂
Ja też mam łożysko z przodu i czuje kopniaki w różnych miejscach, a ostatnio mam wrażenie że czasem w dwóch na raz (jakby odpychał się nóżkami i np główką 😁). Często czuje jak kopie tak bardzo w dole brzucha i zastanawiam się czy to nie skurcze macicy (mega dziwne to uczucie) ale brzuch jest miękki, nic nie boli, czuć tylko takie ruchy więc myślę że to On 🙂 -
U mnie rownież łożysko na przedniej ścianie, na usg widać ewidentnie że jest głównie po lewej stronie brzucha, tak z boku, a po prawej jest maluch. Od początku 18 tc czuję go tylko z prawej strony i tak już pewnie zostanie
Ale kręci się sporo, bo co badanie to albo głową w dół, albo głowa pod żebrami, wysoko nad pępkiem. 😊
Codziennie mocno go czuję, zwłaszcza rano po śniadaniu i pod wieczór, koło 19.
Kopie tak mocno, że aż cała podskakuję i kopy widać nawet pod ubraniem. 😆pp2018, Nalli, Ania40 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗