Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
My dziś od rana z przebojami, a nawet od wczoraj wieczór.. mężowi zaczął doskwierać ból nad prawą pachwiną, nie chciał jechać wczoraj ani w nocy na sor więc pojechaliśmy dziś rano i okazało się że zapalenie wyrostka robaczkowego 😪.. zostawiłam go na sorze bo kazali się pożegnać bo to na pewno potrwa i tak siedzę w domu smutna i zmartwiona 😢.. dalej jest pod obserwacją i nie wiadomo jeszcze czy dziś czy jutro operacja. Najgorzej że od następnego tygodnia ma zacząć nową pracę a tu jeszcze czeka go rekonwalescencja.. no ale jestem dobrej myśli 😪🍀.. -
pp2018 wrote:@Ellie, inhalujesz noramnie w inhalatorze? Jakie lusterko byś poleciła? Nam polecano z polskiej formu tuloko.
@Mimblanee, ech niech nam ta ciąża nie ciąży! Umęczysz się solidnie, ech. Ja chyba już nie walczę z tym moim stanem i odkładaniem.. to po prostu pewnie taki czas i przejdzie.
@Soleil, Loka, widziałam te ceny za Stokke, sama o niej myslalam, choc te elementy gumowe od razu mi sie z plesnia kojarzą. Mi zależy na wanience na stojaku ze względu na moje plecy, ale jest tak zaporowa cena nawet używanych, że no nieeee.. na razie nie mam zgody na to 😅
@Mary, a jak te lusterka wyglądają? Zrobiłabyś fotkę?
@MaAnia, można doustnie, ale jest z tym sporo zachodu.. zmieniły się wytyczne i generalnie podaje się domięśniowo teraz. Ja poczytam, bo chciałabym jednak doustnie, natomiast potem trzeba jeszcze te witaminę podawać w dużych dawkach w domu i nie zaleca się takich typowych preparatów, bo mają dodatkowe składniki jak oleje, które mogą być dla maluszka trudne do strawienia przy takich dawkach witaminy K, która należy podać.
@Nalli, i jak mąż znosi przeprowadzkę swoich gadżetów do innego miejsca? U nas w mieszkaniu mąż ma swój pokój do pracy obstawiony od sufitu po podłogę i nie ma co zaczynać w ogóle dyskusji, że zostajemy z małym dzieckiem w jednym pokoju i trzeba coś z tym zrobić 😅
Ja kupuję rożek, choć sama myślałam nad spiworkiem, natomiast koleżanka z lipcowym dzieckiem poradziła, że to bez sensu z tych wszystkich względów co napisala Lexia. Dokupię używany/nowy troszkę później, bo też nie wiadomo jak dziecko będzie rosło albo wpisze na listę prezentową
U nas też słabo z igraszkami.. Ja od listopada mam ciągle infekcje, wyłapuje je szybko na samym początku, ale to jest bardzo uciążliwe, teraz akurat skończyłam 12 dni Macmiror... ech...
Tak, normalnie jak inhalacje robię i naprawdę efekt super a jeżeli chodzi o lusterko do samochodu to mamy jakieś najzwyklejsze z Allegro i robi robotę, nie ma co przepłacać.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Asia2121 i super to nednak duża oszczędność🫶🏼 mi Pan dziś odradził avionauta właśnie przez gorsze testy. Mnie ta waga nie przekonuje przynajmniej.
AsiaF zdrówka dla męża! I Tobie kobieto siły, nie martw się na pewno raz dwa się z tego wyliże i zacznie nową pracę🫶🏼AsiaF, Asia2121 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Czy mogłabym jeszcze do Was dołączyć? Podczytuję Was od jakiegoś czasu, super że dzielicie się swoją wiedzą i wątpliwościami.
Krótko o mnie, mam 34 lata, to moja pierwsza ciążą, będzie dziewczynka, termin na 15.05.2025. Trochę różu na pierwszej stronie przy tej dacie się przyda 😊
Soleil_, Sylwia_chytrusek, MaAnia, aganieszkam, pp2018, Agats, AsiaF, FENIX87, Kate@@, Kulcia lubią tę wiadomość
-
AsiaF wrote:Cześć dziewczyny,
My dziś od rana z przebojami, a nawet od wczoraj wieczór.. mężowi zaczął doskwierać ból nad prawą pachwiną, nie chciał jechać wczoraj ani w nocy na sor więc pojechaliśmy dziś rano i okazało się że zapalenie wyrostka robaczkowego 😪.. zostawiłam go na sorze bo kazali się pożegnać bo to na pewno potrwa i tak siedzę w domu smutna i zmartwiona 😢.. dalej jest pod obserwacją i nie wiadomo jeszcze czy dziś czy jutro operacja. Najgorzej że od następnego tygodnia ma zacząć nową pracę a tu jeszcze czeka go rekonwalescencja.. no ale jestem dobrej myśli 😪🍀..
Wszystko będzie dobrze! Mój mąż też miał wycinany wyrostek i kilka pierwszych dni będzie się pewnie męczył, ale potem z dnia na dzień powinno być lepiej. Nie wiem czy da radę zacząć nową pracę za tydzień bo z tego co pamietam to mój ok. 2 tyg był na zwolnieniu. Ale nic się nie martw, w nowej pracy na pewno to zrozumieją, przecież to nie jest zwykłe przeziębienie. Będzie dobrze!
AsiaF lubi tę wiadomość
-
Ania40 kciuki zaciśnięte na jutro 🍀🍀
AsiaF zdrówka dla męża! Na pewno szybciutko do siebie dojdzie. Mój też zaczął nową pracę od stycznia i teraz się pochorowaliśmy, martwił się, że jeszcze miesiąca nawet nie pracuje a już potrzebuje wolne i czy nie będzie to źle wyglądało, ale każdy zrozumiał 😉
Ja dzisiaj mam turbo lenia, jeszcze większego niż zazwyczaj. W nocy spacerowałam po mieszkaniu, bo nie mogłam beknąć 😂 i potem nie mogłam się ułożyć, kaszel mnie łapał więc chodziłam ciągle do toalety żeby nie zwymiotować gdzieś w łóżku. No i rano o 8 jak wstałam do toalety to jak nieprzytomna, od razu się rzuciłam do łóżka spowrotem i spałam prawie do 12. Teraz jestem taka zmulona. Zrobiłam surówkę do obiadu (w thermomixie więc serio zero roboty, zero krojenia, tylko wrzucić składniki do robota) i tak się tym zmęczyłam, że leżę 😂AsiaF lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Szyjka 4cm, młody waży 934 i w siatkach centylowych nadal idealnym sredniaczkiem jest. Wszystkie pomiary w normie ❤️
17 lutego mam USG III trymestruErdene, HolyFantasia, MaAnia, Nalli, Sylwia_chytrusek, Asia2121, Agats, Ania40, aganieszkam, pp2018, Mary2094, Mimblanee, Lexia, Loka, AsiaF, FENIX87, Kulcia lubią tę wiadomość
-
Hej
Nie było mnie parę dni, trochę spraw rodzinnych, i chyba nie nadrobię wszystkiego.
Ania40, będę trzymać kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze, jak to tej pory wychodzi 🤞.
Mimblanee, naprawdę przeczołguje Cię ta ciąża, współczuję bardzo. Dzielnie sobie radzisz.
Haumea, cześć, witamy Ciebie i córeczkę . Mamy ten sam termin.
AsiaF, współczucia dla męża, ale dobrze, że jest pod opieką. Na pewno będzie dobrze, wiele osób przez to przechodzi. Jeśli wyrostek się nie rozleje, a wierzę, że tak nie będzie, skoro juz jest pod obserwacją, to powinna być sama laparaskopia i podobnie ludzie dość szybko dochodzą do siebie po tym. Chociaż faktycznie może być ciężko z pójściem do pracy w przyszłym tygodniu, ale wydaje mi się, że każdy normalny pracodawca rozumie, że to zupełnie losowa sytuacja.Ania40, AsiaF lubią tę wiadomość
-
W ogóle jeśli chodzi o lenistwo, to ja od jakiegoś czasu jadę na diecie pudełkowej, bo kompletnie nie chce mi się gotować 🙈. Plus złapała mnie kompletna niemoc w kategorii wymyślania co gotować. Męża z gotowania na razie wyłączam, bo musi być ostatnio na specjalnej diecie i jemy osobno.
Zaczęłam łapać się na tym, że jadłam byle co, a jednak chciałabym jadać w miarę zdrowo, no i skończyło się na pudełkach.Mimblanee, Loka lubią tę wiadomość
-
Ja po grypie i dziś też dzień lenia i dwa kolejne bo moja mama przyjechała to trochę i dom doprowadzi.
Ja nadal z kaszlem mokrym i drze o moją szyjkę czy jej ten kaszel jeszcze bardziej nie zaszkodzi (2,8cm) ale to już mój kolejny kaszel w ciąży. No i pessara też się boje bo po chorobie złapałam infekcję druga już i boję się że tak do porodu już będę z czymś walczyć (w poprzedniej ciąży też do porodu co trochę coś miałam choć gbs był czysty np).
No więc oby jeszcze trochę z tą szyjką wytrzymać! Choć teraz wytyczne się zmieniły i o tak nie mam leżeć jak ostatnio.
Kciuki za echo i wizyty jeśli jakieś mamy, ale chyba ten tydzień u większości na spokojnie?Ania40 lubi tę wiadomość
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
AsiaF będzie dobrze, lepiej że pojechaliście a nie przeciągnięte bo wtedy robi się niebezpiecznie. A w pracy zrozumieją, to wypadek losowy przeciez. U mnie w pracy kolega zaczal od 2tyg L4,bo go na imprezie butelka w łeb walnęli ;p I też każdy zrozumiał chociaż plotki były zapawne;p
Soleil- super że wszystko pięknie:) 3cie prenatalne..to jest jakieś niesamowite..dopiero co miałyśmy pierwsze..serio, dopiero co
Dołączam do dnia lenia!! Wstałam o 8.30 coś tam śniadanie, 2 prania, poszłam 'na spacer' po osiedlu i do biedry po chusteczki i jaka robiłam to się położyłam, zasnęłam. Otworzyłam oko po 45min i myślę dobra wstaje..i jebs kolejna godzina zleciała po kocykiem aż mnie amz telefonem obudził:p
Jedziemy na wycieczkę do IKEA i OBI..będziemy też szukać farby..mamy trochę szeroki wachlarz bo od beżu, przez błękit do jasnej oliwki ..jestem na nie za niebieskim czy jakim szarym jak chce mój Mąż, będzie ciemno, to pokój cofnięty, bo okno wychodzi na balkon o tłumaczyłam mu że trzeba kolor który będzie odbijał a nie chłonął światło..ale bez zrozumienia ;p
Wczoraj wmawiał mi że beżowy dywan był szary..także tego, ciężka przeprawa. Mam nadzieję że dziś pójdzie lepiej bo jak raz oglądaliśmy farby to się popłakałam;p Bo się nie mogliśmy dogadaćMimblanee, AsiaF lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Nalli wrote:Lexia, Pp chyba mnie przekonałyscie. Mam rożek bawełniany, taki sredniej grubosciz dokupie jakiś drugi i może faktycznie na pierwsze tygodnie to będzie wystarczające a potem zobaczę w ogóle czy dzidzia duża czy mała i dokupie śpiworek..
Jak mąż znosi przeprowadzkę gadżetów? Hehe..to mu zajmie z tydzień jak na moje oko, trudno mu przebrnąć przez selekcję, lubi mieć trochę 'przydasiów'..a najgorsze, że zacząć trzebaby było od porządków w piwnicy żeby te przydasie miały gdzie się podziać ;p także to będzie długa przygoda...
A najlepsze że mu ryje beret że w lutym chce żeby pomalował pokój i żebym mogła tam już zacząć kupować i magazynować rzeczy i oczywiście 'a po co już?'..ale ja biorę poprawkę, bo wiem że dopiero podanie przeszło przez pierwszy etap kwalifikacji :p także obsówy mam wliczone, no i zakładam że marzec mam na kompletowanie, a kwiecień na pranie i układanie ostateczne. Przed Wielkanocą wszystko ma już być na miejscu i czekać.
Na gadałam mu że co chwilę mi się śni że się urodził a ja nic nie mam to się zmobilizował chłopak ;p
Mój mąż też stwierdził, że za kupowanie mebli, malowanie i meblowanie zabierzmy się w marcu.. tiaaaaaa..
Ja polecam farby off white z Flugger. Piękne odcienie złamanych bieliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:34
Nalli lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Sukces!
Zamówiłam kocyk i poduszeczkę .
Polecam www.lanila.pl ja dostałam kokon od siostry i właśnie go otworzyłam, pomacałam… i się zakochałam 🥰 domówiłam od razu z tej samej serii kocyk i poduszeczkę , myślę jeszcze nad prześcieradłem do gondoli z tej serii. Może którejś wpadnie w oko !Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:48
aganieszkam, Loka lubią tę wiadomość
-
Termometr tylko douszny, najlepszy z Braun Thermoscan. Jest kilka wersji, zobaczcie czy ma tryb nocny, bo ja wzięłam bez i mierzenie w nocy nie jest komfortowe. Ale pomiary są najdokładniejsze. Bezdotykowe pokazują jak chcą i się do niczego nie nadają.
Agats lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
My dziś od rana z przebojami, a nawet od wczoraj wieczór.. mężowi zaczął doskwierać ból nad prawą pachwiną, nie chciał jechać wczoraj ani w nocy na sor więc pojechaliśmy dziś rano i okazało się że zapalenie wyrostka robaczkowego 😪.. zostawiłam go na sorze bo kazali się pożegnać bo to na pewno potrwa i tak siedzę w domu smutna i zmartwiona 😢.. dalej jest pod obserwacją i nie wiadomo jeszcze czy dziś czy jutro operacja. Najgorzej że od następnego tygodnia ma zacząć nową pracę a tu jeszcze czeka go rekonwalescencja.. no ale jestem dobrej myśli 😪🍀..AsiaF lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Ja dziś intensywny dzień, trochę spraw pozałatwiałam i padam, brzuch twardnieje, więc biorę magnez i będę dziś leżeć. Pojechałam specjalnie do szpitala uniwersyteckiego zrobić ponownie cytomegalię i na szczęście ujemna (w diagnostyce i alab miałam dodatnie igm 😆). W czwartek krzywa 🙄
Zamówiłam używane otulacze do spania na próbę na te pierwsze miesiące. Ciekawe czy się sprawdzą 😉
Upatrzyłam już sobie dostawkę do łóżka na olx. Także też już zaczynam działać, póki mam chwilowy przypływ energii 😆Agats, pp2018, Mimblanee lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Ania40, wierzę w Ciebie i domyślam się, że pilnowanie tych cukrów to niełatwa sprawa. Ja mam w piątek echo serca w szpitalu, a jutro sprawdzenie jak dziecko wagowo przyrasta.
Co do cholestazy, mi lekarka mówiła, że kwasy zolciowe, ale jako ze mam zespol Gilberta to bede dodatkowo robic aspat, alat, bilirubinę.
HolyFantasia, ja na później planuje kupić zwykłą piżamę ciążowa dwuczęściowa np taka jak ponizej, ewentualnie jakieś bawełniane góry do karmienia/staniki, a spodnie normalne (albo się zobaczy jak będzie z waga i komfortem).
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1237273001.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PL_POL_GOO_SH_Ladies_BRA_Branded_SHOPV1_All_LOW_pi_PLG06ANW3AA213&utm_term=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa32OKtLShojE7MA8vTPObjOdzewg6L9b460mb0FX50EWGMg7OFbqRQBoCgroQAvD_BwE
Któraś pytała o te biustonosze do karmienia z Rossmann i ja sie zdecydowalam wziac na test, mam mały rozmiar i M jest akurat jak teraz biust się zwiększył. To jest elastyczny stanik i widać, że będzie pracowal wraz ze zmianą rozmiaru piersi i obwodu.
Zazdroszczę porankow leniwych... Ja miałam dziś pobranie krwi na jutrzejszą wizytę, a potem uro fizjo. Wróciłam do domu, zrobiłam gyrosa na obiad i leżę od 15 na kanapie czekając na teleporadę u endo
Dzięki za polecajki termometrów i innych rzeczy.HolyFantasia, Ania40 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
My dziś od rana z przebojami, a nawet od wczoraj wieczór.. mężowi zaczął doskwierać ból nad prawą pachwiną, nie chciał jechać wczoraj ani w nocy na sor więc pojechaliśmy dziś rano i okazało się że zapalenie wyrostka robaczkowego 😪.. zostawiłam go na sorze bo kazali się pożegnać bo to na pewno potrwa i tak siedzę w domu smutna i zmartwiona 😢.. dalej jest pod obserwacją i nie wiadomo jeszcze czy dziś czy jutro operacja. Najgorzej że od następnego tygodnia ma zacząć nową pracę a tu jeszcze czeka go rekonwalescencja.. no ale jestem dobrej myśli 😪🍀..
@Asia2121, to spora oszczędność 💪 jak bezwypadkowy i dobrze przechowywany to już pełnia szczęścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:19
AsiaF, Asia2121 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Agats wrote:Ja po grypie i dziś też dzień lenia i dwa kolejne bo moja mama przyjechała to trochę i dom doprowadzi.
Ja nadal z kaszlem mokrym i drze o moją szyjkę czy jej ten kaszel jeszcze bardziej nie zaszkodzi (2,8cm) ale to już mój kolejny kaszel w ciąży. No i pessara też się boje bo po chorobie złapałam infekcję druga już i boję się że tak do porodu już będę z czymś walczyć (w poprzedniej ciąży też do porodu co trochę coś miałam choć gbs był czysty np).
No więc oby jeszcze trochę z tą szyjką wytrzymać! Choć teraz wytyczne się zmieniły i o tak nie mam leżeć jak ostatnio.
Kciuki za echo i wizyty jeśli jakieś mamy, ale chyba ten tydzień u większości na spokojnie?
Też się pytałam lekarki czy trzeba się oszczędzać, a ona mi sama na to że nie trzeba się oszczędzać że ta szyjka jeszcze się mieści w granicach normy.
Byle tylko się nie skracała nam za szybko 🙏pp2018 lubi tę wiadomość