X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania40 wrote:
    A gdzie można odbierać lub wysyłać wiadomości tu na forum ? Bo ja nigdzie nie widzę (mam apke)
    Nie wiem czy w apce wygląda to tak samo, ale powinnaś mieć takie menu w postaci trzech poziomych kreseczek i tam musisz wejść w społeczność-> przyjaciółki i zaprosić Lexie do przyjaciółek. I potem będziesz mogła wysłać Jej wiadomość :)

Ania40 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Clarson Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Clarson, jeśli chcesz dołączyć na fb, to dodaj mnie do przyjaciółek, bo tylko tak wysyłam link do grupy i potem akceptuję.
    Dodalam juz 2 x i nie wiem czy sie udalo

preg.png
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Mam taką, ale normalnie składana 🤷🏼‍♀️.

Lexia podrzucisz nazwe/linka/cokolwiek?🙂

Robie koszyk na Gemini, przekroczyłam już 400zl a dalej chyba nie mam wszystkiego🫣

pp2018 lubi tę wiadomość

• Juanita41 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie dołączę do grupy na FB natomiast zdaję sobie sprawę, że jestem tu od niedawna, znamy sie mniej, także zrozumiem jeśli mnie nie przyjmiecie.

👱‍♀️41 🧔‍♂️45 👦6

preg.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Maddy powodzenia na krzywej 🫶🏼

pp2018 zdrówka! Tylko co moja siostra z grypa A więc trzymam się z daleka pomimo szczepienia bo siostra mimo szczepienia zachorowała. Ciekawe czy w ciąży można Embiflumin bo to podane w pierwszej chwili faktycznie działa i po 3 dniach stajesz na nogi.

Alis96 ufff myślałam że tylko ja tak dobiłam😜 ale czujesz faktycznie te kg?

Lexia działaj, ale myślę że jak kogoś będziemy kojarzyć to też można dodać bo sama no myślę gdzie przepadła AniaL123 czy naspontanie…

Troszkę pupe czuje i uda 😬 a brzuch to typowa piłka 🤣 ale tam zgubi się jak nie zgubić przy 2 dzieci 🤣

MaAnia lubi tę wiadomość

preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juanita41 przyjmiemy przecież się udzielasz🫶🏼 jesteś z nami, bardziej chodzi o osoby które przepadły bez wieści albo napisały post dwa i też ich nie ma..

Alis96 w pierwszym momencie byłam przerażona ale teraz też podchodzę do tego że zgubię raz dwa, trójka dzieci i wiosna pomogą😎 a teraz widzę po buzi że okrągła i to dopiero na zdjęciach😊😜

Ja to tylko zaczynam się martwić co z tej mojej Zuzi będzie bo skubana uwielbia balować do późnych godzin wieczornych, nocami i nad ranem🤡🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 13:31

Juanita41, Lexia, Agats, juszka_, Ania40, Szabelka, Isabella16, AsiaF, Angi90 lubią tę wiadomość

37👩🏼❤️🧑🏼‍🦱38
    F💙14
    R🩷11

age.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Kulcia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia też wysłałam zaproszenie. My dziś wracamy do domu wiec wariactwo 🙈

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    pp2018

Mój mąż miał grypę typu B cały zeszły tydzień chorował, dostał lek Tamivil, pytał swojego lekarza o mnie i lekarka od razu mu powiedziała, że też powinnam brać ten lek, bo jest duże ryzyko że się zarażę, a grypa w ciąży jest bardzo niebezpieczna.
    Umówiłam się na konsultację tel. z moją lekarką tego samego dnia i też to samo powiedziała i wystawiła receptę.
    Dla pewności jeszcze napisałam SMS do mojej ginekolog prowadzącej ciążę i potwierdziła, żeby koniecznie brać ten lek i że oni na oddziale położniczym normalnie go stosują profilaktycznie w okresie grypowym u pacjentek na patologii ciąży itd. żeby na pewno u żadnej nie rozwinęła się choroba, więc wygląda na to że jest bezpieczny. A na pewno bezpieczniejszy niż ewentualne powikłania po grypie u malucha. Może spróbuj u innego lekarza?

Ja podobnie jak Nalli wolałabym jednak jakąś prywatną grupę z Nickami, niż fb. No ale jest demokracja, a widzę że tu fb już mocno przegłosowany :D Lexia dodałam Cię do przyjaciółek. ;)
    Pamiętam właśnie waszą sytuację, zapisze się jeszcze do kogoś.

HolyFantasia lubi tę wiadomość

• Agats Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysłałam zaproszeni, ale w ogóle o matko - ile dziś nowych postów tu! Od razu aktywizacja :)

Ja miałam dziś robić krzywą ale się zapomniałam i wypiłam wczoraj mała herbate bubble tea z puszki z okazji imienin wieczorem i się bałam co wyjdzie więc jadę w sobotę - już i tak jestem po terminie po skończyłam 27 tc, ale przez grypę lekarz mówił żeby zrobić później, a sama krzywa robiłam już w 12 tc bo miałam wynik na czczo wcześniej na granicy 92 - ale było ok. Znaczy teraz też krzywej się nie boje o ile na czczo będzie ok bo później to mam zawsze mega płaską.

Ania40 lubi tę wiadomość

A- 34lata
    M ur. 18.03.2020
    16.12- potwierdzony 💙 Kuba
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Juanita41 przyjmiemy przecież się udzielasz🫶🏼 jesteś z nami, bardziej chodzi o osoby które przepadły bez wieści albo napisały post dwa i też ich nie ma..

Alis96 w pierwszym momencie byłam przerażona ale teraz też podchodzę do tego że zgubię raz dwa, trójka dzieci i wiosna pomogą😎 a teraz widzę po buzi że okrągła i to dopiero na zdjęciach😊😜

Ja to tylko zaczynam się martwić co z tej mojej Zuzi będzie bo skubana uwielbia balować do późnych godzin wieczornych, nocami i nad ranem🤡🫣

Hihi moja też bardzo aktywna wieczorem... chyba po mężu 😅 bo to typowa sowa. Ale za to kopie też na jedzenie jak ja 🤣😂🤣😅

Robię sobie "cytaty mocy", może to głupie, ale chce spróbować, bo czuje, że pomoże. Dalej nie mogę zbytnio słuchać czy czytać o porodzie...

• Lexia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na bieżąco sprawdzajcie wiadomości, wysyłam w odpowiedzi linka. Clarson, posłałam Tobie też ;)

Co do maty, to my mamy z Humbi, ale każda jest raczej podobna. U mojej mamy jest inna firma i to z grubsza to samo 😅

Szabelka lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Agats Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 - ja przeszłam grypę i bałam się tych leków bo są właśnie różne opinie i nawet nie dzwoniłam/ nie byłam po nie ale mój gin potem powiedział że trzeba było brać. Mój mąż dostał i rzeczywiście była duża poprawa po 3 dniach, ale generalnie ja prechodzilam lepiej niż on tylko potem większy kaszel i dłużej a teraz bujam się z zatokami bo miałam niedoleczone. Może z tym Tamivirem czy Tamiflu by tego nie było…

pp2018 lubi tę wiadomość

A- 34lata
    M ur. 18.03.2020
    16.12- potwierdzony 💙 Kuba
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agats wrote:
    Też wysłałam zaproszeni, ale w ogóle o matko - ile dziś nowych postów tu! Od razu aktywizacja :)

Ja miałam dziś robić krzywą ale się zapomniałam i wypiłam wczoraj mała herbate bubble tea z puszki z okazji imienin wieczorem i się bałam co wyjdzie więc jadę w sobotę - już i tak jestem po terminie po skończyłam 27 tc, ale przez grypę lekarz mówił żeby zrobić później, a sama krzywa robiłam już w 12 tc bo miałam wynik na czczo wcześniej na granicy 92 - ale było ok. Znaczy teraz też krzywej się nie boje o ile na czczo będzie ok bo później to mam zawsze mega płaską.
    Nie jesteś po terminie, bo krzywą się robi 24-28 TC ;)
    Ja robiłam wczoraj, czyli 27+5.
    Moja gin woli robić późno krzywą, bo mówi, że jak wcześniej wyjdą wyniki na granicy to tak nie wiadomo jak je traktować. A jak później się zrobi krzywą, to jak jest cukrzyca, to już będzie widoczna.

Co do maty, to ja mam taką w koszyku:
    https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dla-dzieci-duza-150x200-pianka-xpe-nukido-12413795254

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 13:47

pp2018 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • Maddy Znajoma

Wysłany: 6 lutego, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juanita41 wrote:
    Hehe, czyli podobnie jak w Hiszpanii, pomarańczowa zimna glukoza. Co prawda nie mialam az takich luksusow, że pokój 1 ososbowy, bo były 3 rozkładane fotele, ale zdecydowanie przyjemniej niż krzywe ktore robilam w PL.
    Trzymam kciuki, żeby wyniki były ok :)

Wyniki dopiero za "pare dni roboczych". Tutaj nikomu sie nie spieszy wiec pewnie do tygodnia 😀

Plus jak wszystko jest ok to nikt nawet o niczym nie powiadamia, dopiero jak coś jest nie tak to sie kontaktuja. Wiec oby nie dzwonili 🙈

age.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trochę nadrobiłam, cieszę się, że u wszystku w porządku :)

Ja odkąd przeszłam na zwolnienie w połowie grudnia to mam jakiś zjazd, dodatkowo nowotwór mamy + zaczęłam tyć chyba z braku ruchu i przekasek itp. czuję się bardzo ciężko, ale przytylam już ok 15 kg więc co się dziwić. Ale dzisiaj nawet czuję motywację i siłę by te przekąski bardzo mocno ograniczyć :)

Byłam u lekarza i niestety synek nadal leży miednicowo. Oczywiście jeszcze jest czas, ale chciałabym żeby zaczął się obracać :)

MaAnia dzieki za cynk z HM. Wczoraj kupiłam małą wyprawkę ;)

preg.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:

Ja też wyglądam inaczej , ale staram się to zaakceptować ze to przejściówe. Chociaż teść ostatnio do mnie z tekstem że mam ogromny brzuch nqpuchlam a do mają daleko i co zamierzaam z tym zrobić. Jakby mnie zatkało wtedy. Ale No niestety nie mam na to wpływu:/

preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 dobrze że jesteś 🫶🏼 kg się nie martw, zrzucimy później będziemy miały wyzwanie😎

Alis96 oh teściu przyjemniaczek…mi już nikt nic nie mówi, o dziwo jeden wykładowca był zdziwiony że to już 7 moesisc a ja tak wyglądam😜 lekarz też mi zawsze mówi że super w ciąży wyglądam a K codziennie się mną zachwyca 🥰

pp2018 no to będziemy miały artystki 😁 w sumie ja jako małolata też mało spałam wieczna torpeda byłam

Lolitka głowa do góry, choć też mam zjazdy humoru z powodu słabego snu a jedna nocka lepsza i odrazu człowiek ma moc, przytulam na pocieszenie🫶🏼

Lolitka, Kasia0504 lubią tę wiadomość

37👩🏼❤️🧑🏼‍🦱38
    F💙14
    R🩷11

age.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Loka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na paznokciach i podziwiam Was dziewczyny, które jeszcze pracują. Niecałe dwie godziny i ledwo wysiedziałam. Już zegarek mi pokazywał tętno powyżej 120 mimo braku ruchu.

Jutro mam lekarza, a potem podjadę do centrum handlowego, zajrzę do primarka, zobaczę, czy wpadnie mi coś w oko, chociaż chyba większość wyprawki już mam. Zastanawiam się, ile skarpetek jest na początek potrzebne 😂 przyszło mi zamówienie z H&M właśnie między innymi czteropak skarpetek i wydaje mi się, że styknie na razie. Potem odbiorę tapetę i musimy dobrać farbę na ściany. Także zapowiada się intensywny dzień, tylko czy podołam 😂

Ania40 lubi tę wiadomość

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵
    06.02 rośniemy - 870g i idealne serduszko <3

preg.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie z pięknymi wieściami, że mój mały człowieczek wziął sobie do serca błagania mamy (albo to to białko które we mnie mąż wciskał :D) i przez dwa tygodnie nadrobił ponad 300g, więc mamy już 1090g i łapiemy się w widełki! Łożysko też wysoko, młody zmienił położenie na główkowe, więc ideolo.
    Kolejna wizyta na spokojnie dopiero za miesiąc, więc idealnie, bo za 2 tyg mam 3 prenatalne :)
    Niby się nie stresowałam tą jego wagą 2 tyg temu, ale jednak siedziało mi to z tyłu głowy, więc super że mogę odetchnąć.

Lolitka, Mimblanee, pp2018, Klaudiaaa13, Nalli, MaAnia, FENIX87, juszka_, Isabella16, Loka, AsiaF, Ania40, Lola93, Lexia, Soleil_, Kulcia, Angi90 , Agats, aganieszkam, Mervee, Kate@@ lubią tę wiadomość

age.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia - dodałam się do grupy, ale mogłabyś zmienić jej widoczność na ukrytą? W sensie żeby nikt inny na fb nie mógł jej wyszukać i żeby moi znajomi nie widzieli, że się do jakiejś grupy dodałam. To wtedy działa tak, że tylko osoby z linkiem mogą o niej w ogóle wiedzieć.

AsiaF, Szabelka, Ania40, Soleil_ lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ