Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania40 wrote:A gdzie można odbierać lub wysyłać wiadomości tu na forum ? Bo ja nigdzie nie widzę (mam apke)
Ania40 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
MaAnia wrote:Maddy powodzenia na krzywej 🫶🏼
pp2018 zdrówka! Tylko co moja siostra z grypa A więc trzymam się z daleka pomimo szczepienia bo siostra mimo szczepienia zachorowała. Ciekawe czy w ciąży można Embiflumin bo to podane w pierwszej chwili faktycznie działa i po 3 dniach stajesz na nogi.
Alis96 ufff myślałam że tylko ja tak dobiłam😜 ale czujesz faktycznie te kg?
Lexia działaj, ale myślę że jak kogoś będziemy kojarzyć to też można dodać bo sama no myślę gdzie przepadła AniaL123 czy naspontanie…
Troszkę pupe czuje i uda 😬 a brzuch to typowa piłka 🤣 ale tam zgubi się jak nie zgubić przy 2 dzieci 🤣MaAnia lubi tę wiadomość
-
Juanita41 przyjmiemy przecież się udzielasz🫶🏼 jesteś z nami, bardziej chodzi o osoby które przepadły bez wieści albo napisały post dwa i też ich nie ma..
Alis96 w pierwszym momencie byłam przerażona ale teraz też podchodzę do tego że zgubię raz dwa, trójka dzieci i wiosna pomogą😎 a teraz widzę po buzi że okrągła i to dopiero na zdjęciach😊😜
Ja to tylko zaczynam się martwić co z tej mojej Zuzi będzie bo skubana uwielbia balować do późnych godzin wieczornych, nocami i nad ranem🤡🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:31
Juanita41, Lexia, Agats, juszka_, Ania40, Szabelka, Isabella16, AsiaF, Angi90 lubią tę wiadomość
-
HolyFantasia wrote:pp2018
Mój mąż miał grypę typu B cały zeszły tydzień chorował, dostał lek Tamivil, pytał swojego lekarza o mnie i lekarka od razu mu powiedziała, że też powinnam brać ten lek, bo jest duże ryzyko że się zarażę, a grypa w ciąży jest bardzo niebezpieczna.
Umówiłam się na konsultację tel. z moją lekarką tego samego dnia i też to samo powiedziała i wystawiła receptę.
Dla pewności jeszcze napisałam SMS do mojej ginekolog prowadzącej ciążę i potwierdziła, żeby koniecznie brać ten lek i że oni na oddziale położniczym normalnie go stosują profilaktycznie w okresie grypowym u pacjentek na patologii ciąży itd. żeby na pewno u żadnej nie rozwinęła się choroba, więc wygląda na to że jest bezpieczny. A na pewno bezpieczniejszy niż ewentualne powikłania po grypie u malucha. Może spróbuj u innego lekarza?
Ja podobnie jak Nalli wolałabym jednak jakąś prywatną grupę z Nickami, niż fb. No ale jest demokracja, a widzę że tu fb już mocno przegłosowanyLexia dodałam Cię do przyjaciółek.
HolyFantasia lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Też wysłałam zaproszeni, ale w ogóle o matko - ile dziś nowych postów tu! Od razu aktywizacja
Ja miałam dziś robić krzywą ale się zapomniałam i wypiłam wczoraj mała herbate bubble tea z puszki z okazji imienin wieczorem i się bałam co wyjdzie więc jadę w sobotę - już i tak jestem po terminie po skończyłam 27 tc, ale przez grypę lekarz mówił żeby zrobić później, a sama krzywa robiłam już w 12 tc bo miałam wynik na czczo wcześniej na granicy 92 - ale było ok. Znaczy teraz też krzywej się nie boje o ile na czczo będzie ok bo później to mam zawsze mega płaską.Ania40 lubi tę wiadomość
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
MaAnia wrote:Juanita41 przyjmiemy przecież się udzielasz🫶🏼 jesteś z nami, bardziej chodzi o osoby które przepadły bez wieści albo napisały post dwa i też ich nie ma..
Alis96 w pierwszym momencie byłam przerażona ale teraz też podchodzę do tego że zgubię raz dwa, trójka dzieci i wiosna pomogą😎 a teraz widzę po buzi że okrągła i to dopiero na zdjęciach😊😜
Ja to tylko zaczynam się martwić co z tej mojej Zuzi będzie bo skubana uwielbia balować do późnych godzin wieczornych, nocami i nad ranem🤡🫣
Hihi moja też bardzo aktywna wieczorem... chyba po mężu 😅 bo to typowa sowa. Ale za to kopie też na jedzenie jak ja 🤣😂🤣😅
Robię sobie "cytaty mocy", może to głupie, ale chce spróbować, bo czuje, że pomoże. Dalej nie mogę zbytnio słuchać czy czytać o porodzie...38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Dziewczyny, na bieżąco sprawdzajcie wiadomości, wysyłam w odpowiedzi linka. Clarson, posłałam Tobie też
Co do maty, to my mamy z Humbi, ale każda jest raczej podobna. U mojej mamy jest inna firma i to z grubsza to samo 😅Szabelka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
pp2018 - ja przeszłam grypę i bałam się tych leków bo są właśnie różne opinie i nawet nie dzwoniłam/ nie byłam po nie ale mój gin potem powiedział że trzeba było brać. Mój mąż dostał i rzeczywiście była duża poprawa po 3 dniach, ale generalnie ja prechodzilam lepiej niż on tylko potem większy kaszel i dłużej a teraz bujam się z zatokami bo miałam niedoleczone. Może z tym Tamivirem czy Tamiflu by tego nie było…
pp2018 lubi tę wiadomość
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
Agats wrote:Też wysłałam zaproszeni, ale w ogóle o matko - ile dziś nowych postów tu! Od razu aktywizacja
Ja miałam dziś robić krzywą ale się zapomniałam i wypiłam wczoraj mała herbate bubble tea z puszki z okazji imienin wieczorem i się bałam co wyjdzie więc jadę w sobotę - już i tak jestem po terminie po skończyłam 27 tc, ale przez grypę lekarz mówił żeby zrobić później, a sama krzywa robiłam już w 12 tc bo miałam wynik na czczo wcześniej na granicy 92 - ale było ok. Znaczy teraz też krzywej się nie boje o ile na czczo będzie ok bo później to mam zawsze mega płaską.
Ja robiłam wczoraj, czyli 27+5.
Moja gin woli robić późno krzywą, bo mówi, że jak wcześniej wyjdą wyniki na granicy to tak nie wiadomo jak je traktować. A jak później się zrobi krzywą, to jak jest cukrzyca, to już będzie widoczna.
Co do maty, to ja mam taką w koszyku:
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dla-dzieci-duza-150x200-pianka-xpe-nukido-12413795254
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:47
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Juanita41 wrote:Hehe, czyli podobnie jak w Hiszpanii, pomarańczowa zimna glukoza. Co prawda nie mialam az takich luksusow, że pokój 1 ososbowy, bo były 3 rozkładane fotele, ale zdecydowanie przyjemniej niż krzywe ktore robilam w PL.
Trzymam kciuki, żeby wyniki były ok
Wyniki dopiero za "pare dni roboczych". Tutaj nikomu sie nie spieszy wiec pewnie do tygodnia 😀
Plus jak wszystko jest ok to nikt nawet o niczym nie powiadamia, dopiero jak coś jest nie tak to sie kontaktuja. Wiec oby nie dzwonili 🙈 -
Cześć dziewczyny
trochę nadrobiłam, cieszę się, że u wszystku w porządku
Ja odkąd przeszłam na zwolnienie w połowie grudnia to mam jakiś zjazd, dodatkowo nowotwór mamy + zaczęłam tyć chyba z braku ruchu i przekasek itp. czuję się bardzo ciężko, ale przytylam już ok 15 kg więc co się dziwić. Ale dzisiaj nawet czuję motywację i siłę by te przekąski bardzo mocno ograniczyć
Byłam u lekarza i niestety synek nadal leży miednicowo. Oczywiście jeszcze jest czas, ale chciałabym żeby zaczął się obracać
MaAnia dzieki za cynk z HM. Wczoraj kupiłam małą wyprawkę
-
MaAnia wrote:Juanita41 przyjmiemy przecież się udzielasz🫶🏼 jesteś z nami, bardziej chodzi o osoby które przepadły bez wieści albo napisały post dwa i też ich nie ma..
Ja to tylko zaczynam się martwić co z tej mojej Zuzi będzie bo skubana uwielbia balować do późnych godzin wieczornych, nocami i nad ranem🤡🫣
Ja też wyglądam inaczej , ale staram się to zaakceptować ze to przejściówe. Chociaż teść ostatnio do mnie z tekstem że mam ogromny brzuch nqpuchlam a do mają daleko i co zamierzaam z tym zrobić. Jakby mnie zatkało wtedy. Ale No niestety nie mam na to wpływu:/ -
Kasia0504 dobrze że jesteś 🫶🏼 kg się nie martw, zrzucimy później będziemy miały wyzwanie😎
Alis96 oh teściu przyjemniaczek…mi już nikt nic nie mówi, o dziwo jeden wykładowca był zdziwiony że to już 7 moesisc a ja tak wyglądam😜 lekarz też mi zawsze mówi że super w ciąży wyglądam a K codziennie się mną zachwyca 🥰
pp2018 no to będziemy miały artystki 😁 w sumie ja jako małolata też mało spałam wieczna torpeda byłam
Lolitka głowa do góry, choć też mam zjazdy humoru z powodu słabego snu a jedna nocka lepsza i odrazu człowiek ma moc, przytulam na pocieszenie🫶🏼Lolitka, Kasia0504 lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na paznokciach i podziwiam Was dziewczyny, które jeszcze pracują. Niecałe dwie godziny i ledwo wysiedziałam. Już zegarek mi pokazywał tętno powyżej 120 mimo braku ruchu.
Jutro mam lekarza, a potem podjadę do centrum handlowego, zajrzę do primarka, zobaczę, czy wpadnie mi coś w oko, chociaż chyba większość wyprawki już mam. Zastanawiam się, ile skarpetek jest na początek potrzebne 😂 przyszło mi zamówienie z H&M właśnie między innymi czteropak skarpetek i wydaje mi się, że styknie na razie. Potem odbiorę tapetę i musimy dobrać farbę na ściany. Także zapowiada się intensywny dzień, tylko czy podołam 😂Ania40 lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie z pięknymi wieściami, że mój mały człowieczek wziął sobie do serca błagania mamy (albo to to białko które we mnie mąż wciskał
) i przez dwa tygodnie nadrobił ponad 300g, więc mamy już 1090g i łapiemy się w widełki! Łożysko też wysoko, młody zmienił położenie na główkowe, więc ideolo.
Kolejna wizyta na spokojnie dopiero za miesiąc, więc idealnie, bo za 2 tyg mam 3 prenatalne
Niby się nie stresowałam tą jego wagą 2 tyg temu, ale jednak siedziało mi to z tyłu głowy, więc super że mogę odetchnąć.Lolitka, Mimblanee, pp2018, Klaudiaaa13, Nalli, MaAnia, FENIX87, juszka_, Isabella16, Loka, AsiaF, Ania40, Lola93, Lexia, Soleil_, Kulcia, Angi90 , Agats lubią tę wiadomość
-
Lexia - dodałam się do grupy, ale mogłabyś zmienić jej widoczność na ukrytą? W sensie żeby nikt inny na fb nie mógł jej wyszukać i żeby moi znajomi nie widzieli, że się do jakiejś grupy dodałam. To wtedy działa tak, że tylko osoby z linkiem mogą o niej w ogóle wiedzieć.
AsiaF, Szabelka, Ania40, Soleil_ lubią tę wiadomość