Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MaAnia, a Ty tarczycę badasz na bieżąco? Kiedyś coś takiego czytałam, że przy problemach z tarczyca, hybryda się nie trzyma.
Moja mama ma Hashi i nie może mieć hybrydy, już w kilku miejscach robiła, różne bazy, jakieś tytanowe, cuda na kiju i ciul, wszystko jej odpryskuje max po tygodniu.
Ja robię hybrydy i zero problemów, nic nie odpada.
Co do pracy, to tak, dłuższe siedzenie jest wyzwaniem, więc no ja też podziwiam dziewczyny, które jeszcze na cały etat pracują 🙈 ja pracuję, ale u siebie, więc to jednak inaczej, bo idę do biura np. na 4-5h, a potem np. jeszcze z domu coś kończę. No i też nie chodzę do biura codziennie, bo mogę z domu bez problemu pracować, do biura idę jak coś z dokumentami potrzebuję zrobić na miejscu.
-
Mary2094 wrote:Też robiłam 2:1 ale nie wiem co było nie tak, z jednego oka moment mi rzęsy wychodziły a na drugim zostawały, więc teraz odpuściłam je sobie.
Ale przed porodem bym chciała się iść doczłapać jeszcze na farbę, aby zrobić odrost, bo później wątpliwa sprawa abym pojechała po porodzie na farbę (zazwyczaj u fryzjera siedzę 4-5h), no i chce zrobić sobie do porodu stopy, aby nie było mi wstyd, bo mam taki problem z piętami, całe życie mi pękają i mam suche jak wiórek, a będzie już maj wiec czas będzie najwyższy 😂
Wiesz co, mi się też zdarza,że jedno oko się super trzyma a drugie łyse, lub ze oba trzymają jak szalone a teraz akurat muszę tuszować bo tak mocno się wykruszyły… nie wiem od czego to zależy, ale napewno rzęsy wypadają i być może cykl życia rzęsy u mnie przypada co drugą wizytę 😂🤣🫢
Ja najchętniej już bym nie chodziła ani na rzęsy ani na pazy bo leniwa strasznie się zrobiłam ale OBIECAŁAM SOBIE, że nie przestanę sobie dogadzać i chodźmy nie wiem co to kosmetyczka o fryzjer będą regulanie !
Ja teraz też się wybieram na odrost do fryzjera , planuje koniec lutego a potem na świeżo jeszcze zdarzyć przed majem. Generalnie chodzę co 3 miesiące , więc będzie krótsza przerwa … 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:32
-
O rany dziewczyny, co tu sie podziało od rana😅 Człowiek raz nie wejdzie na bieżąco a tu tyle stron🤣
Ja wam powiem, że pamiętam jak jakis czas temu pisałyście o obniżonym nastroju. Mnie chyba teraz dopadło. Wszystko mnie doprowadza do płaczu, mąż też, spać nie mogę... Miałam iść dzisiaj na tą krzywą tak jak wam pisałam, ale nie poszłam bo pół nocy nie spałam.
Musze się wziąć w garść. W weekend przychodza znajomi bo robimy urodziny moje i meza (obydwoje zw stycznia) wiec juz sie nie moge doczekac, troche oderwę myśli. Ale przyznam sie ze zamowilam catering- nie mam siły stać w kuchni -
Ania40 wrote:Wiesz co, mi się też zdarza,że jedno oko się super trzyma a drugie łyse, lub ze oba trzymają jak szalone a teraz akurat muszę tuszować bo tak mocno się wykruszyły… nie wiem od czego to zależy, ale napewno rzęsy wypadają i być może cykl życia rzęsy u mnie przypada co drugą wizytę 😂🤣🫢
Ja najchętniej już bym nie chodziła ani na rzęsy ani na pazy bo leniwa strasznie się zrobiłam ale OBIECAŁAM SOBIE, że nie przestanę sobie dogadzać i chodźmy nie wiem co to kosmetyczka o fryzjer będą regulanie !
Ja teraz też się wybieram na odrost do fryzjera , planuje koniec lutego a potem na świeżo jeszcze zdarzyć przed majem. Generalnie chodzę co 3 miesiące , więc będzie krótsza przerwa … 💪
Ja byłam teraz w styczniu i myślę by iść tak z końcem marca aby wysiedzieć na tym krześle😂
A ja mam cały zestaw do hybryd.. ale jak mam ściągać je później sobie robić i schodzi mi to kilka godzin to wolę iść do kosmetyczkipp2018 lubi tę wiadomość
-
Soleil_ nigdy problemów z tarczycą nie miałam, robiłam badania na początku ciąży i było wszystko dobrze, teraz już nie mam sprawdzanej a to musiałaby mi ciąża coś pomieszać…dla wszystkiego sprawdzę przy okazji badań. Niemniej te problemy z hybrydą są od ciąży wlasnie🤷🏼♀️
pp2018, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
PonyShake wrote:O rany dziewczyny, co tu sie podziało od rana😅 Człowiek raz nie wejdzie na bieżąco a tu tyle stron🤣
Ja wam powiem, że pamiętam jak jakis czas temu pisałyście o obniżonym nastroju. Mnie chyba teraz dopadło. Wszystko mnie doprowadza do płaczu, mąż też, spać nie mogę... Miałam iść dzisiaj na tą krzywą tak jak wam pisałam, ale nie poszłam bo pół nocy nie spałam.
Musze się wziąć w garść. W weekend przychodza znajomi bo robimy urodziny moje i meza (obydwoje zw stycznia) wiec juz sie nie moge doczekac, troche oderwę myśli. Ale przyznam sie ze zamowilam catering- nie mam siły stać w kuchni
Podziwiam wysiadywanie na tych pazurach! Ale zupełnie rozumiem kwestie potrzeby dogadzania sobie i dbania o siebie. Ja robię nitkowanie i hennę pudrowa brwi raz na miesiąc/raz na 2 miesiące i wyleżeć jest ciężko te 45 min.
Do tej pory to miałam super paznokcie, a teraz widzę, że i cera robi się słabsza (jakieś wypryski, czerwone placki na polikach, nosie, końcówce brody), paznokcie wolnej rosną i włosy znów się przetłuszczają (oczywiście nie muszę myć co drugi dzień, ale jest różnica z tym, co było jakiś czas temu). Zobaczymy jak będzie dalej.
Czy któraś z Mamuś brała hydroksycholorochinę w ciąży?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Pp2018 leki na grupę takie jak ebilfumin czy tamiflu lekarz powinien przepisać zwłaszcza że robiłaś sobie test. Właściwie to ciężarne dostają je nawet profilaktycznie po kontakcie z osobą chorą na grypę, ponieważ skutki uboczne wirusa są o wiele groźniejsze niż same leki. Szkoda że trafił Ci się jakiś strachliwy lekarz 😐
Co do hybryd to ja robię sobie sama 😁 nie są jakieś wymyślne ale takie delikatne jak lubię no teraz i jak je robię to kilka godzin z przerwami 😬 a ostatnio jak robiłam u stóp to już ciężko było mi się zgiąć i nie wiem jak będzie później, a wymyśliłam sobie że do porodu to ja muszę mieć elegancko zrobione stopy! A jakoś do kosmetyczki wstydzę się chodzić ze stopami.
Paznokcie są w dobrej kondycji, ale włosy to lecą mi garściami, chyba niedługo będę musiała je obciąć bo i tak zaraz będę łysa ☹️
Zastanawia mnie pewna rzecz...od wczoraj czuje jak dzidzia dziwnie się porusza, tak jakby cała się trzęsie i drga, zastanawia mnie czy to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:00
-
Ania40 a ja właśnie muszę jeszcze takie cieniutkie wiązane czapeczki dokupić z dwie sztuki
zapomniałam o tym.
4h to będzie ciężko wyleżeć, chociaż jak Ty tak malutki przytyłaś to może jednak troszeczkę lżej Ci będzie.
Ja zrobiłam dziś depilację kremem, bo już walki z maszynką mam dość 😂 mam nadzieję, że nie złapie mnie żadne podrażnienie.
A do fryzjera się wybiorę chyba przed świętami wielkanocnymi już i przed porodem jednocześnie. No i pedi też bym chciała zrobić przed porodem. Nie wiem tylko jak wytrzymam bo moja babeczka do tej pory pracowała u kogoś i siedziało się na takim fotelu uszaku na podwyższeniu , więc bardzo wygodnie nawet z brzuchem a od jakiegoś czasu otworzyła swój gabinet i ma zwykły taki fotel , więc te nogi trzeba mieć trochę podkurczone. A w tym poprzednim salonie w ogóle teraz nie mają usługi pedicure 😂Ania40 lubi tę wiadomość
-
Asia2121 wrote:Melduję się po wizycie z pięknymi wieściami, że mój mały człowieczek wziął sobie do serca błagania mamy (albo to to białko które we mnie mąż wciskał
) i przez dwa tygodnie nadrobił ponad 300g, więc mamy już 1090g i łapiemy się w widełki! Łożysko też wysoko, młody zmienił położenie na główkowe, więc ideolo.
Kolejna wizyta na spokojnie dopiero za miesiąc, więc idealnie, bo za 2 tyg mam 3 prenatalne
Niby się nie stresowałam tą jego wagą 2 tyg temu, ale jednak siedziało mi to z tyłu głowy, więc super że mogę odetchnąć.
Mogłabyś proszę zdradzić jak przytyłas ? Moja waga w ciąży jest taka sama. Dzidziuś był cały czas w 80 percylu ale od jakiegoś czasu ledwo dojdzie niektórymi parametrami do 20 percyla. Faszeruje się jajkami, jogurtami z wysoką zawartością białka, serem i nic a więcej już nie przejem. Kalorycznie jem jakieś do 2000 i każdy posiłek to dosłownie wmuszanie połowy porcji. -
pp2018 wrote:Nic nie dostałam, bo wg lekarza w ciąży na grypę się nic nie daje. Pytałam o te leki, które się tu przewijały.
Mam odpoczywać, nawadniać się i siedzieć w domu. Ewentualnie paracetamol na zbicie temp. Wg niego katar nie jest objawem grypy.
Mi lekarz też mówił, że nic mi nie da na grypę jak się od nich zarażę 🤷🏼♀️pp2018 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja rzęsy przestałam robić w pierwszym trymestrze, a pazurki robiłam na święta i też już odpuściłam 🙂, ścięłam żeby zacząć się przyzwyczajać do krótkich i maluje sobie sama na razie. Nigdy nie miałam problemu z hybrydami, zawsze się mocno trzymały nawet w ciąży, za to mojej siostrze zawsze odpadały, więc to może po prostu od płytki itp zależy 🤷🏻♀️😅.
-
Magdanka wrote:Pp2018 leki na grupę takie jak ebilfumin czy tamiflu lekarz powinien przepisać zwłaszcza że robiłaś sobie test. Właściwie to ciężarne dostają je nawet profilaktycznie po kontakcie z osobą chorą na grypę, ponieważ skutki uboczne wirusa są o wiele groźniejsze niż same leki. Szkoda że trafił Ci się jakiś strachliwy lekarz 😐
Co do hybryd to ja robię sobie sama 😁 nie są jakieś wymyślne ale takie delikatne jak lubię no teraz i jak je robię to kilka godzin z przerwami 😬 a ostatnio jak robiłam u stóp to już ciężko było mi się zgiąć i nie wiem jak będzie później, a wymyśliłam sobie że do porodu to ja muszę mieć elegancko zrobione stopy! A jakoś do kosmetyczki wstydzę się chodzić ze stopami.
Paznokcie są w dobrej kondycji, ale włosy to lecą mi garściami, chyba niedługo będę musiała je obciąć bo i tak zaraz będę łysa ☹️
Zastanawia mnie pewna rzecz...od wczoraj czuje jak dzidzia dziwnie się porusza, tak jakby cała się trzęsie i drga, zastanawia mnie czy to normalne?
Jeju paznokcie, rzęsy...totalnie nie mój klimat;p rzęsy miałam raz zrobione na wesele i to na próbnym makijażu 3 razy zmniejszam długość ;p paznokcie robiłam też przed weselem kilka miesięcy i potem stwierdziłam że to nie dla mnie co 3tygosnie łazić tam i siedzieć:p a zazwyczaj po 2 tygodniach już mnie denerwowały odrosty.
Ale wiem, że teraz taka moda i większość babek to robi, niektóre wyglądają dobrze inne tragicznie(rzęsy). Ale jak Was to cieszy to dobrze:)
Wstawiłam właśnie dynie do pieca (oddawałam krzesło biurowe za dara i mi pani przyniosła, mówi że to jej z ogródka tak się dobrze trzyma i jest eko). Wstawiłam z fetą i pomidorami, potem mam zamiar zblendowac i zrobić sos do makaronu z tego. Kiedy tak zrobiłam i było jak mac&cheese:)pp2018, Soleil_ lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Ja ostatnio byłam u fryzjera i do porodu już nie planuje
jedno z głowy
hybrydy robiłam sama, ale ostatnio jakoś tak mocno się trzymała, że trochę uszkodziłam płytkę przy ściąganiu ;/ teraz już nie robię
Mam takie głupie pytanie. Słyszalam, że warto zapisać się do urofizjo, ale nigdy nie byłam i nie wiem na co dokładnie się zapisać... Zależy mi np. na instruktażu masażu krocza. Czy coś jeszcze warto sprawdzić albo wykonać? Pewnie po prostu zadzwonię i powiem w którym jestem tygodniu itp, ale wolałabym z góry wiedzieć czy na coś zwrocic uwagę. -
Magdanka, może to czkawka??38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Mnie się dobrze hybryda trzyma, faktycznie wytrzymuje te 3 tygodnie bez problemu.
Chociaż od jakiś trzech lat tak mi się trzyma bo wcześniej chodziłam gdzie indziej i każdy odpryskiwał. Dużo zależy od przygotowania/zmatowienia płytki.
Co do drgań brzucha to wydaje mi się, że to może być czkawka, podobnież ruchy czuć jeden za drugim, więc raczej takie drgania.
Ja też wybieram się do fryzjera ale w marcu, generalnie chodzę tak co 6 miesięcy bo włosy mi dość wolno rosną a druga sprawa, że tak fajnie nakłada mi toner, że odrost wygląda mega naturalnie - bez odcięcia. -
Klaska8 wrote:Mogłabyś proszę zdradzić jak przytyłas ? Moja waga w ciąży jest taka sama. Dzidziuś był cały czas w 80 percylu ale od jakiegoś czasu ledwo dojdzie niektórymi parametrami do 20 percyla. Faszeruje się jajkami, jogurtami z wysoką zawartością białka, serem i nic a więcej już nie przejem. Kalorycznie jem jakieś do 2000 i każdy posiłek to dosłownie wmuszanie połowy porcji.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Ale dziś produkcja leci 🫣
MaAnia dziękuję ♥️
Asia2121, pięknie Młody przykoksił 🥰
Magdanka, moja też ma takie "drgawki"🤔 Nie mam pojęcia co ona tam wyczynia, ale na pewno to nie czkawka. Normalnie jakby chichotała 🙈
I ogólnie jest tak aktywna, że nie nadążam, okna aktywności się rozszerzyły czy co🤭
Jeśli chodzi o grupę to ja również podziękuję. Nie gniewajcie się 💐ale za chwilę przyjdzie taki moment, że będę chciała w ogóle odpocząć od internetów i być "tu i teraz". Czuję się już uzależniona od forum i dłuższa przerwa zdecydowanie się przyda.
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie L4, bo dziś szefu przybił gwoździa 🙄 ale wolałabym zadać je na priv, czy któraś z naszych specjalistek kadrowych miałaby może chwilkę?👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Magdanka też wydaje mi się, że to może być czkawka
Kasia0504 ja po prostu zapisałam się na wizytę - fizjoterapia uroginekologiczna. Byłam ok 22tc, żeby sprawdzić mięśnie dna miednicy, jak ewentualnie z nimi pracować, pani powiedziała, że po 30tc zaprasza na kolejną wizytę właśnie w celu nauki masażu krocza i już typowo do porodu rzeczy. Można przyjść z partnerem do mojej nawet, żeby wiedział co i jak
Nalli uwielbiam pieczone warzywa , dynie, paprykę u pomidorki z feta właśnie do sosu… niestety teraz zgaga wypaliłaby mnie po takich pysznościach 😂Kasia0504 lubi tę wiadomość
-
Szabelka wrote:Mój ginekolog też mówił że te leki przeciwgrypowe przepisują w ciąży Bo dobrze niwelują objawy i goraczke - co prawda rozmawialiśmy o sytuacji kiedy już tą grypę bym miała a nie profilaktycznie ale skoro są bezpieczne to na logikę pewnie można 🙂
Czy któraś z Was kojarzy takie grube piankowe maty dwustronne? Koleżanka ma świetną, jest duża, ma pewnie około 1,5-2cm, wzory z dwóch stron (jakąś ulica z samochodzikami i zwierzaki leśne), jest chropowata i najważniejsze - nie składa się. Koleżanka dostała ja od kogoś, nie ma na niej żadnej metki ani napisu i już od jakiegoś czasu szukam i nie mogę znaleźć 😁
https://mamabrum.eu/496-dwustronna-mata-piankowa-xxl-180-x-150-x-2-cm-najgrubsza-rulon-droga-i-las-z-mis
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
PonyShake dobrze, ze zamowilas catering. Ty masz celebrowac swoje i meza urodziny, a nie jeszcze meczyc sie z gotowaniem. Czesto obnizony nastroj jest wynikiem hormonow, ale tez brakiem snu, to wszystko sie kumuluje. Dla mnie brak snu to najgorsza tortura, takze w ciazy nie jest naprawde latwo. Ja juz odliczam dni do porodu, bo psychicznie i fizycznie czuje sie naprawde kiepsko.
Kasia0504 - ogolnie na pierwszej wizycie urofizjo robi z Toba wywiad, pyta o dolegliwosci, przebyte operacje. Moja sama mi zaproponowala przygotowanie do porodu i ze od 32/34tc pokaze mi jak wykonywac taki masaz krocza. Mi sprawdzala tez wiezadla krzyzowo-maciczne, czy sa ruchome ze wzgledu na endo. Mialam terapie manualna, okleila mnie tejpami i pokazala cwiczenia jakie mam wykonywac w domu.
Jesli chodzi o fryzjera to ja bylam na koniec listopada i niestety musze szukac nowej fryzjerki, bo moja przeprowadzila sie do innego miasta, nad czym ubolowam, bo mialam naprawde super babeczke, a jak same pewnie wiecie, wcale nie tak latwo znalezc dobra fryzjerke.
Kasia0504, PonyShake lubią tę wiadomość