X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mervee wrote:
    Idealny przyrost około 100%, nawet nie zwolnił aż tak :D ja dalej obstawiam, że Ty jesteś podobny wiek ciąży co ja, bo takich właśnie wartości bym się dzisiaj u siebie spodziewała, ale już nie badam :)
    Myślę, że serduszko(a) będą już w przyszłym tygodniu ❤️🤞

No te 3 dni mogę być do przodu, ale myślę że to max ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Witam nowe mamusie🤗🤗🤗 gratuluję i trzymam kciuki za same pozytywne wiadomości🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Dajcie znać jeśli którejś nie ma na pierwszej stronie :
    Nick
    Termin porodu
    Termin lekarza
    ;)
    To ja poproszę o dopisanie :)
    Termin porodu: 12.05
    Termin ginekologa: 24.09 (NFZ) 01.10 (prywatnie)

#Aleksandra, MaAnia lubią tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Witam nowe mamusie🤗🤗🤗 gratuluję i trzymam kciuki za same pozytywne wiadomości🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Dajcie znać jeśli którejś nie ma na pierwszej stronie :
    Nick
    Termin porodu
    Termin lekarza
    ;)

Wstawię po pierwszej wizycie na którą umówię jutro 😊

MaAnia lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • AsiaF Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po kilku dniach 🌼
    Praca daje się we znaki i nie ma kiedy napisać. Do tego spać nie mogę przez ból piersi, normalnie szok nie spodziewałam się że aż tak będą bolały. A tak to w sumie nie jak innych objawów, mam zgagę trochę pobolewa mnie w podbrzuszu ale to jak na okres więc się nie martwię na zapas.. jem wszystko, zapachy mnie nie drażnią i nie mam mdłości. Aaaaa no i zapomniałabym.. mam klasyczny baby brain - normalnie odmóżdżyło mnie totalnie 🦧🤣 czytam w pracy klientom co innego niż widzę i zero koncentracji.
    Ogólnie trochę stres odpuścił, czekamy na wizytę 2.10 ale dalej jak się podcieram to się stresuję że zobaczę krew.. aleee wypieram źle myśli 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 09:38

Ammik lubi tę wiadomość

32 👱🏻‍♀️❤️🧔🏼 33
    💊 niedoczynność tarczycy
    👼🏼🤍 10.10.2022
    🐈 11.11.2023
    💒 27.04.2024
    🫃🏼 ptp 08.05.2025 🩷

preg.png
  • Karolka2104 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dzisiaj byłam na USG. Widać pęcherzyk 8.5mm. 5t +3d
    Lekarz który wykonywał badanie kazał powtórzyć USG za dwa tygodnie.
    Zmartwiło mnie to że w macicy mam dwa mięśniaki podśluzowkowe😭
    A w styczniu miałam usuwanego mięśniaka było wszystko ok i zielone światło na ciążę od mojej pani ginekolog.
    Na wizytę już umówiłam się bezpośrednio do niej na 10 października. Ale strasznie się martwię. Czy może któraś z was miała taki przypadek ?

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
    07.01 - II prenatalne
    14.02 - USG - mamy córeczkę ❤️
    18.03 - wizyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 gratuluję takiej ładnej bety! 🥰

Dziewczyny stres mnie zjada, a do wizyty jeszcze 6 dni… Ale staram się uspokajać objawami - bóle krzyża, sutki jak gumka od ołówka i mega uwrażliwione, brak apetytu, a jak coś zjem to niewiele, delikatne bóle w podbrzuszu. Mimo to po stracie głowa nie daje spokoju 😞

Miłego wieczoru dla Was, trzymam kciuki za fasolki! ❤️

AsiaF, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Ammik Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mój brat i siostra męża mają bliźniaczki. Wszystkie 4 urodziły się w czerwcu 2023, więc nas przybyło. Jeśli my też będziemy mieć bliźniaki to już chyba będzie jakieś wynaturzenie 🤣🙈

Faktycznie posypało się bliźniaków w Twojej rodzinie. Nie mamy na to wpływu czy będzie jedno ❤️czy dwa❤️❤️. Czas pokaże, trzeba się uzbroić w cierpliwość. A z tym w ciąży jest najgorzej. Ten czas oczekiwania na USG serduszkowe dłuży się niemiłosiernie

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

Chłopiec🩵, prenatalne I i II -ok😃

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy mogę do was dołączyć? Starałam się przeczytać wszystkie wpisy i dopiero się odezwać ale szczerze jest tyle tego że ciężko mi spamiętać wszystko 🤭Tydzień po planowanym okresie byłam na wizycie u lekarza zobaczył tylko pęcherzyk ciążowy , powiedział że nie wiadomo czy zarodek będzie żywy czy martwy, kazał przyjść po 2 tygodniach (16.09.24) potwierdził ciążę , zarodek widoczny i uslyszałam serduszko ale zaniepokoił mnie mówiac że serduszko bije wolniej niż powinno na ten tydzień , po czym powiedział że tak może być bo ciąża jest jeszcze wczesna ( z okresu 6+6 a według jego obliczeń młodsza 6+2) i że za miesiąc jak przyjdę to może się wyrównać ale jednak niepokój zasiał i calą drogę do domu przeryczałam . Umówiłam wizytę na NFZ na 26.09 bo nie wytrzymam do wizyty prywatnie . Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie ❤️

MaAnia, #Aleksandra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA wrote:
    Cykle 28-33 dni.
    Nie śledziłam w tym miesiącu owulacji, ciężko mi określić

U Mnie w sobotę też był tylko pęcherzyk. We wtorek pojechałam do szpitala z plamieniem i okazało się, że jest zarodek 2mm. Ciąża jest nieprzewidywalną podróżą. Ściskam mocno kciuki, żeby na następnej wizycie był zarodek😘

KAMA lubi tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

preg.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaF wrote:
    Witajcie po kilku dniach 🌼
    Praca daje się we znaki i nie ma kiedy napisać. Do tego spać nie mogę przez ból piersi, normalnie szok nie spodziewałam się że aż tak będą bolały. A tak to w sumie nie jak innych objawów, trochę pobolewa mnie w podbrzuszu ale to jak na okres więc się nie martwię na zapas.. jem wszystko, zapachy mnie nie drażnią i nie mam mdłości. Aaaaa no i zapomniałabym.. mam klaayczny baby brain - normalnie odmóżdżyło mnie totalnie 🦧🤣 czytam w pracy klientom co innego niż widzę i zero koncentracji.
    Ogólnie trochę stres odpuścił, czekamy na wizytę 2.10 ale dalej jak się podcieram to się stresuję że zobaczę krew.. aleee wypieram źle myśli 🍀

Nie wiedziałam, że to nazywa się baby brain. Ostatnio w pracy założyłam jeden but inny a drugi inny i wyszłam na halę. Dopiero koleżanka powiedziała mi żebym zobaczyła na buty😆🤣🤣🤣
    Dzień wcześniej zostawiłam torebkę przed domem🤣🤣🤣 Mąż przyszedł z pracy z pytaniem co moja torebka robi przed drzwiami🤣🤣

Mervee, AsiaF lubią tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin nie martw się na zapas, faktycznie na początku serduszko wolniej bije, dopiero potem przyspiesza. A podał Ci ile uderzeń?

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    No te 3 dni mogę być do przodu, ale myślę że to max ;)

Jutro spodziewam się Bety około 26 000 (idę sprawdzić przyrost). A to może jesteś tak jak ja i Mervee w podobnym okresie ciąży.

Z Mervee mamy identyko, dzisiaj 5+5 😃

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Justin nie martw się na zapas, faktycznie na początku serduszko wolniej bije, dopiero potem przyspiesza. A podał Ci ile uderzeń?
    Właśnie nie chyba że jest to gdzieś napisane na zdjęciu które mi dał? Kazał brać 2x1 duphaston i 3x 1 magnez

preg.png
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammik wrote:
    Jutro spodziewam się Bety około 26 000 (idę sprawdzić przyrost). A to może jesteś tak jak ja i Mervee w podobnym okresie ciąży.

Z Mervee mamy identyko, dzisiaj 5+5 😃

Ja też obstawiam, że ona jest na tym samym etapie co my 🤭

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

age.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • AsiaF Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammik wrote:
    Nie wiedziałam, że to nazywa się baby brain. Ostatnio w pracy założyłam jeden but inny a drugi inny i wyszłam na halę. Dopiero koleżanka powiedziała mi żebym zobaczyła na buty😆🤣🤣🤣
    Dzień wcześniej zostawiłam torebkę przed domem🤣🤣🤣 Mąż przyszedł z pracy z pytaniem co moja torebka robi przed drzwiami🤣🤣

Ja się też ostatnio dopiero dowiedziałam 🤣..mam podobnie..ostatnio prawie wyszłam do pracy w puchatych papciach 😅 telefon non stop zostawiam w domu i muszę się cofać.. ehhh stan błogosławiony 🤣

pp2018, Soleil_, Ammik lubią tę wiadomość

32 👱🏻‍♀️❤️🧔🏼 33
    💊 niedoczynność tarczycy
    👼🏼🤍 10.10.2022
    🐈 11.11.2023
    💒 27.04.2024
    🫃🏼 ptp 08.05.2025 🩷

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, podczytuje was i ja :)
    witam się i przybywam z wrześniowego wątku staraczkowego :)

Z objawów, to dopiero od środy mdłości i jakby ciągle mi coś leżało na żołądku 😂 i lekkie bóle w podbrzuszu od około tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 21:50

MaAnia, Soleil_, Mervee, AniaŁ123, #Aleksandra, Ammik, Lexia, Fafafą lubią tę wiadomość

• MaAnia Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nowe fasolki ale Was się wysypało jak z worka😍😍😍 gratulacje wszystkim i oczywiście olbrzymie kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

AsiaF to do tych z babybrain i ja należę, myślę co innego mówię co innego totalnie od czapy, nie mówiąc już o tym że o wszystkim zapominam🙈 ale żebyście widziały jak mi brzusio wywaliło to chyba urok trzeciej ciąży🙈🤭

Frutellko i inne dziewczyny jak już będziecie wiedziały jakie wstępne terminy to dawajcie znać żeby uzupełniać pierwsza stronie i nikogo nie pominąć🤗

pp2018, AsiaF, SGK, Frutellka lubią tę wiadomość

37👩🏼❤️🧑🏼‍🦱38
    F💙14
    R🩷11

age.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Cześć, podczytuje was i ja :)
    witam się i przybywam z wrześniowego wątku staraczkowego :)

Z objawów, to dopiero od środy mdłości i jakby ciągle mi coś leżało na żołądku 😂 i lekkie bóle w podbrzuszu od około tygodnia.

Witam koleżankę z wątku staraczkowego, zastanawiałam się czy dołączysz :D idziemy razem 5+6 dzisiaj

ale nas już dużo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 06:47

pp2018 lubi tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

age.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka2104 wrote:
    Hejka. Dzisiaj byłam na USG. Widać pęcherzyk 8.5mm. 5t +3d
    Lekarz który wykonywał badanie kazał powtórzyć USG za dwa tygodnie.
    Zmartwiło mnie to że w macicy mam dwa mięśniaki podśluzowkowe😭
    A w styczniu miałam usuwanego mięśniaka było wszystko ok i zielone światło na ciążę od mojej pani ginekolog.
    Na wizytę już umówiłam się bezpośrednio do niej na 10 października. Ale strasznie się martwię. Czy może któraś z was miała taki przypadek ?
    Cześć. Ja mam mięśniaka w macicy, który gin znalazł po drugim poronieniu i nie powiększa się. Zaszłam w ciążę w 1 cyklu po poronieniu. Da się utrzymać ciążę z mięśniakiem, ale uważam, że z uwagi na Twoją historię musisz zapytać czy się powiększają i czy ma to wpływ na ciążę. Nie martw się na zapas.

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oficjalnie zaczęły się wymioty. Wczoraj wieczorem po raz pierwszy i nawet przyniosło mi to ulgę.. ale niestety przed chwilą ledwo wstałam i znowu, a nawet nie miałam czym wymiotować :( mam nadzieję, że jakoś minie mi ten dzień :)

pp2018 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ