Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia2121 wrote:Super się śpi po połączeniu magnezu i dha bo mają działanie synergiczne.
-
Asia2121 wrote:Dziewczyny a macie jakąś polecajke na podrażnienie okolic intymnych? Jakaś maść którą można w ciąży?
To raczej nie jest infekcja tylko bardziej bym powiedziała że podrażnienie (może też od wkładek bo się już oduczyłam a teraz ciężko bez nich), nie czuję pieczenia ciagle tylko jak się mocniej dotknę, podetrę to przez jakiś czas czuję dyskomfort. Czytałam że to też częste w ciąży od zmian pH.
P.S wybaczcie długą nieobecność ale sesja dała popalić, muszę Was nadrobić 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:32
pp2018 lubi tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Asia2121, ale czujesz to w srodku czy bardziej na zewnątrz? Mi ginekolog powiedziała, że maść nagietkowa to u każdej kobiety powinna być w łazience na wszelkie podrażnienia.
Miałam to samo z Health Labs, za dużo tego. Jak jeszcze wchodził mi magnez, żelazo, euthyrox i pilnowanie rozdzielności czasowej nawet 6 godzinnej, to tylko pilnowałam posiłków... i jadłam częściej i późno wieczorem, co nie jest jakieś super. A jak wyszłam z domu i ominęłam lub opóźniłam się z braniem, to leciał cały plan 😂 mam jeszcze jedno całe opakowanie, ale odpuszczam, zostawię na później.
Dzięki za przypomnienie o omedze i magnezie!! A który bierzesz? Ja się zmuszam do cytrynianu pomimo że wiem, że nie jest dobry dla żołądkowców, ale za to wspomaga załatwianie przy żelazie.
Nalli, współczuję rozdzielenia i choroby męża. Na pewno to niełatwe być osobno, ale z pewnością rozsądne w chwili obecnej. Ważne, że masz rękę na pulsie i możesz zawsze zostawić mu jakiś obiad/rosołek pod drzwiami.
Kasia, z tym magnezem to opinie lekarzy są różne (czy dawać czy nie). Jak po całym dniu twardnieje i odpuszcza po odpoczynku, to ok. Moja lekarka twierdzi, że to normalne, bo to mięsień, więc pracuje i napinać się będzie, ale wiadomo... lepiej zgłaszać.
Ale Ci ładnie podskoczyła ferrytyna!!! Ja teraz trochę zaniedbuje żelazo niestety, ale zaraz wrócę do pilnego dawkowania.
Loka, mnie łapała zadyszka i miałam takie dziwne kołatanie serca i wyszło, że hemoglobina spadła jakoś z 11,6 na 10,7. Jak zaczęłam brać żelazo to przeszło, za to zaczęłam mieć krwawienie z nosa jak wydmuchuje.
Miejmy nadzieję, że u Ciebie dolegliwości ze strony układu pokarmowego nie będzie, każdy jest inny. A co dostałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:55
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
pp2018 wrote:Asia2121, ale czujesz to w srodku czy bardziej na zewnątrz? Mi ginekolog powiedziała, że maść nagietkowa to u każdej kobiety powinna być w łazience na wszelkie podrażnienia.
Miałam to samo z Health Labs, za dużo tego. Jak jeszcze wchodził mi magnez, żelazo, euthyrox i pilnowanie rozdzielności czasowej nawet 6 godzinnej, to tylko pilnowałam posiłków... i jadłam częściej i późno wieczorem, co nie jest jakieś super. A jak wyszłam z domu i ominęłam lub opóźniłam się z braniem, to leciał cały plan 😂 mam jeszcze jedno całe opakowanie, ale odpuszczam, zostawię na później.
Dzięki za przypomnienie o omedze i magnezie!! A który bierzesz? Ja się zmuszam do cytrynianu pomimo że wiem, że nie jest dobry dla żołądkowców, ale za to wspomaga załatwianie przy żelazie.
Na zewnątrz właśnie, dlatego obstawiam, że to nie infekcja tylko podrażnienie.
A co do supli to ja przy HL już nie brałam nic dodatkowego bo tam i żelazo i magnez już w składzie jest. A euthyrox na noc tuż przed snem.
Ja teraz brałam Omegame prenatal z HL ale jak kupię prenatal duo to tam już jest. Trochę w mniejszym stężeniu ale no już najważniejsza część ciąży pod względem suplementacji za nami.
Magnez kupię pewnie znów z puerii tak jak w I trym więc cytrynian. Natomiast ja nie mam nigdy żadnych problemów żołądkowych, nawet żelazo w czystej formie nie robi na mnie wrażenia, a przed ciążą musiałam robić kurację na odbudowanie ferrytyny i to trwało ze dwa lata z przerwami.
A co do tej omegi i magnezu to wiadomo że na każdego działa inaczej, ja nigdy problemów ze spaniem nie miałam ale lubiłam to jak mnie to połączenie wyciszało wieczorem. No i po prostu działanie synergiczne polega na tym, że brane razem wspomaga swoje działanie, a nie że działa usypiająco 😜 U mnie się sprawdzało dlatego chcę wrócić do tej rutyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:19
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Nie powinno się łączyć żelaza z magnezem. A o tym DHA z magnezem nie wiedziałam. Serio pomaga przy porodach przedwczesnych? Biorę DHA jak mi się przypomni, może powinnam regularnie brać... Po drugim porodzie mam mega strach, że znowu urodzę za wcześnie 🙈
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -