🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:moj maz gdzieś wyczytał żeby nie brać tych kwasów tłuszczowych w suplementach które są tak ważne w ciąży, bo często są utlenione i nie przynoszą pożytku i on mi będzie gotował ryby. Wiec obowiązkowo mam dwa razy w tygodniu rybę - ostatnio zrobil nawet zupę rybna. Na szczęście była smaczna
Oooo zjadałbym rybkę, ale mi zrobiłaś ochotę.
Hmmm koniecznie na weekend. 🤩
A najlepsze że jak wymiotuję tak jak dzisiaj to właśnie i tak jestem głodna i mam smaka na wiele rzeczy.
Jak to działa?Ssilvia lubi tę wiadomość
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Jak dla mnie 7+4 to jestem w ósmym tygodniu. W ósmym czyli w środku ósmego. 7 się już skończył. 8 jest w trakcie.
Przez całą poprzednią ciążę nie spotkałam się z innym opisem, więc zaskoczył mnie ten temat, ciekawie że to może być różnie postrzegane 😅
Laurelli ja miałam prenatalne 12+0, to tylko 2 dni różnicy. Wszystko bylo dobrze widać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 23:27
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Jak dla mnie 7+4 to jestem w ósmym tygodniu. W ósmym czyli w środku ósmego. 7 się już skończył. 8 jest w trakcie.
Przez całą poprzednią ciążę nie spotkałam się z innym opisem, więc zaskoczył mnie ten temat, ciekawie że to może być różnie postrzegane 😅
Laurelli ja miałam prenatalne 12+0, to tylko 2 dni różnicy. Wszystko bylo dobrze widać ☺️
Ja w sumie u siebie mówię że jestem w ósmym, a mam 8+pare dni) czyli już w następnym tyg. będę w 9 czyli w 3 miesiącu ?!
🤩
Dobrze mówię?
No to uspokajacie mnie z tymi badaniami, cieszę się
Swoją drugą dużą Was tu które już mają w domu pociechy ☺️
Jaki wiek mają wasze dzieciaki ?
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Moja córka skończyła we wrześniu 2 latka. ❤️
Mój mąż całą noc się kręcił. Dopadła go jakaś jelitowka. A ja dalej mecze się z zaparciami. Już nie wiem co lepsze. Bo czuję się jak balon. W pierwszej ciąży też miałam ten problem. Dodatkowo doszły hemoroidy. Które już powoli dają o sobie znać po tych zaparciach. Jabłka i inne rzeczy nigdy na mnie nie działały. Mogę miksować dowolnie śledzie z jogurtem i zagryźć czekoladka. Już nie wiem jak temu zapobiec bo to po porodzie była najgorsza rzecz z jaką musiałam się męczyć.
Miałam kilka szwów po pęknięciu plus te hemoroidy. Ciężko mi było przez pierwszy tydzień funkcjonowac. Mogłam tylko leżeć albo chodzić. -
Monika33 wrote:U mnie będzie ciężko bo mam sprzedaje córcia z przedszkola ☹️zaczęło się od niej i zaraziła się młodsza a ja od młodszej ☹️w tamtym roku w ciąży sprzedała mi córcia grypę b i Covid i kilka przeziębień ☹️
Ja mam dwulatka w żłobku więc też mamy ciągle aktualizowaną bazę wirusów w domu. Obecnie jak się okazało synek ma zapalenie spojówek. Ale na to nic nie poradzimy. Najgorszym okresem żeby coś złapać jest podobno pierwszy trymestr bo wtedy dzieciątko jest jeszcze całkiem bezbronne.Monika33 lubi tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Mój synek skończył rok w zeszłym tygodniu ☺️
Zosiasamosia łączę się w bólu z tymi zaparciami 😣🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️
-
Laurelli wrote:Ja w sumie u siebie mówię że jestem w ósmym, a mam 8+pare dni) czyli już w następnym tyg. będę w 9 czyli w 3 miesiącu ?!
🤩
Dobrze mówię?👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊
-
Ja dzieci jeszcze nie mam.
Za mną paskudna noc, co chwilę się budziłam i nie mogłam spać, jakieś napady lęku mnie dopadły i masa czarnych myśli, co chwilę chodziłam do łazienki sprawdzać czy nie zobaczę krwi. Ten trymestr mnie wykończy… kolejna wizyta to prenatalne za 1,5 tyg, ale chyba pójdę gdzieś wcześniej, żeby sprawdzić czy aby na pewno wszystko jest dobrze. Może mnie to uspokoi chociaż na jakiś czas.
Miłego piąteczku dziewczyny! 😊 jeśli któraś z Was ma dziś wizytę to trzymam kciuki! 😍Kassialka lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to jak jest załóżmy 7 tydzień , to 7+1 do 7+6 jestem ciągle w 7 tygodniu, a nie w 8 😀
Na przykład jak się rodzi dziecko i jest już tydzień i 2 dni na świecie, to mówisz, że ma tydzień lub, że ma 9 dni skończone, a nie, że ma 2 tygodnie bo skończyło pierwszy tydzień i wchodzi w drugi 😉
No ale niech każdy sobie mówi jak mu się podoba 👍
Czy wy dziewczyny też miałyście tak, że wam przeszły mdłości? 2 dzień nie zapeszając jest okej ale zastanawiam się czy to nie dziwne na tym etapie?👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard
-
Ja mam Aniołka. A jakby policzyć wszystkie nieudane transfery to nawet 4 Aniołki. Przy aktualnej ciąży mam bardzo zbliżony termin porodu do tego w pierwszej, straconej pod koniec października. Jest to dla mnie bardzo ciężki czas. Całe szczęście do wizyty coraz bliżej, bo już w pon, ale im bliżej tym bardziej się denerwuję. Całe szczęście mam cudownego lekarza na NFZ i na pytanie czy mogę przyjść jakoś wcześniej na kolejna wizytę, wyznaczył mi wizytę w odstępie 10 dni. prenatalne będę miała za kolejne 11.8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
* 23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
* 29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
* 06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne
Ciąża z przyczepką leków
-
Z tymi tygodniami to chyba zależy jak się liczy, mi aplikacja liczyła od 0, czyli jak było 0+3 to byłam w pierwszym tygodniu a nie w zerowym 😅
Ale to jak kto lubi, chyba jedynie do badań ma to znaczenie a tak i tak pytają o OM 😉.
U mnie mdłości prawie przeszły, chociaż dzisiaj jak połknęłam tabletki to prawie je zwróciłam 😅 -
AniaB93 wrote:Jak dla mnie to jak jest załóżmy 7 tydzień , to 7+1 do 7+6 jestem ciągle w 7 tygodniu, a nie w 8 😀
Na przykład jak się rodzi dziecko i jest już tydzień i 2 dni na świecie, to mówisz, że ma tydzień lub, że ma 9 dni skończone, a nie, że ma 2 tygodnie bo skończyło pierwszy tydzień i wchodzi w drugi 😉
No ale niech każdy sobie mówi jak mu się podoba 👍
Czy wy dziewczyny też miałyście tak, że wam przeszły mdłości? 2 dzień nie zapeszając jest okej ale zastanawiam się czy to nie dziwne na tym etapie? -
Mnie od wczoraj odrzuciło od kawy. Także wczoraj wyleczyłam jedna a dziś nawet nie patrzę w stronę ekspresu.
Zaczął się team herbatka.
Dziś po 12 mam dzwonić do położnej czy wciśnie mnie na wizytę poniedziałkową. Mam nadzieję że obędzie się bez kolejnych nerwów.
Ja z mdłościami nigdy problemów jako takich nie miałam ale i w poprzednich wątkach i teraz te objawy raz są raz ich nie ma. Niestety musimy to przetrwać. Ale obiecuję wam że 2 trymestr jest super 🤗
Ja też w 3 czułam się cały czas dobrze. Jedynie męczyłam się z zaparciami i strasznymi skurczami. Brałam po 8 tabletek magnezu dziennie.
-
zosiasamosia wrote:Mnie od wczoraj odrzuciło od kawy. Także wczoraj wyleczyłam jedna a dziś nawet nie patrzę w stronę ekspresu.
Zaczął się team herbatka.
Dziś po 12 mam dzwonić do położnej czy wciśnie mnie na wizytę poniedziałkową. Mam nadzieję że obędzie się bez kolejnych nerwów.
Ja z mdłościami nigdy problemów jako takich nie miałam ale i w poprzednich wątkach i teraz te objawy raz są raz ich nie ma. Niestety musimy to przetrwać. Ale obiecuję wam że 2 trymestr jest super 🤗
Ja też w 3 czułam się cały czas dobrze. Jedynie męczyłam się z zaparciami i strasznymi skurczami. Brałam po 8 tabletek magnezu dziennie. -
Ja mam takie falowe mdłości też, wczoraj byłam nie do życia. Co zjadłam to zwracałam a dzisiaj wstałam i jakbym wczorajszy dzień nie istniał. 🙈🤣
Więc czekam na dni kiedy parę dni nie będzie mnie męczyć to powiem wtedy śmiało, mdłości odeszły ☺️
No to macie dzieciaczki widzę w takim wieku że odpoczywać przy nich ciężko bardzo i mieć właśnie dzień w łóżku się nie da?..🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 11:07
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Hej,
Współczuję zaparć, ja to ogólnie team druga strona i raczej luźno. Pamiętam, że jak. Chodziłam na szkole rodzenia to położna mówiła by mieć ten syrop lactuloza i on pomaga by stolec był miękki i zatrzymuje wodę w jelitach. Może spróbujcie.
Ja mam synka co w sierpniu skończył 4 lata. Jest przekochanym dzieckiem, już takim kumatym 😁🙃 -
Cześć Dziewczyny,
Mam do Was pytanie ponieważ zaczęłam trochę się martwić. Jestem aktualnie w 10 tygodniu ciąży, przed drugim badaniem USG i przed badaniami prenatalnymi. Do tej pory przyjmowałam suplementy PrenaCare start, które w składzie nie mają jodu. Te same suplementy brałam przed ciążą. Jest to moja pierwsza ciąża także cóż, z każdym dniem się uczę wszystkiego i zagłębiam tematy. I tak przeczytałam, że zalecenia są takie aby w całej ciąży jak i przed suplementowac jod.
Moje pytanie jest takie czy któraś z Pań mająca już ciąże za sobą, urodziła zdrowego dzidziusia pomimo że nie przyjmowała jodu? Zapewne dzisiaj pobiegnę do apteki i wykupie Pregne Plus bo takie zaleciła mi wczoraj po konsultacji ginekolog ale z natury nie da mi ten temat spokoju zapewne do kolejnej wizyty. Wiem też że każda ciąża jak i kobieta jest inna i w sumie liczę może trochę że mnie uspokoicie.Żona od: 08.2020
Starania od: 01.2024
💃31 długie cykle, długa faza lutealna, BMI 29,32, dieta
*HSG 01.2025 drożne
* diagnoza Pcos 04.2025
🕺31 na ogół zdrowy -
MaGdaLenkA wrote:Cześć Dziewczyny,
Mam do Was pytanie ponieważ zaczęłam trochę się martwić. Jestem aktualnie w 10 tygodniu ciąży, przed drugim badaniem USG i przed badaniami prenatalnymi. Do tej pory przyjmowałam suplementy PrenaCare start, które w składzie nie mają jodu. Te same suplementy brałam przed ciążą. Jest to moja pierwsza ciąża także cóż, z każdym dniem się uczę wszystkiego i zagłębiam tematy. I tak przeczytałam, że zalecenia są takie aby w całej ciąży jak i przed suplementowac jod.
Moje pytanie jest takie czy któraś z Pań mająca już ciąże za sobą, urodziła zdrowego dzidziusia pomimo że nie przyjmowała jodu? Zapewne dzisiaj pobiegnę do apteki i wykupie Pregne Plus bo takie zaleciła mi wczoraj po konsultacji ginekolog ale z natury nie da mi ten temat spokoju zapewne do kolejnej wizyty. Wiem też że każda ciąża jak i kobieta jest inna i w sumie liczę może trochę że mnie uspokoicie.
Jeśli z twoją tarczyca jest wszystko w porządku do dostarczasz dziecku wszystko co potrzebne.
Ja w poprzedniej ciąży do końca brałam pregne start.
Nie przechodziłam na pregne plus. Możesz dokończyć opakowanie pregny start i potem przejść na pregne plus.
MaGdaLenkA lubi tę wiadomość
-
Aż poleciałam sprawdzić czy moje Prenacaps Mutli1 zawierają jod 🫢☺️ Na szczęście tak.
W pełni rozumiem podejście, bo nie ma to jak zapobiegać👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 12:33
MaGdaLenkA lubi tę wiadomość
👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊
-
Ania 93 wrote:Ja mam dwulatka w żłobku więc też mamy ciągle aktualizowaną bazę wirusów w domu. Obecnie jak się okazało synek ma zapalenie spojówek. Ale na to nic nie poradzimy. Najgorszym okresem żeby coś złapać jest podobno pierwszy trymestr bo wtedy dzieciątko jest jeszcze całkiem bezbronne.
Ania 93 lubi tę wiadomość