🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 93 wrote:Kurcze może idź jeszcze raz w poniedziałek do lekarza... I inhalacje z soli fizjologicznej( może troszkę pomoże na katar). Mi w sumie przeziębienie przechodzi. Został tylko delikatny kaszel.
-
Hej dziewczyny, miłej niedzieli 😉
Scandi-B - to widzę niezłe przygody 😅 Nawet jak ma się zapasowe koło to dwóch przebitych opon raczej nic nie uratuje 😅
U mnie też objawy słabsze, ale nadal czuję piersi przy dotyku i jakoś tak mam dobre przeczucia więc się nie nakręcam 😉 Wczoraj byliśmy z rodzicami na działce i zasadziliśmy pierwsze drzewo 😆 Do tego spotkaliśmy przyszłego sąsiada także dowiedzieliśmy się paru rzeczy, co nam się przyda przed budową.
A dzisiaj też planuję spacer, w końcu wyszło słońce, mam nadzieję że popołudniu nadal będzie.Karpatka95 lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:A od kiedy masz objawy?? No aż się boje, chyba jutro znów się zapisze do lekarza bo ja osiwieje
Monika33 lubi tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
IT_Girl wrote:Hej dziewczyny, miłej niedzieli 😉
Scandi-B - to widzę niezłe przygody 😅 Nawet jak ma się zapasowe koło to dwóch przebitych opon raczej nic nie uratuje 😅
U mnie też objawy słabsze, ale nadal czuję piersi przy dotyku i jakoś tak mam dobre przeczucia więc się nie nakręcam 😉 Wczoraj byliśmy z rodzicami na działce i zasadziliśmy pierwsze drzewo 😆 Do tego spotkaliśmy przyszłego sąsiada także dowiedzieliśmy się paru rzeczy, co nam się przyda przed budową.
A dzisiaj też planuję spacer, w końcu wyszło słońce, mam nadzieję że popołudniu nadal będzie.
Mi nic nie odpuszcza a już połowa 11 tygodnia...jedyne czego nie mam i nie miałam to ból piersi.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Co do przeziębienia... Ja w pierwszej ciąży przechodziłam covid, to akurat być marzec 2021 największą fala, rodzinni teleporady... O ile covid ok to po tym tak mi przeszlo na zatoki, wydzielina gęsta zielona itp rodzinna inhalacje bla bla, to skończyło się tak, że mi przeszło na gardło a ja z płaczem dzwoniłam do ginekologa. Dał mi antybiotyk i dopiero po tygodniu poczułam ulgę. To przechodzone było i mega ból i ogólnie pozbyć się tego. 😐
-
Ania 93 wrote:Takie typowo przeziębieniowe od wtorku. Ale już odpuszczają a zwolnienie mam do wtorku więc się raczej wykuruje. Ale jeśli ciebie cały czas męczy lepiej żeby lekarz cię jeszcze raz zbadał. Powiedz mu może też dlaczego to wywołuje u ciebie taki niepokój ( ja powiedziałam )myślę, że wtedy po prostu podejdzie poważniej do tematu
-
Monika33 wrote:Akurat jutro wlasnie trafię na kobitkę która mi wcześniej dawała antybiotyk i wie jak u mnie sytuacja wygląda więc myślę że może jakoś pomoże bo byłam w czwartek u pediatry od dzieci bo nie było innego lekarza a w piątek nikt u nas nie przyjmuje bo lekarzy nie ma, jutro muszę dzwonić i się umówić bo z nosa to Levi mi cały czas już dziś, kaszel też męczy, tylko gardło przeszło ☹️a Ty miałaś katar no nie?? To jak go wyleczyłas?
U mnie katar po prostu sam minął. W sumie nic nie brałam. Jedyne na co się zdecydowałam to jedna tabletka paracetamolu we wtorek. Ale z tym kaszlem może spróbuj stodal ja miałam zalecenie na 2x łyżkę stołową. Pytałam lekarkę o katar i mówiła że tylko takie mało inwazyjne metody. Właśnie te inhalacje z soli fizjologicznej, spray na bazie soli morskiej albo ewentualnie irygacje zatok( tak robiłam w pierwszej ciąży) ale podobno teraz się tego jednak nie zaleca.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Scandi-B wrote:Boże dziewczyny…mi budzik nie zadzwonił, syn mnie obudził i przez to myślałam że jest wcześnie, jak się zorientowałam że mamy opóźnienie to nie bardzo chcial współpracować… wiozę ubrania męża, który prosto z podróży służbowej miał jechać na ten chrzest… no i w tym pośpiechu udało mi się przebić dwie opony 🙈 nie pytajcie jak to się stało. Chrzciny za 25 min a ja w taxi, i raczej nie zdążymy mu dowieźć tych ciuchów, a on jest chrzestnym 🤦♀️ czy to już ciążowy mózg?
-
IT_Girl wrote:Hej dziewczyny, miłej niedzieli 😉
A dzisiaj też planuję spacer, w końcu wyszło słońce, mam nadzieję że popołudniu nadal będzie. -
Ja w pierwszej ciąży brał xylometazolin do nosa, kupiłam jedynie kids. Lekarz mi pozwolił.
A mnie znowu głową zaczyna boleć, więc pewnie zaraz wleci paracetamol 😐 -
Karpatka95 wrote:Też mamy działkę i chcemy w przyszłym roku zrobić fundamenty. Na razie ogarniamy papiery 🙈 Wy już macie pozwolenie?
Nie, architekt ogarnia na razie i mamy występować o pozwolenie najprawdopodobniej koniec listopada/grudzień, więc mam nadzieję, że w kwietniu uda się zacząć 😅 Trochę mnie to wszystko przeraża 🙉 -
Scandi-B
O matko jakie masz przygody od rana!
Daj znać czy się udało dowieść na czas i jak uroczystość przebiegła🤭
Coś z tą głową wczoraj byłyśmy synchronizowane bo mnie też tak bolała jak pisałam wcześniej…kumulacja jakaś.
U mnie właśnie objawy mdłościowe też lżejsze. Ale piersi za to napompowane jak nie wiem co 🍈🍈
🤣
Czy już mijają powoli?
Jutro mam wizytę z moją położną- pierwsza.💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
IT_Girl wrote:Nie, architekt ogarnia na razie i mamy występować o pozwolenie najprawdopodobniej koniec listopada/grudzień, więc mam nadzieję, że w kwietniu uda się zacząć 😅 Trochę mnie to wszystko przeraża 🙉
-
Hej dziewczyny,
Może coś doradzicie bo nie wiem co robić, w pt lekarz robił usg ale nic nie mierzył , bo nie prowadzi ciąży , trochę mnie olał. Ale najważniejsze, że była akcja serca i maluszek się wiercił.
Prenatalne mam w kolejną środę ale wczoraj i dziś miałam lekkie brązowe plamienia tylko przy podcieraniu. Bardziej w sumie kolor kawy, na monitorze tętna udało mi się złapać serduszko.
Umawiać się w tygodniu do lekarza ?
We czwartek mam mieć wypisane zwolnienie na teleporadzie -
Angolek97017 wrote:Hej dziewczyny,
Może coś doradzicie bo nie wiem co robić, w pt lekarz robił usg ale nic nie mierzył , bo nie prowadzi ciąży , trochę mnie olał. Ale najważniejsze, że była akcja serca i maluszek się wiercił.
Prenatalne mam w kolejną środę ale wczoraj i dziś miałam lekkie brązowe plamienia tylko przy podcieraniu. Bardziej w sumie kolor kawy, na monitorze tętna udało mi się złapać serduszko.
We czwartek mam mieć wypisane zwolnienie na teleporadzie
Dla swojego spokoju idzja bym poszła. Plamienia sie zdarzają, ale będziesz spokojniejsza
-
We czwartek mam mieć wypisane zwolnienie na teleporadzie-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
We czwartek mam mieć wypisane zwolnienie na teleporadzie -
Angolek97017 - tak jak dziewczyny mówią, jeśli ma Cię to uspokoić to jasne, idź. Pewnie tez bym poszła jakby coś mnie zaniepokoiło 😅
Karpatka95 - u nas też mieszkanie trochę małe, łóżeczko na początek się zmieści ale jak będzie bobas starszy to już gorzej 😂 -
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny sorki że tak wbijam z niecka, ale
@Firest i @kitka 'znamy sie' z innych watkow i tak się ucieszyłam jak zobaczyłam wasze nicki po tej stronie, serdecznie gratuluję ♥️♥️
Całej reszcie oczywiście również, w ogóle fajnie się czyta wpisy z czasu w którym byłam 3 miesiące temuChociaz nie było lekko, ta niepewność na początku, czekanie na prenatalne, czy komuś powiedzieć czy nie 🫢 Zmęczenie, rezygnacja z wielu rzeczy by aby napewno nie zaszkodzić 😶
Maj zawsze był moim ulubionym miesiacem, życzę wam wszystkim zdrówka i spokojnych ciąż 🍀🍀
Tak, udało się i mi zajść w ciążę i naturals, także szczęście niesamowite! Dzięki i Tobie również spokojnej ciąży i zdrowego maluszka 👶Ola8999 lubi tę wiadomość
👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊