🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
My się właśnie przeprowadzamy do większego mieszkania, bo w 2+2 byśmy się już nie pomieścili w tym dotychczasowym mieszkaniu. Wszystko się przeciąga urządzaniem mieszkania, ale już jesteśmy chyba na dobrej drodze.
-
My też przed planami budowlanymi i póki co mamy mieszkano salon z aneksem i mała sypialnia, więc też będzie ciasno we trójkę, nie mam pojęcia gdzie postawię łóżeczko, wszystkie kąty już zagracone🙃 A co dopiero jak rodzice czy teściowe zjadą na kilka dni ‚pomagać’😄 Dosłownie życie w symbiozie, jeden na drugim😂 i maksymalne stężenie CO2 w powietrzu😂 Cóż, będę ćwiczyć asertywność.👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊
-
Usg było przez brzuch, lekarz do prenatalnych kazał się oszczędzać tak też robiłam .
Na sor nie pojadę jutro spróbuję się umówić do innego .
Niestety nie mam numeru do prowadzącej , ale obecnie jest na 2 tyg urlopie .. nie są to plamienia ciągłe , przy poprzednim poronieniu cały czas coś bylo i nie taka kawa z mlekiem tylko żywa krew .
Czas pokaże , wiem ze nikt mi teraz nic nie powie ale jakoś jak sie wyżaliłam to mi lepiej 🫣 -
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja coraz gorzej chyba z tym przeziębieniem, wczoraj kaszel jakby mniejszy a dziś znów kaszel dusi plus katar masakra, męczy mnie tak od środy i już panika zaczyna się ☹️gardło przeszło, ale zaraz mi się przypomina przeziębienie jak corcie straciłam. Was długo męczyło przeziębienie?
Mi na kaszel bardo pomaga syrop z cebuli taki domowy no i dużo czosnku, bo działa trochę jak naturalny antybiotyk. Dwa - trzy dni takiego combo i objawy zazwyczaj mijająkitka_, Monika33 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
-
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny sorki że tak wbijam z niecka, ale
@Firest i @kitka 'znamy sie' z innych watkow i tak się ucieszyłam jak zobaczyłam wasze nicki po tej stronie, serdecznie gratuluję ♥️♥️
Całej reszcie oczywiście również, w ogóle fajnie się czyta wpisy z czasu w którym byłam 3 miesiące temuChociaz nie było lekko, ta niepewność na początku, czekanie na prenatalne, czy komuś powiedzieć czy nie 🫢 Zmęczenie, rezygnacja z wielu rzeczy by aby napewno nie zaszkodzić 😶
Maj zawsze był moim ulubionym miesiacem, życzę wam wszystkim zdrówka i spokojnych ciąż 🍀🍀
dziękuję🥰 i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maluszka 😘Ola8999 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
-
Ssilvia wrote:Mi na kaszel bardo pomaga syrop z cebuli taki domowy no i dużo czosnku, bo działa trochę jak naturalny antybiotyk. Dwa - trzy dni takiego combo i objawy zazwyczaj mijają
bardzo lubie taki syrop, w tamtym roku robilam , cebuli, miodu i chyba cytryna też
w tym jeszcze na szczęście nic mnie nie złapałoSsilvia, Monika33 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
-
Dziewczyny jak Wam mija niedziela ?
Mnie zaczął brzuch boleć i plecy i zaczynam sie tym mocno stresować, bo do tej pory raczej nie bolał 😞 w tym tygodniu mam wizytę w środę i juz o niej mysle, stres mnie nie opuszcza.
-
Wam też ten czas do prenatalnych lub wizyt tak się wydłuża? 🙈 czekam i czekam i jeszcze ponad tydzień trzeba dalej czekać 🤣
Jutro startujemy z 12tyg a objawy nie ustępują 🤢 niesamowicie męczące to jest, ciężko pracować i funkcjonować i najchętniej nic bym nie jadła.. okropne te mdłości, liczyłam że z czasem przejdą, a zaraz będę kończyć 3 miesiąc a wręcz się mdłości nasilają.. do tego te zaparcia - rekord to 5 dni bez kibelka , przeważnie potem się to kończy biegunką z ostrym bólem brzucha.
Mam nadzieję, że chociaż dzidziuś zdrowo rośnie i dotrwamy w szczęściu i zdrowiu do końca 😊 swoją drogą, mam przeczucie że to będzie chłopak 🤔 tak mi moja intuicja podpowiada - ciekawe czy się sprawdzi ☺️
Wy już też obstawiacie po cichu co będzie? 😁
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Dziewczyny jak Wam mija niedziela ?
Mnie zaczął brzuch boleć i plecy i zaczynam sie tym mocno stresować, bo do tej pory raczej nie bolał 😞 w tym tygodniu mam wizytę w środę i juz o niej mysle, stres mnie nie opuszcza. -
Ja leżę, dalej mnie głowa bolała. Ale tfu tfu trochę przestało.
Ja szczerze nie mam na razie przeczuć, dla mnie płeć nie ma znaczenia byle bombelek zdrowy. 🙂
Zastanawiam się czy rodzinna dałaby mi na kilka dni zwolnienie. -
U mnie dziś stres milion przed jutrzejszą wizytą…
Byłam pewna dodatkowych badań w sensie nifty albo veracity , a teraz nie wiem. Zrobię chyba po prenatalnych jak już. Zapytam jeszcze jutro lekarza.
Wgl braknie mi szalonych 3 tabletek encortonu do odstawienia … muszę jutro poprosić o receptę.
A co do przewidywań to ja mam przeczucie ,że będzie dziewczynka, zobaczymy czy się sprawdzi.Agat99, Lila777 lubią tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
* 23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
* 29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
* 06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne
Ciąża z przyczepką leków
-
Ja już zaczęłam się martwić, bo objawy mi z grubsza ustąpiły, zostały jedynie drzemki, zmęczenie, napięcie brzucha i obrzydzenie do niektórych pokarmów i zapachów, ale też znacznie mniej. Nawet piersi mnie już nie bolą, jedynie brodawki czasem tak jakby kują/pieką. Tak więc ja nie dotrwałam do prenatalnych 28.10., umówiłam się na jutro na podejrzenie Bąbelka 🙈 Mąż w środę wyjeżdża na kilka dni, więc jak będę sama w domu to chcę mieć chociaż na chwilę spokojną głowę, że z dzieckiem wszystko ok. Niby człowiek wie, że na tym etapie wyciszenie objawów to nic nadzwyczajnego, a jednak świruje 🙈
Ja przez jakiś czas miałam przeczucie, że będzie chłopiec, ale ostatnio mam coraz większe wątpliwości 🤔 w każdym razie nie mam żadnych preferencji w tym zakresie, byle było zdrowe 🥰 Mąż obstawia chłopca, ale na dziewczynkę też się bardzo ucieszy 😁Lila777 lubi tę wiadomość
-
Też mam przeczucie, że będzie u nas dziewczyna 😀
ale naprawdę jest mi to całkowicie obojętne byle było zdrowe ❤️
Dni do wizyty odliczam cały czas i mam wrażenie, że czas stoi w miejscu..
Mi z objawow od kilku dni piersi jeszcze mocniej nabrzmialy ale to akurat bardzo mnie cieszy, bo normalnie mam małe więc teraz mogę się przekonać jak to jest mieć takie bez push-upa 😃
Zaliczyłam dziś spacer ok 1.5h i liczę, że ładna pogoda potrwa chociaż kilka dni żeby nie gnić znowu popołudniami w domu.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Ja przeczuwam dziewuszkę, mąż chciałby chłopaka. Więc zobaczymy. Ja wam powiem, że wolałam się gorzej czuć i mieć kijowe samopoczucie, wtedy głowa była spokojniejsza.
Kassialka, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Dziewczyny jak Wam mija niedziela ?
Mnie zaczął brzuch boleć i plecy i zaczynam sie tym mocno stresować, bo do tej pory raczej nie bolał 😞 w tym tygodniu mam wizytę w środę i juz o niej mysle, stres mnie nie opuszcza.
to normalne, macica się rozciąga i powiększa. do tego progesteron wpływa na jelita i mięśnie brzucha - zwolniona persytalyka jelit.
Ja tez mam zaparcia , nigdy nie miałam wcześniej i odczuwam bole macicy i jajników - słabsze niż w okresie. Pojawiają się na krotko i znikają.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
-
Ssilvia wrote:Mi na kaszel bardo pomaga syrop z cebuli taki domowy no i dużo czosnku, bo działa trochę jak naturalny antybiotyk. Dwa - trzy dni takiego combo i objawy zazwyczaj mijają
-
Kaaro90 wrote:U mnie dziś stres milion przed jutrzejszą wizytą…
Byłam pewna dodatkowych badań w sensie nifty albo veracity , a teraz nie wiem. Zrobię chyba po prenatalnych jak już. Zapytam jeszcze jutro lekarza.
Wgl braknie mi szalonych 3 tabletek encortonu do odstawienia … muszę jutro poprosić o receptę.
A co do przewidywań to ja mam przeczucie ,że będzie dziewczynka, zobaczymy czy się sprawdzi.
Ja na początku byłam zdecydowana na te badania, później przez jakiś czas myślałam ze może jednak odpuszczę. W końcu się jednak zdecydowałam i teraz czekam na wyniki.
Mi wszyscy mówią, że będę miała drugiego syna, a ja w sumie nie wiem. Jest mi to obojętne. Może już w przyszłym tygodniu się dowiem (z Nifty)Lila777 lubi tę wiadomość
-
Tortie wrote:Ja na początku byłam zdecydowana na te badania, później przez jakiś czas myślałam ze może jednak odpuszczę. W końcu się jednak zdecydowałam i teraz czekam na wyniki.
Mi wszyscy mówią, że będę miała drugiego syna, a ja w sumie nie wiem. Jest mi to obojętne. Może już w przyszłym tygodniu się dowiem (z Nifty)
W którym dniu ciąży pobierałaś? Nie ma górnej granicy nie? Mogę pobrać po prenatalnych?8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
* 23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
* 29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
* 06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne
Ciąża z przyczepką leków
-
Lila777 wrote:Wam też ten czas do prenatalnych lub wizyt tak się wydłuża? 🙈 czekam i czekam i jeszcze ponad tydzień trzeba dalej czekać 🤣
Jutro startujemy z 12tyg a objawy nie ustępują 🤢 niesamowicie męczące to jest, ciężko pracować i funkcjonować i najchętniej nic bym nie jadła.. okropne te mdłości, liczyłam że z czasem przejdą, a zaraz będę kończyć 3 miesiąc a wręcz się mdłości nasilają.. do tego te zaparcia - rekord to 5 dni bez kibelka , przeważnie potem się to kończy biegunką z ostrym bólem brzucha.
Mam nadzieję, że chociaż dzidziuś zdrowo rośnie i dotrwamy w szczęściu i zdrowiu do końca 😊 swoją drogą, mam przeczucie że to będzie chłopak 🤔 tak mi moja intuicja podpowiada - ciekawe czy się sprawdzi ☺️
Wy już też obstawiacie po cichu co będzie? 😁
Kompletnie nie skupiam się na płci, tak długo się staraliśmy, że nawet w dniu porodu mogę się dowiedzieć i będzie ok 🙂 Byle dotrwać.kitka_ lubi tę wiadomość