X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Firest Ekspertka

Wysłany: 18 października, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomość Cavarathiel! 👏🏻🥳 Przynajmniej masz już trochę stresu za sobą. Niech córeczka dalej rośnie i się ładnie rozwija👧

Cavarathiel lubi tę wiadomość

👩 35
    • oba jajowody niedrożne❌
    • zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Teratozoospermia (0%)❌
    Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
    ~~~~~~~~~~~~
    09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
    03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
    08.2025 - ciąża naturalna😊
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Ja staram się rozciągać tak chociaż co drugi dzień. Jak zapominam to budzę się strasznie obolała i połamana 🙈Chodzę też codziennie na dwa spacery z psami, więc jakieś minimum ruchu mam nadzieję, że sobie dostarczam 😅 A przytyłam już około 4kg 😬

Ssilvia zależy czy czujesz się z nimi komfortowo. Własny rodzic a teść to jednak dwie różne rzeczy i nie każdy czuje się przy teściach wystarczająco komfortowo by dzielić się takimi chwilami i trudnościami. I faktycznie też zależy jak by to miało wyglądać i jak oni to widzą. Czy chcą "pomóc przy dziecku" (czyli dupa a nie pomoc) czy patrzą na to realnie i będą po prostu od tych potrzebniejszych rzeczy - posprzątać, ugotować, ogarnąć dookoła Was.

Ja dziś dostałam wyniki Nifty Pro!! Zdrowa dziewczynka 🩷

Wspaniale, gratulacje 🥰

Starania od 12.2023

Idziemy po Ciebie... 🌟🥹

preg.png
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 18 października, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel, gratulacje 🥳

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌

30.08 ⏸️ naturals
    15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
    02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
    preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 19 października, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie, super wieści 🙌🍀
    Cavarathiel, gratuluję córeczki 🥰
    Ja nie ćwiczę… Moja aktywność ogranicza się do spacerów, ogarnania domu i „zapasów” z synkiem … ale akurat dziś się namachalam łopatą, bo robiliśmy z sąsiadami renowację piaskownicy.
    No i u mnie też prawie 3 kilo przybyło, a u mnie ciąża jest najmłodsza z Was 🙈 jutro idziemy na chrzciny do rodziny męża, próbowałam różnych sukienek ale albo się niedopinaja, albo wygladam jak serdelek, więc muszę brać ciążową, ale wtedy uwydatnia się brzuszek. Mielismy jeszcze nie mówić rodzinie, zobaczymy czy ktoś się zorientuje. Wezmę żakiet oversizowy to może będzie to mniej widoczne.

Nawet nie jem jakoś strasznie niezdrowo, ale jem dużo, też po północy.

Tak jak ktoś napisał wcześniej, myślę że te pierwsze dni to raczej warto jest spędzić tylko z własnymi domownikami (mąż/partner + ewt rodzeństwo). Znaleźć jakiś rytm w tej nowej rzeczywistości. Ja bym na pewno nie chciała gości „na stałe”, bo nawet jeśli ich zadaniem byłoby mi pomagać, to obawiam się że bym się czuła jakbym to ja się miała gościem zaopiekować.
    Natomiast odwiedziny tak na godzinkę - jak najbardziej. A jak jeszcze przyniosa jakiś dobry obiad - zapraszam 😅

Jeszcze na marginesie powiem że dziś dopadła mnie zgaga.. nie spodziewałam się jej tak wcześnie 🙄 ma któraś z Was też?

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 19 października, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zaczęłam sobie wspominać te pierwsze dni połogu, już w domciu… przez pierwszy miesiąc słuchałam non stop tej samej playlisty, teraz wystarczy że o tym pomyślę i przez tą muzykę wszystkie wspomnienia wracają jak żywe 🥰 Dziewczyny, mimo że nie zawsze łatwy, ten czas jest naprawdę niepowtarzalny.

age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
  • Kassialka Ekspertka

Wysłany: 19 października, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Tortie, super wieści 🙌🍀
    Ja nie ćwiczę… Moja aktywność ogranicza się do spacerów, ogarnania domu i „zapasów” z synkiem … ale akurat dziś się namachalam łopatą, bo robiliśmy z sąsiadami renowację piaskownicy.
    No i u mnie też prawie 3 kilo przybyło, a u mnie ciąża jest najmłodsza z Was 🙈 jutro idziemy na chrzciny do rodziny męża, próbowałam różnych sukienek ale albo się niedopinaja, albo wygladam jak serdelek, więc muszę brać ciążową, ale wtedy uwydatnia się brzuszek. Mielismy jeszcze nie mówić rodzinie, zobaczymy czy ktoś się zorientuje. Wezmę żakiet oversizowy to może będzie to mniej widoczne.

Tak jak ktoś napisał wcześniej, myślę że te pierwsze dni to raczej warto jest spędzić tylko z własnymi domownikami (mąż/partner + ewt rodzeństwo). Znaleźć jakiś rytm w tej nowej rzeczywistości. Ja bym na pewno nie chciała gości „na stałe”, bo nawet jeśli ich zadaniem byłoby mi pomagać, to obawiam się że bym się czuła jakbym to ja się miała gościem zaopiekować.
    Natomiast odwiedziny tak na godzinkę - jak najbardziej. A jak jeszcze przyniosa jakiś dobry obiad - zapraszam 😅

Jeszcze na marginesie powiem że dziś dopadła mnie zgaga.. nie spodziewałam się jej tak wcześnie 🙄 ma któraś z Was też?

O zgadze dowiedziałam sie z ciazy, że cos takiego istnieje. Nigdy wcześniej nie mialam 😅 u mnie szybko przeszła. Tak jak większość dolegliwości. Mocno trzyma sie mnie jedynie senność i zmusza do drzemek 😆

KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️

30.10 prenatalne 🙏
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Tortie, super wieści 🙌🍀

Ja mam. Przed ciążą nie miewałam. Trochę pomagają migdały. Ale tylko trochę. Musimy to jakoś przeczekać. 😉

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 19 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, A mnie noc cała bolała głowa i ja nie mam tak, że jak z bólem się położę to rano jak ręką odjął, ja czuję przez sen że boli. O 24 było lepiej, ale o 3 się obudziłam i poddałam wzięłam tabletkę. Teraz już lepiej. Wczoraj miałam bardzo niskie ciśnienie, 102/59 i puls 62. Nie pada i zaraz wyjdę na jakiś spacer.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Piwonia37 Znajoma

Wysłany: 19 października, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jakiś czas mnie nie było ale ostatnio dużo się u nas dzieje. Niby to tylko jedna dodatkowa, maleńka osóbka a już obraca cały świat do góry nogami 😄. Musimy wyprowadzić się z sypialni, a że tak szybko to wszystko się nie skończy to już powoli zaczęliśmy rewolucję.
    Do tego praca, o 20 jestem już wykończona i zasypiam. Ale jeszcze tydzień i idę na L4.
    Gratuluję Wam tych pozytywnych wizyt, zwłaszcza Cavarathiel, super wiadomość, kamień z serca i zazdroszczę że dziewczynka 🙂, też bardzo bym chciała, mój mąż oszalałby ze szczęścia 🥲.

• Kaaro90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:

Ja dziś dostałam wyniki Nifty Pro!! Zdrowa dziewczynka 🩷

Gratuluję ♥️♥️
    Możesz napisać w którym dniu ciąży pobrałaś krew i ile czekałaś na wyniki?

8 lat starań
    3 ivf- 5 transferów:
    •1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
    •2 - beta 0
    •3 - beta 0
    •4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0

•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
    -8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
    * 23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
    * 29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
    * 06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
    *10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
    *20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
    *31.10 - prenatalne

Ciąża z przyczepką leków :)

preg.png
  • Piwonia37 Znajoma

Wysłany: 19 października, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powracając do osób trzecich po porodzie, bo jestem trochę do tyłu w konwersacji 😏 to z własnego doświadczenia powiem, że zdecydowanie nie....
    Jak mój syn się urodził to teściowa zrobiła niespodziankę i zanim wyszłam ze szpitala to przyleciała z zagranicy na 2 tygodnie. Pomimo, że świetnie się zawsze dogadywalysmy i miałyśmy bardzo dobry kontakt to po tych dwóch tygodniach byłam zmęczona tym, że na każde zaplakanie dziecka była już obok, nawet w nocy... Do tego rady, że może mleko mam mało wartościowe i się nie najada, a może to, może tamto...
    Nie ma sensu psuć sobie relacji, które są dotychczas dobre 🙂

kitka_ lubi tę wiadomość

• Karpatka95 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłej niedzieli 😊

U mnie ostatnio lepsze samopoczucie. Czarne myśli powoli wracają, a jeszcze wczoraj mówiłam że jestem spokojna. Hormony 🙈
    No i zamówiłam detektor i żel do usg 🤣 za kilka dni będzie pierwsza próba 😱.

Jakie macie plany na dziś? U mnie dziś wyjazd za miasto i długi spacerek po lesie 😊🥰

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne 🙏
    6.11 USG 🙏

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj strasznie kręci się w głowie. Mąż przejął synka ja poleżę do czasu aż się poprawi.

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja coraz gorzej chyba z tym przeziębieniem, wczoraj kaszel jakby mniejszy a dziś znów kaszel dusi plus katar masakra, męczy mnie tak od środy i już panika zaczyna się ☹️gardło przeszło, ale zaraz mi się przypomina przeziębienie jak corcie straciłam. Was długo męczyło przeziębienie?

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny sorki że tak wbijam z niecka, ale
    @Firest i @kitka 'znamy sie' z innych watkow i tak się ucieszyłam jak zobaczyłam wasze nicki po tej stronie, serdecznie gratuluję ♥️♥️
    Całej reszcie oczywiście również, w ogóle fajnie się czyta wpisy z czasu w którym byłam 3 miesiące temu :) Chociaz nie było lekko, ta niepewność na początku, czekanie na prenatalne, czy komuś powiedzieć czy nie 🫢 Zmęczenie, rezygnacja z wielu rzeczy by aby napewno nie zaszkodzić 😶
    Maj zawsze był moim ulubionym miesiacem, życzę wam wszystkim zdrówka i spokojnych ciąż 🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 10:22

Karpatka95, Monika33, Kassialka, Firest, kitka_, A_nulka, Cavarathiel, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    TP 23/27.02.2026

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Cześć dziewczyny, miłej niedzieli 😊

U mnie ostatnio lepsze samopoczucie. Czarne myśli powoli wracają, a jeszcze wczoraj mówiłam że jestem spokojna. Hormony 🙈
    No i zamówiłam detektor i żel do usg 🤣 za kilka dni będzie pierwsza próba 😱.

Jakie macie plany na dziś? U mnie dziś wyjazd za miasto i długi spacerek po lesie 😊🥰
    Ja dziś sprzątanie, mam więcej siły niż przez ostatni tydzień. Od wczoraj nie mam mdłości, został mi nieżyt nosa i wrażliwe piersi przy dotyku. I Ofc, nie żebym sama Was uspokajała jeszcze tydzień temu że na przełomie tych tygodni ciąży objawy mogą się uspokajać, ale już się załącza mi overthinking 😆.
    Zamiast się cieszyć z lepszego samopoczucia, to za dużo myślę.

U mnie wg OM 8+4, ale owulację miałam 12/13 dc, więc raczej jestem 8+6. Zresztą, USG też wskazywało na szybszy rozwój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 10:22

Karpatka95 lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja coraz gorzej chyba z tym przeziębieniem, wczoraj kaszel jakby mniejszy a dziś znów kaszel dusi plus katar masakra, męczy mnie tak od środy i już panika zaczyna się ☹️gardło przeszło, ale zaraz mi się przypomina przeziębienie jak corcie straciłam. Was długo męczyło przeziębienie?

Kurcze może idź jeszcze raz w poniedziałek do lekarza... I inhalacje z soli fizjologicznej( może troszkę pomoże na katar). Mi w sumie przeziębienie przechodzi. Został tylko delikatny kaszel.

Monika33 lubi tę wiadomość

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na spacerze, zrobiłam 4.5 km. Dotleniłam się i super. Teraz idę z synkiem do moich rodziców 🫠

Karpatka95 lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Karpatka95 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja dziś sprzątanie, mam więcej siły niż przez ostatni tydzień. Od wczoraj nie mam mdłości, został mi nieżyt nosa i wrażliwe piersi przy dotyku. I Ofc, nie żebym sama Was uspokajała jeszcze tydzień temu że na przełomie tych tygodni ciąży objawy mogą się uspokajać, ale już się załącza mi overthinking 😆.
    Zamiast się cieszyć z lepszego samopoczucia, to za dużo myślę.

U mnie wg OM 8+4, ale owulację miałam 12/13 dc, więc raczej jestem 8+6. Zresztą, USG też wskazywało na szybszy rozwój ;)
    Mi właśnie od 8-9 tyg objawy zaczęły ustępować. Kilka dni są, kilka dni spokój. W środę na usg było wszystko w porządku, więc nie powinnam się martwić, a jednak głowa robi swoje 🙈 ale już się ogarniam, mamy piękną pogodę i zamierzam dziś z tego korzystać 😄

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne 🙏
    6.11 USG 🙏

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny…mi budzik nie zadzwonił, syn mnie obudził i przez to myślałam że jest wcześnie, jak się zorientowałam że mamy opóźnienie to nie bardzo chcial współpracować… wiozę ubrania męża, który prosto z podróży służbowej miał jechać na ten chrzest… no i w tym pośpiechu udało mi się przebić dwie opony 🙈 nie pytajcie jak to się stało. Chrzciny za 25 min a ja w taxi, i raczej nie zdążymy mu dowieźć tych ciuchów, a on jest chrzestnym 🤦‍♀️ czy to już ciążowy mózg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 10:36

age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ