🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasieńka wrote:Ja niestety waga w górę. Od momentu kiedy dowiedziałam się o ciąży to ok. 1,5 kg, ale już przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy i przed tym szczęśliwym transferem przybyło mi ok. 7 kg. Myślę, że głównie przez to, że przed invitro byłam nafaszerowana ogromną ilością leków.
Dodatkowe kilogramy powodu, że siadaj mi kolana i wejście lub zejście po schodach nie jest zbyt komfortowe.
Tyle lat się starałam o dziecko (jestem mamą 40+), że teraz najważniejszy jest dla mnie dzidziuś, a kilogramy zrzucę po ciąży😊
Ja też mama 40+
Zbyt długo się starałam aby martwić się kg😉
Dziś mam tak wielki brzuch jak w 6 miesiącu 😱 i nawet mnie to cieszy😋 marzyliśmy o bobo o brzuszku i jest😉 -
Sosenka93 wrote:To jest chyba ogólnie wszędzie płatne badanie?
Mi lekarz kazał zrobić, kosztuje 80zł.
Ja nie płaciłam nic dodatkowo.8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - usg ok♥️
*14.11 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Default.owa wrote:Miałam taki pomysł przy 1 ciąży, żeby robić co tydzień lub dwa. Nawet mam jednego instaxa. Przy drugiej też mi chodziło po głowie. A teraz się po prostu bałam, że za wcześnie się zacznę cieszyć, za wcześnie się przywiąże i będzie jak zwykle. Więc odpuściłam.🤷🏻♀️ Poprzednie straty odebrały mi praktycznie całkowicie radość z tej ciąży, głównie jest stres i zamartwianie się czy wszystko z bobo okay.
Ja mam podobnie. Wiem co czujesz. Dosłownie boję się robić takie zdjęcia
Default.owa lubi tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - usg ok♥️
*14.11 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
IT_Girl wrote:Ja dzisiaj w sumie zrobiłam pierwsze zdjęcie brzucha, ale zawsze miałam trochę większy na dole więc aż takiej różnicy nie ma i też wywalony od żołądka 😅
Co do pieluch, na pewno kupię wielorazowe, myślałam właśnie żeby używać jak w domu będzie bobas czy na noc ale zobaczę jeszcze, a na wyjścia jednorazowe 😊
Też mam wywalony brzuch od żołądka i robi się dość twardy , ja zrobiłam z jedno zdjęcie -
O tym płatnym badaniu mówicie o PGIF? U mnie to kosztowało 230 zł, ale się zdecydowaliśmy, bo tak poleciła pani doktor wykonująca usg prenatalne. Na szczęście wszystko wyszło dobrze.
Co do zdjęć to w zasadzie pierwsze zrobiłam tydzień temu, ale to takie na własny użytek, żadne instagramowe ujęcia, bo jakoś też dalej się boję… a tak to mam jakieś takie pojedyncze z wcześniejszych tygodni jak akurat mi brzuszek wywalało od wzdęć 🙈
Gratulacje za udane wizyty! 😍
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
A_nulka wrote:O tym płatnym badaniu mówicie o PGIF? U mnie to kosztowało 230 zł, ale się zdecydowaliśmy, bo tak poleciła pani doktor wykonująca usg prenatalne. Na szczęście wszystko wyszło dobrze.
Co do zdjęć to w zasadzie pierwsze zrobiłam tydzień temu, ale to takie na własny użytek, żadne instagramowe ujęcia, bo jakoś też dalej się boję… a tak to mam jakieś takie pojedyncze z wcześniejszych tygodni jak akurat mi brzuszek wywalało od wzdęć 🙈
Gratulacje za udane wizyty! 😍
Tak, też płaciłam jakoś 200 zł -
U mnie póki co brzuszek widać delikatnie wieczorem, rano jest płaski i słyszę komentarze że w ogóle nie widać, że jestem w ciąży 🙈 generalnie jestem drobnej budowy, ale jak rozmawiałam z mamą to mówiła że też nie miała dużego brzuszka, za to wszystko poszło jej w biodra - zobaczymy 😅
Ja robię zdjęcia z owockami ale tak co 3 tygodnie około 🙈 podpatrzyłam na instagramie i fajnie to wygląda.
Gratulacje udanych wizyt prenatalnych dziewczyny, pamiętam ten spokój i szczęście że wszystko jest dobrze 🥹❤️05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 -
Tak, ja też płaciłam około 200zł 😊A_nulka wrote:O tym płatnym badaniu mówicie o PGIF? U mnie to kosztowało 230 zł, ale się zdecydowaliśmy, bo tak poleciła pani doktor wykonująca usg prenatalne. Na szczęście wszystko wyszło dobrze.
Gratulacje za udane wizyty! 😍👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Ja robię (tzn. mąż mi robi) co 4 tygodnie. Mam zdjęcia z 8 i 12 i mam nadzieję dojechać do 40 😃 jestem chudziutka i dość szybko zaczęłam się zaokrąglać.Ssilvia wrote:U nas w grupie chyba jeszcze nikt nie wstawiał brzuszka 🤣 u ja się przyglądam w lustrze i jak narazie trochę równomiernie powiększony ale płaski ale bardziej jakbym się przejadła niż była w ciąży. W dodatku wywalony jest od samego żołądka do przodu.
Robicie sobie na pamiątkę zdjęcia brzuszka w każdym tygodniu?
Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt 😘 ja mam jutro o 8. -
Ja akurat dziś zrobiłam pierwsze zdjęcie 😀 ale u mnie nie wygląda to na ciążę tylko na duży obiad, bo jestem szczupła, a ten brzuch to nie kuleczka tylko takie małe wypchnięcie 😜 rano wejdę na wagę i zobaczę czy coś już przybyło
Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Super wiadomości!
Też dziś miałam teleporade i omówienie wyników Pappy z genetykiem i najpierw się bardzo stresowałam ale potem pani na recepcji tak mnie denerwowała, że już mi stres minął 😉 a wyniki idealne ❤️ co prawda widzę na mailu tylko część ale odbiorę oryginały przy okazji, a tak mi łatwiej jak powiedzieli ze wszystko super i nie ma po co robić dalszej diagnostyki.
Teraz czeka mnie tydzień urlopu, przeplatany wizytą u gina, endokrynologa i w laboratorium 😀
I trzymam mocno kciuki za dziewczyny, które jeszcze czekają na wyniki i wizyty prenatalne 😘
iiaawaak, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Ja robię zdjęcia od 9 tyg 😅. Jak tylko przechodzę koło lustra i widzę mój brzusio to od razu chcę to uwiecznić. Problem polega na tym, że tak jak już pisałam od 9tyg nie jest ani trochę większy więc rozpływam się nad moimi wzdęciami 🤣👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Fiolek100 wrote:Lila, a jeszcze zapytam - genetyk nie sugerowala amnio, dobrze zrozumialam? W sensie, ze na NIPT zamykacie diagnostyke?
usg mialas w porzadku, tylko biochemia namieszala? Pytam bo ja od wczoraj nie moge przestac myslec o swojej pappie i mimo ze ryzyka w panoramie mialam niskie, to caly czas z tylu glowy mam niepewnosci. W poniedzialek ide jeszcze zasiegnac drugiej opinii do profesorki gin-genetyczki w szpitalu 🥵
Dzisiaj przez telefon rozmawialam z moja pania dr od ivf zeby sie poradzic, a ona ze ciezko jej cos radzic bo wiadomo ze nikt za nas nie zdecyduje 😭
Przepraszam że dopiero teraz odpisuje, bardzo schodzą ze mnie nerwy… 🤮 pani Genetyk powiedziała żeby nie robić amniopunkcji, jeśli usg jest super i ten NIPT też wyjdzie prawidłowy ❤️ nie stresuj się - chociaż widzisz, nawet z Twoim super wynikiem z Panoramy po dostaniu zasranych wyników Pappy człowiek podupada psychicznie 😔 miałaś mniejsze ryzyka niż ja, więc bym nie decydowała się na dodatkowe ryzyka 😊 dużo czytałam i dziewczyny po NIPT robiły czasem te amniopunkcję mimo tego, że wyniki wyszły z Niptu super i te amniopunkcję też nic nie wskazały 😊
Więc biochemia namieszała i mi i Tobie 🫣 ja myślę, że do końca ciąży zawsze będziemy miały obawy 😩
Fiolek100 lubi tę wiadomość
-
A ja jak zwykle z wielkimi zaległościami, bardzo jeszcze raz wszystkim dziękuję za dobre słowo ❤️❤️❤️ jesteście dziewczyny cudowne, i cieszę się, że należę do tego wątku z tak cudownymi mamusiami 😊 wirtualnie ściskam Was wszystkie! ❤️
Wracając do poprzednich wątków na forum, które zdążyłam przeczytać - to też byśmy chcieli w Styczniu gdzieś wyskoczyć na urlop 😊
U mnie waga z dziś minus 1.5kg - ale po braniu tabletek na mdłości waga już podskoczyła , bo nie dawno było -5kg prawie, chociaż stres też swoje zrobił..
a dziś byłam w końcu na wizycie kontrolnej i uwaga - mój Kwiatuszek kochany już termin przeskakuje prawie o 2tyg!
15+3 dziś według ginekolog a CRL wraz z innymi pomiarami wskazało na 17+1 ! 11,5cm dziewczynki ! 🩷
Szybko rośnie 😊 ale brzuszka za bardzo u mnie nie widać, może troszkę w dolnej części i to wieczorami.
Gratuluję wszystkim za udane wizyty i wyniki 😊
https://zapodaj.net/plik-JvvwrYpPEL
Agat99, Karpatka95, Lira97, Ania 93, Kassialka, Fiolek100, Default.owa, KurtynaMileczenia, anilewe, Firest, Nicole123, Scandi-B, IT_Girl, Sosenka93, iiaawaak, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Ale piękne zdjęcie! Córeczka wygląda już jak laleczka ❤️Lila777 wrote:A ja jak zwykle z wielkimi zaległościami, bardzo jeszcze raz wszystkim dziękuję za dobre słowo ❤️❤️❤️ jesteście dziewczyny cudowne, i cieszę się, że należę do tego wątku z tak cudownymi mamusiami 😊 wirtualnie ściskam Was wszystkie! ❤️
Wracając do poprzednich wątków na forum, które zdążyłam przeczytać - to też byśmy chcieli w Styczniu gdzieś wyskoczyć na urlop 😊
U mnie waga z dziś minus 1.5kg - ale po braniu tabletek na mdłości waga już podskoczyła , bo nie dawno było -5kg prawie, chociaż stres też swoje zrobił..
a dziś byłam w końcu na wizycie kontrolnej i uwaga - mój Kwiatuszek kochany już termin przeskakuje prawie o 2tyg!
15+3 dziś według ginekolog a CRL wraz z innymi pomiarami wskazało na 17+1 ! 11,5cm dziewczynki ! 🩷
Szybko rośnie 😊 ale brzuszka za bardzo u mnie nie widać, może troszkę w dolnej części i to wieczorami.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:A ja jak zwykle z wielkimi zaległościami, bardzo jeszcze raz wszystkim dziękuję za dobre słowo ❤️❤️❤️ jesteście dziewczyny cudowne, i cieszę się, że należę do tego wątku z tak cudownymi mamusiami 😊 wirtualnie ściskam Was wszystkie! ❤️
Rozczuliło mnie to zdjęcie🥹🥹🥹 juz bym chciała miec kolejną wizytę żeby zobaczyć co u naszej dzidzi, czy jej cos urosło czy jednak dziewczynka 😅🥰 -
Jeśli chodzi o brzuszki u mnie już wyraźnie widoczny. Waga nie urosła ale brzuszek już tak. Ja juz powiedziałam rodzinie i w pracy więc się specjalnie nie ukrywam. Mnie to zaokrąglenie cieszy 🙂 w poprzedniej ciąży taki brzuszek miałam w piątym miesiącu więc teraz o miesiąc szybciej. Mąż się trochę śmieje że wybrzuszyło mnie dosłownie w dwa dni 😅 ale byłam we środę na wizycie kontrolnej. Lekarz mnie przebadał, wszystko było prawidłowo. Powiedział, że macica ładnie rośnie więc oby tak dalej ♥️-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Wow, super info Lila
ja w pon mam wizyte u profesor Szpotanskiej, oddam sie w jej rece - zobaczymy co powie. Czytalam opinie o niej, ze jest mega pro pacjent i nie zleca niczego bezpodstawnie, wiec mysle ze bede czula sie bezpiecznie
czy sa tu w ogole jakies dziewczyny z Warszawy? Gdzie prowadzicie ciaze?
Mi w srode pani zrobila super fote (poprosilam zeby corce pokazac, ale przez to wszystko jeszcze sie wstrzymujemy z tym).
https://zapodaj.net/plik-33w4cBofmu
Karpatka95, Scandi-B lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min