X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Wiolami Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy zabrać się za wyprawkę po nowym roku.
    Mam nadzieję,że do tego czasu dowiemy się kto mieszka na 100 w brzuszku 😉
    Na chwilę obecną , coś tam sobie oglądam w Internecie tylko i zastanawiam się jak się zorganizować ,ponieważ łóżeczko będzie w sypialni na piętrze ,ale myślę nad czymś jeszcze do salonu na dół, bo tu jednak spędza się więcej czasu.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔
    O3.3024👼💔
    O6.2024👼💔
    01.2025 👼💔

21.08.25 ⏸️ 12.09.25 ♥️🌈
    10.10.25 👶ma 3,87 cm
    20.10.2025 👶 ma 6,06 cm

preg.png

Prenatalne I 20.10.2025 ♥️
    Prenatalne II 22.12.2025🤞
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Dziewczyny, a czy wchodząc w drugi trymestr zmieniłyście suplementy? Jeśli tak to na jakie? Zapytam też oczywiście lekarza we wtorek ale jak patrzę na te na drugi trymestr to są podobne tylko z dodatkowym żelazem..
    Mi dopiero teraz się kończy prenacaps multi 1 i następne już zamówiłam multi 2 😊

Agat99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już zaczełam przeglądać bobasowe rzeczy, ale na razie tylko się rozglądam. Tak na poważnie to zacznę interesować się tematem po nowym roku 😊 Jeśli chodzi o ciuszki to na bank jakieś paki z Vinted. Może jakieś pojedyńcze kupię. Z doświadczenia moich koleżanek te pierwsze rozmiary zmieniają się co 2 tyg/miesiąc. Nie widzę sensu kupować nowych. Na późniejsze etapy jak najbardziej, ale na start będzie Vinted/Olx

Kasieńka, A_nulka, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Kasieńka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    To jest chyba ogólnie wszędzie płatne badanie?
    Mi lekarz kazał zrobić, kosztuje 80zł.

Ja nic dodatkowo nie płaciłam.

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem ciuszki/śpiworki/kokon (nam się przydał)/poduszkę do karmienia mam po pierwszej.

Z dużych rzeczy fotelik samochodowy (sprzedawaliśmy pierwszy, ale fajnie, bo za pół ceny - tym, które chcą używany, miejcie pewność, że jeszcze jest w terminie ważności, bo foteliki mają swoj max wiek używalności i czy pasują do waszego auta, nam wiele odpadło przez pochyłe kanapy - były złe kąty dla dziecia), wózek (mamy tylko spacerówkę obecnie, która zostanie na później bo ją uwielbiam), dostawka (pierwsza miała łóżeczko i jest ono u teściów, tam zostanie bo my totalnie co-sleeping, ale na dzień przyda mi się dostawka do odkładania). I do tego nie wiem kiedy się zabiorę, może wiosną, fotelika czy wózka nie warto zresztą jakoś wcześnie kupować (gwarancja).

Jakoś jest tak, że w ogóle mnie nie kusi kupowanie. 😅 W pierwszej ciąży kupowałam pierwsze cokolwiek po połówkowych.

A_nulka lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Kasieńka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiaawaak wrote:
    No to i ja po I prenatalnych!
    Z USG wygląda ok, ale na końcowy wynik i opis z PAPPA muszę jeszcze poczekać tydzień.
    Lekarz powiedział że 'wyrostek płciowy skierowany do dołu' czyli mamy dziewczynkę 🩷

Ah, trochę ulga, ale jakoś wciąż nie mogę uwierzyć... a brzuch trochę już mi wybuliło ale to tak już od żołądka 🤭

Super wiadomość 😊
    Jesteśmy w tym samym dniu ciąży🫄

iiaawaak lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasieńka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_nulka wrote:
    Ja jestem z Warszawy i prowadzę ciążę na nfz w szpitalu bielańskim, a prenatalne dodatkowo robię w sonofem 😊

Co do suplementów to przerzuciłam się z prenatal uno na prenatal duo + dodatkowo 2000 j. wit. D, żeby dobić razem do 4000.

Cudowne wieści z dzisiejszego dnia 💕 mnie coś od wczoraj podkusiło i zaczęłam przeglądać rzeczy wyprawkowe i jestem przerażona 😅 kiedy planujecie zacząć coś kompletować? Ja myślałam jakoś o lutym, ale coś czuję, że szybciej pęknę 🙈

Jeśli chodzi o suplementy to skończyłam prenatal uno, ale jeszcze nie kupiłam Duo. Zastanawiam się czy nie lepiej brać osobno np. D3, omegę, itp.

Jeśli chodzi o wyprawkę to stale przeglądam internet, żeby mieć rozeznanie.

Nie ukrywam, że już kupiłam kilka ciuszków takich neutralnych, bo nie znam jeszcze płci dzidziusia. Jakoś nie mogłam się oprzeć, bo są takie malutkie i piękne😍

Też myślę, że na dobre rozpocznę zakupy w lutym.

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Też chyba po skończonym opakowaniu przejdę na Prenatal duo skoro ma tyle dobrych opinii.

O wyprawce jeszcze nie mylę, kolezanki już się zaoferowały z rzeczami po ich dzieciach ale jeśli będzie dziewczynka to ubranek nie odziedziczymy, bo wszyscy mają chłopców 😜 też na pewno będę kupować paki na Vinted. Gondole chyba bym chciała używaną, bo to max pół roku i wtedy jakiś lepszy wózek. Nie wiem czy dostawkę czy łóżeczko na początek.. Na pewno najwcześniej zajmę się tym na L4 czyli jakoś w lutym 😉

Teraz tylko przeszukuję internet z pomysłami na powiadomienie bliskich o płci 😉

A aplikacja dziś mnie powitała w 2 trymestrze i napisała, że brak zwiększenia wagi w 1 trymestrze jest normalny, za to w 2 przybieranie na wadze jest szybsze od ok.0.5 kg na tydzień, zobaczymy ile tego wyjdzie 😜

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    07.01 połówkowe 🍀

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz puerie duo ☺️

A co do wyprawki to mam sporo rzeczy po synku plus z siostrą rodzimy dzieci rok po roku i ubranka krążą między nami 😂jedyne co z większych rzeczy muszę dokupić do wózek dla starszaka ,dzidzia przejmie jego wózek z gondolą . No chyba że trafi się dziewczynka to pewnie ciężko będzie się oprzeć żeby nie dokupić czegoś różowego 😂

Lila777 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Lila777 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy z wyprawką, po tylu stresach jakoś ani ochoty człowiek nie ma ze strachu… za to wśród znajomych ostatnio tyle dzieci się urodziło i każdy obiecuje nam dać rzeczy 😊 to by było miłe, bo faktycznie te dzieci szybko z tego wyrastają :)
    A jak samopoczucie ? Ja w poniedziałek już zacznę 16tydz a mdłości nie ustępują 🤢 i ból brzucha okropny prawie całą ciążę.. problem z zaparciami albo z biegunkami i wieczne zmęczenie.. tabletki nieco postawiły mnie na nogi, że zaczęłam jeść a od dziś jestem na zwiększonej dawce, liczę że to pomoże 🙈😊 niestety wróciła ochota na słodkie 😂

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊

preg.png
‹‹ 184 185 186 187 188
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ