🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiołek100 to daj proszę znać, co ta Pani doradziła - może to też mnie uspokoi 🥹
Fiolek100 lubi tę wiadomość
-
Fiołek100 świetne zdjęcie w 3d👍 Czy pokazują Ci taki widok przy okazji zwykłego usg, czy to musi być jakiś maga specjalny sprzęt? Bo za oficjalne USG 3d wszędzie chcą sporo kasy, a słyszałam od znajomej, że ponoć to często tylko kwestia „przełączenia widoku” i niektórzy lekarze nieoficjalnie pokazują też w 3d😉☺️👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja prowadze ciaze w szpitalu uniwersyteckim na nfz

Nie ma problemu z super fotkami, nawet na samym poczatku pani je robila. Sprzet rzeczywiscie maja top
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

-
Dziewczyny, a czy wchodząc w drugi trymestr zmieniłyście suplementy? Jeśli tak to na jakie? Zapytam też oczywiście lekarza we wtorek ale jak patrzę na te na drugi trymestr to są podobne tylko z dodatkowym żelazem..
-
Agat99 wrote:Dziewczyny, a czy wchodząc w drugi trymestr zmieniłyście suplementy? Jeśli tak to na jakie? Zapytam też oczywiście lekarza we wtorek ale jak patrzę na te na drugi trymestr to są podobne tylko z dodatkowym żelazem..
Ja narazie biorę bez zmian,zobaczymy co powie na wizycie za tydzień.
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Dziewczyny, a czy wchodząc w drugi trymestr zmieniłyście suplementy? Jeśli tak to na jakie? Zapytam też oczywiście lekarza we wtorek ale jak patrzę na te na drugi trymestr to są podobne tylko z dodatkowym żelazem..
Ja zmieniłam, akurat kończyło mi się opakowanie więc potem kupiłam te przeznaczone dla ciężarnych po 12 tygodniu 😊
Natt99, anilewe, Agat99 lubią tę wiadomość
-
U mnie juz powiedział ze przerzucamy sie z prenatal uno na prenatal duo. Kupiłam ale kończę jeszcze uno
Agat99 lubi tę wiadomość
-
No to i ja po I prenatalnych!
Z USG wygląda ok, ale na końcowy wynik i opis z PAPPA muszę jeszcze poczekać tydzień.
Lekarz powiedział że 'wyrostek płciowy skierowany do dołu' czyli mamy dziewczynkę 🩷
Ah, trochę ulga, ale jakoś wciąż nie mogę uwierzyć... a brzuch trochę już mi wybuliło ale to tak już od żołądka 🤭
Natt99, anilewe, Sosenka93, Agat99 lubią tę wiadomość
👱♀️'93 👱♂️'94
⏸️ 04.01.2025/11 dpo
14 dpo: beta 40
16 dpo: beta 85,4
5+2: malutka kropeczka w macicy 🥺
9+0: CRL: 1,24 cm, FHR -, poronienie zatrzymane
💔 14.02.2025 (7+4 / 9+3)
⏸️ 08.09.2025/14 dpo
12.09.25: beta 874,9
14.09.25: beta 2006
1.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
11.10.25: CRL 1,84 cm, FHR 176
💊: acard 1x150, luteina 2x100, euthyrox 1x100
12.11.25: 🩺
14.11.25: pren I

-
Dziewczyny jak już rozmawiamy o suplementach, czy stosuje któraś z was suplementy z healthlabs? Mi na początku ciąży poleciła je znajoma, bo ponoć ma się po nich super wyniki.
Na początku brałam suple na 1 trymestr a teraz wprowadziłam suple na 2 trymestr - niestety codziennie przyjmuje aż 6 tabletek 🙈 są to podzielone porcje witamin, ale nie ukrywam że jest to męczące.05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 -
Ja mam wizytę za tydzień w piątek, więc dowiem się co z suplami. Mam zrobione wyniki morfologii, tsh i moczu i wszystko ładnie wygląda. Zaś glukoza jest niedooznaczenia, a ja z łapy byłam już dźgana dwa razy w tym tygodniu i na razie podziękuję za powtórkę xd. Robiłam glukozę z własnej ciekawości, więc to najmniejszy problem.
-
Cudowne wieści ☺️iiaawaak wrote:No to i ja po I prenatalnych!
Z USG wygląda ok, ale na końcowy wynik i opis z PAPPA muszę jeszcze poczekać tydzień.
Lekarz powiedział że 'wyrostek płciowy skierowany do dołu' czyli mamy dziewczynkę 🩷
Ah, trochę ulga, ale jakoś wciąż nie mogę uwierzyć... a brzuch trochę już mi wybuliło ale to tak już od żołądka 🤭 -
Natt99 wrote:Dziewczyny jak już rozmawiamy o suplementach, czy stosuje któraś z was suplementy z healthlabs? Mi na początku ciąży poleciła je znajoma, bo ponoć ma się po nich super wyniki.
Na początku brałam suple na 1 trymestr a teraz wprowadziłam suple na 2 trymestr - niestety codziennie przyjmuje aż 6 tabletek 🙈 są to podzielone porcje witamin, ale nie ukrywam że jest to męczące.
Ja co prawda nie z tej firmy ale ogólnie przyjmuje wszystkie witaminy w osobnych tabletkach. Wychodzi podobnie, 7 na dzień 🙂 -
iiaawaak wrote:No to i ja po I prenatalnych!
Ah, trochę ulga, ale jakoś wciąż nie mogę uwierzyć... a brzuch trochę już mi wybuliło ale to tak już od żołądka 🤭
Coś pięknego 🥰 -