X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaro90 wrote:
    Ja nie kupuje na razie nic. Po prostu się obawiam. Nic nie oglądam , nic nie sprawdzam. Jedyne zapisałam sobie jeden model wózka żeby później go sprawdzić. Ale wózek i fotelik chce nowy. Po 8 latach walki z niepłodnością to taka moja wymarzona rzecz- super wózek. Jedyne co bym kupiła To jakąś książkę o tych wszystkich fizjologicznych rzeczach. Podnoszeniu, odkładaniu, jakiś pozycjach dk spania, karmienia itp , najlepiej pisaną przez fizjoterapeutę. Macie coś takiego?

Mam jedną rade: podnosić i przewijać tak jak czujesz, delikatnie i dowolnie. Rady instafizjo polecających przyjazną pielęgnację dedykowaną pierwotnie dla dzieci z trudnościami (m.in. MPD) i pięknie na tym zarabiających, omijać szerokim łukiem. 🙃

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilewe wrote:
    Melduję się Dziewczyny po dzisiejszej wizycie kontrolnej. Wszystko ok 😊 Dziecko waży ok. 145 g, nic nie budzi zastrzeżeń pani doktor. Na drugie prenatalne dostanę skierowanie na kolejnej wizycie, czyli za 4 tygodnie. No i od poniedziałku jestem na elce 😊

Chcę się podzielić z Wami autoanegdotą co do płci naszego Cudu.
    Moja intuicja- dziewczynka.
    Kalendarz chiński 😉- dziewczynka.
    Kalendarz Majów 😉- dziewczynka.
    Inne "wierzenia" typu gorsza cera, nasilone mdłości- dziewczynka.
    USG w 12 tc- pani doktor dziecko wyglądało prawdopodobnie na dziewczynkę.
    Dzisiejsze USG- siusiak i klejnoty dyndają 💙 Także na 99% chłopczyk. Jeszcze sobie uroczo siusiał podczas badania.
    Oczywiście jesteśmy bardzo szczęśliwi 😊😍 Ale mimo tego, że nie mieliśmy się nastawiać na dziewczynkę, to siłą rzeczy już byliśmy delikatnie nastawieni. Teraz trzeba sobie wszystko poukładać w głowie na nowo 😃
    Gratulacje chłopaka 🥰
    U mnie też była sugestia że dziewczynka, teraz się zastanawiam czy coś jej nie urośnie 🤣

anilewe lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Od wczoraj czuje jakby szczypnięcia i kłucia w macicy. Kilka razy na dzień. Nie są silne, ale wyczuwalne. Czy to może być powód do niepokoju? Chat GTP mówi że nie, ale jakoś wzbudzają mój niepokój, więc chciałam zapytać czy ktoś jeszcze tak miał ?
    Ja mam tak w sumie od początku. Nie codziennie ale raz na jakiś czas. Pytałam lekarza, mówił że to normalne. O ile to się nie nasila i nie ma skurczy, to wszelkie kłucia, ciągnięcia są efektem rozciągania macicy.

Ssilvia lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Gratulacje chłopaka 🥰
    U mnie też była sugestia że dziewczynka, teraz się zastanawiam czy coś jej nie urośnie 🤣

U mnie tak samo, już uwierzyłam, że dziewczynka 😀 chociaż z objawów i kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec.
    Oczywiście nie będę rozczarowana chłopcem, bo dla mnie liczy się zdrowy bobas ale na pewno bardzo się zdziwię 😜
    We wtorek podpytam lekarza prowadzącego co on tam widzi

anilewe lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    07.01 połówkowe 🍀

preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ