SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2025, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉
    Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻

Monika33 lubi tę wiadomość

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉

Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
    Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja wpisuje prawie codziennie to co jem w aplikację, ale ze względu na to że często niedojadam. Powiem wam, że myślę że te 2-3 kg to norma, bo trzeba jeść troszkę więcej plus rośnie nam macica, piersi itd, to swoje też waży.
    Mam prośbę czy osoba odpowiedzialna za ten wątek mogłaby mnie wpisać na 1 stronkę? :) mam termin z OM 15 maj.
    Pisałam wam wcześniej o moich problemach żołądkowych po suplach z żelazem -ginekolog kazał mi je odstawić i powiedział, że jeśli żelazo faktycznie spadnie to wtedy mam do nich wrócić 🙈
    Jeszcze oglądam zdjęcia z usg i byłam ciekawa ile moja dzidzia ma cm, szukam i nie mogę znaleźć. Potem czytałam na internecie, że nasze bobaski już nie są „crl” - takie nazewnictwo występuje w I trymestrze tylko, teraz już w drugim mierzą główkę, rączki, brzuszek itd i na tej podstawie liczą tydzień ciąży 😅 może wiele osób o tym wie, ale ja powiem wam że nie wiedziałam i się zdziwiłam 😃
    Te pomiary są potrzebne do wyliczenia wagi bobaska 🥰 Teraz już wszystkie bobaski będą rosły trochę inaczej i już nie będzie określania wieku ciąży na podstawie pomiarów 😊 Wiadomo jest jakiś zakres wagi, oraz szacowany przyrost, ale teraz już jedne będą rosnąć szybciej inne wolniej

Natt99, A_nulka, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja po wizycie, dzidzia pokazała nam kciuka na dzień dobry jakby chciała powiedzieć „jestem zdrowa, u mnie wszystko dobrze” 🤣
    Mówię do ginekologa, że jeszcze nie znamy płci i w tym momencie dzidzia się odwróciła plecami i koniec - dalej nie wiem 🥲
    Kolejna wizyta za miesiąc no to wtedy mam nadzieję, że się dowiem w końcu 🙈
    Ja od początku ciąży mam gdzieś 1,5-2 kg bo się ważyłam u ginekologa i pokazało 3 kg więcej ale byłam w emu i w ciuchach zimowych to liczę że 1kg mniej no i jeszcze wizyta wieczorna po całym dniu jedzenia. No i doktor zwrócił mi uwagę, że za szybko tyje.. bardzo się pilnuje z jedzeniem i staram się ruszać, więc trochę mnie to zabolało 😅 no i usłyszałam że do 10 kg mogę przytyć maks i ani kg więcej. Ktos jeszcze posiada takiego ginekologa, który zwraca bardzo uwagę na wagę?
    Mój nic na temat wagi nie mówi. Ja też się tym jakoś wybitnie nie przejmuję, mimo że startowałam z kilkoma kilo nadwagi 😅

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.

Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 33.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌

30.08 ⏸️ naturals
    15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
    02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
    23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
    19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵
    preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:
    Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻
    A teraz wiesz jaka płeć ?

No śmiał się w sobotę na Andrzejkach 😁że babiniec ma i liczy że już będzie syn a tu babiniec ciąg dalszy 🤣kolega go pocieszał że ma trzy córki i syna i że on się boi jak dostaną wszystkie okres plus żona i jak w tym samym terminie to kit gorzej jak każda tydzień później czyli cały miesiąc będzie zajęty to on się wyprowadzi🤣🤣🤣także męża tym nie pociszyl 😂

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
    Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁
    😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂
    Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
    Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę.

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2025, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.

Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀
    No tutaj racja bo ubranek mam full po starszej niektóre nawet z metkami więc po kolejnych corach będą już na wykończeniu i dobrze 😁raz wydana kasa a trzy córki obleciały🤣
    Wózek to wybrałam biało złoty takie dodatki złote ma bo mówię taki uni trochę jest w razie czego 😁mężowi pokazuje USG i mówię zobacz a on jak mówisz że córka to wierzę 😁 widocznie u niego same córki i tego nie zmieni, tylko tatuś biedny mój bo u siostry dwie córki a może trzecie będą chcieli więc się okaże ale mąż siostry dzieci nie chce a ja też tyle córek 😁

kitka_ lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prenatalne w piątek tak jak Polczi.
    Czekam w napięciu, ale mam dobre przeczucia. Najgorszy scenariusz byłby gdyby serduszko nie biło. Ale brzuszek mam wrażenie że rośnie, no i jak staje na wagę która pokazuje tętno, to wyświetla ona że wynik jest niejasny - biorę to za znak że nie jest w stanie odczytać bo są dwa rytmy bicia serca 😌 🙏

Gratuluję udanych wizyt, a może już powinnam wziac to jako oczywistość - czas ryzyka już jest praktycznie za nami 🙌

Polczi5, A_nulka, Natt99, Firest, Nicole123, Kasieńka lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4
    21.11.2025 💔 12+5
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂
    Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
    Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę.

Dokładnie ! Zawsze to powtarzam, że synowa to jednak synowa 😅
    Pewnie już pisałaś, może przeoczyłam. Mogę zapytać jaka jest u Ciebie różnica wieku dzieciaczków?

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Lila777 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2025, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Ja czekam wlasnie na konsultacje do genetyk 🫣 mnostwo ludzi wiec nie wiem o ktorej wejde. Zobaczymy czy zaleci amnio, dam znac
    I jak sytuacja? Bo czekam zestresowana na Twoje wieści 🥺❤️

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥰 w końcu dostałam wyniki Felia test. Czekamy na zdrowego synka 🥹🥰🩵

Płeć bez zaskoczenia 😅 2 tyg temu bobi pięknie pokazał co ma między nóżkami i nie było kompletnie nic. Sprawdzane pod różnymi kątami. Wczoraj miałam dodatkową wizytę, bo miałam dolegliwości bólowe które wolałam skontrolować i już klejnoty pięknie dyndały 🤣

Agat99, anilewe, dracaena, Default.owa, Lila777, Polczi5, A_nulka, Natt99, zosiasamosia, Kaśik, kitka_, Cavarathiel, Firest, Nicole123, Kasieńka lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, zbieramy się na prenatalne.
    Proszę o ciepłe myśli ♥️

Agat99, dracaena, Lila777, Karpatka95, Polczi5, Monika33, A_nulka, Natt99, zosiasamosia, Cavarathiel, Kasieńka lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Proszę o ciepłe myśli ♥️

Powodzenia! 🤞

My dzisiaj zaczynamy opróżnianie przyszłego pokoiku Synka, bo w piątek mają nowe meble przyjechać. Przeprowadzamy naszą garderobę do sypialni, będzie to dobra okazja do powyrzucania ubrań, bo miejsca będę miała dużo mniej, ale nie chcę trzymać swoich ubrań u niego w pokoju 🤣

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Proszę o ciepłe myśli ♥️
    Powodzenia!

Ja właśnie po kontroli u ginekologa, wizyty na 8 rano to moje ulubione 😀 na początku lekarz miał do mnie ogromne pretensje, że zrobiłam prenatalne prywatnie, a nie tam gdzie mi dal skierowanie.. I że co ja sobie myślę i że nie stosuję się do zaleceń, serio? Zrobiłam co kazał tylko za własne pieniądze u najlepszego lekarza w mieście..
    Później na szczęście już był bardzo miły, zrobiłam cytologię, usg i dal skierowania na badania krwi. Maluch już ponad 8cm ale o płci nic nie chciał powiedzieć, a już się bałam mówić, że na prenatalnych lekarka powiedziała, że dziewczynka. Na pewno nigdy już się nie przyznam, że chodzę też prywatnie skoro to taki problem. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży w innej przychodni też mieli z tym wielki problem na Nfz.
    Najważniejsze, że wszystko dobrze ❤️ I mimo, że dalej nic nie przytyłam i jestem chuda to mój cukier poszybował i mam powtórzyć 2 razy przed kolejna wizyta

A_nulka, Natt99, Sosenka93, Default.owa, kitka_, Nicole123 lubią tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Powodzenia!

Ja właśnie po kontroli u ginekologa, wizyty na 8 rano to moje ulubione 😀 na początku lekarz miał do mnie ogromne pretensje, że zrobiłam prenatalne prywatnie, a nie tam gdzie mi dal skierowanie.. I że co ja sobie myślę i że nie stosuję się do zaleceń, serio? Zrobiłam co kazał tylko za własne pieniądze u najlepszego lekarza w mieście..
    Później na szczęście już był bardzo miły, zrobiłam cytologię, usg i dal skierowania na badania krwi. Maluch już ponad 8cm ale o płci nic nie chciał powiedzieć, a już się bałam mówić, że na prenatalnych lekarka powiedziała, że dziewczynka. Na pewno nigdy już się nie przyznam, że chodzę też prywatnie skoro to taki problem. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży w innej przychodni też mieli z tym wielki problem na Nfz.
    Najważniejsze, że wszystko dobrze ❤️ I mimo, że dalej nic nie przytyłam i jestem chuda to mój cukier poszybował i mam powtórzyć 2 razy przed kolejna wizyta

Ja też się właśnie bałam trochę oceniania tego że chcę wykonać u kogoś innego prenatalne, bo moja doktor prowadząca je bardzo dobrze wykonuje, posiada wszelkie certyfikaty, jeździ na przeróżne konferencje perinatologiczne, generalnie zna się na tym. Ja jednak chciałam zrobić je u kogoś innego, żeby drugi lekarz obejrzał dzieciątko i do tego, żeby to był ktoś topowy w regionie. Powiedziałam jej o tym otwarcie i powiedziała, że mnie rozumie, ze wypisze skierowanie i bardzo się cieszy, że wybrałam tak dobrego specjalistę i że bardzo się lubią i tak naprawdę wszystko zostanie w rodzinie.

Agat99, dracaena, A_nulka, Kasieńka lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    03.2025- AIH ❌
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    14.08.2025 FET 5BA

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Ja też się właśnie bałam trochę oceniania tego że chcę wykonać u kogoś innego prenatalne, bo moja doktor prowadząca je bardzo dobrze wykonuje, posiada wszelkie certyfikaty, jeździ na przeróżne konferencje perinatologiczne, generalnie zna się na tym. Ja jednak chciałam zrobić je u kogoś innego, żeby drugi lekarz obejrzał dzieciątko i do tego, żeby to był ktoś topowy w regionie. Powiedziałam jej o tym otwarcie i powiedziała, że mnie rozumie, ze wypisze skierowanie i bardzo się cieszy, że wybrałam tak dobrego specjalistę i że bardzo się lubią i tak naprawdę wszystko zostanie w rodzinie.
    To super podejście lekarki. Ja powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na prenatalnych u tamtego lekarza dowiedziałam się, że dziecko nie żyje i teraz za bardzo się stresowałam, że to się powtórzy. Rozumiem, że każde takie prenatalne to pieniądze dla przychodni ale trochę zrozumienia dla kobiet w ciąży też by się przydało

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    To super podejście lekarki. Ja powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na prenatalnych u tamtego lekarza dowiedziałam się, że dziecko nie żyje i teraz za bardzo się stresowałam, że to się powtórzy. Rozumiem, że każde takie prenatalne to pieniądze dla przychodni ale trochę zrozumienia dla kobiet w ciąży też by się przydało

zdecydowanie Cię rozumiem. Ja też bym nie poszła na badania prenatalne tam, gdzie byłam w poprzedniej ciąży, ale to ze względu na brak zaufania do placówki i lekarzy. Poza tym jesteś wolnym człowiekiem i możesz nawet te badania zrobić na drugim końcu Polski, jeżeli tak uważasz, że będzie lepiej.

Agat99 lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    03.2025- AIH ❌
    14.08.2025 FET 5BA

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Dokładnie ! Zawsze to powtarzam, że synowa to jednak synowa 😅
    Pewnie już pisałaś, może przeoczyłam. Mogę zapytać jaka jest u Ciebie różnica wieku dzieciaczków?
    U mnie spora i teraz mała 😁 córka starsza ma 5 lat skończone a mlodsza 7 miesięcy 😁a byłaby mniejsza różnica między córkami bo córcia zmarła nam w 2023 roku po długich staraniach o ciążę bo byłam przeziębiona za długo i wdał się stan zapalny organizmu a potem byłam w ciąży bliźniaczej i straciłam i potem walka o kolejną ciążę i mamy 7 miesięcy corcie i teraz taka o to nieplanowana niespodzianka 😁

Natt99 lubi tę wiadomość

• Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka czekam na dobre wieści 🍀🍀🍀

Agat99 bardzo mi przykro że cię to spotkało🥺 zauważyłam że niektórzy lekarze nie mają empatii i lecą po ciężarnej bez hamulców, leżałam kilka razy na patologii ciąży i nigdy kobieta lekarz do mnie się nie zwróciła źle, a panowie doktorzy już różnie, na jednego nawet napisałam skargę bo powiedział że chce zabić swoje dziecko 😵 wychodziłam ze szpitala z płaczem i strachem bo komu mam ufać jak nie lekarzowi jak coś się dzieje..

Scandi-B o której masz badanie? 😻

Agat99 lubi tę wiadomość

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ