X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉
    Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻

Monika33 lubi tę wiadomość

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉

Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
    Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁

Starania od 12.2023

Idziemy po Ciebie... 🌟🥹

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja wpisuje prawie codziennie to co jem w aplikację, ale ze względu na to że często niedojadam. Powiem wam, że myślę że te 2-3 kg to norma, bo trzeba jeść troszkę więcej plus rośnie nam macica, piersi itd, to swoje też waży.
    Mam prośbę czy osoba odpowiedzialna za ten wątek mogłaby mnie wpisać na 1 stronkę? :) mam termin z OM 15 maj.
    Pisałam wam wcześniej o moich problemach żołądkowych po suplach z żelazem -ginekolog kazał mi je odstawić i powiedział, że jeśli żelazo faktycznie spadnie to wtedy mam do nich wrócić 🙈
    Jeszcze oglądam zdjęcia z usg i byłam ciekawa ile moja dzidzia ma cm, szukam i nie mogę znaleźć. Potem czytałam na internecie, że nasze bobaski już nie są „crl” - takie nazewnictwo występuje w I trymestrze tylko, teraz już w drugim mierzą główkę, rączki, brzuszek itd i na tej podstawie liczą tydzień ciąży 😅 może wiele osób o tym wie, ale ja powiem wam że nie wiedziałam i się zdziwiłam 😃
    Te pomiary są potrzebne do wyliczenia wagi bobaska 🥰 Teraz już wszystkie bobaski będą rosły trochę inaczej i już nie będzie określania wieku ciąży na podstawie pomiarów 😊 Wiadomo jest jakiś zakres wagi, oraz szacowany przyrost, ale teraz już jedne będą rosnąć szybciej inne wolniej

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja po wizycie, dzidzia pokazała nam kciuka na dzień dobry jakby chciała powiedzieć „jestem zdrowa, u mnie wszystko dobrze” 🤣
    Mówię do ginekologa, że jeszcze nie znamy płci i w tym momencie dzidzia się odwróciła plecami i koniec - dalej nie wiem 🥲
    Kolejna wizyta za miesiąc no to wtedy mam nadzieję, że się dowiem w końcu 🙈
    Ja od początku ciąży mam gdzieś 1,5-2 kg bo się ważyłam u ginekologa i pokazało 3 kg więcej ale byłam w emu i w ciuchach zimowych to liczę że 1kg mniej no i jeszcze wizyta wieczorna po całym dniu jedzenia. No i doktor zwrócił mi uwagę, że za szybko tyje.. bardzo się pilnuje z jedzeniem i staram się ruszać, więc trochę mnie to zabolało 😅 no i usłyszałam że do 10 kg mogę przytyć maks i ani kg więcej. Ktos jeszcze posiada takiego ginekologa, który zwraca bardzo uwagę na wagę?
    Mój nic na temat wagi nie mówi. Ja też się tym jakoś wybitnie nie przejmuję, mimo że startowałam z kilkoma kilo nadwagi 😅

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    27.11 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.

Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌

30.08 ⏸️ naturals
    15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
    02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
    23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
    19.12 połówkowe 🤞
    preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polczi5 wrote:
    Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻
    A teraz wiesz jaka płeć ?

No śmiał się w sobotę na Andrzejkach 😁że babiniec ma i liczy że już będzie syn a tu babiniec ciąg dalszy 🤣kolega go pocieszał że ma trzy córki i syna i że on się boi jak dostaną wszystkie okres plus żona i jak w tym samym terminie to kit gorzej jak każda tydzień później czyli cały miesiąc będzie zajęty to on się wyprowadzi🤣🤣🤣także męża tym nie pociszyl 😂

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
    Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁
    😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂
    Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
    Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę.

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.

Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀
    No tutaj racja bo ubranek mam full po starszej niektóre nawet z metkami więc po kolejnych corach będą już na wykończeniu i dobrze 😁raz wydana kasa a trzy córki obleciały🤣
    Wózek to wybrałam biało złoty takie dodatki złote ma bo mówię taki uni trochę jest w razie czego 😁mężowi pokazuje USG i mówię zobacz a on jak mówisz że córka to wierzę 😁 widocznie u niego same córki i tego nie zmieni, tylko tatuś biedny mój bo u siostry dwie córki a może trzecie będą chcieli więc się okaże ale mąż siostry dzieci nie chce a ja też tyle córek 😁

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prenatalne w piątek tak jak Polczi.
    Czekam w napięciu, ale mam dobre przeczucia. Najgorszy scenariusz byłby gdyby serduszko nie biło. Ale brzuszek mam wrażenie że rośnie, no i jak staje na wagę która pokazuje tętno, to wyświetla ona że wynik jest niejasny - biorę to za znak że nie jest w stanie odczytać bo są dwa rytmy bicia serca 😌 🙏

Gratuluję udanych wizyt, a może już powinnam wziac to jako oczywistość - czas ryzyka już jest praktycznie za nami 🙌

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂
    Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
    Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę.

Dokładnie ! Zawsze to powtarzam, że synowa to jednak synowa 😅
    Pewnie już pisałaś, może przeoczyłam. Mogę zapytać jaka jest u Ciebie różnica wieku dzieciaczków?

Starania od 12.2023

Idziemy po Ciebie... 🌟🥹

preg.png
  • Lila777 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Ja czekam wlasnie na konsultacje do genetyk 🫣 mnostwo ludzi wiec nie wiem o ktorej wejde. Zobaczymy czy zaleci amnio, dam znac
    I jak sytuacja? Bo czekam zestresowana na Twoje wieści 🥺❤️

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    15.12 3 kontrola
    17.12 II prenatalne

preg.png
‹‹ 190 191 192 193 194
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ