🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉
Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁
-
Te pomiary są potrzebne do wyliczenia wagi bobaska 🥰 Teraz już wszystkie bobaski będą rosły trochę inaczej i już nie będzie określania wieku ciąży na podstawie pomiarów 😊 Wiadomo jest jakiś zakres wagi, oraz szacowany przyrost, ale teraz już jedne będą rosnąć szybciej inne wolniejNatt99 wrote:Ja wpisuje prawie codziennie to co jem w aplikację, ale ze względu na to że często niedojadam. Powiem wam, że myślę że te 2-3 kg to norma, bo trzeba jeść troszkę więcej plus rośnie nam macica, piersi itd, to swoje też waży.
Mam prośbę czy osoba odpowiedzialna za ten wątek mogłaby mnie wpisać na 1 stronkę?
mam termin z OM 15 maj.
Pisałam wam wcześniej o moich problemach żołądkowych po suplach z żelazem -ginekolog kazał mi je odstawić i powiedział, że jeśli żelazo faktycznie spadnie to wtedy mam do nich wrócić 🙈
Jeszcze oglądam zdjęcia z usg i byłam ciekawa ile moja dzidzia ma cm, szukam i nie mogę znaleźć. Potem czytałam na internecie, że nasze bobaski już nie są „crl” - takie nazewnictwo występuje w I trymestrze tylko, teraz już w drugim mierzą główkę, rączki, brzuszek itd i na tej podstawie liczą tydzień ciąży 😅 może wiele osób o tym wie, ale ja powiem wam że nie wiedziałam i się zdziwiłam 😃
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Mój nic na temat wagi nie mówi. Ja też się tym jakoś wybitnie nie przejmuję, mimo że startowałam z kilkoma kilo nadwagi 😅Natt99 wrote:Ja po wizycie, dzidzia pokazała nam kciuka na dzień dobry jakby chciała powiedzieć „jestem zdrowa, u mnie wszystko dobrze” 🤣
Mówię do ginekologa, że jeszcze nie znamy płci i w tym momencie dzidzia się odwróciła plecami i koniec - dalej nie wiem 🥲
Kolejna wizyta za miesiąc no to wtedy mam nadzieję, że się dowiem w końcu 🙈
Ja od początku ciąży mam gdzieś 1,5-2 kg bo się ważyłam u ginekologa i pokazało 3 kg więcej ale byłam w emu i w ciuchach zimowych to liczę że 1kg mniej no i jeszcze wizyta wieczorna po całym dniu jedzenia. No i doktor zwrócił mi uwagę, że za szybko tyje.. bardzo się pilnuje z jedzeniem i staram się ruszać, więc trochę mnie to zabolało 😅 no i usłyszałam że do 10 kg mogę przytyć maks i ani kg więcej. Ktos jeszcze posiada takiego ginekologa, który zwraca bardzo uwagę na wagę?
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja dziś byłam na szybkim USG bo mieliśmy płeć zobaczyć i widziałam jak maleństwo otwierało buzię 😁przy okazji zgłosiłam ból pochwy podczas śniadania i dostałam leki na podtrzymanie i zapalenia nie mam ale ze względu na ten ból. I gin wizytę mi zrobiła darmowa bo się śmiała że jakby syn był to by wzięła potrójnie a że czwarta córka to robi darmowa i mąż ma kupić sobie alkohol i dziś pić 😂no widocznie same córki u nas będą 😁zrobiła zdjęcie USG że nogi widać i kazała żeby mąż patrzył to może coś wypatrzy bo ona nie widzi tam nic 😂nie doklei tam nic 🤣 także kolejna wizyta 30 w niedzielę a potem 19.12 połówkowe 😉
U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.
Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
A teraz wiesz jaka płeć ?Polczi5 wrote:Mój mąż ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa i ze mną syna a teraz mówi że on chce córkę i już, a byłam pewna że chce syna i założą własną męska solidarność 🤣 ale u ciebie to będzie miał wesoło nie ma co 😻
No śmiał się w sobotę na Andrzejkach 😁że babiniec ma i liczy że już będzie syn a tu babiniec ciąg dalszy 🤣kolega go pocieszał że ma trzy córki i syna i że on się boi jak dostaną wszystkie okres plus żona i jak w tym samym terminie to kit gorzej jak każda tydzień później czyli cały miesiąc będzie zajęty to on się wyprowadzi🤣🤣🤣także męża tym nie pociszyl 😂 -
😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂Sosenka93 wrote:Ej ekstra! Ja bym mogła mieć 4 córki 😁
Nigdy synowa nie powie do synusia, że jest psychiczny jak jego matka 😁
Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę. -
No tutaj racja bo ubranek mam full po starszej niektóre nawet z metkami więc po kolejnych corach będą już na wykończeniu i dobrze 😁raz wydana kasa a trzy córki obleciały🤣kitka_ wrote:U nas w rodzinie u babci też same kobitki się rodziły.
Przynajmniej masz ciuchy dziewczynkowe i nie musisz wymieniać. Pewnie wózek też w odpowiednim kolorze już jest 😀
Wózek to wybrałam biało złoty takie dodatki złote ma bo mówię taki uni trochę jest w razie czego 😁mężowi pokazuje USG i mówię zobacz a on jak mówisz że córka to wierzę 😁 widocznie u niego same córki i tego nie zmieni, tylko tatuś biedny mój bo u siostry dwie córki a może trzecie będą chcieli więc się okaże ale mąż siostry dzieci nie chce a ja też tyle córek 😁 -
Ja też mam prenatalne w piątek tak jak Polczi.
Czekam w napięciu, ale mam dobre przeczucia. Najgorszy scenariusz byłby gdyby serduszko nie biło. Ale brzuszek mam wrażenie że rośnie, no i jak staje na wagę która pokazuje tętno, to wyświetla ona że wynik jest niejasny - biorę to za znak że nie jest w stanie odczytać bo są dwa rytmy bicia serca 😌 🙏
Gratuluję udanych wizyt, a może już powinnam wziac to jako oczywistość - czas ryzyka już jest praktycznie za nami 🙌 -
Monika33 wrote:😂😂W sumie racja zięć to zięć a synowa to potem będzie na matke jak wychowała 😂😂
Jak jest u mnie 😂dziś mój mąż że ma starsza córka być samodzielna jak ją uczę bo ma już skończone 5 lat a ja do męża no mamusia(babcia) dziś ją już uczyła samodzielności. Mówię do córki żeby podała mi chusteczki to babcia sięgla bo na pewno wnuczka nie sięgnie i na końcu to ona mówi że ona mi poda żeby nie chodziła tyle 🤣ja już leżałam ze śmiechu. Obracała konia takiego do jeżdżenia na kółkach bo dostała od moich rodzicow to babcia jej nosiła bo jest przecież za ciężki 😂miałam powiedzieć żeby została babcia a wnuczka niech odpoczywa a usługiwać będzie babcia jej. No niech się biedne dziecko nie przemęcza.
Mąż do mnie że jak tak będzie babcia robić to mając dwóch maluchów w domu i starsza to się zajedziesz. Ale babcia by zaciuciała wnuczkę.
Dokładnie ! Zawsze to powtarzam, że synowa to jednak synowa 😅
Pewnie już pisałaś, może przeoczyłam. Mogę zapytać jaka jest u Ciebie różnica wieku dzieciaczków? -
I jak sytuacja? Bo czekam zestresowana na Twoje wieści 🥺❤️Fiolek100 wrote:Ja czekam wlasnie na konsultacje do genetyk 🫣 mnostwo ludzi wiec nie wiem o ktorej wejde. Zobaczymy czy zaleci amnio, dam znac
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-