🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karpatka95 wrote:Cześć dziewczyny 🥰 w końcu dostałam wyniki Felia test. Czekamy na zdrowego synka 🥹🥰🩵
🤣
Ile czekałaś na wyniki? Ja miałam robione w piątek a wczoraj dotarły do laboratorium.
Jutro mam prenatalne więc się stresuję nimi i oczekiwaniem na Felie2018 - początek starań
2020- start klinika
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start InVitro
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀 --> 💚JEST DRUGA KRESKA!
08 .2023- 💙 13:22, 3540g., 53cm💙

-
Dziewczyny które miałyście cytologie na NFZ
Ostatnio lekarz na NFZ wykonał mi cytologie. Potem byłam prywatnie i lekarz pyta kiedy miałam ostatnio. Mówię że tydzień temu a on do mnie że szkoda bo zablokowali mi na 3 kolejne lata możliwość a teraz na NFZ wykonuje się już testy HPV. Czy wiedzialyscie o tym? -
Ja miałam dzisiaj i powiedział tylko, że zrobi mi inną niż zawsze bo płynną i że teraz juz nie bede musiała robic co roku tylko co 3-5 lat. O tym teście HPV nic nie mówił albo ja źle zrozumiałamzosiasamosia wrote:Dziewczyny które miałyście cytologie na NFZ
Ostatnio lekarz na NFZ wykonał mi cytologie. Potem byłam prywatnie i lekarz pyta kiedy miałam ostatnio. Mówię że tydzień temu a on do mnie że szkoda bo zablokowali mi na 3 kolejne lata możliwość a teraz na NFZ wykonuje się już testy HPV. Czy wiedzialyscie o tym? -
Pobranie 6.11, wyniki wczoraj 😊Kaśik wrote:Ile czekałaś na wyniki? Ja miałam robione w piątek a wczoraj dotarły do laboratorium.
Jutro mam prenatalne więc się stresuję nimi i oczekiwaniem na Felie👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Agat99 wrote:Ja miałam dzisiaj i powiedział tylko, że zrobi mi inną niż zawsze bo płynną i że teraz juz nie bede musiała robic co roku tylko co 3-5 lat. O tym teście HPV nic nie mówił albo ja źle zrozumiałam
No to chyba masz już ten test podwójny. Bo płynna się pobiera jedną próbka i jest na NFZ.
Wkurzyłam się trochę. Jak człowiek samemu nie jest na bieżąco to Ci lekarze robią co chcą
-
Monika33 wrote:U mnie spora i teraz mała 😁 córka starsza ma 5 lat skończone a mlodsza 7 miesięcy 😁a byłaby mniejsza różnica między córkami bo córcia zmarła nam w 2023 roku po długich staraniach o ciążę bo byłam przeziębiona za długo i wdał się stan zapalny organizmu a potem byłam w ciąży bliźniaczej i straciłam i potem walka o kolejną ciążę i mamy 7 miesięcy corcie i teraz taka o to nieplanowana niespodzianka 😁
Monika, ile Ty przeszłaś dzielna kobieto ♥️ Cieszę się, że jest teraz bardzo dobrze 🙂 I oby tak dalej szczęśliwie w różu i cekinach 😍
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, po prenatalnych pojeździliśmy po sklepach budowlanych bo wykańczamy dom i dopiero teraz mogę napisać - WSZYSTKO DOBRZE ! ♥️ Jeszcze oczywiście wyniki z krwi będą do 7 dni ale bardzo chce być dzisiaj dobrej myśli i się cieszyć tym co mamy 🥰
I na 90% chłopczyk 👣 Pani doktor (szalenie miła) sama zaproponowała, że może zerknąć i zgodziliśmy się z mężem (był wzruszony na maksa podczas całego badania🥹)
Więc @Monika33, wczoraj pisałam o złych synowych a sama będę teściówką 🙈
Powiedzieliśmy dzisiaj córce - to była najpiękniejsza reakcja na świecie, którą zapamiętam do końca życia ♥️ Nie sądziłam, że się tego doczekam 🥹
Agat99, Polczi5, Wiolami, Default.owa, Kaśik, IT_Girl, A_nulka, kitka_, anilewe, Cavarathiel, Monika33, Firest, Scandi-B, Nicole123, Honorka, Kasieńka, Karpatka95 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty, same babki w ciąży dzisiaj 😂 Dzidziuś ma 100g ale dzisiaj był leniwy i się tylko przekręcił na drugą stronę 😆.
Do prenatalnych nie miał zastrzeżeń, wszystko powiedział że ładnie i faktycznie ryzyka nie skorygowane były dość wysokie ale skorygowane już niskie.
Jedynie jak zwykle ciśnienie miałam wysokie. I ja wiem, że to przez moje zdenerwowanie przed wizytą 😮💨 W domu mam zawsze idealne. Chyba jakąś melisę wypiję przed następną wizytą.
No i pęcherz pełny, mimo, że byłam w toalecie 20 minut przed wizytą 🙃
Sosenka witamy kolejnego chłopaka 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 16:53
kitka_, Monika33, Nicole123, Honorka, Sosenka93, Kasieńka, A_nulka lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Dziewczyny które miałyście cytologie na NFZ
Ostatnio lekarz na NFZ wykonał mi cytologie. Potem byłam prywatnie i lekarz pyta kiedy miałam ostatnio. Mówię że tydzień temu a on do mnie że szkoda bo zablokowali mi na 3 kolejne lata możliwość a teraz na NFZ wykonuje się już testy HPV. Czy wiedzialyscie o tym?
Ja miałam robione te badania w kwietniu , przed ciążą. Cytologię, hpv i chyba coś jeszcze. Musiałabym poszukać. A zadzwonili do mnie z naszego powiatowego szpitala ,że mają taki darmowy program badań i czy chce przyjść.
Edit: wgl w apce mojeIKP jest ankieta, która się wypełnia i ma się skierowania na jakieś badania, głównie z krwi , dobrane pod siebie. Nie jest ich za dużo ale zawsze coś. Można ją wypełnić raz na dwa lata chyba.
I że szpitala dzwonili do mnie kilka razy z propozycją jakiś badań profilaktycznych. Ja byłam tylko na tym hpv. Ale dzwonili też a propos cukrzycy. A mój dyro z pracy był z na czymś w związku z płucami itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 16:59
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*14.11 - wizyta - Bobo rośnie ♥️
*5.12 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Ja mialam w marcu Cytologię płynną plus HPV 28 tych odmian czy jak to sie nazywa. Robilam prywatnie. Teraz w luxmedzie robilam zwykła tydzien temu. Na NFZ robilam maks 2 lata temu wiec pewnie i tak sie nie załapie. Co do tego, że Cytologię płynna mozna robić rzadziej nie byłabym taka pewna, ale moge sie mylić. Opowiem wam jaką mialam sytuacje jakies 3 lata temu.
Zwykla Cytologię robi sie podobno raz na rok, robilam regularnie prywatnie i jakoś w międzyczasie a dokladnie 7msc po cytologii poszlam na NFZ, bo stwierdziłam że zacznę chodzić tam. Zrobili mi Cytologię i uwaga - po 2 tyg dostaje telefon ze mam 3 grupę i zaczynamy leczenie. Bylam w szoku ze minęło 7msc a juz cos sie wydarzyło. Brałam leki, takie żele dopochwowo wstrzykiwane kilka msc, pozniej po 6msc znow Cytologia i na szczęście wszystko sie oczyscilo ale nawet ginekolog powiedziala, ze nie daje gwarancji ze jakbym przyszla po równym roku nie byłoby juz gorzej. Tak wiec wychodzę z założenia, ze wole jednak sie kontrolować regularnie bo bywa różnie.
Mam tez duzo znajomych którzy maja lub mieli raka i naprawdę wole dmuchać na zimne...
Ja dzis mialam niespodziewane ekg i test troponinowy, bo od kilku dni tak mnie boli w klatce, że poszlam skontrolować z internista. Od razu wyslala mnie na EKG, niestety cos tam jej sie nie spodobało i muszę iść do kardiologa.. na piątek sie wcisnęłam i juz mam stres. Eh ciągle cos -
ja miałam cytologie i hpv powtarzane jakos w czerwcu. Co roku robie, lekarz sam wypisuje, ale to prywatny, z takiego tutejszego 'luxmedu'
Pewnie co roku, bo miałam kiedyś hpv onkogenne i konizacje. Ale od zabiegu już nic się nie dzieje, wszystkie wyniki ok. Jedyne co mnie zastanawia to jak ten zabieg może wpłynąć na przedwczesne skracanie się szyjki. Pewnie trzeba monitorować i przypominać lekarzowistarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
Kassialka, ale super, że udało się wyleczyć lekami. Trzecia grupa to CIN3? Ja chyba miałam CIN2... A robili badanie hpv, żeby sprawdzić czy ten wirus nadal tam siedzi czy po prostu cytologia?starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
U mnie przyszły wyniki z pappu do prenatalnych. I jak na początku spojrzałam na wyniki podstawowe to już wiecie... ZD 1:357. Ale ocknelam się i jednak 1:7134, pozostałe jeszcze niższe także uff. ☺️ (co dziwne np ZD skorygowalo dużo niżej niż 5 lat temu niż z synkiem, wtedy było 1:4000 coś tam).
Bardzo się cieszę.
Jeszcze mam wizytę u mojego gina w czwartek i przenieśli mi z 14.40 na 9.20 także super. 🙃
kitka_, Agat99, anilewe, Natt99, Kassialka, Cavarathiel, Firest, Nicole123, Kaśik, IT_Girl, Sosenka93, Kasieńka, Karpatka95, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam cytologie na NFZ w czerwcu, dzwonili że wszystko ok. No i w ciąży gim kiedy miałam i by wynik odebrać, tam w opinie że za grubo pobrana próbka i że w ocenie coś trudne czy coś w tym stylu ale poniżej, że nie wykryto komórek nowotworowych tylko coś z zapaleniem. Czyli w sumie standard. Gin mówi, że pasowałoby ponowic, ale kolejny koszt i po ciąży pobierzemy. Zrobię już wtedy prywatnie.
-
kitka_ wrote:Kassialka, ale super, że udało się wyleczyć lekami. Trzecia grupa to CIN3? Ja chyba miałam CIN2... A robili badanie hpv, żeby sprawdzić czy ten wirus nadal tam siedzi czy po prostu cytologia?
Tak CIN3 i mialam wtedy HPV.
Cyrologie z hpv robili bo mialam kłykciny na pochwie , tylko 3 malutkie ale były, na szczęście zadne HPV juz nie wyszlo a po leku same odpadły i juz nie wrocily
kitka_ lubi tę wiadomość
-
Dziękuję ♥️🥰 nigdy nie sądziłam że mam siłę tyle przejść ale nie żałuję ani jednej złotówki, ani jednej minuty przejechanej 250 km do kliniki nawet co kilka dni.. i oby tak dobrze pozostało do rozwiązania 😁gdyby mnie jeszcze ten mąż nie wkurzał 😂 zabrał mnie wczoraj specjalnie obejrzeć auto bo w ciąży negocjowałam🤣facet stwierdził że ma twardych negocjatorów i 6 tys opuścił 🤣🤣 śmiałam się że każdy się mnie boi w ciąży 😁Sosenka93 wrote:Monika, ile Ty przeszłaś dzielna kobieto ♥️ Cieszę się, że jest teraz bardzo dobrze 🙂 I oby tak dalej szczęśliwie w różu i cekinach 😍
Sosenka93, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, po prenatalnych pojeździliśmy po sklepach budowlanych bo wykańczamy dom i dopiero teraz mogę napisać - WSZYSTKO DOBRZE ! ♥️ Jeszcze oczywiście wyniki z krwi będą do 7 dni ale bardzo chce być dzisiaj dobrej myśli i się cieszyć tym co mamy 🥰
I na 90% chłopczyk 👣 Pani doktor (szalenie miła) sama zaproponowała, że może zerknąć i zgodziliśmy się z mężem (był wzruszony na maksa podczas całego badania🥹)
Więc @Monika33, wczoraj pisałam o złych synowych a sama będę teściówką 🙈
Powiedzieliśmy dzisiaj córce - to była najpiękniejsza reakcja na świecie, którą zapamiętam do końca życia ♥️ Nie sądziłam, że się tego doczekam 🥹
Super wiadomości 🥰♥️ cieszę się bardzo. Myślę że nie będzie tak źle 😉mojej teściowej w życiu nie pobijesz w zachowaniu 🤣nikt tu nie jest w stanie jej przebić 😁😂
Sosenka93 lubi tę wiadomość
-
Karpatka i Sosenka, gratuluję Wam Waszych Supermanów, oby rozwijali się dalej zdrowo 👍☺️
Dziewczyny, czytałam, że martwicie się o 2-3kg na plusie, że może to sporo na tym etapie. I zaczęłam się przejmować czy aby ze mną wszystko OK🫣😉 Moja stała waga od lat to 56kg (+/-1kg), teraz mam 16.tydz ciąży i dobiłam prawie 62. Wprawdzie teraz jem większe porcje posiłków i na pewno mniej się ruszam bo zwyczajnie jestem zmęczona więc więcej siedzę na tyłku i leniuchuję niż wcześniej, ale żadnych sportów czy fitnessów nigdy nie uprawiałam, które nagle przerwałam ze względu na ciążę. Lekarz nic nie mówił, że coś nie tak z wagą. Glukoza w normie. Ale może powinnam się temu przyjrzeć, że tak przybrałam na wadze hmm..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 20:13
Sosenka93, Karpatka95 lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Zastanawiam się czy tylko ja tak długo będę czekać na przeliczenie badań prenatalnych? 😆 minie jutro półtora tygodnia, a na miejscu mi powiedzieli, że z dwa tygodnie będę czekać.