🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem team żadnego baby shower. Nie czuję tej imprezy, zresztą, ja nie lubię imprez, męczy mnie to na samą myśl, bo zawsze mam wrażenie, że te imprezy są ustawione pod ładne zdjęcia na instagrama
.
Polczi5, Ssilvia, Natt99, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Ja też nie robię, bycie w centrum uwagi to nie dla mnie.
Ogólnie bardzo nie lubię mówić o sobie itp.taki typ.
Widzę że nie będę wyjątkiem jak powiem że baby shower czy tym bardziej gender reveal to nie dla mnie. Nie wiedziałabym jak się zachować, moja rodzina cieszy się ale impreza już jest jak dziecko się urodzi. Nawet poznanie płci to jest coś dla mnie i chlopa intymne i nie wyobrażam sobie że nie wiemy tylko dowiadujemy się przy wszystkich i każdy na nas patrzy i na reakcję, nie lubię takiej wizji, już wolę i lekarza się dowiedzieć jak jesteśmy sami❤️
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Więc zamykam badania prenatalne bo mam o 14:30, powiem wam że nie lubię być ostatnią, zawsze wolę pierwsza i z głowy a takto czytam o was a sama już jestem kłębkiem nerw bo nadal nie wiem co tam w środku się dzieje 🥲Scandi-B wrote:Ja mam na 9:20, a ty?
Powodzenia dla Nas Scandi-B 🌸🌸
kitka_, Natt99, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
A propos imprez ciążowych, wczoraj wieczorem doszliśmy do wniosku z tatą dzieci że bierzemy ślub 💒 dziś jedziemy załatwiać formalności💌
Więc impreza ciążowa w jakiś sposób będzie i już myślę co ja założę zimą z brzuchem😁👰
Tak to u nas, wszystko na spontanie 😂🩷
Agat99, Sosenka93, IT_Girl, dracaena, Karpatka95, Bezimienna , A_nulka, iiaawaak, kitka_, Natt99, Scandi-B, zosiasamosia, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
-
Polczi5 wrote:Widzę że nie będę wyjątkiem jak powiem że baby shower czy tym bardziej gender reveal to nie dla mnie. Nie wiedziałabym jak się zachować, moja rodzina cieszy się ale impreza już jest jak dziecko się urodzi. Nawet poznanie płci to jest coś dla mnie i chlopa intymne i nie wyobrażam sobie że nie wiemy tylko dowiadujemy się przy wszystkich i każdy na nas patrzy i na reakcję, nie lubię takiej wizji, już wolę i lekarza się dowiedzieć jak jesteśmy sami❤️
My też woleliśmy dowiedzieć się sami od lekarza, a gender reveal to dla rodziców i rodzeństwa robimy 😄
Powiedziałam też o ciąży dzisiaj jednej koleżance z pracy. Ucieszyła się i powiedziała, żebym nie wahała się i szła na L4 😂 Ale tak planuje od połowy/końca stycznia pójść. Lekarz też mnie na każdej wizycie pyta kiedy pójdę 😅
Polczi5 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie planuję baby shower, nigdy nawet na tym nie byłam. Też jestem introwertyczką i nie mam aż takiej grupy koleżanek, żeby to miało jakiś większy sens. No i również chciałabym jednak sama z mężem zająć się wyprawką, rodzice czy rodzeństwo na pewno będą chcieli coś dać od siebie, ale na pewno będę uprzedzać, że żadnych plastików, poliestrów. A najlepszym prezentem to chyba będą pieluszki, tego nigdy za mało 😂
Kasieńka lubi tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
Polczi5 wrote:A propos imprez ciążowych, wczoraj wieczorem doszliśmy do wniosku z tatą dzieci że bierzemy ślub 💒 dziś jedziemy załatwiać formalności💌
Więc impreza ciążowa w jakiś sposób będzie i już myślę co ja założę zimą z brzuchem😁👰
Gratulacje ! 😍
-
Gratulacje! 🩷Polczi5 wrote:A propos imprez ciążowych, wczoraj wieczorem doszliśmy do wniosku z tatą dzieci że bierzemy ślub 💒 dziś jedziemy załatwiać formalności💌
-
Woow gratulacje 🥳🥰Polczi5 wrote:A propos imprez ciążowych, wczoraj wieczorem doszliśmy do wniosku z tatą dzieci że bierzemy ślub 💒 dziś jedziemy załatwiać formalności💌
Tak to u nas, wszystko na spontanie 😂🩷👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Polczi5 wrote:Dziękujemy🥰 3,5 roku nabierało mocy od zaręczyn, wy też tak długo czekalyście ze ślubem albo z planowaniem czy tylko my takie wariaty?😄
U nas odwrotnie, wszystko szybko. Po rownum roku spotykania sie zaręczyny 1.06, po kolejnym roku slub 23.05 i dziecko urodzi sie po kolejnym roku bo jakoś w maju 😂
iiaawaak, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Polczi5 wrote:Dziękujemy🥰 3,5 roku nabierało mocy od zaręczyn, wy też tak długo czekalyście ze ślubem albo z planowaniem czy tylko my takie wariaty?😄
U nas po 2 latach znajomości zaręczyny, ślub w kolejnym roku i dzidzia od razu z podróży poślubnej 😂 Ale my już nie najmłodsi więc uznaliśmy, że nie ma na co czekać 😉
iiaawaak, Natt99, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
IT_Girl wrote:U nas po 2 latach znajomości zaręczyny, ślub w kolejnym roku i dzidzia od razu z podróży poślubnej 😂 Ale my już nie najmłodsi więc uznaliśmy, że nie ma na co czekać 😉
Jesteśmy w tym samym wieku, jak nie najmłodsi? Ja mam caly czas wrażenie ze to nastoletnia ciąża 😂
IT_Girl lubi tę wiadomość
-
Polczi, gratulacje!

U nas zaręczyny po roku od poznania się, a ślub rok po zaręczynach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 14:29
-
Gratulacje!🥳
Ja ze swoim mężem jestem od 2012 roku. W 2015 razem zamieszkaliśmy, w 2017 były zaręczyny a w 2020 był ślub, ale z przyjęciem tylko dla najbliższej rodziny.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Kassialka wrote:Jesteśmy w tym samym wieku, jak nie najmłodsi? Ja mam caly czas wrażenie ze to nastoletnia ciąża 😂
Mentalnie to jak najbardziej nastoletnia ciąża, nie mam pojęcia co robię 🤣
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Polczi! 😍
My jesteśmy parą od początku studiów, więc do zaręczyn minęło 5,5 roku a ślub mieliśmy 1,5 roku później. W każdym razie zanosi się na to, że będziemy (w zależności kiedy dokładnie urodzę) w ciągu 2 tygodni świętować 3 wydarzenia - rocznicę ślubu, urodziny Męża i urodziny Synka 🥰
iiaawaak, Natt99, Scandi-B lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok