🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Polczi5 wrote:Kaśik, AniaB, Sosenka no nie powiem zaskoczylyscie mnie każda z Was 🥹
Bezimienna, Scandi-B to już musicie być ze sobą na zawsze jak to wytrwaliscie to wszystko wytrzymacie🤞
Btw To romantyczne że ktoś jest że sobą tyle lat zna się doskonale jak przyjaciele a można też tak szybko spotkać miłość i się zadeklarować to też wymaga odwagi ❤️
A potem są z tego małe wyczekane szkraby😻
Nicole szacun za wytrwałość i życzę sobie takiej cierpliwości🩷
Ale ładnie napisałaś 🥰
Scandi-B, Polczi5 lubią tę wiadomość
-
Nicole123 wrote:Co do baby shower to w pierwszej ciąży miałam imprezkę i bardzo mi się podobało . Ale tym razem już zapowiedziałam moim dziewczynom że chce iść w najbliższym gronie na jakieś dobre jedzonko i drinki bezalkoholowe 😁 wybieram zdecydowanie spokojniejsza opcje tym razem
Za to sesja brzuszkowa dla mnie obowiązkowo , w pierwszej ciąży zdjęcia wyszły super 😁teraz to dodatkowo będzie jeszcze lepsza pamiątka bo już z synkiem
Dla mnie sesja brzuszkowa i noworodkowa to też must have 😁 W ciąży z córką mielismy obie sesje i to jest wspaniała pamiątka.
Pokusiłam się nawet o sesje ciążowa w bieliźnie i takiej większej koszuli męskiej, bardzo kobieca, delikatna. Lubię do niej wracać 🙂
Kasieńka, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Kochane mam bardzo poważny problem, który jest dla mnie bardzo delikatny. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu nie kochaliśmy się z mężem. Tak naprawdę już 4 miesiące i miałam wrażenie że to on unikał. Dzisiaj z nim o tym szczerze pogadałam to powiedział że libido mu spadło i ma blokadę psychiczną bo tam jest dziecko. Przytula mnie, dotyka ale w ogóle bez seksualnego podtekstu. Boję się że to zaszkodzi naszemu małżeństwu. Mówi że może się zmusić … ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Przepraszam za opisywanie tak intymnego problemu ale jestem załamana… czuje się super nie atrakcyjna.. wcześniej mój mąż miał super wysokie libido i musiał co kilka dni, a teraz cztery miesiące i nic…✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
U nas też nie było w sumie odkąd wiemy, że jestem w ciąży. W pierwszej miałam zakaz na początku i się trochę boimy teraz, myślę że już po prenatalnych na spokojnie wrócimy. Mój miał blokadę jak miałam już duży brzuch, dla niego to było dziwne, bo bobas w środku. 😆 Porozmawiaj z nim i wroccie do temu na spokojnie 🙂Ssilvia wrote:Kochane mam bardzo poważny problem, który jest dla mnie bardzo delikatny. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu nie kochaliśmy się z mężem. Tak naprawdę już 4 miesiące i miałam wrażenie że to on unikał. Dzisiaj z nim o tym szczerze pogadałam to powiedział że libido mu spadło i ma blokadę psychiczną bo tam jest dziecko. Przytula mnie, dotyka ale w ogóle bez seksualnego podtekstu. Boję się że to zaszkodzi naszemu małżeństwu. Mówi że może się zmusić … ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Przepraszam za opisywanie tak intymnego problemu ale jestem załamana… czuje się super nie atrakcyjna.. wcześniej mój mąż miał super wysokie libido i musiał co kilka dni, a teraz cztery miesiące i nic…
Od 4.10 nie śpię... Ale czuję się wyspana, po 9 wizyta u gina. Wgl apka pokazuje 2 trymestr, ale chyba 2. Trymestr jest faktycznie od 14+0? 🙃
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Ssilvia to raczej normalne i dużo par to przechodzi. U mnie było odwrotnie. W pierwszej ciąży nie zbliżyliśmy się w ogóle ale to ja miałam blokadę i nie pozwoliłam się zbliżyć. W głowie cały czas miałam że mogę zaszkodzic maleństwu. Potem długo po porodzie również, bo nie czułam się dobrze. Dajcie sobie czas.
-
My też bierzemy ślub i to w grudniu tego roku 🙈❤️Polczi5 wrote:A propos imprez ciążowych, wczoraj wieczorem doszliśmy do wniosku z tatą dzieci że bierzemy ślub 💒 dziś jedziemy załatwiać formalności💌
Więc impreza ciążowa w jakiś sposób będzie i już myślę co ja założę zimą z brzuchem😁👰
Tak to u nas, wszystko na spontanie 😂🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 07:03
Scandi-B, Sosenka93, Agat99, A_nulka, Nicole123, Polczi5, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:Kochane mam bardzo poważny problem, który jest dla mnie bardzo delikatny. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu nie kochaliśmy się z mężem. Tak naprawdę już 4 miesiące i miałam wrażenie że to on unikał. Dzisiaj z nim o tym szczerze pogadałam to powiedział że libido mu spadło i ma blokadę psychiczną bo tam jest dziecko. Przytula mnie, dotyka ale w ogóle bez seksualnego podtekstu. Boję się że to zaszkodzi naszemu małżeństwu. Mówi że może się zmusić … ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Przepraszam za opisywanie tak intymnego problemu ale jestem załamana… czuje się super nie atrakcyjna.. wcześniej mój mąż miał super wysokie libido i musiał co kilka dni, a teraz cztery miesiące i nic…
Ja współczuję i nie uważam, żeby to było normalne. Każdy ma prawo do swoich uczuć i blokad, ale czemu to zawsze mężczyźni są tacy poszkodowani… seksu w ciąży nie, przy porodzie nie, ale zrobić zawsze chętni
Ja na szczęście nie mam tego problemu, kochamy się regularnie, ostatnio jak mój powiedział w żartach coś właśnie o dziecku i seksie to powiedziałam, że niech sobie nie schlebia, bo nie ma tak długiego, żeby dziecko go poczuło 😂
Rozumiem to, że przestałaś się czuć atrakcyjna, doskonale wiem jak to może działać na Twoją psychikę… i tu znowu - psychika mężczyzn ponad psychiką kobiety
Ciężko cokolwiek doradzić, nie zmusisz go, nie wiem czy rozmową cokolwiek zdziałasz, zawsze można spróbować, nic nie tracisz, a efekty mogą być pozytywne
Jest to w każdym razie bardzo przykre..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 07:08
Agat99, Ssilvia lubią tę wiadomość
-
Ssilvia, może wyszukaj w jakichs wiarygodnych źródłach informacji na ten temat, i mu pokaż, że seks w ciąży nie wpływa na dziecko, a jak coś to już pozytywnie, bo jak mama jest zadowolona to dziecko też ☺️
Dobrze że podjęłaś temat, najważniejsze żeby on wiedział że ty jesteś gotowa.
Agat99, KurtynaMileczenia, dracaena, Natt99 lubią tę wiadomość
-
My po ślubie jesteśmy 11 lat
razem 16. Szkolne miłości 
Ssilvia u nas od transferu było raz. tydzień temu. Po przejściach i utracie pierwszej ciąży oboje wiedzieliśmy, że w I trymestrze nic z tego, zresztą ja byłam kłębkiem nerwów i stresu, nawet nie miałam ochoty. A ostatnio było dopiero jak usłyszałam wyraźnie od lekarza, że możemy. Oczywiście ja po wszystkim już miałam schizy, że coś się na pewno stało tam w środku. Ale gadałam z koleżanką i mówiła, że u nich też było różnie, ale w I trymestrze też mieli zakaz.
Polczi5, Ssilvia lubią tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*14.11 - wizyta - Bobo rośnie ♥️
*5.12 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Ssilvia wrote:Kochane mam bardzo poważny problem, który jest dla mnie bardzo delikatny. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu nie kochaliśmy się z mężem. Tak naprawdę już 4 miesiące i miałam wrażenie że to on unikał. Dzisiaj z nim o tym szczerze pogadałam to powiedział że libido mu spadło i ma blokadę psychiczną bo tam jest dziecko. Przytula mnie, dotyka ale w ogóle bez seksualnego podtekstu. Boję się że to zaszkodzi naszemu małżeństwu. Mówi że może się zmusić … ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Przepraszam za opisywanie tak intymnego problemu ale jestem załamana… czuje się super nie atrakcyjna.. wcześniej mój mąż miał super wysokie libido i musiał co kilka dni, a teraz cztery miesiące i nic…
U nas bylo tylko raz, zainicjowalam sytucje mimo ze zero libido z mojej strony . Rozmawialiśmy na ten temat i mąż powiedział ze on sie boi ze cos sie stanie, lub złapie infekcje itp. Ja tez mam obawy. Natomiast nie czuje sie przez to nieatrakcyjna, widze jak mąż na mnie patrzy. Mysle ze nie ma co męża zmuszczac bo to zupełnie normalne że ma obawy a moze być tak ze za jakis czas wszystko wróci do normy. U nas byl dlugi problem z brakiem libido z mojej strony, mąż byl cierpliwy i nie naciskał
-
Ssilvia bardzo współczuję, że tak się czujesz. U nas też była przerwa ok miesiaca gdy zaczęłam się gorzej czuć i nie miałam na nic sił, mąż mówił że się boi na razie, a ja w ogóle nie miałam chęci więc nic na siłę. Na szczęście po prenatalnych i wejściu w 2 trymestr już wszystko wraca do normy, oboje mamy spore libido, ja dodatkowo z tym większym biustem czuję się bardziej kobieco, nie wiem co będzie jak dojdzie duży brzuch ale na razie jest ok.
Naprawdę nie wiem co Ci poradzić bo jakbym w rozmowie usłyszała, że nie ma ochoty ale może się zmusić to wcale bym nie chciała.. Może u niego to jednak stres o ciążę czy wejście w nowa sytuację go tak blokuje i potrzebuje czasu, faceci słabo rozumieją co dzieje sie w ciele kobiety, a w ciazy to juz w ogole.. Jakieś rozmowy z kolegami z małymi dziećmi też by mogły coś zdziałać, jednak jak doświadczony w temacie facet facetowi powie to inaczej to odbierze
Ssilvia, Olalexa lubią tę wiadomość
-
Ssilvia współczuję. Mój w pierwszej ciąży też na początku się trochę cykał, ale pamiętam, że podesłałam mu jakieś artykuły na ten temat i było git. Ja w obu ciążach w I trymestrze miałam się wstrzymać (w pierwszej bo wystarana raczej na wszelki wypadek, w drugiej bo zaczęło się od plamień), ale od drugiego trymestru było już ok, mi też w II trymestrze mocno skoczyło libido w górę, więc po prostu ja się zabieram do rzeczy. 😅 W I to zasypiałam przy usypianiu dziecka, więc pomijając zakaz i tak by się za wiele nie działo, spanko górą.
Ale ogółem chyba wielu mężczyzn ma chyba trochę takie obawy, więc może wyjaśnienie, że nie ma szans zeby coś zrobił by pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 08:35
-
Co do sesji brzuszków, to u mnie to teżust have. Już zamówiłam sobie termin u fotografii, u której robimy sesje świąteczne, bo miała oferty na black friday.
Mam super garnitur oversize i już go widzę na tej sesji.🥰
Ssilvia, bardzo chciałabym Ci pomóc, ale u mnie jest odwrotnie, bo mamy na ten moment zakaz od lekarza, może na następnej wizycie się to zmieni.
Przede wszystkim myślę, że warto z nim porozmawiać, pokazać naukowe źródła, że jak nie ma przeciwskazań to można. A jak to nie pomoże, to może zabrać go na wizytę u ginekologa? Niech sam porozmawia z fachowcem na ten temat. Plus jeśli to siedzi w głowie i rozmowa nie pomoże to może właśnie rozmowa ze specjalistą? Psycholog, seksuolog.
Jedak musisz wiedzieć, że mimo braku sensu Twój facet na pewno nie uważa Cię za mniej atrakcyjną. Może Wam obojgu przyda się rozmowa ze specjalistą? Ciąża to duże zmiany u Was obojga, w psychice też, więc warto dać sobie pomóc przez kogoś, kto ma wiedzę w tym temacie. Trzymam za Was kciuki.
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
Też się zastanawiam nad sesja brzuszkową i chyba zrobię 😀
Ssilvia, to dość trudny temat, tak jak dziewczyny mówią może podsuń mu jakieś artykuły naukowe, żeby wiedział że dziecku nic nie grozi. I rozmowa ze specjalistą też nie zaszkodzi.
U nas tylko na początku był zakaz bo miałam plamienia, teraz wszystko wraca do normy.
-
Współczuję że tak się czujesz 🫂 U mnie od kiedy wiemy o ciąży był tylko raz seks z penetracją. Ja w 1 trymestrze po tych wszystkich stratach kategorycznie powiedziałam że psychicznie nie dam rady. Po prenatalnych spróbowaliśmy ale mi było strasznie niewygodnie 🤣 ogólnie my zawsze lubiliśmy poszaleć z pozycjami, a teraz w każdej pozycji coś mi nie pasowało 🥺 na pewno za niedługo wrócimy do tematu bo mi też tego brakuje. Ale żeby nie było że tak nic a nic, to kilka razy w tygodniu radzimy sobie w inny sposób 🤭 mam opory przed penetracją ale nie martwię się osiąganiem orgazmu w inny sposób 😅 wiem że dziewczyny zazwyczaj mają na odwrót i bardziej się boją mieć orgazm. Ja wychodzę z założenia że skoro miewam sny erotyczne często zakończone happy endem to znaczy że to fizjologiczne i nie szkodzi bobasowi 😅 Także mimo że u nas bez tradycyjnego współżycia to i tak wszyscy są zadowoleni. Może spróbujcie podejść do tego w ten sposób, a potem mąż się przełamie 🙏Ssilvia wrote:Kochane mam bardzo poważny problem, który jest dla mnie bardzo delikatny. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu nie kochaliśmy się z mężem. Tak naprawdę już 4 miesiące i miałam wrażenie że to on unikał. Dzisiaj z nim o tym szczerze pogadałam to powiedział że libido mu spadło i ma blokadę psychiczną bo tam jest dziecko. Przytula mnie, dotyka ale w ogóle bez seksualnego podtekstu. Boję się że to zaszkodzi naszemu małżeństwu. Mówi że może się zmusić … ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Przepraszam za opisywanie tak intymnego problemu ale jestem załamana… czuje się super nie atrakcyjna.. wcześniej mój mąż miał super wysokie libido i musiał co kilka dni, a teraz cztery miesiące i nic…
iiaawaak, Ssilvia, Natt99 lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Ssilvia ,u nas był identyczny problem w pierwszej ciąży . Jeszcze dopóki nie miałam brzuszka to pół biedy . Ale jak już synek się ruszał to mąż miał duże opory ,zwyczajnie się stresował że coś zrobi dziecku. Trochę się napracowaliśmy żeby „poszło” 😂 w tej ciąży na razie jest bezproblemowo
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
KurtynaMileczenia super 🥳👰 na święta czy w sylwestra? Mi się zawsze marzyło w sylwestra😄
Ssilvia nie pomogę niestety ale może warto posłuchać co piszą dziewczyny 🏵️ ściskam 🏵️
Ssilvia, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
-
U nas mieliśmy zakaz od ginekologa na początku, ale juz niby II trymestr i chyba moglibyśmy, ale nie dopytywałam.... na rękę brak współżycia bo moje libido wynosi 0 i seks mógłby wcale nie istnieć.
Mam nadzieję że mi się to niedługo zmieni bo chciałabym chcieć wrócić do bliskości, ale wcale nie mam ochoty! 🤦♀️ ciężki temat. Ciało mam takie nadwrażliwe na dotyk.
A odnośnie sesji brzuszkowej to też o niej myślę, ale nie wiem jaki termin byłby najfajnieszy... chyba coś koło lutego/marca?👱♀️'93 👱♂️'94
⏸️ 04.01.2025/11 dpo
14 dpo: beta 40
16 dpo: beta 85,4
5+2: malutka kropeczka w macicy 🥺
9+0: CRL: 1,24 cm, FHR -, poronienie zatrzymane
💔 14.02.2025 (7+4 / 9+3)
⏸️ 08.09.2025/14 dpo
12.09.25: beta 874,9
14.09.25: beta 2006
1.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
11.10.25: CRL 1,84 cm, FHR 176
💊: acard 1x150, luteina 2x100, euthyrox 1x100
14.11.25: prenatalne I, 🩷
26.11.25: 🩺
12.01.26: połówkowe

-
iiaawaak wrote:U nas mieliśmy zakaz od ginekologa na początku, ale juz niby II trymestr i chyba moglibyśmy, ale nie dopytywałam.... na rękę brak współżycia bo moje libido wynosi 0 i seks mógłby wcale nie istnieć.
Mam nadzieję że mi się to niedługo zmieni bo chciałabym chcieć wrócić do bliskości, ale wcale nie mam ochoty! 🤦♀️ ciężki temat. Ciało mam takie nadwrażliwe na dotyk.
A odnośnie sesji brzuszkowej to też o niej myślę, ale nie wiem jaki termin byłby najfajnieszy... chyba coś koło lutego/marca?
.oja fotografka poleca między 27 a 35 tygodniem ciąży, brzuszek wtedy już widać, a my nie czujemy się jeszcze jak foki wyrzucone na brzeg.😅
Ja idę w połowie lutego, będę miała wtedy skończony 29 tydzień.
iiaawaak lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
U nas nie ma z tymi sprawami problemu,jest rzadziej niż przed ciążą , ale dzieje się 🫢😉
Ja dziś byłam upuścić krew i oddać mocz .Zrobilam też sanco 🫢 dla świętego spokoju,moje ryzyka są pośrednie z racji wieku i nie przejęłam się tym zbytnio ,ale jednak. Coś tam w tej głowie siedziało.
Poza tym świętujemy dziś 🎂 16 lat temu zostałam drugi raz mamą przystojniaka obecnie wyższego ode mnie😉🫢
Natt99, iiaawaak lubią tę wiadomość